Sjuk

Jag är verkligen skit hängig. Känns som nån har typ krockat en bil rätt in i mig eller något!! Ont i hela kroppen, slem i halsen osv osv. Fick trycka i mig alvedon i morse och masa mig ner till BVC oför att få vaccination och läkar kontroll idag efter 3 avbokade ggr pga av att vi vart sjuka här hemma. Allt gick bra.  Isabelle växer så det knakar. 60 cm lång och 6290 gram nu. Och idag blir hon 3 månader våran lilla älskling.

Efteråt fick vi upp på leksaks affären inför morgondagen då våran lill prins Hampus blir 2 år. Blev största lådan Lego då det är det som är roligast för honom just nu i hans tycke + den största lego plattan. 608:- kronor fattigare gick vi därifrån. Herregud vad det ska vara dyrt för några bygg klossar i plast! Men sen håller dom ju typ FÖRALLTID oxå! Sen till apoteket för att inhandla alvedon till Isabelle utifall att hon kommer reagera på sprutan. Det har både Hampus och Filippa gjort så det skulle inte förvåna mig.

Sen åkte vi hem. Och jag intog soffan. Men inte är det lätt att försöka vara sjuk i ett hem med 3 små barn. Nu ligger dom iaf och jag ska vila framför tv:n. Martin är iväg med syster och Matte för att handla tårtskaer och lite fika tills imorgon. Även om det inte kommer nån pga att jag är sjuk just imorn så ska det självklart firas här iaf, sjuka eller ej. Får bli en liten tårtbit för min del trots att jag bantar. Har för övrigt klarat gå ner 0,5 kg på 2 dagar utan träning. Så det går rätt stabilt neråt måste jag säga. Jag är stolt över mig själv!

Nee nu är det soffan nästa jag håller på att frysa ihjääääl!

Kvälls bilder på lill sessan


Börjar bli STOR nu. 3 månader på onsdag.

ÄLSKAR dig mitt lilla hjärta! <3







Hej!

Här var det inte uppdaterat på ett par dagar. Jag har blivit sjukoch har legat i sängen typ nästan hela dagen idag... men har hunnit vara iväg på lite mys med Martin. Bio i lördags flickan som lekte med elden. Verkligen hur bra som helst!! Sen gick vi en runda i skärholmen centrum och åt där innan jag åkte hem och gjorde iordning mig inför inflyttningsfesten på kvällen, som var super trevlig! Var dock väldigt blanda ålders kompott, mellan 17-45 år men det funka iaf. Var skitroliga folk där så. Glömde bort att jag hade kameran med mig men några bilder blev det iaf.

















Nu ligger barnen och jag ska  lägga mig igen och se en film.

Hej sålänge!

Nån som vill köpa 2 barn av mig *hehe*

Idag har vart en riktigt terror dag. Båda 2 har hållt på med allt som dom inte får. Man har inte ens kunnat gå ut ur ett rum förens dom är och pillar på saker som din INTE får! Filippa har mest bara flamsat runt och skitit fullständigt i vad man säger *ghaaaa* Jag har vart arg!! Nu ligger dom i säng för dom har inte sovit sen i morse.

Imorn blir det bio klockan 12.30 på Heron, jag och Martin. Flickan som lekte med elden. Och en god lunch innan. Syrran tar barnen sålänge så snällt så vi får komma iväg och hitta på nåt. SEn ska vi hem.Martin hade glömt att hans bror skulle komma upp i helgen så han kommer iaf förbi sen i morgon och jag funderar på om jag inte ska sticka på den där inflyttningsfesten trots allt. Det går ju ingen nöd nu på Martin när hans lillebror ändå kommer vara här. Kan ju vara kul för dom att umgås utan mig med. Ja vi får se.

Nu måste jag ta barn nr. 3 som precis började med sitt dagliga "kvälls gnäll" som jag kallar det.

Ha en trevlig kväll!

Godmorgon!


Igår var barnen på dagis och jag fixade och donade här hemma. Martin slutade klockan 14.30. Då sjutsade vi barnen till syrran och åkte ner på stan för att kolla lite ringar och storlek och så inför vigseln. Sen åkte vi och käkade en snabbis innan vi åkte och hämtade dom igen.

Men var skönt att bara vara jag och Martin en stund även om vi inte gjorde något speciellt. Blev supersmarrig middag för min del! En kycklingspett sallad hette det. Med tsatsika till. Mmm. Kan lätt leva sähär utan massa pasta,ris,potatis, pommes osv. Är så mkt godare med det gröna! Vikten går neråt sakta men säkert. Kommer väga och mäta in mig varje måndag, och skriva på min viktblogg. Vet att det hänt en hel del på måttbandet oxå. Så kul. Blev ingen träning igår alls dock, för jag kände mig snorig. Men idag är det bättre, så jag ska ta mig en sväng på Orbitreken tänkte jag. Martin stack precis iväg för att jobba lite hos mormor. Han åkte lite tidigare idag så han ska komma hem i någorlunda bra tid!

Imorgon blir det bio besök för oss. Och middag på dagen. För sen kommer Martins bror upp från Skåne och hälsar på, så det blir ingen inflyttningsfest i helgen. Men det känns lite skit samma ändå. Kan vara skönt att inte vara bakis när vi ska på barnbasaren. Therese: Du kan väl hänga med oss!?

Nu hojtar lill sessan från sovrummet och vill upp.
Och Hampus vill ha frukost!

Ändrade planer


Blev ingen träning på Orbitreken utan jag ringde istället syrran och fick äntligen med henne på  en prommis ;) efter att jag lämnat barnen på dagis klockan 9. Blev en runda på 1 timme & 40 minuter. Skönt sätt att börja dagen på! Sen gick jag in på Ica och köpte en halv grillad kyckling som jag hade till lunch, tillsammans med keso och rödlök. Och min röra som jag gjorde igår på: purjolök, riven gurka och creim fraishe och svart peppar.
Orkade bara hälften sen var jag propp mätt.

Sen började jag fixa här hemma plocka iordning och dammsugade osv. Sen satt jag och lyssnade på lite musik på youtube innan det var dax att hämta på dagis. Tycker jag hunnit med mkt idag på dom 5 timmarna som dom var där. Hållt på med att tvätta bort all tvätt i badrummet. Blir nog iaf 3 maskiner körda idag sen ska det väl vara borta.

Hmm funderar på hur jag ska göra i helgen. På lördag är jag bjuden på inflyttningsfest hos en barndomskompis  som jag är skitsugen att gå på. Det är lixom inte ofta jag gör något överhuvud taget. Den är på lördag. Och på söndag är det barnbasar som jag oxå vill gå på. Sen vill Martin att vi klämmer in en bio och ett middagsbesök, helst på lördag oxå. Kanske kan sticka på festen på lördag, sen åka på barnbasaren på förmiddagen på söndag med syrran och sen dra iväg och käka och gå på bio med Martin. Syster Sara ska ha barnen då över dagen då medans vi är iväg. Känns bara som det blir sura miner om jag hittar på nåt utan Martin, därför tog han upp när jag sa det att vi kunde iväg på bio och det där istället. Hmm.. Ja ja jag får klura vidare på det där. Och kanske skita i festen för husefridens skull.



Nu ska jag strax börja med lite middag. Martin är säkert hungrig när han kommer hem. Han skulle bara skjutsa syrran till affären nu efter jobbet sen kommer han. Slutar vid halv 3, sen hade  dom nåt möte så han borde komma här om en stund.

Tjingeling!

Onsdag


Igår gick jag och Isabelle hem till syster Sara och umgicks med henne och min andra syster + hennes 2 små sötisar och våran mamma som kom på besök. Var jätte trevligt. Vid 14.15 tiden lånade jag och mamma Elins (syrrans) bil och hämtade barnen på dagis, och åkte tillbaka hem till Sara. Sen kom Martin dit efter jobbet och vi var där en stund. Sen tog Martin, Hampus och Filippa bilen hem och jag tog Isabelle i vagnen och tog en rask promenix hemåt. Var helt genonblöt av svett när jag kom hem *hehe* Så sköönt! Har gått ner 3 kg nu på 5 dygn.

Ska ge barnen frukost nu sen sen dagis och hem och träna. Tänkte försöka orka en 30 minutare idag på Orbitreken och köra lite hantlar. Köpte 2 st 2 kg:s häromdagen ;). Sen ska jag ta en dusch och sen slänga i lite tvätt i maskinen, och ta fram dammsugaren och dammhinken.

Hej sålänge!

Lite små brådis


Igår var jag en sväng på stan med syrran och barnen och införskaffade mig 3 tröjor. Plus en höst overall till Isabelle, mössa, och små kanon söta toffel/skor. Ska lägga upp bild sen för nu har jag lite bråttom. Vaknade för en timme sen. Har gett barnen fruskost och hunnit träna iaf 15 minuter. Kör en runda på den sen ikväll igen för nu ska jag ta en dusch, sen klä på barnen och lämna på dagis. Idag fick dom gå 9.30-14.30 istället för 9-14, för när jag lämnat dom ska jag och Bellan promenera bort till syrran för min andra syster och hennes barn + våran mamsing kommer på besök. *skoj skoj* Skriver igen lite senare! 

Hej sålänge!!

Vilken röstar ni på?

Jag har hittat 2 klänningar som jag skulle kunna tänka mig ha när vi gifter oss:

Vilken av dom föredrar ni på ett borgligt bröllop!?


Nummer 1:










Nummer 2
:

Det verkar som det funkar

Hej hopp! Igår tog jag med barnen till Torekällberget. Men såklart var det under ombyggnad = stängt. Men det var en skön promenad dit iaf i det fina vädret. Tar väl ca 20 minuter att gå dit härifrån. Blev lite fina bilder :)













Klicka på länken till min viktblogg ocm du vill se hur det går för mig och min viktnedgång!

Lördag

Idag har jag börjat med min medicin. Går bra än sålänge inga direkt biverkningar förutom att jag blir mätt skit snabbt! Tog 20 minuter på min Orbitrek i morse. Säger bara: Oh my good vilken dålig kondition jag har. Prommisar släng er i väggen!! Orkade 20 minuter trots allt men med säkert 5 pauser *hehe* Syrran höll på att skratta ihjäl sig när dom kom förbi. Hade rosa strumpor, träningsskor, turkosa skjorts, och min hårfärgningströja eftersom jag passade på att färga utväxten och hade i det medans jag tränade. Barnen stod och dansa till musiken jag hade på *hehe* Måste vart en syn. Ska ta en 20 minutre till sen ikväll när barnen har lagt sig tänkte jag.

Idag till frukost blev det en omelett på 2 ägg och en burk makrill i tomåtås. Och till lunch har jag nyss ätit det jag kunde få i mig. Rökta kalkonskivor, sallad, gurka, gul paprika och kokt broccoli. Får se vad det blir till middag hittade ett spännade GI recept på lax och nån gurkröra med creime fraishe, med rivet citronskal i i en tidning lät super smarrigt.

Hampus sover en liten stund nu, sen ska jag ta med barnen ut. Är ju så fint väde.r Får se om det blir Torekäll berget, för när syster och Matte kom förbi så var det meningen att vi skulle upp dit. Dom ringde och fråga om vi skulle haka på. Men helt plötsligt skulle dom iväg på kalas hos en av Mattes jobbar kompisar som fyllde år igår. Så vi skulle ta det i morgon istället. Får se om jag går upp dit själv med små glinen är inte så jätte långt härifrån trots allt!

Min älskling kommer inte hem förens ikväll! *bwäää* Har är och jobbar hos mormor och tjänar lite extra pengar till oss. Han eh så duktig! 

Ne ska fixa lite i köket sen ska vi väl utgå härifrån.

Hey sålänge!

Godkväll

Sitter här och poppar Svenne-Banan på nya högtalarna till datan. Äntligen! Hatar att ha vart utan ljud 2 veckor nu typ. Har vart iväg hela dagen kom hem här vid 20.30 tiden. Filippa har vart hos syrran hela dagen. Skönt för henne för dom hade vart ute nästan hela dagen medans vi körde vilse när vi skulle hämta min träningsmaskin. GPS i all sin ära. Men det kunde ju vara  bra om den visa en rätt väg.. *hehe*  

Till råga på allt var det köer till förbannelse både här och där ( fattar dom som åker buss,pendel osv. ) Så allt har tagit sin lilla tid. Vart runt och kikat lite i affärer efter. Media Markt och lite annat. Sen åkte vi hem och lastade av här hemma, och jag hämtade min plånbok och vi åkte ner till apoteket för att hämta ut min medicin och jag köpte även näsdroppar till min snörvliga lilla bebis prinsessa, och ny miniderm (baby hudkräm), inotyol salva, och alcogel. Sen åkte vi till syrran och dom och hämtade Filippa och åt pizza tillsammans med dom. Vad säger man.. sista skitmåltiden på braaa länge nu.

Fast det känns inte som nån direkt förlust. Imorn börjar allvaret! Fnissade på apoteket när han som gav medicinen till mig sa att jag MÅSTE ta den på morgonen, man har en förmåga att kunna bli pigg och tar jag den för sent så kan det bli så att jag kommer få svårt att somna. Ska bli spännande att se hur biverkningarna är på mig.. Man kan tydligen bli skit torr i munnen. Men det fanns det saker till, alltså salivmedel/tabletter. Skulle komma ner om det blev att jag blev jätte torr. Återkommer om vidare info.

Sen efter syrran och dom tog vi en snabbhandling på Ica Maxi. Behövde göra det nu ikväll, eftersom imorgon och söndag kommer Martin åka till mormor och jobba lite där och hjälpa dom med saker som ska göras på deras tomt. Glömde ägg som jag ska ha till frukost  *grrr* Får ta med ungarna på en prommis imorgon om det inte eh så att Martin kanske orkar åka dit innan han drar iväg. Han skulle vara där vid 10 tiden.

När vi kom hem här ikväll var det bara att borsta tänderna på små glinen och natta dom. Tror inte det tog mer än 2 minuter sen sov dom. Även jag börjar bli helt slut nu efter dagen. Så jag tror jag ska slita med Martin in i sovrummet och se en film. Fast kom på att det kanske är nåt bra på tv:n. Har nämligen köpt en 10 m antenn kabel så vi ska kunna se tv i sängen. Äntligen! Älskar att somna framför tv:n. Har för vana att även om jag vet att jag kommer somna inom 2 minuter så måste jag se på något tills dess. *hehe*

Jaja nu blir det mest massa tråkigt skrivet. Är nog trött i huvet. Återkommer imorgon, förhoppningsvis piggare!

Godnattis på er allihopa!

Lyckorus

Klockan 6... ja då vaknade Filippa idag, så det var upp och hoppa. Jag somnade iofs klockan 22 igår ungefär så jag borde inte vara så trött men det är jag. Sen har vi ätit frukost och har precis varit med Hampus på toaletten för att kissa...ja ni hörde rätt igår helt plötsligt skulle han gå på toa och kissa sen några timmar senare än gång till. Det eh ju jätte bra att år ännu, så jag tänker inte stressa på honom med att bli torr. Vi får ta det i hans egna takt. Tycker iaf har är super duktig min lilla kille! Tänk att han snart redan är 2 år... den 1 oktober nu.
Tiden går alldeles för fort i mitt tycke!




Morgon bilder på lilleman.
ÄLSKAR dig, vårat lilla 2 års trotsiga lilla yrväder.





       




Solen skiner idag. Var jättevackert när vi gick upp. Himlen var helt orange, röd, lila. Jag älskar naturen och dess fenomen. Som sagt när solen går upp. Tidigt tidigt på morgonen när dimman ligger tjock över ängarna, när havet är vindstilla och ligger klart som en spegel, hösten med alla dess underbara färger, en stjärnklar himmel, en kall kall vinterdag när snön gnistrar som kristaller. osv osv. Allt är så himla himla VACKERT!

   

Känner mig glad idag faktiskt!! Tror det är för att vi fått pengar. *hehe* Säga vad man säga vill men pengar gör en lycklig och klart ofta olycklig oxå men men... Jag ska snart väcka Martin. Så ska jag sen duscha och vi ska åka iväg och köpa min träningsmaskin. Sen blir det till Apoteket för att hämta medicin. Sen STOR handla! Är rätt tomt här hemma nu.

Tack för tipset om http://www.photofunia.com/ Johanna

Orbitrek Elite


Idag har vi lite städdag här hemma för att hålla efter. Martin är hemma från jobbet idag med för att han är lite dålig i magen ännu. Och dom vågar inte ha honom på jobbet när han är så. Jag har ringt runt på morgonen och jagat efter en Orbitrek. Vill ha en Elite eftersom dom är lite nyare. Har hittat en som vi ska åka och hämta imorgon förmiddag. Blir en liten Roadtrip till Bålsta trakterna. 



Ska bli så skönt att komma igång igen. Martin hjälpte mig att ta bilder på mig idag. Ingen kul syn alls när man ser det från annan synvinkel än när man bara tittar ner på sig själv. Men kul att se för och efterbilder sen  hur som helst. Då kan man se tillbaka när man har en svacka och aldrig tillåta sig bli sån hära igen... ALDRiG! Bara för att man är 3 barns mamma behöver man inte bli fet och ful.  

Nu ska jag fortsätta här hemma med att vika bort lite tvätt.

Hey Hopp!

Dagen... i full fart!


Idag har barnen vart på dagis 9-14 och jag och Martin var på plats klockan 10 hos våran nya hyresvärd för att skriva kontrakt på lägenheten. Sen åkte vi hem och åt och plockade sen upp syrran och åkte en sväng till Ikea för att kika lite. Skulle behöva en ny bäddmadrass till våran säng, just nu har vi varsinn och vi vill ha en som sitter ihop en hel 160 cm bäddmadrass. Sen behöver vi verkligen en ny sängstomme. Våran gnisslar och låter bara man rör sig i den. Kan tänka mig hur grannarna har det under oss när vi ska till att... ja ni vet *skrattar*

Jag och syrran köpte varsinn 5 kronors mjukglass. Dom har tydligen nåt nytt system där man får en strut så får man ta glass själv, genom att stoppa struten i ett hål så fyller glassmaskinen på en lämplig mängd. Det roligaste är att när man ätit upp själva glassen så kan man bara stoppa struten i hålet igen och fylla på mer glass vilket vi klart ytnyttjade varsinn gång *ihhh* Smarrigt!

Får passa på nu innan jag ska sätta fart med mitt nya liv. Med bättre mat och mer motion. För på fredag är det lön och barnbidrag för våran del. Vilket betyder att jag ska hämta ut mina Reductil ( bantnings tabletter ) på apoteket. Tror jag kommer börja äta dom på lördag. Vill unna mig ett sista mål skräp kebab tallrik eller nåt sånt för sen ska jag ge gärnet utan sån skit mat. Kommer införskaffa mig min efterlängtade träningsmaskin ( Orbitrek ) nu i helgen också. Så det finns inga hinder varför jag inte skulle kunna motionera, hur dant väder det än är!

Åter till dagen.. Klockan 13.50 var vi på plats och hämtade barnen på dagis. Sen har det varit hardcore, terror på elm street eller ja kalla det vad du vill. Barnen har vart sjö vilda, bråkat och trotsat till 1000 båda 2. Och då mitt i allt, så får klart Isabelle som är världens snällaste bebba och knappt aldrig ger ifrån sig ett ljud.. världens magknip och gråter hysteriskt. 17.50 nu bad dom att få gå och lägga sig. Idag var det faktiskt skönt att dom var trötta tidigt efter dagis om man nu får säga så utan att det låter hemskt, men jag är verkligen helt slut och Martin lika så. Nu ligger dom i sängen alla 3 iaf. Och jag och Martin ska kika lite på någon film innan det är dax för Idol, och sen är det sängen. Iaf för min del. Martin brukar passa på att sätta sig och spela lite World Of Warcraft på kvällarna när det finns tid, tror det blir en sån kväll ikväll ;)

Hoppas ni haft en bra dag!! 


Vad ska jag ha på mig?


Sitter och kollar runt lite överallt vad man kan tänkas ha på sig när vi ska gifta oss.
Eftersom det blir borgligt så är jag inte 100 på att jag ska ha en riktig eller sk. traditionell bröllops klänning.
Nån som har något tips??

Fixa & Dona


Känner mig bättre idag och klockan 8 var det upp i morse. Fixade barnen, sen stack Martin till dagis med dom och jag satte genast fart här hemma med att rensa och sortera. Massa papper i köket osv. Även hållt på i barnens rum och sortera bort det som Isabelle har växt ur. Nu har hon strl: 62/68. Och ja... hon växer så hon knakar.



Sen har jag bäddat och tvättat och vikt bort massa tvätt precis som vanligt.
Sen var klockan 2 och dax att hämta barnen. Har verkligen hållt på non stop sen jag vaknade imorse, dom där 5 stöd timmarna 3 dagar i veckan går snabbt. Har lixom inte ens hunnit klä på mig. Springer fortfarande runt här i trosor och natt linne *fy fy*

Sen har jag med mitt trötta huvud försökt räkna ut hur många dagar Martin kan ta ut från december fram till augusti när han ska vara pappa ledig. Phu jag och matematik är inte bästa vänner direkt men tillslut kom vi fram till att han kan ta 25 dagar i månaden utan problem. Jag tar ju bara ut 2 dagar i veckan nu from 20 september.

Nu har Martin tagit med dom 2 stora barnen och min syster för att åka till ÖB. Vi behövde lite tvätt medel och hon behövde med något därifrån så jag passar på att skriva nu lite medans det eh lungt sen har man inte tid när dom kommer hem. Nää nu hojtar lillskruttan efter maaaaaat *bwäääää*

PÅ återseende! ;)

Godmorgon


Idag fick jag upp klockan 7. Har sovit dåligt inatt pga av magen. Legat i nån slags dvala. Isabelle har snörvlat och Hampus har med varit orolig. Mår fortfarande illa och har fått upp på toa 2 ggr inatt för det har kört så i magen. Känner mig lite "bubblig" så det kanske är nån slags magsjuka iaf. Får se om det går åt fel eller rätt håll här under dagen.

Går det magsjuka nu!?

Har ringt runt massa samtal här på morgonen. Angående lägenheten och lite så. Dom skulle göra en besiktning nu fast det bor någon där så dom kan se hur mkt som ska göras där borta. Men vi har iaf tackat ja nu. Dom skulle höra av sig när dom varit där för kontraktskrivningen osv. Hoppas hoppas dom hinner göra vid lägenheten innan vi ska flytta in!

Martin ska jobba 14.15-22.30. Han ska iväg om ett tag och hämta Filippa hos syrran. Kul med mitt illamåående och 3 barn. Idag känns det mindre kul att vara 3 barns mamma faktsikt. Men det är inte så mkt att göra åt saken. Får väl ringa Martin om det blir så att jag börjar kräkas. Nu blir det soffan nästa!


Missa inte om en timme...













Tycker det är såå mysigt när kvällen närmar sig,
 och alla dessa höstens dokusopor börjar komma en efter en!!
Kommer mkt nu och detta kommer jag se:


* Ensam mamma söker

* Efterlyst

* Lyxfällan

* Prision Break

* Svenska Hollywood fruar

* Idol

* Kändis Jungeln (?)

* Bonde söker fru

* Färjan 3

* Roast på Berns




illa.. jag mår illa!


Har haft städ dag hela dagen. Så nu är det super rent och skönt här hemma. Mår dock skiiit illa. Har gjort hela dagen nu. Bad syrran köpa ett graviditets test när dom var ute och åkte. Tänkte att även om vi skyddat oss så vet man aldrig. Jag har ju inte fått tillbaka min mens ännu. Men det var som jag trodde. Icke gravid. Tackolov. Här blir det INGA fler barn. Även om jag älskar dom så räcker det gott och väl med 3 st!  Martin har tid nu i slutet av månaden för att prata med kurator som man måste göra innan man ska sterilisera sig. Sen ska han göra det och jag slipper gå och vara orolig för att bli gravid. Hoppas inte att jag ska bli spy sjuk nu bara.

Har kikat igenom folks bloggar lite och ska slänga mig på soffan och slappa. Filippa har syster och dom snott hem tills i morgon. Hampe ligger i våran säng och kikar på Pippi Långstrump. Isabelle sitter här och kikar i mitt knä. Hon börjar bli så stor våran lilla tjej! Fattar inte vart tiden tar vägen...

Söndag


Vaknade för en timme sen. Tack ungar.. äntligen sovmorgon! ;) Kan bero på att dom kanske fick vara uppe lite längre än vanligt igår + att nu har det börjat bli mörkare på mornarna.

Var så skönkt att komma ut i skogen igår. Det tyckte ungarna med. Men det blev dåligt med svamp. Det var många där mitt ute i skogen som säkert redan hade tagit dom som fanns. Så vi började plocka blåbär istället. Blev en hel del så vi åkte hem och lagade mat och slängde in en blåbärspaj i ugnen. Sen kikade vi på ensam mamma söker. Jag missade det avsnittet så jag blev glad att det gick repris :). Sen kikade vi på en film: The Haunting in  Connecticut. Höll mig vaken heeela filmen *kors i taket! ;) Sen var det läggdax. Tack för en trevlig dag ihop syster & Thias! Får se vad vi ska hitta på idag då ;)

Igår fick jag underbart roligt besked. Min kompis Mervi håller på att utbilda sig till Make Up artist, och kommer vara klar med utbildningen fram tills jag och Martin ska gifta oss. Så hon har erbjudit sig att sminka mig den stora dagen. Plus att hon kommer ställa upp att fota oss under själva vigseln. Super super gulligt av henne! Kan ju vara kul att ha riktigt fina bilder, när man gifter sig. Och hon har sån himlans schyst kamera, och är så himla duktig på att fota! Kostar ju hur mkt som helst om man ska anlita en yrkes fotograf. Så jag känner mig jätte glad och tacksam att hon vill/kan ställa upp! Du är BÄST gums! :)

Nu ska jag göra frukost, men innan ska jag slänga i mig en voltaren och 2 alvedon. Har ont vid snittet där idag. Hade ju Isabelle i bärselen igår. Och böjde mig ner en massa innan nån annan tog över vilket gjorde att jag måste "retat upp" där snittet är. Kanske inte är helt 100 läkt ännu för idag känns det typ som någon sparkat mig i magen precis där iaf. Sen efter ska jag klippa min bror som är på toook för långhårig!

Svamp plockning


Igår hade vi syster och Mattias på besök. Bjöd på en kanon god, men inte kanske så jätte nyttig middag. Lövbiffs rullader med färska championer, rödlök, cantado ost med gräslök, och körsbärs tomater, som fyllning, hemmagjorda klyft potatisar och vitlöks smör. Jag och Martin drack lite vin. Och givetvis kikade vi på idol.
Skrattar lika mkt varje gång.

Nu ska vi strax äta lite lunch sen ska vi ut i skogen och plocka svamp. Vår familj, Mattias och sara + våran lilla bror Danne som kommer på beök. Tur Isabelle är så liten ännu så man kan ha henne i bärselen.

Skriver mer när jag kommer hem igen.  

Godmorgon!


Vaknade av mig själv idag klockan 6 ungefär. Satte mig i soffan och bara njööt av tystheten tittade ut genom fönstret, solen skiiiner och bara mös för mig själv med ett stort leende på läpparna... Tänk att det faktiskt är sant. Att det snart ska bli du och jag "på riktigt"! Jag ska bli din fru, och du ska bli min man. *ihhhhh*

Allt är nu ordnat. Ringde igår och pratade med en jätte trevlig man som heter Martin ska viga oss. Det blir lördagen den 28 november. Vid en brygga som går ut i sjön vid Stallmästargården.

Min syster kommer vara här hemma hos oss och passa våra 3 småglin över dagen. Och min mamma och Martins mamma kommer vara med oss denna dag och ska vara våra vittnen. Och även Martins pappa och fru ville vara med. Så självklart ska dom få vara det. Dom ville egentligen ha med sig Martins syskon upp oxå, och verkade bli besvikna för att vi sa nej. Och jag/vi förstår det. Men det blir så fel om dom ska få komma och inte mina syskon ska få det. Tex inte min syster ska som ska passa barnen, för henne hade jag mer än någon anna velat ha med. Antigen är det alla som ska få komma eller ingen. Så känner vi för att det inte ska bli orättvist på något sätt. Hade vi haft råd med ett stort bröllop hade vi haft det. Men som det ser ut nu så gjorde vi såhär får att det ska funka med våran budget. Hoppas ni förstår alla syskon osv... Det är inte för att vi inte vill ha er där!

Vi har bestämt oss för att så här kommer planeringen se ut:

Martins mamma kommer hit kvällen innan. På morgonen/förmiddagen tänkte vi "vackra till oss" här hemma. Sen tänkte jag fråga om Mattias kanske kunde/vill låna våran bil skjutsa in oss dit vi ska ( självklart mot betalning ). Sen ska vi checka in med vårt bagage på hotellet där vi ska bo på Stallmästargården, sen fixa till sig det sista innan det är dax att gå ner till sjön för att bli vigda. Sen ska vi iväg hela gänget och äta och dricka gott ute någonstans, det är det enda som inte är bestämt ännu vart det ska bli.

Så kommer vi väl umgås hela dagen för att framåt kvällningen ska dra oss tillbaka till vårat rum på Stallmästargården. Och Martins mamma åker hem till oss och tar över barnen från syster. Isabelle skulle väl ev. komma med Sara och Mattias hem så det blir lite lugnare för svärmor.

Vi har beställt en underbar svit på hotellet. Det rummet vi ska bo i  har ett vardagsrum i entréplan och sovrummet en våning upp. Där väntar på oss: 1 flaska mousserande vin, frukt- och chokladfat. Dagen efter tar vi frukost innan det är dax att bege sig klockan 11:00 på Spabehandling. 25 minuter klassisk massage samt 25 minuter hydromasserande kurbad/person. Ska bli heelt underbart! Sen efter har vi även tillgång till deras relax avdelning med bubbelpool osv. Så det kommer vi ytnyttja till fullo, det kan jag lova! ;)

Sen vet jag inte vad vi ska göra under dagen ännu men det kommer vi nog på tills det är dags. Men framåt kvällen iaf vid 18 tiden har vi inbokat en 3 rätters middag med välkomsdrink i Hotellets resturang. Sen har vi en natt till i vårat rum + frukost sen är det utcheckning klockan 12 på måndagen. Så nog kommer vi ha ett bra bröllop trots allt! Jag klagar absolut inte. Två underbara dagar och nätter bara jag och min älskling. UNDERBAAART! *drömmer mig bort*


Nåja.. Åter till verkligheten, så har i skrivande stund mina 3 små busar vaknat till liv och kommit upp. Har hunnit mata Isabelle och bäddat dom andra 2 med filtar i soffan framför mumintrollen. Martin sover ännu. Han var helt slut efter denna arbetsveckan. Så jag tänkte låta honom få sovmorgon. Snart blir det frukost och jag ska stoppa dom 2 stora barnen i ett bad. Sen tänkte jag att vi kunde gå min runda sen hela familjen i det fina vädret. Hampus är piggare idag märker jag. Ingen feber längre, så skönt.

Resten av helgen är inga planer gjorda än sålänge, så vi får väl ta det mer eller mindre som det kommer. Tänkte iaf täffa syster och Mattias och umgås lite nån dag. Var länge sen nu, så det ska bli kul. Livet går framåt och det ser ljust ut på många håll. Vad är det man säger: Efter regn kommer solsken!




Vill säga tusen tack för alla lyckönskningar angående bröllopet!
Ni är så gulliga allihopa!

BAMSE KRAM!

Lets get Married!


Igår eftermiddag kom Martin hem. Ropade på mig och sa att han hade något att visa mig. Kommer ut i hallen där han står på knä med en bukett blommor,
tårade ögonen och frågar:

- Älskling vill du gifta dig med mig!?
- KLaaaart jag vill, sa jag.

Oc vi pussades och kramades lääänge! 





Vi har pratat om det länge. Men har backat mkt pga av kostnads frågan. Men nu är det på riktigt! Vi har bestämt oss för att vi kommer ha ett borgligt bröllop för oss själva i slutet av november. Sen kommer vi ha en kärleks weekend på Stallmästargården i Stockholm direkt efteråt, där vi har 10 000:- att spendera. Med SPA, hotell, god mat. Och bara njuta av varann!

Sen kommer vi samla ihop alla släkt och vänner,
ett tag efter och ordna nån slags fest för fira detta.

Jag och Martin har varit ett par i snart 5 år nu. {#lang_emotions_heart}
Det var kärlek vid första ögon kastet !!
Sen vi träffades har vi förlovat oss, älskat,
kramats, pussats, hatat, grälat, förlåtit och gråtit och stärkt våra band.

Och det bästa av allt, fått våra underbara barn tillsammans!


Och nu är det äntligen dax att bli man och hustru!!

Känns helt overkligt!
Och jag ÄLSKAR dig så himla mycket MARTiN, av hela mitt hjärta!



Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge


Hej!


Bloggen är under renovering!

Ha överseende..

Det ser ljusare ut


Jag fick tabletterna utskrivna igår. Kommer börja nu vid löning den 18, och ska äta dom fram till återbesöket hos läkaren om 6-8 veckor. Så jag är jätte glad. Jag hoppas dom kommer funka på mig, och gör dom det så vet jag att jag kommer lyckas. Kommer ta små mål i taget, men allt som allt har jag drygt 27-30 kg att gå ner. Och jag ska kämpa! Bra mat, powerwalk med barn vagnen, och min orbitrek (träningsmaskin) jag ska införskaffa inom kort. Jag ska bli snygg igen!! ;)

Kikade även på lägenheten igår, som vi tackat ja till och blir kontraktskrivning inom kort. Den var super mysig. Lundbergs (bostads bolaget)  skulle kolla upp lite hur vi ska göra. För vi har uppsägningstid på lägenheten vi har nu, fram till den sista december. Hon som bor där nu ( i nya lägenheten) flyttar ut därifrån den senast den 31 november. Och det är massor som skall göras där borta. I princip alla rum verkar det som att det ska omtapetseras. Och ska även läggas golv i ett eller 2 rum. Så dom tyckte nästan det var bäst för både oss och även målaren om dom inte kan ta den månaden på sig emellan och fixa där så det är klart när vi flyttar in. Och då slipper vi även dubbelhyra. Gött! Kommer dock få bo i lådor över jul och nyår men men... ska bli så skönt med större igen och där kan vi bo, om vi vill... tills ungarna är utflugna. Men tids nog om några år kanske det bliur att man flyttar härifrån till hus eller annat kanske vem vet... vi får se vad tiden har att utvisa. Vi kommer iaf ha bäst läge på hela B. stigen. Orkar iaf inte flytta något mer nu på många många år efter detta.

Filippa eh på dagis och Hampe eh hemma idag med. Martin ska till läkaren idag med Hampus klockan 15.40. Han hade 39.4 igår kväll så jag känner att nu är det på tiden att komma iväg till en läkare med honom. Han har vart sjuk konstant nu en månad utan att ha blivit helt 100 igen. Han kanske behöver penicilin. Vi får se vad dom säger.




Har mysat med Bella här på morgonen.
Och övat att ha henne på magen för att träna nackmusklerna.
Sen somnade hon som en stock! *hehe*

* så duktig så *








Tillbaks till vår gamla adress?


Skrev nyss ett långt inlägg som gick bort, så jag försöker knepa ihop ett snabbt och lite kortare igen då. *gaahh* Man blir galen när det blir sådär!

Idag är det mkt på schemat. Har lämnat Filippa på dagis. Hampus han är sjuk, har 39.1 i feber stackarn. Har vikit bort ett beeerg av tvätt och om en stund ska jag hämta Filippa igen. Klockan 15 ska jag vara hos läkaren på Scanias vårdcentral för att prata om min vikt. Känner att jag behöver hjälp på vägen. Känner mig så fet och äcklig, och även fast jag gått 1 ½ timme om dagen och ätit bra mat så händer det inte ett skit. Vi har ju fetma i familjen så jag har väl lite svårare än en "normal" människa att gå ner i vikt. Men när det inte händer nåt alls så tappar man hoppet, lusten och orken även fast jag vet att det tjänar ju egentligen ingenting till. Då går jag inte ner i vikt alls. Ska prata om jag ev kan få dessa tabletter: Redustil, som 2 av mina bekanta som oxå haft problem med att gå ner i vikt har fått, och gått ner massor och blivit huuur fina som helst.

Sen klockan 17 ska vi på lägenhetsvisning i samma område där vi bodde innan vi flyttade hit. Lägenheten är vår om vi vill ha den. Jag håller på att bli gaaalen på att bo litet bara för att spara pengar. Barnen delar ju rum, och det enda dom gör är att bråka om varandras saker. Väcker varann om nätter och mornarna när den andra låter eller tvärtom. Vilket gör att dom aldrig riktigt kan koppla av till fullo, och blir mkt tröttare och stökigare än dom kunde ha varit om dom hade haft eget rum. Nu bor vi i en 3:a på 86 kwm. Och det finns verkligen ingen nödlösning att göra här. Utan att det ska se ut som man bor som en tattare menar jag. Det är trångt som det är, och Isabelle kommer ju bara bli större och ska ha någonstans att bo hon med.

Den vi ska kika på är en hörnlägenhet, på bottenplan, vid skogen. Så det är ingen som går förbi där utanför alls så som det är i vissa av dom andra husen där det är gångväg utanför. Det är en 4:a på 106 kwm. Och vardagsrummet är på 30 kwm = gigantiskt. Där kan man mkt väl göra en sovhörna för mig och Martin om man känner för att göra så att barnen har varsitt rum när Isabelle blir större. Och barnen kan hoppa och studsa och dansa som dom gör dagarna i ända just nu, utan att någon under oss ska tycka det eh jobbigt och börja klaga redan innan klockan är 19 på kvällarna, det har hänt ett par ggr. Den ska total renoveras så vi kommer få allt nytt i den! Så jag ser nästan bara fördelar förutom själva flytten och att hyran ligger på 1300:- mer än vad vi har just nu.

Pengar är inte allt. Alla i familjen ska må bra också. Få koppla av om man vill det. Jag börjar ju plugga nu i Januari på något som heter heter Yrkesvux, där kommer jag få ett bidrag på 7400:- för att jag har 3 barn sen har vi barnbidraget på 3600:- och Martins lön så vi kommer nog klara oss utan bekymmer. Och känns det lite kärvt ja vafan, då ere väl inte mer än att jag får ta lite lån medans jag pluggar... eller hur..?

Vi ska kika iaf och se hur vi känner. Vi är ju som sagt 2 om saken, men Martin känner väl mer eller mindre som jag. Nu måste jag kila till dagis.

Önska mig lycka till med dagen uppdrag!!

tröttmössan på


Alltså jag säger bara shiiiit vad jag är trött idag och huvudet dunkar av huvudvärk. Halv 7 fick jag upp också. Egentligen ska jag inte klaga, Isabelle matar jag alltid precis när jag ska lägga mig. Sen slår det aldrig fel, hon vaknar bara en gång på natten (oftaste iaf) och då ALLTID mellan 02.45-03.15 där nånstans sen sover hon till 7 tiden. Men sen är det inte ofta man får sova mkt längre än 7 iaf. Och nu denna vecka jobbar Martin förmiddag. Så jag kan inte få sova lite längre förens till helgen.

Tror jag är trött för det var mkt sista tiden. Jag känner mig eländig och FET! Har varit dåligt med pengar denna månaden. Varför ska nyttig mat som grönsaker och sånt vara så dyrt!? Nu vid löning ska jag köra igång med vikten en gång för alla..! Blir så oerhört less på allt med pappa också. Fick ett mail igår. Skrev ett tillbaka. Allt hur jag känner angående, hur han beter sig och vad jag känner om hans sambo osv osv. Tror jag fick med och ut allt hur jag känner. Men jag förväntar mig faktisktinte att han ska första ändå...

Fint väder idag hur som helst... Klar blå himmel!
Jag tänkte ut med barnen efter frukost till lekparken.
Man får passa på det lilla som är kvar som man får se av solen.   

Vad ska ni göra idag!?

Helgen


Kvällen i fredags var jätte trevlig! Fixade oss hos syrran och poppade musik innan vi drog iväg. Kom hem till P. runt 19 tiden. Blev några öl/cider och lite mat. Satt och pratade massa minnen osv osv. Se runt 22 tiden begav vi oss in till Gröne Jägarn. Hade ingen större lust att dra på krogen men vi gjorde det för syster var sugen. Var där ett tag, sen kom Martin och hämtade mig, var skönt bara för Martin att ta med Isabelle eftersom min bror är hos oss och kunde passa dom andra 2 små sovande barnen. Mattias hämtade syster och P åkte med hem till sitt.

 




Igår vaknade jag med lite huvudvärk klockan 8 men det gick över rätt snabbt med 2 alvedon. Gick upp och käkade frukost sen la jag mig och mysade lite med Isabelle i våran säng och jag somnade som en stock, och vaknade igen klockan 11.45 *gööött* Sen var man som en ny människa igen. Fixade lite här hemma med tvätt och lite annat, sen blev det filmdag. Idag vet jag inte alls vad vi ska göra. Funderar strakt på att ta mig en långprommis. Har vart dåligt på den fronten nu. Har kännt mig lite nere och har inte riktigt orkat ta tag i det men nu ska jag försöka sätta fart en gång för alla.


Åh tycker Isabelle nog är världens snällaste och mest tacksamma bebis. Har sovit i sin egen säng nu i snart en vecka. Men självklart precis intill våran säng där hon måste bli hålld i handen för att hon ska somna om kvällen. Så duktig och heeelt underbar. Är nog mer jag som haft seperations ångest mer än hon haft. Detta eh ju min sista lilla skrutt vill ta vara på varje sekund och vara henne nära min lilla sessa. Men jag kan medge att jag sova ju själv mkt bättre nu när jag slipper ligga på sidan för att få plats. ;)





Nu ska jag göra frukost till mina små älsklingar. . !

This is my last goodbye!

Har hänt mkt sista veckan.
Både jätteroliga och hur tråkiga saker som helst.
Därför har jag inte haft tid och lust att blogga.
Har inte mått riktigt bra.




Tisdag kväll delade jag och Martin på lite vin. Sen kom min barndoms kompis förbi framåt kvällen. Var skiitkul att träffas, var nästan ett år nu sen sist om jag inte minns fel. Prata massa minnen och allmänt bara skit *hehe* om allt och inget och det blev rätt sent. Men det var bara upp med tuppen när barnen vaknade som vanligt. Klockan 9 skulle dom vara på dagis. Och vi åkte alla 3 till Max för frukost, vid halv 11 tiden. *illa* Men så gott när man var lite små bakis. Sen skjutsade vi D till tåget. Och vi åkte hem och kikade på film. Kikade på män som hatar kvinnor. Är så olika vad folk tycker om den men personligen tyckte jag den var riktigt BRA!

Igår var barnen på dagis, och jag syrran och "Bella" och Martin åkte till Ica Maxi för att köpa hårfärg till syster som har färgat överhåret blondt (gult)*fnissar* eller hur syrran ;) SEn tog vi en sväng för att visa runt henne här i Södertälje och även kika på 2 områden där vi ansökt om större lägenhet.  Sen skjutasde vi hem syrran, och hämtade barnen och åkte hem till syster med barnen. 

Hade missat 2 samtal från våran pappa. Har vart mkt tråkigheter med honom nu sista åren. Sen han träffade sin nya sambo. Ingen känner igen honom längre och han skiter mer eller mindre i oss 5 barn. Jag ringde upp honom och det blev ett samtal som slutade med att jag kände att det får vara NOG nu! Jag grät allt bara rann ur mig. Jag grät så jag skakade! Orkar, vill och kan bara inte ta detta längre. Så tyvärr kommer jag inte ha nån mer kontakt med honom innan och om han någonsin kommer fatta vad det är han gör mot oss. Väljer ett riktigt psykfall framför oss.  Hon tar mitt i vårt samtal luren från honom. Skriker på mig och säger att jag ska fan inte lägga mig i deras familje liv. Det hon inte fattar är att VI barn oxå är en del av iaf hans familj!! Vare sig hon vill eller inte.

Pappa: Jag är glad att jag ens hade någonstans att få bo när hon slängde ut mig från er. Och hon påstod att det hade försvunnit ett par strumpor och en sax ur erat hem när jag bodde hos er för många år sen. Pappa du hör väl själv! Och jag är glad att jag själv valde och orkade att ta mig ur all skit som sen kom efter. Du vet vad jag pratar om! 

Min lillebror som bara är 14 år får tex bara komma dit på deras BESTÄMDA tider annars får han inte... Men nu ska dom få leva sitt liv iaf ifred från mig och min familj. Bägaren är full, måttet är rågat, osv. osv... Tror även några av mina andra syskon kommer göra precis som jag. Är så ledsen, arg och frustrerad. Hon har försört våran pappa. En pappa som alltid funnits där i vått och torrt, till att inte bry sig alls. Inte om oss eller sina barnbarn. Medans hennes barnbarn är hos dom var och varannan dag. Och förklaringen till detta är att hans sambo bara har en son och då endast 2 barnbarn och då borde vi förstå hur hon känner, att det är det enda hon har.

Dom lever i nån slags bubbla eller låtsasvärld i mitt tycke. Och det gör så ont i hjärtat. Snart ska vi ha dop för Isabelle och han kommer inte ens finnas där, jag kommer inte bjuda dom. Lika bra att det är såhär...

Pappa när du förr eller senare vaknar upp och upptäcker hur sjuk hon faktiskt är och att allt har runnit dig ur händerna. Du kommer stå ensam kvar. Var det värt allt det här då? Alla som känner dig pappa, även dina egna syskon fattar inte vad som hänt med dig. Som sagt den Lelle vi känner han finns inte mer. Tidigare ibland har man sett små ljusglimtar av dig. Men inte ens dom finns längre. Hejdå pappa och tack för den tiden då du var DU! Jag älskar dig men jag vill kan och orkar inte mer!

Nu ska jag göra frukost till barnen, bädda, dammsuga, duscha. Iväg och handla lite frukost saker. Och nässpray och näsdroppar till mig och Isabelle som är snorig. Sen ska jag hem till syrran och äta lite mat. Fixa ordning oss för att sen åka in till Stockholm till en annan barndoms kompis och ta några öl. Ska bli så kul. Nåt roligt i allt detta tråkiga! Ser fram emot kvällen. Ska ta  tåget hem sen fråmåt natten. Så man lär vara lagom seg imorgon. Min bror kommer hit över helgen oxå. Martin ska hämta honom vid tåget klockan halv 5. Sen när dom nattat barnen ska dom väl göra det som dom är bäst på.. Hehe. Nörda sig framför World Of Warcraft!

........................................................................................................................

Jag älskar dig syrran!
Min fina, bästa, helt underbara syster!
We are the best, fuck the rest!




Och mina ÄLSKADE barn!!
Ni ska och kommer aldrig få känna så som jag gör nu.
Ni ska veta att jag och eran pappa kommer att finnas för er:
 När som helst, var som helst, och hur som helst.
Vad som än händer i livet så ÄLSKAR vi er!!


På återseende!

Höst depp?


Känner mig inte på top idag alls. Har känt mig lite nere och lixom ledsen några dagar nu men vet inte riktigt varför. Kan ju bli så ibland, men det är ju inte så kul hur som helst. Var hos vårdcentralen idag. Hon skicka mig vidare till nåt som hette hälso enheten, så jag ska få en remiss dit i brevlådan. Frågade hur hon tänkte att jag skulle ha tid att gå dit. Det är tydligen en massa möten med andra överviktiga. Som sagt hur och när ska jag ha tid att komma iväg dit, med 3 små barn och en sambo som jobbar skift? Skriver sen igen ... Ska fixa det sista här hemma innan Martin kommer hem med småttingarna från dagis.

Rss