. Soligt & varmt .

Imorse fick jag ligga kvar i sängen igen. Martin orka väl inte ha en sån trött och grinig sambo som igår när inget passade trots att han var super duktig och var ute med först Filippa i två timmar dom hade gått prommis och vart och lekt sen när vi hade ätit runt 2 tiden så tog han med sig Hampus ut och jag och Filippa la oss och sov 1 ½ timme. Så skönt var lite piggare och gladare efter det iaf.

När jag vaknade idag åt vi lite fruskoet sen tog vi en prommis till Ica Maxi. Känner mig bertydligt piggare idag. Men ont så inni... när vi väl var framme i både ryggslutet och bäckenet. Så underbart väder idag men nästan lite jobbigt varmt ändå, var perfekt värme när man kom till vissa "skuggiga partier" . Sen tog vi bussen hem. Här sitter 2 av mina älsklingar och gottar sig i solen.





Martin håller på att fixa lunch nu spagetti och köttfärssås och jag ska duka, äta. Sen blir det göra äppelpaj och så för sen får vi middags gäst om några timmar. Så jag tänkte bjuda på det till efter rätt..

Hey Hopp!
 

. Trevlig Helg .


Katja var här igår några timmar. Bjöd henne på lunch som blev kycklingfilè, ris, currysås, och givetvis en smaskig sallad. Sen fikade vi lite kladdkaka, och sen blev det dags för henne att bege sig hemåt för att hämta barnen på dagis.

Martin kom hem vid 4 tiden och då åkte jag och Hampus med syster och Matte till Rusta och Jula för att på ena stället köpa ett storpack med Via Coulor + sköljmedel. Och på andra köpa en häftpistol + klammer. Sen åkte vi hem och vi åt gröt till kvällsmat. Sen var det natti natti för barnen och jag började klippa ut tyget som jag skulle klä om våra köks stolar med. Jag laddade häftpistolen med först dom klammrarna vi fick med i paketet. Och en av 4 stolsdynor blev klar, Sen inser jag rätt snabbt när jag laddar om med klamrarna jag köpte på sidan om, att jag fått fel storlek... *suck* Så det var bara att packa ihop resten av sakerna. Och nån dag här i helgen får vi åka och byta till rätt storlek så jag kan göra klart det jag påbörjat. Snyggt blev det iaf den som blev klar! ;)

Fy vad jobbigt det är att bara vara just nu, det eh tungt! Och bara att gå i 2 affärer gjorde mig heeeelt slut i benen. Kroppen orkar lixom inte.

------------------------------------------------------------------------

Idag fick jag ligga kvar i sängen till 9 tiden.. tackolov säger jag bara. Natten har varit hemskt kanppt sovit en blund pga av en lilleman som hållt oss vakna. Nu är det 10 dagar sen han fick sin vaccination så jag tror det eh den som spökar, för 10 -11dagar efter kunde man må risigt, få utslag och feber. Ingen feber ännu, men han är inte som vanligt gråter och gnäller för minsta lilla.. både igår och idag. Och hela natten har han om varannat vaknat och gråtit så han har fått sova inne hos oss halva natten. Men han kryper runt i hela sängen till höger och vänster så nää... jag har inte sovit mkt alls. Martin gick snällt upp med dom kvart i sju i morse, när dom vaknade. Som en zombie klev jag upp ur sängen när jag väl vaknade själv och slevade i mig en tallrik gröt och en knäckemacka. 

Hampus la sig precis igen. Och Martin har tagit med Filippa ut på en prommis. Skulle passa på att köpa korv med bröd idag till lunch. Jag orkar verkligen inte engagera mig i nån braklunch, så det får bli lite slarv idag.

Ska med försöka komma ut en stund sen efter maten och ta med mig familjen. Är så underbart väder!! Får ta med oss en filt och sätta oss här ute någonstans! Ska ju bli helt underbart väder nu hela helgen.

------------------------------------------------------------------------

STORT GRATTiS  Hanne-Lene, till din/eran flicka!!
Nästan 4 veckor innan beräknat :)

Önskar med att min vill kika ut lite innan. Nu börjar allas bebisar man känner dyka upp och fler ska det bli förhoppningsvis dom närmaste dagarna. Jag längtar nuu!!

. uppdatering från tidigare inlägg .

Hej hoppsan!

Har piggat på mig nu lite efter frukosten! *weiii*

Snurrig som jag eh hade jag tagit fel på dag, så dom var nyss här och mätte mattorna och hade med sig golv proverna så jag kunde välja. Tog samma i hall o kök eftersom dom i stort sett går ihop med varann. Så det blir svarta golv här hemma. Kommer bli så läckert när det eh färdigt!! Nåt kul att se fram emot!

Så nu slapp jag ut och ränna idag. Jag hade verkligen ingen lust och ork i kroppen till det. Speciellt inte när man kikade ut och ser att regnet öser. Har precis badat barnen. Och nu tänkte jag ge på mig tvätt högen!

Sen ska jag duscha och sen kommer Katja!

. Ny dag, nya tag .


Då var det ny dag igen och idag, och just nu känns det som att jag är jag ännu tröttare, trots att jag sovit rätt bra inatt. Tror det blivit iaf 7 timmars sömn. Men alla dessa andra nätter kommer ju efter och just nu känner jag mig helt yrvaken, som man gör vissa ggr när man vaknar mitt i natten och känner sig helt vinglig och snurrig. Igår var det så pass att jag började få "syn villor" för att jag är så trött. När man ser nån står där i ögovrån och hoppar till, då ere illa. Egentligen vill och borde jag bara helst av allt dra täcket över huvudet och sooova!! Men idag måste jag, hur trött jag än är.. ta mig ut till områdetkontoret på Telge och välja ut golven. Har skjutit på det i 3 dagare nu, och i morgon kommer dom hit och börjar mäta golven.

Sen vid 12 kommer Katja. Ska låna mig lite flick bebis kläder till bebben. Har mest vitt kvar sen Filippa. Har ju köpt lite nytt nu men jag minns hur man får byta när dom eh små bebbar som bajsar och kräks om varannat ;) Tänkte bjuda henne på nån slags lunch vad det nu blir, och sen lite fika. Fixade kladdkaka igår som har fått stå över natten. Tycker alltid det är godast dagen efter..

Ska tydligen bli upp mot 30 grader i helgen och SOOL. *phuu* För somliga skönt och helt underbart! Jag själv får väl först lägga mig i ett bad fullt av is. Och sen sitta framför fläkten hela dagen *hehe*  Ne då skämt och sido så har jag lust att hitta på nåt litet med familjen om jag bara orkar och det inte känns alldeles föör varmt!

Nu ska jag försöka få i mig frukost så kanske jag piggnar till lite iaf.

.




Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!


. Jag är så galet trött .


Nej blev ingen prommis till Telge. Har sammadragningar som tusan idag, inte så skönt att ut och gå då, när hela magen drar ihop sig. 
Får/måste dit i morgon istället.. 

Någon som har två tandpetare över så jag kan hålla upp ögonen!? Jag är så trött så jag typ ser i kors. Jag önskar att man bara kunde fått sova middag nu om dagarna, och viiiila.. men det eh ju som det är med den saken. Jag har trots allt satt två barn till världen innan detta, och nu när jag har dom hemma så är det bara bita i det sura äpplet och hålla sig vaken iaf till klockan 19. Jag fullkomligt stupar i säng på kvällarna. Minns oftast inte ens att jag hållt på att somna...  nee ut som ett ljus bara när jag lägger mig ner. Sen tar det ca. 1 ½ timme, sen är det dax att börja kissa osv.. 




Har fixat här hemma, och vi åt lunch för någon timme sen. Idag blev det kokt torsk, potatis, citron/dillsås, gurka, morötter och kokt broccoli. *GOTT* Nu ligger Filippa och sover och jag ska slappa en stund på soffan med lilleman nån timme eller två. Får hålla mig från att INTE somna, iaf tills Martin kommer hem. Just nu är det en kamp mellan sömnen och mig!

Runt 4 tiden är det dax att börja med middagen. Blir gryta idag gjort på nötkött, lök, grön paprika, morötter och massa gott, tänkte ha ris till det. Är mest sugen på massa nyttig mat just nu. Och frukter och grönsaker, så det eh ju bra. Blir visst nån godisbit ibland men jag är rätt stolt över mig själv! 7 kg upp och jag har snart gått 34 veckor.

Idag är Jossan beräknad och om 2 dagar är min syster beräknad med sin lill kille. Får hoppas deras bebbar vill kika ut snart. Lagom less man är dagarna runt omkring, när man vet att bebisen kan komma när som. Vet bara hur jag känner själv. Skulle kunna föda nu när som helst om jag själv fick välja. Men för bebisens skull kan det gärna vänta 3-4 veckor iaf.

Nee nu soffan.. vinglar snart av data stolen! ;)

Godagens


Igår fixade jag bara här hemma. Tvättade massa tvätt och strykte och satte upp gardiner efter att dom fixat här i köket. Såhär ser det ut just nu inna golv och stolsdynor är bytta. Måste iväg och köpa en häftpistol här någon dag. 






Mot kvällningen följde jag med syrran och Matte när dom skulle stor handla. Jag handade oxå lite påfyllning til kyl och frys här hemma. Jag säger bara tur att dom har toaletter på ställen nu för tiden *hihi* Jag eh såå kissnödig säkert en gång i timmen och speciellt när man går sådär ligger bebisen och trycker på urin blåsan.

Som jag sover nu på nätterna, skit dåligt!! Blir väl cirka 4 timmar per natt. Hur jag än vrider och vänder mig gör det ont och det eh varmt och jag eh kissnödig osv osv, klag klag klag. *hehe*

Ska försöka ta mig upp till Telgebostäder idag och välja ut golven till hall och kök.



Magen idag ... Vecka 33+3 !!



------------------------------------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------


Hej, haaallåå, och god kväll!


Idag har varit en händelse rik dag.
Vi kom hem här för en timme sen.

Både min och Martins mobiler ringde klockan 7 i morse. 30 sekunder senare så ringde det på dörren, och målaren var på plats att börja med vårt kök. Så vi släppte in honom, duschade och gjorde oss iordning för att åka in till Stockholm på dagens ultraljud. Och när vi kom hem kunde vi vänta oss ett nymåalat och nytapetserat kök och att dom nya luckorna satt på plats! :)

Ultraljudet gick kanon bra. Allt såg jätte fint ut. Lungor, ryggrad, hjärta, hjärna osv, osv. Så som man kan se ligger det en frisk och fin bebbe i min mage. Det är en tjej till 110% vi ska få. Vi hade turen att "hon ville visa upp sig" för oss och man kunde tydligt se hennes kön! :P Just nu idag så ligger det en liten tjej på 2500 g i min mage. Ett foster går i snitt upp 30 gram per dag, nu i slutet. Och jag har 47 dagar kvar till beräknad förlossning. Så om jag går tiden ut, så sa han att  vi en beräknad födelsevikt på 3910 gram att vänta oss när det väl är dags. *hjälp* Hon vägde 8 % mer en en "standard bebis" i samma vecka. Hon får gärna kika ut 2 veckor innan om det nu inte skulle bli nån igångsättning!

Efter vi var klara tog vi pendeln till Södertälje och gick och åt jag och Martin. Sen tog vi en sväng förbi Kappahl och köpte 3 bodys till lilltjejen. Så skönt nu när man verkligen vet att det faktiskt är en tjej till 100 % Jag hade packat lite väl mkt vitt i BB väskan om det mot förmodan hade visat sig varit en kille.

Sen åkte vi upp till syster min för att hjälpa henne med barnen. Vi tog med dom ut i lekparken utanför där dom bor och mötte Katja där så våra barn kunde få leka lite. Sen när Mattias kom hem skjutsade han oss hem. Vi åt lite  kvälls mat, och sen var det natti natti för barnen.

Det var så fint här hemma i köket när vi kom hem!! Ska ta bild sen. Nu fattas bara golvet som kommer inom nån vecka, och nya handtag till luckorna!

Nu är jag så slut och trött i kroppen efter en krävande dag.
Ska borsta tänderna och bädda ner mig i sängen.

Natti natt!

. söndag .


Igår låg jag bara och slappade heeela dagen var så otoligt trött. Inatt har jag sovit oki, så idag nya tag. Barnen fick precis åka med min syster och Mattias iväg till min pappa, dom skulle ut med deras båt en sväng. Så kul för dom, som jag sagt innan alla saker dom för hitta på som inte jag kan göra just nu med dom är toppen. Det gör så mkt att dom får komma iväg på lite grejer. Jag och Martin ska roa oss med att göra vår "en gång i veckans, storstädning" här hemma. Går hundra ggr snabbare när det bara är vi 2 här hemma oxå.

På morgonen har jag tagit ett bad var så skönt! Filat fötter, och rakat ben, osv. Sen har Filippa lekt doktor på mig med sin nya doktorväska från Fisher Price som hon fick i julklapp. Hon har lyssnat på mitt hjärta och plåstrat om mig med både plåster och bandage. *hehe* Sen ville hon lyssna på bebisen. Så jag tog fram min Angelsound, så honb fick höra bebisens hjärtslag. Har inte haft framme den på säkert 5 månader. Tycker det räcker att lyssna när man går till barnmorskan så länge man vet att bebisen rör på sig så behövs det inte. Men Filippa tycker det eh mysigt och längtar så nu efter sin lilla syster!



Idag går jag in i vecka 34 av graviditeten. Och imorgon är det äntligen dax att åka in till Stockholm för tillväxt ultraljud. Ska även kolla könet igen. 10.40 ska vi vara där jag och Martin. Ska bli så mysigt att se bebis! Hoppas allt eh bra med den.




Bilen gick inte igenom besiktningen igår, det var småfel som lätt kan åtgärdas, nån lampa som skulle bytas, nytt bilbälte på ett ställe, bromsklossar och ett däck som inte var godkännt. Blää... Vi funderar på att sälja den obesiktad till ett lite billigare pris än vad vi hade tänkt oss från början. Bara massa extra jobb för oss som vi inte tjänar ett skit på. Det kan nästa ägare göra lätt som en plätt. Men lite besviken blev man allt.

Ne nu ska vi sätta fart här medans man orkar !!



 

. Duktig mamma .

Igår var jag en DUKTiG mamma! *hehe*  

Medans Martin och Mattias höll på med det sista fixet med bilen så slet jag med mig syrran och barnen ut! Vi var ute runt 3 timmar fast det hade regnat och var dåligt väder. Dom behövde få leka av sig lite! Det hoppades och plaskades i vatten pölar, gungade, lekte i sandlådan osv.. dom var helt svarta när dom kom in! Så det blidde bada direkt. Och det var super skönt att få lite frisk luft!!









NU är Martin och Mattias iväg och besiktar bilen. 7.40 skulle dom vara där. Håller alla tummar jag kan att den går igenom.

. Igår & idag .

Trött som bara den idag! Ännu en av dessa i princip sömnlösa nätter. Barnen har sovit bra, men det eh bebis som ligger och trycker och skaver. Filippa är så duktig. Jag kissade henne vid 22 igår innan jag la mig. Sen har hon hållt sig hela natten. Och kissade vid 8 imorse när hon vaknade. Så stolt över henne.

Igår kom Mattias och Sara (syrran) förbi, och Mattias mamma + bror och hans sambo för att lämna våra sommar däck till oss. Vi fikade lite kladdkaka och så.

Idag är Martin iväg och ska hämta ett lampglas till våran bil i Västerhaninge, han tog pendeln till Skogås för att möta syrrans kille. Sen skulle dom komma hem hit . Sen är allt fixat så jag hoppas att bilen går igenom besiktningen imorgon så vi kan sätta ut den till försäljning sen. Kostar bara oss massa pengar att ha den stående här till ingen nytta.

*Weii* Fick äntligen hem nytt köks möblemang igår oxå förresten!
Hittade ett fint på blocket, till helt oki pris.
Ska bara klä om stolarna i svart tyg har vi väl tänkt oss.
Sen eh det tip top :)



Det ver det sista att införskaffa här hemma så nu tycker jag vi börjar få det riktigt hemtrevligt! Om ca. 2 veckor är köket klart då kan det inte bli mkt bättre. Luckorna var klara och det skulle dom komma med nu på måndag, lika så tapetseringen blir klar på måndag. Sen golven den 29:e.



Börjar bli liite sådär små nojjig om det inte skulle bli igångsättning när jag ska föda vem som ska ha barnen. Syster och Mattias skulle ha dom då men den 1 juli åker dom till Lysekil en vecka ca. på semester. Katja har sagt att jag ska säga till. Men tänk om man inte skulle få tag på henne när det eh dax. Då vet jag inte alls. Mamma bor lixom 10 mil ifrån. Ska prata med pappa om han kan ev komma. Det eh så dum tid mitt i alla semester firanden... I värsta värsta fall får jag åka in själv. Och Martin får vara hemma med barnen, men det hade vart för jävla trist rent ut sagt!

Blev inget grilla igår så det ligger marinerad ryggbiff sen igår i kylen. Ska bli sådär laaagom gott sen i eftermiddag när maten står på bordet ;) Nu ska jag fixa lite lunch.

Hey Hopp!

. Kristi himmelsfärd .


Igår kom Katja och hämtade Filippa strax efter 14. Ett tag efter kom Martin hem och vi väntade på att Mattias kom hem efter jobbet. Han var super gullig och skjutsade oss så vi kunde storhandla. Blev på Willys. Man får mkt för pengarna där faktiskt.. Hade såna förvärkar igår kväll ändå in på natten, jag la mig med värme kudde på magen och somnade och vanade och behövde kisssa efter några timmar och hade fortfarande ont.. Tycker även fast jag inte bar en enda grej så var bara grejen att åka och handla igår skiiit jobbig. Jag orkar lixom inte. Idag kännns det iaf bättre.. än så länge. Tänk om sista veckorna nu bara blir att jag måste ligga och vila och ta det lungt. Jag eh verkligen alldeles för rastlös för det...

Senare idag kommer Mattias mamma och min syster förbi. Mattias mamma skulle vara så gullig och ta med sig våra sommardäck som ligger ute hos mamsen när hon åker från Norrtälje så att vi kan besikta bilen på lördag! Tänkte bjuda dom på kladdkaka och vispgrädde när dom kommer.



Annars vet jag inte vad vi ska göra. Tänkte iaf gå ut en sväng med Martin och Hampus sen så han får leka av sig lite :) Sen har vi tagit fram ryggbiff ur frysen så idag blir det grilla!

. Vänner .


 

Ibland blir man så lycklig och glad att det finns vänner och människor som verkligen finns där och ställer upp när det behövs. Min syster har hjälpt mig massa med barnen  när vi behövt hjälp och hennes Mattias har skjutsat och och handlat och så när vi behövt hjälp. Katja är en av mina underbara vänner som verkligen är mån om att man ska må bra. Helt underbar eh hon! Dom hjälper oxå ALLTiD till om det behövs. Såna vänner växer inte på träd.

Idag kommer hon efter hon varit i skolan och hämtar Filippa. Och så ska hon få sova hos dom. Och klart hon vill det, hon eh ju bästis med deras dotter Chanell sen 1 ½ år tillbaka. Sen imorgon skulle dom ta med barnen och bada. Filippa blev jätte glad när jag berätta vad dom skulle hitta på. Är så skönt för mig nu att veta att hon får hitta på något kul. När andra dagar här hemma blir rätt händelse lösa som det eh nu med magen. Man känner sig inte direkt som världens bästa mamma, så som sagt.. Jag är så glad att folk orkar och vill ställa upp när det eh såhär. Tack för att ni finns!

Katja och min syster Sara ska även få vara gudmor till bebis i magen. Katja blev så glad när jag berättade det härom dagen. Jag vet att hon kommer bli världens bästa!






Idag sen ska vi i resterande familjen ta oss iväg för en STOR handling.
Äntligen löning idag! :) *weii* 

. LYCKA .

Vad är lycka egentligen!?

Är lycka när kärleken oändlig mellan 2 människor?

Eller är lycka en miljon på banken att vara ekonomisk oberoende.


Eller är lycka att få vara frisk och fri från sjukdomar.  

Kanske är lycka att vara fri som fågeln och kunna flyga vart man vill och landa i det bo som man blir inbjuden till och få gnugga sina näbbar och kanske komma till ro.


Ja vad är lycka egentligen!? :)

. tisdag .

Dagen började vid 7 idag när barnen vaknade. Inte sovit nåt vidare alls inatt. Bara legat och vridit och vänt på mig för att hitta en någorlunda skön possition.  Så jag segade mig upp ur sängen tog med kudde och täcke till soffan, och myste lite med barnen framför tv:n innan det var dax för frukost.

Grått och trist väder. Idag har jag lite hemma fix att göra. Ska ta den där MEGA högen med tvätt som fortfarande ligger och väntar i fåtöljen. Rätt skönt ändå, just den sysslan är inte så slitig. Det e bara ta det lilla lugna i sin egen takt. Sen har jag satt på en maskin tvätt och även en maskin med disk. Fick elräkningen nu häromdagen. 540:- Tycker inte den var så farlig alls med tanke på att vi har datan igång hela dagarna. Och det blir minst en maskin tvätt och disk om dagen här hemma.

Imorgon är det äntligen löning.*weii* Har lust att ta med Martin på en bio eller något mys! Får se om tillfälle ges om vi tar oss iväg :) Hade vart så skönt att få en kväll bara han och jag innna det snart är bebis dax.

Målaren ringde för en stund sen. På måndag kommer han och fixar och då skulle allt vara bortplockat *hehe* Skönt snart eh köket total renoverat! Ska lägga upp bilder när allt eh klart! :)

. aj aj och aj igen .

Klockan 10 var vi hos BVC jag och Hampus. Han fick sin 18 månaders vaccination. Sen vägdes ( 11870 g) och mättes (82,5 cm ) han. Pratade lite om hans överaktiva sätt. Vi ska ha koll på det så ska vi prata om det nästa gång igen. Sen åkte jag upp till syster och hämtade Filippa. Åt lite lunch där innan vi tog bussen hem.

Usch jag känner mig mer elle´r mindre invalid just nu. Har så ont av bebisen så jag håller på att smälla aaaav! Den ligger så långt ner redan och trycker på och gör såå ont vilken position jag än befinner mig i, ståendes, sittandes eller liggandes. Och jag kan snart inte fungera som person.. Jag ringe till min barnmorska idag och pratade med henne. Och när jag kommer till henne nästa gång 5 juni, så ska vi prata om en ev. igångsättning. Hon skulle boka in en läkartid för bedömning.

Magen idag vecka 32+1..



Nu har dom precis vart och hämtat skåpsluckorna i köket. Och jag ska fixa lite med att vika bort tvätt och så.

Tjingeling!

. Söndag och Måndag .

Inatt har jag sovit relativt oki!! :P
 Bebis huvud och axlar ligger ju och skaver i ljumskarna/bäcken när jag sover. Jag ligger alltid på sidan. Inatt la jag en kudde emellan benen som gjorde att det stödde upp lite. Så jag har sovit mkt nu inatt än föregåående nätter där det knappt blivit någon sömn alls. Så kudde ska det fortsättas med!!

Igår tog syrran med sin båda barnen och hälsade på deras morfar. Dom hade vart ute vid deras båt och fixat det sista inna dom ska lägga i den i vattnet nästa helg. Är så fint där ute där dom har båten, mitt i skogen! Så det fanns kohagar med kossor, får och lamm som dom kikade på hade vart full rulle på barnen hela dagen och dom hade haft det jätte kul! Även klivit i "koblajor"...hehe! Sen hade dom fikat i båten och ätit middag hemma hos pappa (morfar) och dom efteråt. Känns skönt att barnen fick iväg och hitta på något skoj, när man själv inte är på top just nu i kroppen!

Själva tog jag och Martin tag i att tvätta ur 850:n ( bilen ) innan den ska säljas. Dammsugade och skurade och torkade gjorde vi, jag tog  torkningen och Martin dammsugade och gjorde lite utvändigt fix. Så nu är den tip top där inne, men det tog några timmar. Ska ner i biltvätten med den på onsdag nu vid lön. Vi hade en mysig dag bara jag och han även om vi inte gjorde något speciellt så var det sköönt att bara sitta och ta det lungt och torka/putsa i det underbara vädret. Lite färg fick man i ansiktet. Sen gick vi in och jag gjorde middag. Panderad torskfile gjorde jag med potatis, kokt broccoli, dill/citronsås och sivade citroner och morötter till. Var supersmarrig så la vi oss och kikade på en film och mös. Martin slumrade till en stund innan syster och dom kom.

Syrran och compani kom inte hem förens runthalv sju tiden på kvällen. Pappa och dom kom med och sa hej. Sen åkte  dom hem och Filippa följde hem till syrran för hon skulle sova där, eftersom jag och Hampus ska iväg om ett tag ner till BVC för 1 ½ års kontroll och vaccinering. Så nu har vi nog ett par feber dagar att vänta. MIna barn får ALLTID feber efter vaccination. Ska hämta Filippa hos Sara efteråt idag.



Målarn kom imorse klockan 7 och plinga på men vände lika snabbt igen då vi inte hade plockat bort tillräckligt där han skulle arbeta. Skit grinig blev han. Och sa att det stod att det skulle tas ner gardiner osv. Vilket det inte alls hade gjort... Ahja, så det blir inga tapeter här idag iaf. Han skulle skicka ett nytt brev om när dom skulle komma. Får se när det blir. Han kunde snabbt hjälpt mig att flytta på det lilla som stod i vägen, så han kunde gjort sitt jobb.. men valde att inte göra det. Men luckorna kommer dom och hämtar idag iaf.

Jossan vart eh du!? E du inne och föder?? :P

Vecka 33


55 dagar kvar!

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Du


Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden

.

.Grill, städ, tapeter & hår.


Idag fick jag lite välbehövlig sovmorgon, fast vakna av mig själv runt halv 9 iaf. Men det var iaf superskönt att bara ligga kvar när Martin gick upp med barnen. Känner mig definitivt mkt gladare och piggare idag!

Vi år frukost rätt snart efter att jag vaknade. Sen har vi bestämt att vi ska ha en storstädning en gång i veckan, på helgen när Martin är ledig, för att bespara mig massa jobb och slit. Så vi tog det idag. Hjälptes först åt med att ta in ute möbels stolarna från ballkongen som var fuuuullt med pollen på och duschade av det i badkaret. Sen tog jag en sväng med dammsugaren där ute. Var verkligen gult överallt! Möbler, dynor, golv, fönster karmar. Sen delade vi upp jobbet så att Martin tog och dammsugade och har skurat alla golv. Och jag tog dom lite lättare och skönare uppgifterna, att bädda sängen, våt damma över allt, och skura toaletterna. Så nu är vi färdiga här hemma redan. Titta så snabbt det gick när man hjälps åt! :) Annars brukar det ta mig en hel dag för en riktig storstädning i princip.

Idag om ett tag kommer syster med pojkvän och vi ska grilla lite kött. Blir revbens spjäll och kotletter som legat i marinad i ett dygn nu, sååå gott!

Igår blev våran lilleman här hemma en korthårig en. Skönt nu när det börjar bli sommar för honom. Men vad ljus han är i hårbotten. Inte alls lika röd längre även om det är rödlätt.

.* NU .*.



.*. INNAN .*.



Och målarna kom förbi med tapet och färgprover till luckorna. Så det sätter dom fart med på måndag.  Fanns ju inte så mkt kul tapeter att välja på men vi hittade  en tillslut. Får även nya golv den 29 maj nu sen blir det som nyttt köket :). Nya vit varaor har vi ju fått, både spis och kyl och frys, golv i både hall och kök, tapet/målat på väggar i kök. Och ny lackade luckor. Ska köpa några schysta handtag sen till luckorna tänkte vi.




Mervi jag ska försöka ta det lite lungare här hemma så gott det går!
Gud vad hemskt, det du skrev om.
Man måste vara rädd om sig!!

. Gravid monster AB .


Ni som inte orkar läsa om en gnällande, ledsen arg,
frustrerad, högravid, 2 barnsmammas agro dag... SLUTA LÄS NU!



Vissa dagar borde man inte ens gått upp ur sängen. Idag är en sån dag. Sovit jätte dåligt inatt bara blivit ett par timmars sömn. Ingenting har passat sig för mig idag. Jag är allmänt less på att bara vara gravid över huvud taget nu. Jag kan inte ens vara mamma fullt ut, och inte sambo heller... sex.. vad eh det!? Denna gången har jag lagt det på hyllan för länge sen. Jag har ingen lust och får ont i magen efter det. 

Omgivningen och i det här fallet Martin gör inte att det blir bättre heller när jag hållt på som tusan nu varje dag med barnen, hemmet, så att magen bara värker  och jag kommer verkligen inte ut med barnen som min kropp är just nu... jag känner mig som världens sämsta. Kan inte tiden bara rusa iväg nu dom sista veckorna!?  Martin lovade att hjälpa mig nu när han var ledig men det har mest varit datan idag, och nu efter maten så skulle han hälsa på en jobbar kompis som ligger på sjukhuset här i stan istället för att gå ut och leka med sina barn åtmionstonde en timme när det eh så fint väder. Dom MÅSTE få komma ut  och jag kan verkligen inte just nu. Hampus är verkligen mer vild än tam och man får springa arslet av sig efter honom som ska vara gärna på både gunga, sandlåda och rutschkana samtidigt! !

Det brast för mig. Behöver inte säga mer. Tillslut gick han ut med barnen och sandleksakerna. Men ska man behöva bråka om en sån sak som att leka med sina barn som säkerligen alla andra pappor med gravida tjejer oxå gör? Han erkände att han vart skit dålig på det.. Det har faktiskt inte varit bråkigt här alls på sistonde men jag kan bara inte hålla inom mig vad jag känner, men när han hellre vill prioritera sin jobbarkompis som han inte känner sådär jätte mycket egentligen framför mitt och barnens välbefinnade/välmåående. En liten stund gööör så mkt för dom!!

Jag vill visst att Martin ska ha kompisar och knyta nya band eftersom han inte känner någon här i stort sett. Det eh kanon viktigt med kompisar. Även om man som det är nu knappt har tid för sina så är det viktigt att veta att man faktiskt har kompisar och vänner. Det var det det handlade om att han har inga hobbys, eller särskilda kompisar och han vill ha det. Personen i fråga som ligger på sjukhuset tycker Martin mycket om som person, och vill väl skapa nån slags kompis relation med honom. Jag sa att han ska absolut åka förbi honom, men att han kunde tagit ut barnen en stund innan. Det är besökstid fram till 18.. Han hinner med båda. Men just nu vad jag än säger om något jag känner blir det bara sura miner.

Jag har kämpat nu för att orka in i det sista, och jag har förberett honom på en tuff tid nu framöver för att jag har så ont i rygg, mage, bäcken osv. Att han kommer få hjälpa till. Jag orkar inte vara alla till lags nu natt och dag. Filippa är ju helt blöjfri nu och behöver kissas en gång åtminstonde på natten. Och själv måste jag upp med mitt egna eviga kissande flera ggr per natt, plus att Hampus låter någon gång per natt. Och alltid är det JAG som måste upp, för att Martin inte hör. Men i Skåne nu när dom var där var han ju tvungen, och då hade det inte varit några problem som helst. Jag har svårt att komma upp ur sängen som det är överhuvud taget, och bara ändra positon håller på att ta knäcken på mig. Det gör ONT!

Jag eh nog bara väldigt gravid känslig och retlig just nu och kanske förstorar saker vad vet jag. Jag känner bara att när ska jag få vila och inte bli förgivet tagen att jag är nån slags stål/super kvinna?


. Bebis och lite så .


Syrran kom hit imorse klockan halv 8. Hon skulle passa barnen när jag skulle till barnmorskan klockan 10. Vi åt frukost och sen bäddade jag och lite så innan jag slängde mig i duschen och gick ner till bussen.



Hos Barnmorskan ( vecka 31+4 idag )

Blodtryck 113/74.

P-glukos:5,5

Fosterljud: 142

SF mått: 32 cm ( växt 4 cm på 3 veckor )

Fostrets huvud: Ruckbart, ställt in sig långt ner redan!!

Har haft rätt ont i nedre delen av magen/bäcken sista dagarna. Barnmorska trodde det var pga av att bebisen nu har ställt in sig. Huvudet har ( hon betonade det ) trängt lååångt ner redan , lite ruckbart men var på gränsen mellan ruckbart och fixerat. Inte konstigt det känns som man har en melon mellan benen. Men redan så långt ner!? Hmm.. Med Filippa och Hampus var huvudet mellan rörligt/ruckbart ända till nästan sista vecka innan det var dags. Men alla barn är ju olika. Ska bli spännade på tillväxt ultraljudet den 25 maj nu och se hur stort barnet egentligen är.

SF måttet följer sin egen kurva jättefint fint.



Och magen är STOR nu!!





 Eter barnmorskan tog jag bussen till Ica Maxi. Handlade det jag skulle, sen tog jag en taxi hem. 88:- är det vart för mig nu att slippa bära och släpa tunga kassar på buss och uppför backar osv. Taxi chaufören var en supergullig finsk man. Han hjälpte mig in med kassarna i bilen, sen gick jag och lämnade vagnen. När jag kom till bilen höll han upp dörren och satte på bältet ordenligt under magen. Sen körde han hem mig. Vi pratade om barn, han hade oxå fått barn när han var ung med bara 1 år emellan. Han sa det  krävande vissa stunder men sen har dom så mkt glädje utav varann. Och det har dom verkligen. Hampus blev sååå glad när Filippa kom hem från Skåne! Så nu har dom lekt för fullt med dockvagnar,traktorer, doktorsväskor och u name it *hihi*

Lagade lite lunch till mig, syster och barnen när jag kom hem. Idag blev det kycklingfile, ris, currysås och broccoli. Senhar vi bara tagit det mset lungt. Martin kom hem vid halv 5 tiden från jobbet. Vi har fått i oss lite kvällsmat. Yoggi, och mackor. Sen kom Mattias för att hämta Sara. Då passade Martin på att tigga lite skjuts till system bolaget för att köpa några öl. Nu har han ju helg. Ledig fredag, lördag, söndag och måndag. Ska bli skönt för mig. Lite extrahjälp här hemma! Brukar ta varannan dag att få sova när han eh ledig.

Nu har jag precis fått barnen i säng och ska jag slänga mig
på soffan och bara vara en stund. Sköööönt!



. inte alltid så lätt .


Igår tog jag och Hampus bussen ner på stan vid 10 för att möta syster som var hos läkaren, mötte henne där och vi gick och åt allihopa. Sen hade hon bank ärenden som vi följde med på, sen tog vi bussen hem igen. Syster skulle iväg på en arbets intervju som verka som det kan bli nåt jobb utav.
Sen åkte hon hit eftersom jag hade lovat att klippa henne.
 
Vi kikade frisyrer, åt lite sen började jag få ont som tusan i kors ryggen, fick sammadragningar som även strålande ut i ljumskarna. Så när Mattias kom hem från jobbet skjutasde han mig till förlossningen. Hade ringt dom nån timme innan och dom ville att jag skulle komma in. Fick ligga med CTG ett tag. Lite sammandragningar. Annars såg det fint ut. Sen fick jag lite akepunktur ( eller hur det nu stavas) i huvudet och på händerna.  Barnmorskan kände hur bebis låg. Neråt med huvudet och ruckbart. Sen fick jag träffa läkaren som gjorde en undersökning. Det såg fint ut allting. SEn gjorde han ett VUL för att se hur bebisen låg och mkt riktigt hade den börjat "ställa in sig" = huvudet ner. Gjorde även ett snabb ultraljud på magen för att se hur moderkakan satt. Den sitter o fram vägg på mig. Och det kan hända att om man håller på för mkt kan den börja lossa. Han bad mig att gå hem och vila och försöka ta det så lungt som möjligt nu tills det eh dax. Oki sa jag, och kände bara hur lättare sagt än gjort det var. Inte lätt med Hampus och Filippa hemma på dagarna att vila vill jag lova.

Martin och Filippa kom ju hem igår kväll, men Martin kunde inte vara hemma idag från jobbet så jag kunde få vila lite. Istället var det bara att gå upp 6 imorse med barnen, och börja lägga/packa undan alla dessa saker som spred i heeela lägenheten när dom kom hem igår. Sätta på en maskin tvätt. Och fixa frukost. Och köra på som vanligt. Så vila... ibland undrar jag vad det är för något. Var inte på bästa humör i morse när Martin frågade hur det var med magen och jag sa att jag fortfarande hade och även har ännu, en molande värk i  magen. Och att jag skulle behövt iaf en dags vila idag. Ändå klär han på sig och går och säger att han kan faktiskt inte vara hemma idag. Och att det är självförvållat osv. Vi har det jätte bra mellan oss nu. Men ibland blir man bara så less och känner att man nästan skulle behöva vara döende för att han ska inse ett och annat.. Har barnen vareviga dag och jag känner mig just nu som världens sämsta mamma som kanppt kan gå ut med dom som dom behöver. Jag fixar och donar här hemma. Så om man begär hjälp för en gångs skull är väl inte det för mkt begärt tycker man. Ibland får välmående och hälsa gå före ekonomi.

Hur som helst så blev gladare än gladast igår när jag kom hem och det låg ett litet vitt kuvert innanför dörren från barnomsorgen. Barnen har äntligen fått en plats till sitt nya dagis. Den 12 augusti precis efter semestern börjar dom, cirka 200 m från där vi bor. Och ingen är gladare än jag. Både för att det är nära, för att dom hamnar på samma dagis. Och för att barn behöver vara på dagis och leka av sig med andra barn. Och jag får lite egentid med bebisen.

Nu har jag ju haft dom hemma i stort sett 2/3 delar av graviditeten. Och nu börjar det bli tufft vill jag  lova. Med magont, ryggsmärtor och allt som ska skötas runt omkring. Försöker duga till så gott det går vilket inte alltid är så lätt. Fast nu är det faktiskt inte långt kvar! 59 dagar idag. Och jag hoppas som sagt på iaf ett par veckor innan, hade varit så himla skönt!

. .Tjock smockig klupekloss. .


Idag har syster Sara varit här. Hon kom hit vid halv 10 tiden och hjälpte henne att hitta lite ställen hon kunde ringa runt till angående arbeten. Många samtal, mail och en bokad arbets intervju för henne i morgon klockan 14, så gav vi upp. Och jag ställde mig och fixade lite lunch. Blev hemmagjord soppa idag, med potatis, morötter, purjolök, majs, köttfärs och buljong och lite andra kryddor. Och till hade vi fullkornsbröd och mjölk *gott*

Sen var det dax för Hampus och sova middag så vi slängde oss på varsinn soffa/fåtölj och kikade på svenska filmen Iscariot. Båda har sett den innan men det var ett tag sen nu. Den är faktiskt rätt bra. Hemskt/tråkigt slut bara.

Nu vid 19 tiden kom Mattias. Jag tog en sväng med saxen i hans hår som jag hade lovat att göra idag och det var verkligen tid, såg ut som han hade fått en elchock eller något innan jag klippte honom. Herrn i fråga verkade nöjd efter klippningen och jag tycker oxå det blev jätte bra. Syrran skulle jag klippa en annan dag eller mer tunna ur hon har lika tjockt hår som mig om inte ännu tjockare, så man får tunna ur med jämna mellanrum.

Idag ska jag försöka att somna i tid. Kikade på Filips och Fredrik nya program igår och det slutatde rätt sent sen tog det ett himla tag för mig att somna. Var full rulle på bebis i magen och varmt! Och kissnödigt var 10 minut typ. Fattar inte varför man just ska bli så tok kissnödig när man gått och lagt sig. Det slår aldrig fel vareviga kväll springer jag säkerligen 8 ggr innan jag tillslut kan somna. 

Åh imorgon kommer andra hälften av familjen hem. Längtar som bara den efter dom nu mina älsklingar! Världens lyckligaste att jag har dom!! Filippa har knappt velat prata med mig sen dom åkte hon har haft fullt upp med annat där nere. Fick några ord med henne idag, då sa hon jag eh faktiskt hos farmor nu *hehe* Kul att hon har det bra iaf! Hennes farmor är verkligen kanon bra farmor. Engagerar sig till 100 % i sina barn barn. Hon tycker det eh så kul nu att det kommer en liten tjej nu, då hon själv bara haft killar. Så hon kan skämma bort med fina kjolar, klänningar dockar och andra tjejgrejer.

Hehe tänker mer och mer att täääänk om det faktiskt inte är en tjej där inne ändå. Tänk om det kommer en liten pojke. För mig får det gärna komma vad som men undra vad Filippa skulle säga nu när vi sagt att hon ska få en lilla syster, och så kommer vi hem med en till lillebror. *fnissar* Ska ju på ultraljud nu den 25 maj. Får hoppas bebisen vill visa upp sig då så man kan förbereda henne om det nu mot all förmodan skulle vara en liten pojke :)

På torsdag ska jag till barnmorskan igen. Får se hur mkt magen växt sen sist, jag tycker den bara blir större och större. Och folk man träffar fattar inte hur stor jag ska bli/vara när bebisen väl vill kika ut. Undra hur stor bebisen är egentligen!? Det får vi iofs oxå se den 25 på ultraljudet. Ska bli spännade! :)

Nej nu ska jag varava ner lite på soffan innan läggdax..

Hur gammal är tant... egentligen!?


Dagen blev lite annat än planerat, och fort har den gått oxå. runt 12 tiden kom Mattias och Sara och plockade upp mig ich Hampus för att åka till sjukhusets apotek och köpa nässpray. Sen åkte vi till Willys. Och jag handlade lite potatis och purjolök till soppan jag tänkte slänga ihop till mat imorgon. Sen blev det frukost grejer och frukter :) Älskar frukt, och speciellt bananer nu. Att bara äta som dom eh eller skiva i saker jag äter. Som yougurt, smoothie osv. *mmm*

Sen åkte vi hem och dom andra åkte hem till sig, dom skulle få besök av Mattias pappsing.  Jag gjorde lunch till mig och Hampus. Slängde ihop några köttfärsbiffar och fullkorns skruv makaroner och kokt broccoli till. Sen har jag bara vikit bort ett berg tvätt, tvättat lite mer och gjort en liten äppelpaj till mig och Hampe. Som vi fikade för ett tag sen. Så dagen har som sagt gått snabbt, vips så är klockan halv 7 och jag har precis fått en övertrött lilleman i säng. Syster ringde nyss och frågade om dom skulle komma och hämta mig och Hampus, för både Mattias pappa + sambo, och min pappa + sambo och lillebror var där på besök. Men jag kände att jag orkar inte idag. Hampus behövde i säng i tid och jag är allmänt seg, så det får bli en annan gång. Syrran skulle iaf komma förbi hit imorgon bitti och ringa lite samtal om jobb och lite annat bestämde vi.

Sen pratade jag med pappa en snabbis som undrade vad vi skulle göra på midsommar... om vi kanske hade lust att åka ut med deras båt till någon ö. Vi och mina andra syskon med familj. Dom köpte en fin båt förra sommaren. Så mysigt jag bara älskar havet och sjö livet. Campa, tälta, grilla, fiska osv. !! Barnen hade nog tyckt det var kul, så jag tackade väl mer eller mindre JA till det. Beroende hur det verkar med min mage då. 19 juni i år är det midsommar och då fyller pappsen år oxå. drygt 3 veckor kvar då till bebis är beräknad att komma.

Den 29 juni fyller jag år. Tänk om bebis har lust att kika ut på självaste födelsedagen hade ju vart rätt coolt *hehe* .. Satt just och funderade att ja jag fyller år men hur mycket ska jag fylla..!? Hjärnsläpp... Född 29 juni 1983.

25 eh jag väl och ska fylla 26... ELLER!?

Road trip

Dagen igår blev trots allt en roadtrip. Jag höll på att duscha och fixa mig lite.







Sen ringde syster och sa att vi skulle åka, så det passade ju bra! Vi tog bilen till Norrtälje. Första anhalt blev att hälsa på Mia och bebis Mathilda på 6 veckor så liiiten och såå söt! Hon var ju stor när hon föddes. Men ändå så liten och pluttig irl.Ser jätte stor ut på bilden pga av foto vinkeln. Nu längtar man massor!



Andra anhalt blidde hemma hos mamsen. Blev fika på kladdkaka och visp grädde och bullar. Sen vart det ut i deras nybygdda sandlåda och leka med Hampe, gunga och spela fotboll. Och allt skulle helst göras på samma gång ;)







Näst sista anhalt blev hos Mattias mamsing, innan vi sen tog en kvällsmiddag på Donken då vi inte hade ätit riktig mat sen lunchtid. Sen begav vi oss hemåt. På vägen hem ringde en kvinna och ville komma och köpa en babysitter och ett baygym som jag lagt upp på blocket för någon vecka sen. Så det passade bra. Dom kom strax efter vi själva hade kommit hem vid 21 tiden. Sen var det bums i säng. Trött som bara den!



Idag har jag bara tagit det lungt sen vi vaknade, ätit lite frukost, satt på en maskin tvätt och lite sånt. Mattias lovade att skjutsa mig ner på stan nu under dagen så jag kan införskaffa mer nässpray till mitt nässprays missbruk! ;) Sen tänkte jag bjussa dom på lite äppelpaj... Ska ringa dom nu och kolla om dom vaknat till liv där borta!

. då var det helg .

Det är bättre med min mage idag. Säkerligen för att jag tog det mest lungt igår. Och har sovit rätt bra. Men det eh tomt utan älsklingen vid min högra sida. Samtidigt som det eh tomt så är det skönta tt man kan lägga all sin energi på bara Hampus nu några dagar. Är ju inte ofta man kan det. Igår kväll innan läggdax tog vi ett bad. Satt där i säkert 45 minuter, och lekte med alla badleksaker och busade och skvätta vatten. Hampe skrattade massor.







Sen blev det pyjamas dax och mys i soffan innan läggdax.



Lite senare på kvällen kom Katja förbi och agerade godis bud så gulligt. Var jätte sugen igår så det blev gott och blandat. Hon handlade även lite annat som jag behövde här hemma. Så skönt när folk är så gulliga och ställer upp nu när jag har ont. Ärligt talat så har jag svårt att ta mig just nu. Dumma rygg, bäcken, tynga sement ben, och sammandragningar... Just nu tar jag mig bara dit jag måste. Som barnmorskan, läkare, BVC, ut med barnen här i lekparken, osv.

Trist väder idag och jag vet faktiskt inte vad man ska hitta på om det nu inte blir att vi trots allt skulle åka till Norrtälje. Både syster och Mattias har mobilerna avstängda så dom ligger säkert och sover ännu. Hampus somnade igen nu vi vaknade halv 7 så han brukar sova en sväng efter runt 3 timmar när han har vaknat. Så jag ska väl passa på att ta en dusch och fixa håret och lite så under tiden.

Mamma älskar dig!


Tog några bilder på Filippa innan det var dax att bege sig ner till skåne.
Så sööt min lilla sessa! *tjihii*










Fredag

Har haft ont i magen nu sen tidigt i morse runt 4 tiden. Riktigt moolande värk som kommer och går. Har tagit panodil ´för en stund sen. Får hoppas det hjälper. Det ska iNTE komma någon bebis nu!! Höll kanske på för mkt igår. Kan vara det. Så idag blir det bara att ta det lungt och ligga och vila.

Om några timmar vid 1 tiden kommer Martins kusin och hämtar Martin och Filippa, sen bär det av till Skåne för dom. Kommer sakna mina älsklingar! Men på tisdag är dom tillbaka här igen. På lördag ska dom som bor där nere, det vill säga Martins släkt/familj ha 3 års kalas för Filippa. Martin pappa med familj skulle komma hem till Martins mamma. Sen kommer hans mormor och morfar osv. Filippa tycker det eh kul. Nu har hon ju fått ha 3 kalas. Med presenter, tårta och blåsa ljus som är höjdpunkten av allt *tjihii* 

Får se vad jag och Hampe ska hitta på i helgen. Får se om det blir Norrtälje eller inte. Mattias skulle tydligen hem till nån och mecka bil. Det är jag inte så sugen att följa med på faktiskt.

Nu ska jag vila ett tag..

Magen idag

i längtans tider


Dagen började klockan 6 idag när lilleman ville upp... Ice Age ropa han från deras rum. När jag kom in skulle han "opp, opp" Så det var bara le åt honom, ta upp han och mysa lite framför Ice Age i soffan. Filippa vaknade runt sju och ville kissa. Hon är så duktig. Man kan säga att hon eh helt "torr" nu. På dagen har hon vart utan blöja länge, och det har hänt 2 olyckor sen vi slutade med blöjan. Och på natten går det toppen. Tar upp och kissar henne innan vi lägger oss. Sen brukar jag ta henne en gång på natten när jag ändå är uppe och kissar. Brukar bli runt 3 tiden. Sen brukar hon vara lite kissnödig när hon väl vaknar själv på morgonen.
Hon är så duktig min stora 3 års tjej! *STOLT MAMMA*

När klockan var 9 idag hade jag hunnit med en massa. Ätit frukost med barnen. Och plockat ur diskmaskin. Satt på en maskin med tvätt och hängt det, bäddat sängarna och putsat rutorna i köket. Sen nu under dagen har jag även tagit en sväng med dammsugaren i lägenheten och fått upp den whiteboard tavlan jag köpte på IKEA härom dagen. Och skrivit upp alla "att göra saker" på den. Barnen sover en stund nu så jag sitter och pustar ut en stund här. Ska packa Filippas kläder sen som hon ska ha med sig imorgon när dom åker till Skåne. Martin får allt packa vad han ska ha med sig själv. Har ingen aning vad han kan tänkas vilja ha med/på sig.

Pratade med syrran idag, dom hade planer på att åka en trip till Norrtälje på lördag. Så jag och Hampe ska väl kanske åka med dom dit, kanske blir att man hälsar på ute hos mamsen en sväng då eller något.

Nu börjar det närma sig när kompisar och min syster ska få barn, bara ett par veckor kvar! Ska bli spännade att se hur syrrans lilla kille i magen kommer se ut om han kommer vara lik sin stora syster kanske. Kommer ihåg när Hampus kom ut och jag såg honom.. han var ju en kopia av när Filippa kom ut. Riktig dejavu!! Åh vad man längtar nu kan jag lova tills vi får snusa på våran lilla bebbe. Filippa tjatar varje dag nu att bebisen får komma ut nu. Hon pratar med magen varje dag och på kvällen när hon ska sova pussar hon magen och höjer rösten lite så att förmodligen bebisen ska höra där inne, och säger jag älskar dig lilla bebisen.
Kom ut till oss snart! 

Kul när dom eh lite mer medvetna om att det ska komma en bebis. Filippa var ju så liten när Hampus kom, 17 månader. Då fattar man ju inte så mkt. Hampe fattar nog inte heller vad det innebär, han ser väl hur Filippa håller på med magen. Så han brukar dra upp min tröja, peka, pussa och säga "bebbe". Så gulligt hur som helst!

*Bwää* idag är en sån där sugen på massa onyttigt dag.. Skulle mer än gärna ställa mig och baka äppelpaj, eller en kladdkaka! Men jag ska försöka hålla mig. Man får såna graviditets sug/nojjor vissa dagar på att man bara måste ha något. *hehe*

ZzZ


Åhh vad skönt! La mig och kikade på X-men i vårt kolsvarta sovrum runt halv två tiden, och somnade som en stock i en och en halv timme. Hade nog kunnat sova resten av dagen om jag inte hade tagit mig upp *hehe* Var så skönt! Är inte ofta som mamma man kan koppla av och bara lägga sig och sova så.

Nu har jag bäddat och satt på en maskin tvätt. Och ska börja med maten. Idag blir det kycklingfilè gryta på menyn med massa goda grönsaker, broccoli, paprika, lök, osv. Barnen kommer väl hem om nån halvtimme eller så. Saknar dom nu faktiskt!

ÄLSKAR mina små glin mer än ord kan beskriva!





Glukos

Blev inget bussande/promenerande till syster igår. Hon kom hit istället och kikade lite på datan efter jobb. På vägen hit gick hon förbi ett gäng killar som stod och hängde runt 15 år och uppåt. Helt oprovoserat kommer en av dom fram och puttar till henne! Vad eh det för människor undrar man, och hur dom blir uppfostrade!? Ska man inte ens kunna gå ute mitt på ljusa dagen längre utan att det ska hända något... Jag har än så länge inte råkat ut för något här. Men stackars henne som flyttar hit i fredags och blir påhoppad det första som händer.

Efter jobbet igår kom Mattias hit och hämtade Sara och barnen. Barnen sov ju där inattt eftersom jag skulle gå till bussen redan kvart i sju i morse, för att åka till sjukhuset för att göra glukos belastning. Så jag var uppe med tuppen i morse. Fastade from klockan 20 igår kväll. Så man var rätt hungrig när man väl kom till sjukhuset 7.30. Proverna/värdena var kanon bra... 5.1 innan jag drack sockret och då skulle det ligga under 7. Sen tror jag det var 7.5 jag hade och då skulle det ligga under 12 efter jag druckit det. Så som sagt allt såg fint ut.
Ingen graviditets diabetes här inte.

Tog bussen hem och har precis klämt i mig en stadig frukost/lunch. En mega knäcke macka, med kalkon, ost, gurka, och röd paprika + en tallrik naturell yougurt med skivad kiwi i. *yammi*

Nu ska jag ska bara ta det lungt och njuta av att vara barnledig i tystheten några timmar nu innan syrran och dom kör hit barnen. Tänkte passa på nu medans man faktiskt kan. Jag håller annars på, på tok för mkt för mitt eget bästa, jag är väl medveten om det.

Rent hus

Nu är det rent hus här hemma!! Hela dagen gick igår till städning, men i min gravida lite "slowmotion takt". Torkade skåps luckor, våt dammade överallt, dammade av tavlor, skurade badrum och lilla toan, bäddade rent överallt, tvättade, dammsugade och slutligen skurade jag golven. Så det blev en riktig storstädning här hemma. Efter allt det där tog jag ett bad igår kväll och la mig i den ny bäddade sängen. Har sovit som en stock inatt kan jag lova! Var helt döö när det väl var dax för sängen igår. Ont i ryggslutet som bara den. Men såå skönt när man gjort allt färdiigt. Dammsugar och så var och varannan dag här hemma i vanliga fall oxå. Men försöker ta en sån här storstädning en gång i veckan eller varannan på söndagar. Nu när jag eh gravid har det blivit mer varannan vecka.

Imorse vakna Filippa vid 7 tiden. Martin satte på barnkanalen till henne innan han skulle gå till jobbet och jag låg och drog mig någon halvtimme, så sköönt! :) Sen vaknade Hampus, och då var det dags att gå upp. Nu har vi precis ätit lite frukost så alla är mätta och belåtna. Jag äter ju naturell yougurt till frukost med frukt i. Och en eller 2 skivor knäcke bröd. Med kalkon och gurka på varje morgon. Super gott. Och en bra start på dagen!  Ställde mig på vågen i morse innan frukosten, hade gått ner 6 hg på 2 dagar. Och jag bantar absolut inte.! Mkt har jag nog att tacka för att jag tagit bort socker ur kost & mat intaget, för jag tycker jag äter hela tiden. Frukost, mellis(frukt) , lunch, mellis (frukt), middag, och nån knäcke macka till kvällen. Fast nu är det BRA mat på menyn inga halvfabrikat. Så det gör väl sitt det oxå. Så nu ligger jag på 5 kg + sen första inskrivningen.

Imorgon bitti är det dax för glukos belastning. Ska vara där klockan halv 8 på morgonen på sjukhuset. Ska vara på fastande mage from ikväll klockan 20. Får bara dricka vätska. Barnen ska sova hos syrran idag eftersom hon ska passa dom åt mig då, så slipper vi krångla med det imorgon bitti. På fredag åker Martin och Filippa ner till Skåne och hälsar på Martins släkt, och kommer hem igen på kvällen den 12:e. Så det blir bara jag och Hampus här hemma några dagar. Kan vara skönt det oxå så man får lite tid för enbart honom. Det behövs alltid. Lite mamma/son tid.

Idag funderar jag på att ta buss/ eller ev. prommis till min kära syster i Saltskog. Hon tyckte jag kunde komma förbi idag. Måste ta en duscha och lite så först.

Angående namnröstningen här nedan.
Många av er tänker som vi. Vi har själva två favvoriter. ;)
Får se när lillan kommer till världen vad som passar henne,
 och vad hon kan få tänkas heta. 

Namn förslag till lillasyster



 
♥ Joanna, Lina, Maya, Nellie, eller Klara ♥

Vi har två favvisar av dom. Men vilket röstar du på..!? ;)



Fixa & dona


Det blev en trip till IKEA i förrgår. Jag och Hampus åkte dit med Sara & Matte. Filippa var hemma och mös med Martin som åkt på en jäklans ond nackspärr. Köpte en sån här som jag ska borra upp på väggen i köket där hemma. Som man kan skriva med whiteboard penna på.



Så jag ska komma ihåg kommande saker och möten som skall göras. Var ju nere på stan härom dagen och letade efter en filofax, men dom hade bara dom nya filofaxerna 2009/2010... så jag tyckte tavlan var en kanon bra grej att köpa, nu när graviditets förvirringen är på top! ;)



Igår åkte vi till syster på förmiddagen och jag hjälpte dom att få upp vägghyllor, duschstångar osv som skulle borras upp. Så nu börjar det se rätt så beboligt ut där nu redan. Det mesta är på plats :) Vid fem tiden skjutsade Mattias hem oss och vi svängde förbi Ica maxi på vägen hem. Blev lite frukost mat, och massa grönsaker och frukter. Blir massa smarrig frukt nu när jag äntligen vant av kroppen med mitt sockersug. Dom 2-3 jobbiga dagarna är förbi, och jag har klarat det galant trots att både Martin och barnen smaskat lördags godis i min närvaro. Finns bara lite vilja så funkar allt! Har gått upp 0,7 kg nu på 3 veckor. så allt som allt nu sen inskrivningen 5 ½ kg. Är ändå nöjd med det om man tänker mot föregående graviditeter. 16 & hela 20 kg *hehe* Idag är det bara 68 dagar kvar, alltså 9 veckor! :P

Moln, regn och rusk här idag.. Men lite skönt faktiskt. Behövs såna dagar emellanåt. Jag tänkte sätta fart med en storstädning. Damma, dammsuga, skura golv och badrum och lite så. Bästa att passa på när älsklingen är hemma och kan se efter små glinen under tiden. Går lite snabbare allting då...

Dreamcatcher


Herregud vad man drömmer konstiga, roliga, eller läskiga drömmar nu när man är gravid, speciellt nu i slutet. Beror säkert på att man inte sover särsklit tungt som man annars brukar göra. Inatt eller snarare nu på morgonen innan Filippa kom in och väckte mig drömde jag att jag var ute och åkte tåg. Hampus var ett år och det var iskall vinter. Efter jag åkt 2 stationer med tåget inser jag att jag glömt Hampus på perrongen vid en station som hette Ytterö..!?Förtvivlad och skräckslagen hoppar jag av tåget men nästa tåg tillbaka åt det hållet går efter 45 min. Folk var osammarbetsvilliga. Så allt jag kunde göra var att vänta och ta mig dit så snabbt som möjligt, och hoppas på att han var okej och ens var kvar där jag hade GLÖMT honom! Var så verkligt och hemskt...Vaknade med gråten i halsen när Filippa kom in och väkte, och jag hann inte drömma klart och veta om han kom tillrätta. Tidigare på natten innan det, så drömde jag att jag själv skulle ta tunnelbanan och stod i en rulltrappa som fick fnatt och började gå i 180 typ.
Så på slutet gick det fort och folk bara flöög av..

Mycket skumt att/vad man kan drömma ibland, och undra varför och vad drömmarna  betyder. Jag vet att jag brukar ofta, när jag väl kommer ihåg mina drömmar, drömma om saker som vore det hemskaste som kunde hända mig. Att det händer olyckor eller att Martin är antingen otrogen eller vill lämna mig...
Som sagt undra varför man drömmer sådär...
Drömmer klart helt underbara drömmar oxå.
Men allt känns sååå verkligt!

Idag tänkte jag höra med min kompis om Filippa kan få vara där några timmar och leka med deras dotter, och vi andra åka till IKEA och köpa en vägghylla till badrummet. Var tvungen att sno den vi hade där inne till skötbordet som vi införskaffat, att ha blöjor på. Får se om det blir så annars blire väl hem till syster och dom och hjälpa dom i lägenheten, så dom blir färdiga därborta.

I förrgår bestämde jag mig en gång för alla att inget mer godis och "socker saker" denna graviditeten. Var super duktig i början, och då gick jag ju inte upp mkt alls. Men fastnar man väl i sockerträsket är det kört sen. Så igår åt jag ingenting och humöret och tålamodet var på topp. Det blir som nån slags avgiftning när man ska sluta, och man känner verkligen hur hela kroppen skriker: - Ge mig socker! Men jag höll mig och tog en frukt istället. Blir till att försöak hålla sig syssel satt dom här 3 första dagarna och köpa hem massa frukt sen bvrukar det gå som på räls för mig! Blir nog en del såna underbart goda smoothis oxå. Båda jag och Martin älskar dom.

NU blir det iaf frukost. Barnen sitter och säger att dom är hungriga. För min del blir det naturell lätt yougurt med skivad banan i, en SPORT knäcke macka med en skiva ost och skivade gurkbitar på.

Packat & klart


Vaknade strax innan halv 7 idag. Myste lite framför tv:n med barnen innan frukost. Sen åt vi klädde på oss, bäddade osv. Sen vid 11 tiden kilade vi ner för backen till bussen och åkte till Saltskog där syster och dom stod redo med sitt flyttlass. Vi var många som var där och hjälptes åt så allt var tömt på en timme. Jag bärde ingenting, men ställde mig och packade upp köket så dom slapp fixa med det sen. Alla möbler kom på plats. Så nu har dom väl mest vägg grejer badrum och kläder att packa upp. Sen tog vi 2 bilar och åt onyttig "flyttmat" = pizza och kebebtallrikar. Var mysigt att äta allihopa. Var pappa+ sambo och min lillebror, sen våran familj och syster Sara och Mattias. När vi hade blivit mätta och belåtana tog pappsen och skjutsade oss hem. Det var tacksamt! Då slapp jag pina mig upp för "helvetes backen" ;)

När vi kom hem så tog jag fram lite saker åt syster och dom tavlor, skoställ, lite vägghyllor osv som dom skulle få från oss. Sen åkte dom hem till sitt nya hem.. Kommer bli supermysigt där borta när dom fått allt på plats!

Nu har vi precis nattat barnen. Nu blir det film mys i sängen. Det är bästa stunden på dagen just nu för mig. Att bara slänga sig i sängen och mysa med Martin, och var eviga kväll bli kliad på ryggen... *tjihii*

Är så GLAD och LYCKLiG för min älskade sambo som gör allt för att jag ska må bra, och vara så nöjd som möjligt. Vad skulle jag göra utan dig!? Inte alltid lätt med en gravid kvinna i huset menar jag. ;)

Jag ÄLSKAR dig MARTiN!! <3
Rss