en bild

Ska gå och lägga mig. Tänkte bara slänga upp en bild för mervi kom precis förbi med skivan med alla bilder, så underbart vackra många av bilderna!!

Kärleken är evig

Hallåå världen! I förmiddags kom vi hem efter en helt oförglömlig helg. Detta kommer jag leva på LÄÄÄNGE! Allt har varit så underbart. Vigseln var jätte fin på en brygga ute i sjön vid Stallmästargården, med våra föräldrar och min mormor som var med oss. Här är lite bilder på middagen:

Jag & min älskling: <3



Min förrätt:



Mamma & Ben:



Jag & Pappa:



Martins mamma & Pappa:



Mamma & min mormor:



Jag:






Har inga bilder just nu på själva vigseln eftersom underbart snälla Mervi tog bilderna åt oss. Och även räddade oss i lördags. Hon kom till oss strax efter 9 och fixade min make up. Hon är så himla duktig. Så om det är någon så behöver en make up inför någonting så tycker jag att ni ska anlita henne för det uppdraget. Hur som helst så fixade vi oss här hemma, och sen körde Mervi oss dit och fotade även vigseln.

Tror ni inte mitt i allt hade vi hade glömt vårt hindersprövnings papper osv och även vårt presentkort för att kunna bo på hotellet osv. under helgen. Tjejen tar vår hemnyckel sätter sig i bilen och hämtar det för att vi ska kunna fortsätta middag och allt som planerat. Du räddade verkligen våran dag! Tusen tusen tack.

Middagen var väl slut runt 17 tiden. Sen åkte vi med min pappa och hans sambo som kom och hämtade honom in till Medborgarplatsen för att möta upp P. en barndoms kompis till mig och hans flickvän för att fira lite.



Strax efter 22 drog vi oss tillbaka till hotellet. Där väntade en bricka med frukt och Mouserande vin, som vi avnjöt i klädda varsin morgonrock. Sen vid 23 tiden beställde vi upp varsin nattmacka ;)




Sov som en stock den natten sen. Kändes jätte konstigt utan att behöva gå upp för att nån av barnen lät. Vaknade dagen efter strax innan 9 när dom kom och knackade på för våran frukost som vi beställt till rummet.



Sen tog jag en dusch och vi kilade iväg till SPA, med masage och kurbad i detta underbara vädret.



Här är vi efter våra behandlingar i relax avdelningen.
Ha överseende med mitt röda face.
Kurbadet var stekhett och skönt.







Efter SPA:t åkte vi in till Stockholm C och strosade runt och bara ... ja var lixom. Gick mot gamla stan och bara kikade runt sen tog vi en lunch på Taco Bar. Sen åkte vi hem och fixade oss inför kvällens 3 rätters middag. Kvällens utstyrsel blev det här för min del.

 

Här avnjuter vi vår underbara mat.





FÖRRÄTT

Martin åt:

Toast skagen på rökta räkor toppad med löjrom

Och jag tog:

Lufttorkad skinka med färskost, skottsallad och grillat lantbröd

VARMRÄTT

Båda tog:

Kryddbakat ankbröst med karamelliserat vinteräpple, rostat fläsk serveras med potatisgalette och anksky.

EFTERRÄTT

Varma hjortron med vaniljglass

Efter middagen och en flaska vin så satte vi oss i foajèn och martin tog sig en konjak och jag tog mig en bailys. Sen gick vi upp till våran svit.











Kan åter igen inte beskriva med ord hur underbart vi haft det.
Bara njutit och kopplat av. Bilderna säger väl sitt.
Och jag är superlycklig att vara fru till min man som numera är Herr Nilsson. ;)


 

Sluta blogga...?

Vet inte om jag ska sluta blogga.
Tycker det är så skönt att skriva av mig.
Men det känns knappt som tiden räcker till. Hmm...
Ja får klura på det...



Klockan hemma är i skrivande stund klockan halv 9 och här hemma spelas Rap Das Armas ( Rapapapapa Låten) på hög volym enligt vår lilla sötnos till sons önskemål, som står och dansar.






Igår när jag lämnat barnen på dagis gick jag över till fröken Mervi för att bli prov Make Up:ad. Blev kanon! Klockan halv 9-9 imorgon bitti kommer hon vara på plats här hemma och Make:a mig för att sen följa med och fota själva vigseln åt oss. Så snällt att folk ställer upp som dom gör med allt, barnvakt och allt annat för att få våran dag så bra som möjligt. Tusen kramar till er!

Efter att vi hämtat barnen på dagis igår. Så var det hem och städa. Sen när det var färdigt så stack jag och syrran och Mattias iväg på en stor handling på Willys. Så nu är det prroppfullt i alla skåp/kyl/frys. Skönt nu när min kära svärmor kommer upp till oss idag från Skåne så slipper man tänka på det sen. Jag kunde bara inte låta bli en ölkorv igår kväll och några pepparkakor och en vört bröd macka med ost på till kvällen, snart är det juuul!

Idag är det det sista som ska fixas:

* Ta en prommis och samtidigt hämta paket
 på olika ställen med kläder till Filippa från Tradera.
(idag får jag förena nytta med nöje)

* Klippa Martin

* Packa resväskan

* Färga utväxten i mitt hår

* Sy i clips i löshåret

* Hämta svärmor vid tåget klockan 19.

Sen känns det som vi är på banan!



*Ihhh*
imorgon smäller det. Är super lycklig! <3


                                                                                                                                                                                                               

                       


GRATTiS till Mattias som fyller år idag!!
STOR KRAM till DIG!

In och fynda...!!

På mina tradera auktioner jag hållt på att fota och fixa med hela dagen!

Nu ska ALLT bort ioch med den kommande flytten.

Pojkkläder mellan storlek 50 - 80.

Sprillans nytt regnskydd till syskonvagn i obruten förpackning.

Spjälskydd.. mm.

Finns KÖP NU priser på nästan allting.

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=375806

Goder morgon

Martin kom inte hem från akuten igår förens runt 2 tiden och innan dess somnade jag inte trots att jag var helt slut. Martin somnade nästan som en stock när han kom hem men tog en timme inna barnen började grtåta och låta i deras rum så han la sig på soffan och dom i våran säng så man skulle få nån sömn överhuvud taget... trodde jag. Isabelle skulle äta flera ggr under natten bara för det när hon annars bara brukar äta högst en gång. Hampus flängde runt i sängen i sömnen och Filippa väckte mig när jag precis somnat in någorlunda och säger att det är blött i hennes trosor. Första gången sen vi slutade med blöja för snart nåt år sen som hon kissar i sängen. Men som man säger en olycka kommer sällan ensam... ja nåt sånt är väl ordspråket.

Martin blir hemma idag iaf. Han kan inte jobba med sin hand då hans arbete kräver att man arbetar med händerna. Jag måste leta upp föråds nyckeln och ner och hämta upp mitt löshår till vigseln och våran väska som vi ska ha med oss på lördag ska packas. Sen måste jag försöka pcka lite och framför allt komma iväg på en promenad. Har vart skitdåligt nu sista veckan med motion. Men det har varit sååå mkt annat. Inskolning osv.

Imorgon bitti när jag lämnar på dagis ska jag till en tjej kompis för att bli provsminkad nu inför lördagen. Hon ska hjälpa mig med Make Up:en och foto åt oss under vigseln. Så himla snällt!

Chai Latte



Ne nu luktar en liten tjej bajja majja här, så jag får ta tag i det!



PÅ ÅTERSEENDE!

Vilken daaaag

Ibland känner man sig som en vandrande: ATT GÖRA lista och livet är bara fullständigt kaos artat vissa dagar. Och idag om något så har det varit en sån dag. Imorse ställde jag klockan till 7 men snoozade ända fram tills ja...  tydligen klockan 08:15 och då vaknade jag verkligen med ett ryck av panik. Vi skulle ju iväg idag in till Stockholm för att träffa vigsel förättaren klockan 12, och barnen skulle vara på dagis klockan 9, så det var bara upp och klä på barnen och ge dom frukost och sen gick Martin till dagis och blev tackolov inte mer än 5 minuter sen dit. SPå hemmaplan slängde jag mig i duschen och klädde sen på lill sessan och gav henne gröt.

Sen kom Martin hem och vi gjorde vi oss redo. Och strax innan vi ska gå ringer vigsel förättaren och ber så hemskt mkt om ursäkt men det hade då dykt upp nånting i hans jobb så han frågade om vi kunde skjuta upp mötet till klockan 14, och så blev det. Vi går iaf ner till bussen eftersom vi hade lite ärenden inne i Stockholm. Bussen är sen så vi missar första tåget som åker iväg framför ögonen på oss. Vi bestämmer oss för att köpa en frukost på Sandys. Missar återigen nästa tåg framför ögonen.

Dagen inne i stan gick bra och allt planerande om vigseln verkar nu nå mot sitt slut. Vi åker hemåt vid 16 tiden. Martin åkte till jobet och jag åker hem och tar över barnen hemma hos oss, som min kära syster hämtat på dagis vid 12. Ser efter ett tag att det finns bara ca 1 portion kvar av Isabelles ersättning. Plus att smör och Yougurt och lite sånt med är slut = ingen frukost hemma. Martin jobbar till 22.40 denna veckan. Så klockan halv 8 tar jag och Katja mina 3 små älsklingar, Isabelle i sin vagn och dom andra 2 i syskonvagnen och styr mot Ica Maxi. När vi  gått en bit så ser vi jätte många polis bilar som spärrat av flera gator i ett radhus område som man alltid går förbi när man ska till Ica.

Vi går vidare och handlar... när vi kommer ut och ska ut på gångvägen så står det ett gäng killar en bit bort som slåss och sparkas. Såg riktigt hemskt ut så vi går i rätt rask takt åt andra hållet = hemmåt. Går återigen förbi där polisen är. Nu kommer räddningsbilar, ambulans, barndbild och något som ser ut som hmm ja vad kan det ha varit vi gissade på en bombbil eller nåt dom hissa ner nån ramp och ja... man kan ju inte stå och glo för länge. Ska bli spännade att se om det står något om detta i länstidningen i morgon för det var verkligen värsta pådraget.. Det är så tryggt och skönt här ;)

Kom hem här vid halv 10 tiden utfodrade barnen med välling, ersättning, och yougurt ville Filippa ha. Till råga på allt när jag lagt dom nu vid 22 som klockan hade hunnit bli, så ringer Martin och säger att han klämt fingret riktigt regält och hans skift ledare ska köra in honom till akuten. Älskade älskling. :( Sa att han skulle ta en taxi hem sen, får sån oro i kroppen när det bara händer massa grejer på en och samma dag. Bäst jag går och lägger mig nu... Är helt slut i huvudet nu efter denna dag.

Godnatt!

Full fart framåt!

OJoj vad man har mkt just nu, hinner knappt med att blogga men man får slinka in ett inlägg när man hinner. Idag vaknade jag 40 minuter efter att jag ställt klockan så det var upp på studs jag duschade barnen och Martin fixade frukost. Sen så gick jag och Hampus & Filippa till dagis. Var med på samlingen sen lämnade jag dom där och gick till syster som hade min mamma och min andra syster plus hennes 2 små knattar på besök. 

Strax innan 12 tog jag och mamma Elins bil och hämtade barnen på dagis. Sen åkte vi hem till oss för att lämna syskonvagnen och hämta upp Isabelle eftersom min älskade make ;) skulle iväg till jobbet till klockan 14. Hjälpte Sara att rensa iordning i deras förråd så dom fick iordning där ute. Och lånade med mig några kartonger hem inför packandet som pågår just nu här hemma. Verkar som vi kommer få tillträde nu redan i början av december.

Barnen har precis lagt sig och jag ska mata Isabelle nu, och sen sätta fart och packa lite. Imorgon ska vi, jag och Martin alltså in till Stora staden ;( = Stockholm och äta lunch med våran vigsel förättare klockan 12. Så syster ska hämta barnen på dagis så ska jag dit och hämta dom när vi är tillbaka. Nu närmar det sig. *wihaa*

Lördagen

Igår var en super trevlig dag. Jag och Katja åkte till Skärholmen och köpte det sista inför vigseln. Och givetvis hittade jag en ny klänning. *hehe* tredje gången gilt. Vit med lite trekvarts arm. Supersöt. Kommer inte lägga upp någon bild på den men om mindre en en vecka kommer ju bilder tas under själva vigseln.

På kvällen så var jag hemma hos Katja och Theo och drack lite vin och sjöng Sing Star. 
Katja var så söt när jag kom hem till dom. Hade fixat massa gott tilltugg och så sa hon att hon tyckte denna kväll fick bli en liten mini möhippa för mig och slängde fram en partyhatt som hon hade köpt. *hehe* Dom hade vi på oss tills precis innan vi skulle in på krogen. Vid stack nämligen vid halv elva tiden ner på stan och svängde loss lite på dansgolvet på Hamnmagasinet. Ska lägga upp bild på oss och party hattarna sen. Katja tog en massa bilder. Hade med mig min kamera, men upptäckte när jag kom hem till dom att mitt batteri var slut. Så jag fick ta några med min mobil därav kvaliten. 






 Idag är man lite lagom trött & sliten.
Men vi hade det faktiskt jätte trevligt så det är det värt.
Blivit film och vila hela dagen.

FY FY... Herren min är och införskaffar lite bakis grejer.

=

Chips & Coca Cola.

 

hej hopp

Barnen har inte fått någon mer biverkning sen vaccinationen igår än lite feber. Hampus 38.3 och Filippa 38.1 så det är ingen feber att snacka om. För övrig är dom pigga båda två så skönt.
Idag råder det städdag här hemma. Sen ska jag iväg till Ica Maxi för att hämta mitt paket med bikini och underkläder från Halens. Nu fortsätter jag här. Återkommer sen.

Snopet...

Blidde ingen spiral insatt idag. När jag kom dit bad hon sa hemskt mkt om ursäkt då hon räknat fel på hur många månader sen jag fick Isabelle. Man får tydligen inte efter ett snitt sätta in en sån spiral pga av att man ska vara 100% färdigläkt där inne fören efter 6 månaden. Så vi bokade ny tid om en månad. Spiralen får läggas uppe i ett skåp nu tills dess.

Efter BM gick jag och hyrde filmer och väntade på att Martin skulle komma ner med barnen till stan. Dom har nämligen vaccinaerat sig både 2, inte ett ljud och hur duktiga som heslt båda två.

 

Får se nu om dom får biverkningar eller ej.
Höns mamma som man är har jag laddat upp med
 alvedon, vitt bröd, och blåbärsoppa! ;)

Nee nu ska jag se film med min darling!

Natti natt!

Barnkläder

Har hittat en underbar sida för oss som gillar billiga barnkläder i färgsprakande färger och mönster i alla dess slag. Gå in här : http://www.idaandemil.com/ och klicka dig fram till web shoppen. Nån mer som har tips på nåt liknande?

Välbehövlig ny garderob

Händer inte så mycket här. Är hemma idag med. Idag mår jag bra, men Isabelle började igår att bajsa löst så fort hon har ätit. Vet inte om det är pga av tänder som är på G eller om det är så att hon är sjuk. Gav henne alvedon igår eftersom hon var väldans gnällig, och då blev hon lite gladare medans den verkade så det skulle inte förvåna mig om det är tänder. Filippa var så söt och sjön lite för Isabelle igår medans hon väl var glad.



Igår satt jag även på Tradera för att ragga ihop lite nya kläder till Filippa. Hon är den enda som hade riktigt med dåligt med kläder just nu. Dom andra 2 har hur mkt som helst. Rensade ut hela Filippas garderob och det var inte mkt kvar som var i rätt storlek. Hon växer verkligen så det knakar just nu. Köpt lite fina grejer, man får ju ända rätt mkt för pengarna där på tradera. Superfina grejer som knappt är andvänt.

(klicka på bilderna för att se i större format)


   

     

   

   

   




Ska ta en dusch nu. Sen ska jag iväg om ett par timmar. Martin slutar tidigare idag vid 13, för att jag ska ner på stan och hämta ut min hormon spiral på recept sen ska jag till BM och sätta in den. Dom ville göra det nu medans jag blöder. Lite äckligt egentligen, men vad gör man. Ska bli skönt att veta att man är skyddad igenom inom 3 veckor efter det. För här blir det inga fler små knattar...

Sjukling och hjälp med bloggdesign.


Kom knappt upp ur sängen imorse. Kände mig sååå seg men sen fatta jag varför. Jag var supervarm och badade i svett (iugh) = feber. Mitt i inskolningen! *suck* Är iofs "lingon vecka" på G, ibland kan jag få feber utav det. Hur som helst så skulle Martin köpa Panodil eller nåt sånt så hoppas jag att jag är bättre tills imorgon! Är jätte viktigt att dom kommer in i detta nya dagiset på en gång.

Åh kom på i morse att herregud om 1 ½ vecka gifter vi oss. Måste verkligen fixa det sista nu med planeringen. Hur själva sermonin ska utspelas och sådär. Den 24 ska vi träffa våran vigsel förättare och gå igenom detta. Börjar bli lite pirrigt! Hur som helst så dagen efter vigseln, på morgonen när vi vart på SPA, massage osv. Så hade vi inga direkta planer på vad vi skulle göra. Men igår såg jag att Luftslottet som sprängdes. Alltså film nr 3 efter. Män som hatar kvinnor, och Flickan som lekte med elden. Den kommer på bio den 27 november. Så den ska vi se. Kommer ha det så himla bra. Jag verkligen läängtar!


Tänte bara säga om det är nån som är sugen på att få sin bloggdesign fixad.
Tycker personligen det är roligare och läsa en blogg som inte är i "standard" design.
Tar jag endast 100:- för en design. Och självklart blir den efter dina önskemål.

veckans bubblare

Det gick jätte bra på dagis idag med. Barnen verkar tycka bättre om detta. Så skönt! Dom gick till 12 idag och åt där. Sen gick vi hem, Hampus sov middag och Filippa och jag satte oss med ett uppdrag tills imorgon som dom ska ha på dagis. Fick en tavelram. Där i ska det sitta kort på nära och kära som barnen ska ha på en vägg där på dagiset.  Såhär blev slut resultatet:

 



Detta är inget personligt mot någon och jag är ingen sur människa i vanliga fall... meen jag tror att min trötthet och min väntade lingonvecka gör sig påmint för mig för att man blir så less på människor i allmänhet ibland. Eller så är det bara att man blir allmänt less på folk som verkligen måste bråka med varann och tycka saker om allt möjligt. Om folk bara gjorde som ordspråket: Sköt sig själv och skit i andra så skulle världen bli en mycket bättre plats. Kan visst tycka saker själv ibland. Men jag söker verkligen inte efter intriger som vissa bara måste göra. Såna som måste trycka ner andra för att må bra själv. Tycker man ska se till sig själv och hur man är innan man måste öppna munnen om andra, speciellt när det eh någon man aldrig någonsin träffat. Såå... nog om det...

Nu ska jag snart lägga barnen sen tänkte jag ta mig en kvälls prommis.

På återseende!

Tisdag morgon.

*GÄÄSP* fyy vad trött jag är idag! Men det var bara att gå upp för snart ska jag iväg till dagis med barnen. När Martin kommer hem vid 15 så måste jag ut på en prommis, blev ingen igår. Lika bra att passa på innan det blir blir mörkt ute. Mätte & vägde mig i morse. ( se min vikt blogg) Vikten går neråt så skönt. Ne nu får jag hoppa i kläderna och ge barnen frukost.

RIP :(

Har inte haft varken lust eller ork att skriva tidigare idag. För det hände något jätte hemskt igår. Något som inte ska och bara inte borde få hända. Jag och en av mina närmsta vänner hittade hennes mamma avliden i sin lägenhet. Vi åkte dit efter att hennes mammas särbo hade ringde och inte fått tag i henne sen i tisdags.

Hon träffade själv sin mamma senast i onsdags, sen har hon inte heller hört något ifrån henne. Vill inte gå in djupare på detta. Men som det verkar så har hon dött en naturlig död. Förmodligen har hjärtat bara gett upp. Det var en sån hemsk upptäckt. Vi trodde inte, även om vi tänkte tanken när vi åkte dit att det skulle vara så illa som det faktiskt visade sig att det skulle vara. Telnr: 112 direkt. Sen fullt pådrag med ambulans, polis, läkare osv osv. Just nu är vi alla i STOR chock och sorg. Och den stora frågan är VARFÖR och varför just nu!? Det är så himla overkligt och framför allt orättvist. Jag ska stötta dig igenom detta så bra jag bara kan! Känner klumpen i både hjärta och mage och det är nog bara bråk delen av hur du mår och känner. Jag finns här för dig älskade gumman, dag som natt, fast det vet jag att du vet... Nee jag finner verkligen inga ord.

Efter en rätt sömnlös natt så var det upp vid 7 i morse för inskolning på nya dagiset med barnen. Det verkade bra därborta faktiskt så det kändes jätte skönt. Ska gå inskolning 9-12 nu resten av veckan. Nu ska jag laga mat. Sen blir det nog en prommis.

Lite söndags mys & buus!







Film väder

Grått och trist idag, och regnet fullkomligt öser ner. Trött är man oxå *hehe* Satt uppe till 01 inatt med bloggdesign. Och sen var det livat uppe hos våran nya granne. Skrik och gap och dunsar. Flera ggr hörde man gubben skrikandes: - Vad fan håller du på med!? Det höll på nån timme, sen blev jag lite smått orolig över vad som försegicks där uppe så jag ringde störnings jouren, som kom efter nån halvtimme. Då var det fortfarande liv, jag pratade med dom och dom hörde det också. Men dom kan inte göra så mkt mer än att säga till. Han påstod till dom att han skulle vara själv i lägenheten och satt bara och kollade på tv. Mmm visst..

Hur som helst tycker jag det är obehagligt när folk håller på sådär. Trodde vi skulle få lugn och ro när våra förra grannar som flyttade för 1 ½ månad sen, som blev tvunga att flytta pga av alla deras bråk dom hade. Nä då får man en till. Väktarna frågade om det skulle kunna vara så att han var schitsofren. Men det har jag ingen aning om faktiskt eftersom han bott här så kort tid. Skönt att vi ska flytta snart! En månad kvar ca. Imorgon börjar barnen på sitt nya dagis. Ska bli kul tycker jag. Hoppas dom kommer trivas.

Igår var enda dagen som det inte blev någon promenad. Martin var iväg och hjälpte till hos min kära mormor. Och det var skönt med en dags vila. Har vart fullt ös varenda dag sista veckorna med. Promenader, fixa hemma, och barn osv. Får hoppas vädret blir en aningens bättre framåt eftermiddagen nu, för jag och Katja ska väl ut då.

Nu har barnen lagt sig för att vila middag. Försöker göra det så tidigt som möjligt, för annars tar det lång tid på kvällarna innan dom kan somna. Filippa är rolig *hehe* Man vet inte riktigt hur man ska göra med henne. Hon borde verkligen sluta med att sova på dagarna nu. Men gör hon inte det så blir hon världens grinigaste framåt eftermiddagen. Och sen kan hon somna jätte tidigt dom dagarna vi låtit bli vilan. Men då tar det kanske 1 ½ timme sen är hon vaken  igen och ska upp och göra allt möjligt. Så är det iofs varje kväll just nu. Det ska kissas ca 15 ggr innan hon ska sova fast det inte ens kommer något kiss säkert 13 av gångerna. Sen är hon törstig. Och är hon inte det så har hon plötsligt fått ont någonstans och då måste hon antingen smörjas eller ha ett plåster enligt henne för då känns det genast bättre. Men vem orkar på att hålla på efter hennes spelregler. Hon gör allt för att hon ska slippa sova. Vi har blivit hårda med hennes tramserier. Kissa måste hon få göra. Men det andra att hon har ont osv var eviga kväll, det har vi börjat ignorera. Hon skriker och är arg ett tag, sen blir det tyst och somnar som en stock. Snacka om att testa gränser. Hampus som är vild om dagarna är faktiskt den som är lätt att lägga om kvällarna. *peppar peppar*




Hörde att dom ska börja vaccinera från 6 månader för svin influensan.
Ni som har vaccinerat er och era barn.
Hur har ni mått, och vilka biverkningar har ni och barnen fått?
Tacksam om ni vill dela med er!!

Designer jag gjort till mig själv





















 

Ny design

Fixat lite med design idag.
Är inte färdig ännu.
Men vad tycks?

Fick denna av min kära mormor. ENJOY! *haha*

Om du vill ha någon som äter all mat du lagar till honom och aldrig säger att det inte är gott...


.......skaffa dig en hund!

Om du vill ha någon som går ut med dig när du vill, när som helst och så länge du önskar ...


.......skaffa dig en hund. 

Om du vill ha någon som aldrig rör fjärrkontrollen, inte bryr sig om engelsk fotboll och gärna vill sitta hos dig och se romantiska filmer ...


.......skaffa dig en hund.

Om du vill ha någon som kan tänka sig stanna i sängen för att värma dina fötter, och som du kan putta ner på golvet om han snarkar ....


.......skaffa dig en hund.

Om du vill ha någon som aldrig kritiserar dej, inte bryr sig om hur du ser ut, hur fet du är, om du är gammal eller ung, och lyssnar med full uppmärksamhet och intresse på vartenda ord du säger; och älskar dig utan förbehåll ...


.......skaffa dig en hund.

Däremot!!! Om du vill ha någon som aldrig lyssnar, knappt lägger märke till dig när du kommer hem, lämnar efter sig skräp och skit överalllt, är ute tills långt fram på natten, kommer hem mest för att äta och sova, och är helt överbevisad om att du bara finns för att göra honom tillfreds ...


...................
...................
...................


....... DÅ ska du skaffa dig en katt!

Jag vet att du trodde jag skulle skriva en ÄKTA MAN?
Jag vet att det skulle passa, men....


Hey! ...





.........HA EN ALLA TIDERS DAG!!


Torsdag

Igår gick jag och Katja vid 11.30 våran runda + handlade lite på Ica Maxi.. Sen gick jag hem och satte mig lite med en blogg design till mig själv. Ni ser kanske att det eh ny header? Men jag har fått andra idèer så det kanske inte blir denna trots allt. Är bara svårt att få tiden att räcka till med att fixa den *hehe* Prommisar, hemmet, barn , sambo och ja u name it.

Inhandlade ett paket Nutrilett igår. Så igår kväll fixade jag en liten äppelpaj till mig och Martin. Har kört strikt nu utan en bit godis på hela tiden så jag tyckte jag var värd det innan jag kör igång med Nutriletten idag. Ställde mig på vågen idag. Bara något kg kvar nu sen har jag gått ner 10 kg. Sen 9 november. Men med tanke på att jag låg sjuk 3 veckor och åt massa skit mat, godis, osv så tycker jag att det är bra.

Nu måste jag stoppa Filippa i duschen sen är det frukost dax, och sen dagis. Idag är det sista dagen för barnen på detta dagis. På måndag är det inskolning på det nya där borta dit vi flyttar om några veckor. På tal om flytt är det hög tid att börja packa... iaf sånt som man inte andvänder som bara ligger i skåpen och skrotar.


Runt halv 10 kommer Katja hit idag.
Jag ska klippa hennes toppar.
Sen ska vi går prommis! ;)

Hej sålänge!

Ha överseende

Bloggen är under renovering

hej svej

Trött som tusan idag. Martin har sovit på soffan inatt för han hostat så mycket, och Hampus brevid mig och flängt fram och tillbaka i sängen så man har vaknat av minsta lilla rörelse. Barnen är på dagis och jag och Isabelle ska snart ut på en prommis som vanligt med Katja. Måste posta lite brev och så oxå på vägen. Och handla lite soppor till Martin på Ica Maxi.

Är helt emot det egentligen men nu är det 2 ½ vecka kvar till dagen D så jag funderar på om jag ska fuska lite och köra Nutrilett + i riktigt mål mat om dagen iaf en vecka nu framöver. Vill ner några kg till snabbt, så det är väl bästa lösningen. Kan ju inte bli annat än resultat med tanke på hur mkt jag promenerar just nu varje dag.

Lägger upp några bilder på min söta lilla sessa som jag tagit nu på morgonen.


ღ Min lilla älskling! 









Checklista inför den 28

Nu börjar allt lösa sig med all planering.
Har ringt runt och bokat och beställt saker, fixat och
donat idag när jag kom hem från min morgon promenad.
Pratade med mormor idag som påminde mig om att man ska ha:

"Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått".

Något gammalt
Till minne av brudens föregående liv och hennes familj.
Det kan vara ett smycke från mormor eller hennes mors brudklänning.

Något nytt
Någonting som symboliserar framtidshopp.
Det är vanligast att välja en ny brudklänning,
men även något annat som ingår i brudutstyrseln
 kan väljas som t.ex. skor eller underkläder.

Något lånat
Det är viktigt att låna någonting från en vän som är lyckligt gift,
för då kommer deras lycka att smitta av sig till det blivande brudparet.
Ett smycke eller näsduk är vanligt.

Något blått
Blått symboliserar trofasthet, renhet, kärlek och är även hoppets färg.
Det vanligaste är att bära ett strumpeband i blått eller med blå dekoration.
Det kan också vara en blå blomma istoppad i brudbuketten.
Förr var det vanligt att sy in en blå tråd någonstans i klänningen.

------------------------------------------------------------------------------

Av mormor ska jag få låna något "gammalt" ett pärlhalsband med tillhörande örhängen.



KLÄDER och annat

Färig fixat till mig:

* Klänning

* Ring

* Skor

* Hårförlängning

* Örhängen + halsband (lånat av mormor)

* Jacka

* Trosor & BH

* Bikini inför SPA och masage vistelsen.

* Strumpebands hållare ( efter blivande makens önskan) ;)

-------------------------------------------------------

Måste köpas:

* Strumbyxor

* Smink

* Parfym

-------------------------------------------------------

Färdig fixat till Martin:

* Byxor

* Jacka

* Ev väst & kavaj

* Skor

-------------------------------------------------------

Måste köpas till Martin:

* Skjorta & slips

* Ev slipsnål

* Deo

* Parfym/rakvatten

-------------------------------------------------------

MAT

* Bord bokat på Stallmästargården efter viseln för 7 personer.

--------------------------------------------------------------------------------------------

TRANSPORT

* Dit ?

* Svärmor får skjuts av min kära mormor och hennes man,
 efter vigsel mat osv. till Södertälje.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Foto & smink

* Plan A: Mervi.

* Plan B: Fixa smink och hår själv.

Och foto av släkten

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Full fart framåt

Sista 2 dagarna har sett rätt lika ut. Har blivit mkt promenerande. Igår gick vi (jag & Katja) ner på stan för att reklamera min jacka som jag köpte för nån vecka sen som det har gått upp en söm i och så hitta jag ett hål i min ficka. Och sen förbi apoteket till stackars Martin som har jätte ont i halsen så det blev till att inhandla Zyx. Måste nog ringa läkaren nu på morgonen pga av hans hemska hosta!

Hur som helst så hade jag med mig Isabelle som vanligt och Katja hade med sig Leon som var hemma från dagis pga av sin krupp. Mitt i allt kom jag på att jag glömt filmer som egentligen var andledningen till att vi skulle gå ner på stan för att lämna dom. Så vi gick hem. Jag åt och fixade lite här hemma. Sen vid 18 tiden när Katjas man hade kommit hem från jobbet, så kunde han ta barnen och vi kunde ta en sväng till och lämna filmerna. Handlade även till Martin nere på stan. Han hade kännt sig jätte konstig i magen hela dagen så jag inhanlade sjuk i magen mat, som rostbröd och blåbärsoppa och lite så. Tog en liten omväg på hem vägen bara för att det är så himla skönt ute om kvällarna.

Tycker vi är super duktiga!
Så skönt när man är 2 som verkligen vill och kan peppa varann!

Sen när jag kom hem så satte jag mig för att kola vart vi ska ha middagen efter vigseln. Men det lutar åt att det ska bli på Stallmästargården. Är så himla fint där! Nu är det bara lite småfix kvar. Tex att fixa någon som kan köra oss in till stan. Och hämta Martins mamma på eftermiddagen/kvällen när vi är färdiga. Vet inte alls vem man ska höra med. Men det löser sig nog innan det är dax.

Jaja hur som helst så måste jag väcka Filippa nu ( Hampus är redan uppe ) och ge oss frukost. Sen ska jag ner till dagis med dom och gå dagliga prommisen med Katja direkt där vi 9. Sen blir det hem och planera det sista inför vigseln med Martin i lugn och ro medans barnen är på dagis. Måste även boka bord för middagen osv osv. Är hur mkt som helst att tänka på att fixa även om vi inte ska ha nån särskild stor vigsel.



GRATTiS älskling på namsdagen som idag är Martin, och Martina.

Måndag morgon

Iförrgår var vi på kalas för Alice.
Var jätte trevligt och Elin hade köpt så fina Hello Kitty tårtor,
som jag glömde ta bild på innan alla mumsade upp dom *hehe*

















Hade fullt upp igår. Det blev först morgon prommis med Katja. Sen gick jag hem för lunch och stor städade här hemma. Behövdes verkligen. Sen åkte Mattias och Martin och hämtade 18 flyttlådor på Ica Maxi, för det är hög tid att börja packa. Vid 18 tog jag och Katja oss en promenad till. Behövde förbi Ica Maxi för att köpa toa papper och lite så. Sen när jag kom hem var det dax för finalen av ensam mamma söker! Helana & Oscar är ju verkligen för söta. Så skönt att dom skiter i folks fördommar. Men ska dom hålla ihop läre det ju bli att hon får ställa upp med åtminstonde en bebis till iaf så Oscar själv får sig en liten egen parvel. Samma med Ulrika och Lasse. Super fina ihop! Även om jag tycker hon verkar vara en sur bulle. *haha*

Idag blir det morgon prommis.Passar på för jag vet inte om Martin ska jobba idag eller ej. Han har fortfarande en heeemsk hosta så jag har sagt åtr honom att bege sig till läkaren. Vi får se hur det blir. Han ligger och sover än så länge. Nu ska jag ge barnen frukost.

Kalas & köpoäng

Så då var man uppe igen då. Nu blir det frukost sen ska barnen i dushen. Och sen iväg till Norrtälje! Förresten på tal om Norrtälje så ringde jag till Roslags bostäder igår. Kom ihåg att jag registrerat Martin där för länge sen. Så jag ringde dom igår och då har vi tydligen vart registrerade sen 2005, så vi hade rätt mkt poäng. Kul om man får tänkarna på att flytta ditåt i framtiden när det ser bättre ut på "arbets fronten"! Jag har ju alla i min familj där borta förutom pappa så. Syster & Mattias flyttar tillbaka nu förmodligen 1 januari. Och jag saknar mer och mer vissa barndoms vänner. Jaja vi får se hur det blir sen framöver i livet.

Nu måste vi fixa oss! Ha en bra dag! :)

Pust, suck & stön

Men shit dagarna som vart tar fan kål på mig! Traskade iväg idag till Ica Maxi och handlade 3 plastkassar med grejer som jag la under vagnen. Fick knata vidare till Coop för dom hade ingen NAN 2 på Ica. Sen fortsatte jag på vår vanliga runda som vi brukar gå. Upp till Katja för att hämta Filippa. Sen satte jag fart här hemma och röja upp, plocka och dammsuga och vips så var det iordning här med.

Sen tog jag våra hyrfilmer och klädde åter igen på mig och Isabelle ytterkläderna. Traskade ner till stan och lämnade dom. Plus in på systemet för en flaska rött och till apoteket för ett paket alvedon till Martin som är så krasslig den stackarn. Sen gick jag hem igen. Och fick den mumsiga maten serverad. Sen var det bara med barnen i säng. För imorgon ska vi på kalas för barnens kusin Alice som blir 2 år idag GRATTIS mosters sötnos!



Så idag har jag knappt gjort mer än vart på språng. Bra att förena nytta med nöje med tanke på min vikt nedgång om inte annat. ;) Men nu är jag: Trött, sliten, slut. Tog precis ett varmt bad. Och nu ska jag sätta mig och se IDOL som börjar strax och bara pusta ut i soffan med ett glas vin, lär säkert somna i soffan om jag känner mig själv rätt efter en sån hära dag. *hehe*

Ha en mysig kväll allihopa! :D

Godmorgon i stugan

Vaknade för en timme sen. Idag fick Martin upp med kidsen, för det känns som jag sprungit halva natten. Isabelle har vart jätte gnällig av någon andledning. Tänkte klä på mig nu och ta med Isabelle på en prommis innan jag ska förbi Katja, och hämta Filippa. Martin är fortfarande krasslig stackarn. Ligger i soffan och sover. Hampe har med lagt sig precis för att sova lite middag.

Känns så kul. Har snart fått bort 8 kg. Vikten hände det inte så mkt med när jag vart sjuk. Men nu har jag satt fart igen och visst händer det grejer så himla skönt! Jag hoppas på några kilon till tills den 28:e. Ska tillbaka till min läkare på återbesök på måndag vid 11. Får se vad han säger. Har ju ändå nästan 20 kg att gå ner till så.

Idag blir det smördegs bakad fläskfilè med nån Kantarell cantado ost i mitten. Detta görs i ugnen. Inte så väldigt nyttigt kanske, men jag äter ju iofs bara en smarrig sallad till så. Till dom andra blir det hemma gjorda "klyftisar"  till.

Ne lika bra att kila iväg nu medans det är lungt här hemma.

Hey sålänge!

Konversation med en snart 4 åring

Idag har vart fullt upp i princip sen jag vaknade. Fixa barnen, och iväg till dagis. Sen gick jag och Katja en lång prommis som vanligt på morgonen. Men denna gången blev det förbi centrum för att hämta ut mer av mina Reductil som hade tagit slut. Nu måste jag till läkaren om ca 2 veckor för bedömning. Sen gick vi och kikade lite i affärer och jag införskaffade mig hårspännen med jätte söta rosa rosor i nästan samma färg som min klänning jag ska ha vid vigseln. Och sen galon vantar till barnen som dom kan ha tex. en dag som denna. Lika med: snöblandat regn, slaskigt och jätte blött. 

Kan lova att det var två genom blöta damer som som gick hem till Katja sen och värmde oss med en kopp te och mumsig baguette med skinka. Men mkt nöjda med att vi tagit oss ut på våran dagliga runda i  detta skitvädret trots allt. Sen efter en stund var det dax att hämta Filippa och Hampe på dagis. Så det var bara slänga på sig den blöta jackan igen och ner dit och sen hem. Vek bort lite tvätt på en gång när jag kom hem. Och sen packade jag ner pyjamas och tandborste och extra kläder i en ryggsäck till Filippa som fick inbjudan att sova över där hos Katja och dom ikväll, eftersom våra döttrar verkar vara bästisar sen 2 år tillbaka med varann. Dom är så söta och verkligen längtar efter varann så mycket när dom inte har setts på länge. Så efter maten så gick jag dit med henne till dom.

Och på vägen dit här en bit bort i korridoren till trappuppgången så bor det någon med en hund. Och då frågade hon:



- (Filippa) Mamma vems hund är det som skäller?

- (Jag) Jag vet inte. Vi kanske också kan skaffa en hund
 sen när ni blir lite större alla barnen, och har börjat skolan och så kanske.

- (Filippa) Men mamma jag vill ju ha en katt som ska bo hemma hos oss.

- (Jag) Jag vet det gumman. Jag skulle med vilja ha en liten katt,
 men mamma är ju allergisk mot katter. Blir sjuk i halsen och får svårt att andas.

- (Filippa) *suckar* ... hmm.. oki ja då får vi väl ta en hund då!

Hehe hon eh ju bara för rolig. Ibland får hon verkligen en att skratta. Lät så himla kul när och hur hon sa det. Sen kom det en rätt brant backe på sidan av oss. Och då säger hon:

- Mamma det där är den brantaste backen jag nånsin sett alltså.

Martin kom hem imorse efter att han hade haft utvecklings samtal med sin chef. Han har vart jätte jätte hostig i natt. Och nu mår han verkligen skit dåligt. Imorse kom det slem, och ännu mera hosta, ont i halsen och nu så har han nästan tappat rösten stackarn. Tänkte det var nog skönt att det vart lungt här hemma hela dagen när vi andra har vart på annat håll så han har fått vila. Får hoppas han blir bättre snart. Nu ska jag hänga dagens andra maskin med tvätt. Sen ska jag ta ett bad och krypa ner i sängen och kika på en film. Är lite frusen efter många timmar ute i det blöta idag.

 


God dagens

Ja då var man igång igen med promenixar på morgon kvisten. Har gått med Katja både igår morse och idag efter att jag lämnat på dagis. Sköönt som bara den men imorse var det blåsigt och kallt, kom lite snö oxå. Men det var bara att pälsa på sig och traska.

Igår från att jag hämtat barnen på dagis och från tills ca 21:30, så höll jag på nonstop här hemma. Bäddade, vek bort hur mycket tvätt som helst och tvättade 3 maskiner tvätt och hängde upp. Lagade mat först till Martin och barnen som blev pannkakor. Efter det stekte jag kycklingfilè till mig till min kycklingsallad som jag fixade ihop. Sen fixade hela köket efteråt osv osv. Så jag hann se ca.10 minuter av filmen som vi satte på på kvällen i sängen, för sen somnade jag som en stock. Var verkligen helt slut.

Filippa har hostat lite inatt så jag har vart uppe några ggr.
Men jag känner mig relativt pigg idag trots allt.

Usch nu hör man fler och fler som insjuknar i influensan. Säga vad man säga vill men jag tycker det/den är lite läskig. Jag funderar på att gå ner med Filippa här iveckan eftersom man får vaccinera barn från 3 år. Pratade med vårdguiden igår om biverkningar osv. Sen pratade jag på kvällen med hon som bor i lägenheten nu som vi ska flytta till hon hade blivit kanonsjuk av vaccinet. Fått alla symptom som man kan få av influensan. Diaree, kräkningar, värk i kropp, ont i halsen hosta. Tillslut hade hon fått uppsöka läkare pga av att hon hade andningssvårigheter. Och fick sån hjälp med syre genom en mask. Fyy sjutton. Så man känner sig rätt splittrad över om man ska eller ej men jag tror nog ändå att jag ska göra det.




Läste i en killes blogg igår:

Det har varit enormt mycket prat om Svininfluensan på senare tid och speciellt ifall man bör vaccinera sig eller inte. Jag tycker att det är ett självklart ja. Jag har själv haft sjukdomen och det var bland det absolut värsta jag varit med om överhuvudtaget. Jag kräktes, diarré, muskel- och huvudvärk, halsont, rinnande och täppt näsa och till sist även kraftig andnöd. Under två dagars tid vågade jag knappt sova då jag hade enorma svårigheter med att andas.

Här är, enligt mig, några anledningar till varför man bör vaccinera sig:

- Din egen skull. Du vet inte själv hur sjuk du kommer att bli. Även om du nu inte har en Hjärt- och Lungsjukdom, diabetes eller andra besvär så är inte det en garanti för att du kommer lätt undan.

- För andras skull. Svininfluensan har extremt hög smittorisk och även fast du tvättar dig själv noga och inte skakar andras händer så fastnar även viruset på ytor du rör och kan stanna i flera dagar. Många får inte riktigt lika allvarliga symptom som jag men att det skulle vara som en vanlig förkylning är en lögn, enligt min läkare. Även om du själv inte blir allvarligt sjuk så är det väldigt onödigt att utsätta andra i din omgivning för samma sak som jag fick uppleva.

- Det är gratis. Du betalar absolut ingenting för din spruta. En del påstår nog att sprutorna är dyra för staten men om man alla skulle hoppa över att vaccinera sig, skulle dem totala kostnaderna för samhället kraftigt överstiga den summa som skulle gälla ifall alla vaccinerade sig. Detta i form av människor som missar arbetet, mediciner och kostnaden för att ligga över på sjukhus för en enskild person kostar staten femsiffriga belopp varje natt man är inlagd.

- Biverkningarna är relativt få. Nu stämmer det till viss del att vaccinet inte är hundraprocentigt testat på gravida men man har ändå inlett vaccination av den målgruppen och än så länge har man inte märkt några större biverkningar. Febern och illamåendet som många pratar om, kan man få av vilka vaccin som helst.

- Ingen kan väl ha missat den stora nyheten om tjejen som går baklänges på grund av "vaccinet"? Det finns inget som tyder på att det skulle vara vaccinet som orsakade den sjukdomen och for all we know, så kan det lika gärna vara ett PR-trick á la USA.

Några myter:

- "Kvicksilvret i vaccinet kan orsaka nervskador". Det finns mer kvicksilver i fångad fisk än i vaccinet. Ni löper alltså större risk att skadas av att äta vanlig fisk än vaccinet. Mängderna är nämligen mikroskopiska och i princip obefintliga.

- "Hajfett från utrotningshotade hajar". Mängden hajfett är enormt liten och tas inte från utrotningshotade arter. Alltså kommer inte bestånden påverkas av att ni vaccinerar er.


Så iväg med er och vaccinera er nu, för eran och era medmänniskors skull!




Nu ska jag fixa mig lite lunch.
Bjuppar på några bilder av mina underbara småttingar :)






Svin influensan

Helgen

Har inte fått igång det himlans internet sen imorse så jag ringde supporten och fick hjälp. Då hade dom gjort någon omstrukturering i stadsnätet utan att informera. Men nu har jag fixat det. Var bara att byta plats på en sladd.

Haha skulle precis börja skriva... men nu fick jag skratta lite för mig själv innan jag började. Isabelle är ju bara för söt. Låg och pep och jämrade sig lite här brevid på hennes lekfilt. Då gjorde jag som jag vet att hon älskar. Av med brallor och blöja, och luta rumpisen. Sen jollrar hon för fullt. Mamma Carro kan knepen eller vad? ;)

Här är bilder från imorse:







Har inte blivit nåt bloggande i helgen. Har helt enkelt haft massa trevligt för oss. I lördags tog hela familjen och syster och Thias bussen in till Södertälje City *yeeey* Lämnade tillbaka klänningarna jag hade köpt inför vigseln. Kände mig inte nöjd. Så jakten på klänning fick fortsätta. Men lika lönlöst som förra gången jag kollade igenom denna staden, lika lönlöst var det även i lördags. Hade iaf en jätte mysig dag allihopa. Barnen var jätte lugna för en gångs skull *hehe* Vi hade det faktiskt riktigt trevligt.

Sen igår (söndag) fixade jag iordning mig och åkte utan barnen  och Martin till Skärholmen IGEN, då jag fått en idè på vad jag skulle kunna ha på mig, hade nu ute slutit klänning. Åkte dit tillsammans med syrran och Thias. Dom skulle till IKEA så vi tog 2 flugor i en smäll. Skulle till Gina Tricot för att prova en kjol där på en gång, och till min överaskning hade dom fått in nya kläder = en klänning som jag och syster fastnade för direkt. Så jag köte den och även en BH på Kappahl som går i samma färg.



Här är en länk för er som är nyfikna på hur klänningen ser ut:

( tycker att den är mkt finare i verkligenheten )

Det är den rosa.
Första klänningen på andra raden.

https://www.ginatricot.com/se/#/product/27552794





Idag har jag städat här hemma och klippt Filippas lugg, sen terrat henne lite med kameran.

Min lilla fotomodell.... ;)











Ska hänga lite tvätt nu sen tänkte jag att jag ska jag ta en promenad med Isabelle,
när Martin kommer hem från jobbet. 

Rss