nu var det dax att...

sova några timmar.

Har vart fullt ös idag här hemma.
Var iväg med syrran ner på stan för att välja ut bågar inför hennes kommande glas ögon.
Sen har det är städats, packats och fixats här hemma.
Helt färdigt.. men det är bara att bita ihop fööör....
Om 5 timmar ringer väckar klockan,
 och jag ska upp och duscha och fixa mackor till resan ner till Skåne!

Syrrans sambo kommer och kör oss till tåget klockan 05:30.
Då ska allt vara klart. Men det känns som man redan fixat allt nu ikväll nästan så..

Jag har givetvis med mig kamera, och data finns hos svärmor,
 så det kommer självklart attuppdateras här fast vi är iväg.

GOOOD fortsättning på er alla goa människor och vänner!




Det blir inte som...

Som vanligtså blir inte dagarna riktigt som man tänkt sig. Igår blev ingen städning. Blev en trip till Skärholmen och Gina Tricot för att byta 2 tröjor som jag köpte för nästan en månad sen utan att prova som var på tok för stora. Sen var det REA nu så jag fick 4 tröjor till samma pris ungefär.

När vi kom hem blev det spelkväll hemma hos syster och Mattias på deras Gitarr Hero. Träffade en jobbarkompis i centrum där vid min syster och dom när vi skulle gå dit, var jätte kul att se henne var länge sen bu efter som jag vart mamma ledig och så. Sen blev chips, ölkorv,  öl och nåt glas vin, hemma hos syster som vi köpt med oss. Syrran dricker ju inte nu när hon är gravid. Vid 22 tiden gick vi hemåt med 2 av barnen. Filippa sov kvar där.


 

 

 














Idag SKA det städas här hemma. Imorgon bitti far vi iväg till Skåne. Och det är skönt att ha det nystädat när man kommer hem! Hade även turen att få en tvätttid ikväll 16.20-22.00. Igår var det fullbokat men imorse när jag skulle ut för att kolla om det kanske var så att man kunde ha tur med att någon hade avbokat så fanns det en tid. PERFA!

Nu blir det frukost sen får vi sätta fart här hemma!

Full fart framåt

Iförrgår var vis hos syster på 20 års firande.
Bjöds på jätte smarrig tårta och bakverk.
Mkt folk kom det.

* Mamma, Elin och små knattarna.
* Mattias mamma.
* Mattias pappa plus sambo.
* Vår familj.
* Pappa plus sambo.

Här kommer lite bilder från dagen:



 
















Igår klockan 05:30 så ringde väckar klockan och det var dax att stiga upp och bege sig till Värmdö ut till min mormor. Klockan 07.20 gick bussen och den hoppade vi på. Var en fartfylld dag att ge sig iväg med buss och tåg med alla 3 barnen men gick, och det var kul att komma iväg lite. Martin hjälpte dom att skotta snö och fylla på i ved i lådorna på deras trapp så han var ute mest hela dagen. Innan vi begav oss hem klockan 19 hade vi iaf hunnit få i oss massa julmat och mormors berömda risalamalta så gott!

Idag vill jag göra så lite som möjligt med det blir stor städningf här hemma. dammsuga, damma, och lite sånt. Hade velat gå på en bio med Martin. Men det är så svårt att komma iväg när man är 3 barnsförälder på sånt. Ska göra ett bio besök när vi är nere i Skåne nu mellan 31 december - 6 januari.

Kul är jul och glad är påsk ;)

Igår var hela familjen iväg hos pappsen.
Var jätte mysigt och supergod mat.
Här bjuder jag på lite bilder ifrån gårdagen:




































3 dagars julmat vräk så nu börjar man bli mätt på det och kroppen, ja... den börjar bulla på sig igen. Men det där ska jag ta tag i nu i januari. Ska slita på gymmet några dagar i veckan sen tänkte köpa det där gym kortet på Scania i slutet av januari.

Nu ska jag springa en sväng med dammsugaren här hemma sen ska vi duscha och göra oss iordning och gå hem till min syster som fyller hela 20 årt idag! GRATTiS i LOVE Yoo!

God morgon

Vaknade för en timme sen.
Nu blir det frukost, dusch och påklädning,
sen ska vi bege oss mot pappa som resten av syskonen och äta mat där.

Julen

Sitter här och hämtar andan såhär dagen efter jul. Så mkt man ska fixa och dona med inför jul. Julklappar handling av mat och dylikt, klä gran, baka osv osv. Plus att vi har hunnit flytta och fixa lägenhet och flyttstädning mitt i allt detta. Men nu nu är det färdigt och dagen har för första gången på jaaa.. jag vet inte men den har vart allmänt lugn och skön.

Gårdagen (julafton) spenderades hemma här hos oss. Syster och Mattias, mamma och min lillebror var här och vi hade det så himla mysigt. Vi skrattade, åt och hade det bara jätte bra. Barnen fick jättefina julklappar av alla. Tack så mkt! :) Här kommer lite bilder från gårdagen:




























STORT GRATTIS TILL LINDA SOM ÄNTLIGEN,
FICK SIN SON FÖR NÅGRA DAGAR SEN.

SÅHÄR UNDERBART FINA ÄR DOM:





ALL KÄRLEK TiLL ER!! <3

Nu ska jag ta en dusch sen blir det film med me maken.

Imorgon bär det av till pappa för en bit mat.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET SOM ÅTERSTÅR AV ÅRET!


God kväll

Igår var ...jag, Martin och barnen iväg på släktträff hos min farmor i Sigtuna. Vi åkte dit med pendeln tillsammans min min kära Sara och Mattias och även pappa och min lillebror hoppade på på vägen. Hoppade av i Märsta för att byta buss mot Sigtuna. Väl framme där strosade vi runt nån timme eller två på stan där det var marknad. Vi köpte lite korvar och sylt och senap och så, sen blev det även en och annan godisrem oxå ;)

Det var ... verkligen iiiskallt så när vi mött upp min andra syster och hennes lilla guldklimp i vagnen så begav vi oss till farmor på höga berget, rätt kul för hon bor faktiskt uppe på en höjd. Där serverades det dunderhon... neee... *hehe* skämt och sido så var det gröt lunch med julskinka fika och annat gott. Träffade min kusin som jag säkert inte träffat på säkert 10 år eller nåt och hennes mamma som är min faster som jag inte sett på iaf 7 år och farmor... ja det var evigheter sen man såg hela gänget så det var en super mysig dag trots att man blev lite väl kall om fossingarna.



Idag har ... jag, Martin, Isabelle och Hampe varit  iväg till Ica maxi för att handla. Sen har jag röjt här hemma och fått upp lite tavlor i barnens rum. Kommer bli skönt när allt blir färdigt här. Tycker det har gått sakta men säkert denna gången. Känner mig inte riktigt på top just nu, har fortfarande lite knas med magen men det känns lite bättre iaf sen jag fick pencilinet.

Filippa har ... vart med Sara och Mattias idag hos min mamma som fyller år och ätit tårta osv. GRATTIS på födelsedagen åter igen mamsen! <3 Filippa kom hem här för ett par timmar sen. Hon blev nöjd med hur det såg ut i hennes rum verkar det som, även om det inte är klart till 100 %.

Imorgon är det ... dax för flyttstädning!
Behöver inte säga mer om det än ordet BLÄÄÄ!
Jag vill vara rik och anlita en städfirma eller nåt sånt.
Men icka här ska jul stressas, städas, fixas och donas in i det sista.
Men det är härligt man vet ju att man lever om inte annat ;)

Nee nuu ... är det dax för en dusch sen kommer my lovely husband hem från the wöörk, och det blir väl till att se en film. Jag brukar iaf hinna se 10 minuter innan jag somnar det eh alltid något. Kan hoppas jag hinner se lite mer.

PS: SVÄRMOR CARINA, våran hemtele kom igång idag så nu kan vi nås som vanligt :DS

Lördag morgon och...

... phuu.. här blir det ingen sovmorgon om Hampus får bestämma inte. Han kom nog upp redan vid sextiden och myste i sängen sen blev det inte att somna om. Hostar och nyser som bara den gör han idag så jag vet inte om det är en förkylning på G.

Igår förmiddag var jag iväg med barnen för att köpa vinterkläder. Vissa ggr har man ju tur då det var 50 % på alla kläder och skor på Ica Maxi, när jag var där för att handla lite. Så 3 par overaller/ställ för 525:- istället för 1050:- Fanns tom i barnens storlek kvar så.. Filippa fick ett rött ställ med termo byxa och jacka, och hampe fick ett svart grönt lika dant set. Sen fick Filippa en svart overall så hon har nåt i ombyte om hennes kläder skulle bli blöta när vi är ute. Hampe har redan en jättefin sen förra året som han fick av sin farmor som passar ännu. Varsin mössa halsduk, och vantar blev det oxå. Så nu går det ingen nöd på dom. Måste införskaffa såna termo byxor till mig och Martin nu så vi kan ta en sväng med pulka.

På efter middagen igår så åkte vi, alltså jag syrran och Mattias till IKEA för att hämta sängstomme. Blev dock en MALM i svart/brun färg och det blir samma färg i den kommande byrån. Så nu sover man som en prinsessa igen. Nätterna nu sen vi flyttade har jag sovit skit dåligt. Sängarna har glidit åt varsitt håll, likaså bädd madrasserna, så jaaa man har blitt lite spritt språngande galen igår morse vaknade jag mellan sängarna i skåran på golvet. Då fick jag verkligen nog...


Idag ska vi åka och handla lite mat. Även inhandla lite så jag kan baka inför Julen. Har inte hunnit med nåt sånt i och med giftermål och flytt. Bättre sent än aldrig. Ska bort och klippa Mervi oxå.

Kom på en sak måste verkligen ta mig i kragen med att äta bättre igen,
varit så himla slarvig sen vi gifte oss. Jag ska neråt INTE uppåt.

Nu ska jag sätta mig vid tv och kika på Lotta på bråkmakargatan.
Han verkar inte få nån ro där i vardagsrummet.

Barn

Hampus är snart 2 år och 3 månader och nästan torr i blöjan... iaf vad det gäller på hemma plan. Det är han själv som började med att slita av sig blöjan och sätta sig på pottan. Han har väl sett hur Filippa gör och barnen på dagis, så snart har vi nog en helt torr kille. Tycker han är så himla duktig och tidig med allt. Filippa har alltid också varit duktig själv klart men hon har vart mer sen med att sitta, krypa och gå än Hampus som redan satt när han var 5 ½ månad hur stadigt som helst alldeles själv. Just nu bubllar han som aldrig förr. Han pratar verkligen så himla bra för sin ålder. Nu har han ju börjat att sova i sin egen Kritter säng och det går faktiskt bra. På mornarna kommer han alltid och kryper upp till mig och säger:

-Morron mamma.. Hampe vill seela.


När vi hade legat och mysat lite i sängen imorse och jag hade vaknat till så så han: 

-Kom igen mamma, vill ha glas i vatten = att han var törstig. *hehe*

Lika så i förrgår kväll så låg jag och nattade honom.
Helt plötsligt klappar han mig på kinden och säger:

- Du är JÄTTEFIN mamma.

Kan man göra annat än att smälta.
Det är mkt just nu med ordet jätte.
Han har ofta jätte ont eller är jätte trött osv osv.

Men det gulligaste som kommit sista vecka är att han säger varje dag och flera ggr om dagen:

Jag älkar däj!

Det är ju helt fantastiskt att vara mamma även om det kan ha sina krävande stunder.

Här är några bilder på gobiten Bella:









Hej mitt vinterland!

Lämnade barnen på dagis vid 9. Sen var det bara ta sig hem snabbbast möjligt. Inatt har det kommit hur mkt snö som helst nämligen. Det eh snökaos här. Mamma sa att det hänt ca 38 olyckor nu från 3 inatt till 8 när jag pratade med henne. Så hemskt! Dom skulle egentligen kanske kommit och hälsat på idag men det får vi verkligen skjuta upp. Blev så glad när jag pratade med mamma idag. Hon ska komma hit och fira jul med våran familj och Sara och Mattias :) Vet inte när vi firade jul ihop sist. Så det ska bli hur mysigt som helst!

Oj.. kika precis ut och nu snöar det visst jätte mycket igen. Är man inomhus är det ju huur mysigt som helst att sitta här med en varm kopp Chai te och bara mysa av att det äntligen kommer saå mkt snö.

Sähär der det ut utanför oss idag:








Hann mkt här i lägenheten igår nu ere bara princip att sätta upp tavlor och hyllor och lite så. Sen fick vi slänga våran Hopen sängstomme efter flytten tyvärr. Så det måste det införskaffas en ny fortast möjligt. Vi har tänkt oss en sån här vit Hemnes från IKEA. Ska få i princip hela slanten till den i julklapp av Martins mamma och mormor.
 Sen ska vi få en malm byrå  som är  160 cm bred även den från IKEA av Martins pappa. Så gulligt av dom.




Ne nu ska jag väl ge Isabelle lite gröt innan jag sätter fart här hemma.

Hej sålänge!

Bissing på uppgång

Idag har vår älsade lilla Isabelle fått sit första lilla risgryn i munnen.
Bättre sent än aldrig eller vad ere man säger ;)

Hej hej hallå

Här har det inte vart aktivitet på ett tag.

Nu är vi iaf färdig flyttade, och det börjar väl mer eller mindre se ut som ett hem nu.
Hållt på nonstop med att packa upp sen i lördags. Martin jobbar förmiddags pass denna veckan, och barnen är som vanligt på dagis. Säger bara tackolov för dagis nu när man måste packa upp här.

Igår kom syster och Mattias förbi runt 14 tiden. Sen åt vi lite mat och gick sen hem och hjälpte dom att flytta lite möbler i deras sovrum för dom ska få nya tapeter där.

Som alla andra oxå kanske märkt så har årets första snö kommit. Och för första gången på mycket länge så njuter jag faktiskt. 1 dygn har snön vräkt ner non stop här i Södertälje så det har väl säkerligen kommit en 20 cm snö. *LOVERLY* På fredag ska det inhandlas ny overall till Filippa och pulka. Sen är det på tiden att det blir full fart på julstöket. Måste baka och så. Det enda vi fixat nu inför julen är pyntet här hemma. Så det finns en del att göra. Livet kommer ett tag framöver vara mer än "lunga puckar" här. Den 31 på morgonen åker vi ner till Skåne. Ska bli jätte skönt att komma ner det var ett tag sen nu.

Ska försöka hinna med lite egen tid när vi är där jag och Martin = en bio eller nåt liknande. Uppskattar mer efter vår visit på Stallmästar gården roliga/mysiga saker man kan göra tillsammans. Lägger så mkt hellre dom få kronor man har kvar varje månad på OSS. Saker vi kan göra tillsammans med familjen eller bara mig och Martin. Fick ju en kryssning i på Birka Paradise i bröllops present av min sida av släkten. Den ska vi ta om några månader när vi känner att det kunde vara skönt att komma iväg en stund igen.

Nu ska jag fortsätta här hemma ska borra hål i min garderob och sätta i trådkorgar nu så jag får in mina kläder sen ska jag springa ut med lite i förrådet och sen dammsuga och skura alla golv i hela lägenheten och lägga på mattor.

GRATTIS EMMA till er jätte söta Alwin!

Hej hej hallå!

Idag har varit en fullspäckad dag som vanligt. Klockan halv 10 var jag nere hos läkaren. ÄNTLIGEN fick jag min dom. Eller äntligen och äntligen, fick iaf svar på vad det är för fel på min stackars mage som jag haft sååå ont i nu konstant en vecka. Jag har fått en äggledar inflamation som gått upp livmodern. 2 olika sorters peniciln i 2 veckor morgon och kväll. Sen ska det nog bli ordning igen.

Efter det åkte jag till Ica Maxi och handlade mat för att mina bröder kom hit nu i eftermiddags och ska hjälpa till med flytten som går av stapeln imorgon *weii* Sen åkte jag hem och gjorde lunch och fixade lite här hemma. Sen åkte jag och Filippa och mötte upp några som jag köpte en Emmaljunga Scooter av till Isabelle som numera vägrar att ligga i vagnen.

Nu ska jag se film med min bror och hans kompis. Min andra bror och Martin åkte precis iväg för att hämta vår flytt lastbil tills imorgon. Dom som hyrt den innan var sena från Tyskland med bilen , därav den sena tiden.

<3

Älskar denna bilden!

Onsdag.

Dagarna ser rätt lika ut här hemma just nu. Upp frukost, till dagis, hem och packa, äta lunch, packa lite mer, hämta barnen. Snart färdigpackat iaf så skönt. Imorgon blir det upp tidigt. Ska vara hos läkaren klockan 8 med min mage. Får se vad det är för fel. Urinvägsinfektion var det inte iaf...

Har ringt runt lite senaste dagarna och sökt massa jobb. Vi tjänar mer på att jag börjar jobba om jag får tillräckligt med timmar än att jag är mammaledig. På söndag ska jag jobba. Blir på samma jobb som jag var på innan jag fick bli sjukskriven med Bella i magen. Det blir 9-12 pass till att börja med. Ska bli så kul att komma iväg och göra lite annat än att bara gå hemma. Sen ska jag jobba samma tid den 20,24,25,26 december nu. Skönt med lite extra klirr i kassan.

Nee nu måste jag fortsätta här hemma!

.

Masade mig upp till 07:45 idag. Har sovit dåligt inatt. Har fortfarande skit ont i magen och har svettats som en gnu fast jag legat utan kläder och bara i ett påslakan. Igår tog vi ett urinprov på Vårdcentralen som dom la på odling. Hon ska ringa mig runt 15 tiden så får vi se. Får hoppas att det bara är en vanlig urinvägsinfektion eller något. Visade det inga bakterier i odlingen ska jag tillbaka för vidare utredning.

Fixade ordning barnen, sen tog Martin dom till dagis. Jag ska slänga i mig en Ipren och börja packa det sista här. Så skönt bara några dagar kvar nu! Sen bär det av till ny adress.

Urinvägsinfektion

Igår sov jag nästan fram till 11 (rekord), var sååå himla trött. Har kommit i nån trött period. Sen gick dagen åt till att paketera paket som sålts på Tradera. Sen på eftermiddagen kom syrran och Matte så vi körde till Ica Maxi för att skicka iväg allt. Köpte även dessa 3:



Idag ställde jag klockan på 07:55 för att komma upp och ringa till läkaren. Har fortfarande så himla ont i magen och ryggslutet plus att jag kissar nonstop, så jag är nästan helt hundra på att jag dragit på mig en urinvägs infektion. Så jag ska ner återigen för att kolla läget. Ska klä på Belle nu och fara ner dit. Fick en tid 09:15. Nu får ju allmänheten vaccineras oxå, tänkte på om jag skulle ta en spruta men kom på att jag väntar nog till EFTER flytten så man inte ligger sjuk här hemma när det är dax.

Lägger upp några bilder på min underbart söta lilla älskling:








Yes..!

Igår fick vi nycklar till nya lägenheten. Så idag har jag syrran Martin, Matte och jag kört bort alla lådor som var packade och packat upp. Hela köket är näst färdigt. Så skönt att ha det gjort. Nu ska vi kika på Robinson. Skriver mer imorgon.

Hallå världen!

Här har ni ett trött, nygift mamma, som är relativt nyvaken. Första sovmorgonen på hela veckan. Denna veckan har Martin tagit planerad semester från jobbet. Skönt nu efter vigseln och allt packande som ska göras. 


Igår morse var jag iväg på BVC med Isabelle som fick vägas 7660 g, och mästas 66 cm, och ta 2 vaccinationer i varsitt ben för att sen möta upp Martin som lämnat barnen på dagis. Vi tog bussen direkt upp till sjukhuset och gyn akuten eftersom jag hade haft blödningar och fruktansvärt ont i magen i 2 dagar. Jag började nästa fundera på om jag fått missfall trots att vi skyddat oss när det hettat till i sänghalmen. Då jag fick min mens nu den 18:e. Och började blöda nu igen. Har verklighen haft så himla ont i magen och ryggslutet... Akuten = långt tid. Men när vi väl fick komma in gjorde dom en jätte grundlig gyn undersökning. Det såg bra ut man kunde även se att allt läkt ihop jättefint efter snittet nu när jag fick Isabelle den 30 Juni. Inga cystor vad dom kunde se. Dom hade även kollat om jag var gravid = NEG. plus att det inte såg ut som någon urinvägs infektion. Har fortfarande ont i magen så vi får avakta om det ger med sig eller om det kan vara något annat. Får fortsätta äta alvedon och Voltaren...

... missade  dock min kära väns mammas begravnings som var igår pga av att jag var tvungen attt åka in till sjukhuset :( Men jag var verkligen orolig för mig själv och detta med magen som fick gå i första hand. Ringde henne igår men inget svar. Jag hoppas dom haft det bra trots allt och att det begravningen var så fin som den bara kunde bli. Mina tankar var iaf med er hela dagen igår älskade gumman.

Efter vi var klara var det bara att hämta barnen på dagis så gick vi till vårt bostad bolag där vi ska bo. För dom håller på att tapetserar där och vi hann i sista sekunden fixa att vi kommer få fond väggar i vardags rum + vårt sovrum. Sen gick vi hem till syrran en stund och slappade.

Sen tog vi bussen upp till Coop för att köpa tejp till alla tradera auktioner som gått ut som jag måste skicka iväg nu under dagen. Sen var det bara hem och lägga barnen. Och strax efter stupade jag och Martin i säng vi med.

Isabelle har fått lite feber av sprutorna så hon har vaknat några ggr inatt och varit orolig. Nu blir det strax frukost. Sen är det bara att slänga i sig lite värktablettter och sen ska vi börja packa på allvar här hemma. Verkar som vi kunde få tillgång till lägenheten nu för att köra dit lite lådor under helgen.

STORT GRATTIS till Pia som blev mormor i lördags på våran bröllopsdag,
 och självklart grattis till dottern Sara som blivit mamma!

Fler bilder från vigsel dagen

Hemma hos oss innan vi ska åka.
Martin & hans mamsing.



På väg ut i bilen:



På Stallmästargården innan vigseln.
Våran underbara vigsel förättare, Martin & hans pappa:



Min brud bukett:





Sjön:



Stallmästargården:



PÅ väg ut och ner till sjön:





Vi har nu svarat JA och ringen tas på:





Här släns det ris och rosenblad:



Och gratuleras:
























Min älskade mormor & jag:



Martins mamma, jag och min mamsing. :)



Rss