Aj Aj och åter aj!!


Gaaaaah! Jag avlider... eller något i den stilen. Blir ett snabbt inlägg nu för det gör för ont att sita vid datan. Igår när vi skulle till affären bar jag isabelle i bilstolen och Hampus i den andra armen. Satte mig i bilen och kände hur jäkla ont jag fått i ncken helt plötsligt. Inatt vaknade jag och kunde inte sova mer, inte vrida på huvudet, eller knappt röra mig pga av smärtan som strålade ända från bakhuvudet ändå långt ner i ryggen.

Hur jag än gör, står sitter eller ligger känns det som att nån står och skär med en kniv eller liknade iaf hur man kan tänka sig att det kääns om inte annat. Har tagit voltaren 50 mg och kompliterat med 2 st alvedon men det hjälpte inte ett skit. Och vill tillägga... Jag ammar inte nu när jag knaprar värktabletter för fulla muggar! Hon gluffsar ersättning istället. Har ändå inte mkt mjölk kvar i mina boobisar längre...

Klockan 8 kan jag lova att det var jag som satt i telefon för boknaning hos vårdcentrale. Han ordinera samma tabletter jag redan har och vila. Men jag förklara att jag har så ont så jag vet inte vad. Då skrev han ut Stecolid 2 mg som är muskelavslappnande. Suure och tack för den. Det hjälper inte ett skit. Jag har så himla ont. Är det såhär imorgon när jag ska till min vanliga husläkare och prata om min vikt, så ska jag ta upp att jag MÅSTE få något annat. Detta går bara inte. Ont har man haft i sina dagar men detta ta tamefan nog priset utöver att ha fött barn klart.

Jag är sjukskriven och Martin är nu pappaledig tills jag e bättre. Kan inte ens bära Isabelle till skötbordet som det eh nu gör ont att bara hålla henne.. så himla hemskt. Hoppas verkligen det blir bättre snart!

äntligen e gubben hemma


Och barnen sover...
Nu blir det lördagsmys.
Jag och älsklingen, med god mat.
Tända ljus, lite "snask" och en hyrfilm (Wallander, TJUVEN )



Jag ÄLSKAR DiG hjärtat!

Trots Filippa


Nu har jag och barnen vart nere på dagiset och lekt i ett par timmar.















Men största fröken Filippa var inte nöjd med det utan behövde få ett "3 års trots utbrott" när vi skulle gå hem för att Hampus trillade av gungan rätt på ryggen och slog nog lite i huvudet.

Hon skrek och gormade hela vägen hem:

-JAAAAG VIIIILL GUUUUNGA!

Så tråkigt när hon är sådär. Allt ska bara vara som hon tycker och vill då. Försöker vara ute så mkt som möjligt nu när jag kan och dom är även ute jätte mkt på dagis. Har blivit mkt bättre med hennes utbrott sista 2 veckorna. Hon har varit jätte duktig och snäll! Jag tror hon har börjat vänja sig lite med att Isabelle finns hos oss nu och så, det var väl hennes sätt att protestera när Bellan kom. Med hennes dagliga utbrott som var i början. Som sagt så skönt att det har börjat plana ut. För ett då och då kan man ta utan problem, men att ha en arg liten tjej hela tiden som bara vill bråka, nee det eh ju ingen höjdare.



Åhh jag längtar sååå efter Martin. Lite kärlek och närhet... Igår åt jag och somna när han kom hem. Och idag gick han bara upp och åkte. Denna veckan som kommer ska han jobba efter middag då hinner vi bara ses några timmar på förmiddagen innan han ska jobba. Så man får väl ta vara på den lilla tiden vi får med varann.

När jag börjar plugga så kommer vi nästan bara ses dom veckorna han jobbar förmiddags passen. Fast jag har iofs inte bestämt om det blir att plugga på distans eller inte ännu... Finns ju både för och nackdelar med det. Ska hur som helst bli skönt att utbilda sig.

Nu ska jag slänga i mig en banan och ett glas vatten.

Hey Hopp!

Gääääsp...


Inte får man sova länge nu på mornarna. Filippa vaknar runt klockan 6 och då ska mamma (jag) oxå promt upp. Åh jag önskar jag bara en dag inom kort fick sova ut en morgon. Men idag gick inte. Martin ska iväg och jobba hos mormor hela dagen idag med. Behöver pengarna. Jobbigt nu för alla 3 barnen är sjuka. Förkylda som bara den. Isabelle oxå... igen. *suck* Det bara gurglar i näsan på henne den lilla stackarn. Näsdropparna tog slut nu på morgonen. Får se hur jag ska få tag i nya. Martin åker strax och apoteket öppnar klockan 10. Syrran och Matte är i Norrtälje över helgen. Kan inte gärna slita med alla sjuklingar ut på buss och ner på stan. Varken schyst mot dom eller resten av befolkningen här i stan. Ska ringa Katja och höra om dom inte har vägarna förbi stan sen om dom ev. kan hämta till mig.

Jag funderar på om jag inte ska ner på deras dagis och leka av barnen sen när dom sovit en liten stund, så dom inte är alldeles för rastlösa hela dagen. Tror det får bli så. Mot kvällen igår höll jag på att bli galen på dom, bara bråkade och kivades med varann. Dom låg i säng klockan 19. Och jag och Isabelle lika så i våran säng. Jag var helt slut. Av någon andledning så blir barnen mer spralliga och rastlösa än vanligt när dom är sjuka. Blev några rundor upp innan dom hade somnat där inne. Det skulle kissas, bajsas, törstig, välling osv. osv. Tillslut blev det tyst och jag kunde sätta på en film. Blev "Number 23", med Jim Carrey. Har bara sett den en gång innan och nu var det ett tag sen så...

Martin kom hem från mormor runt 20 tiden och hade med sig en kebab tallrik till mig. Den skulle jag inte ätit... jag fick såå sjukt ont i magen så jag fick sitta på toa från och till i nån timme innan det lugnade sig och jag äntligen kunde sova. Får mkt fett + vitlök för min mage tror jag nu när jag försökt äta någorlunda hälsosam mat för magen den senaste tiden. Så nee inget mera sånt!

Min amning håller på att gå åt skogen! Verkar inte finnas tillräckligt med mjölk... Isabelle blir oftast inte mätt. Har försökt pumpa ut men det kommer inte särskilt mkt då, så jag har fått ge henne ersättning utöver. Kanske bli så iomed att det är rätt mkt med dom 2 andra och allt runt omkring. Stressar kanske lite omedvetet inombords, så att det sinar. Hon har iaf fått 2 månader bättre än ingenting. Men jag ska försöka ett tag till iaf, det lilla som hon kan få är ju bra.

Imorgon har min syrra dop för deras son, och vi kan inte komma... Känns för jälvligt rent ut sagt. Dop och bröllop tycker jag nästan är ett måste. Men vad ska man göra!? Kan ju inte gärna åka dit och smitta ner hela herrskapet. 


Nu ska jag ta Isabelle som vill ha lite närhet.

På återseende!

Eftersom det är...


dåligt väder och Hampus är jätte förkyld, så har det blivit inne aktiviteter idag.

Film & måla.



     



       


You are my sunshine!


Igår var jag själv hemma med alla barnen. Filippa och Hampus hostar och det rinner som en kran ur Hampus stackars näsa. Så det blev film dag, och vila för dom båda. Jag satt och fixade bloggen till Therese. Fixade lite små grejer som var kvar nu på morgonen. Martin är iväg och jobbar hos mormor. Hoppas han inte kommer hem allt för sent idag. Känns som man knappt ses alls nu för tiden. Har iaf resten av helgen ihop utan något inbokat. Och det lär ju inte hända så mkt heller eftersom barnen är sjuklingar. Dom har precis lagt sig nu för att sova middag.

Jag sitter och kollar lite om bloggdesign. Är kul. Man lär sig mer och mer för varje dag. Bara prova sig, men det finns huuur mkt saker  till som jag vill lära mig. Men det är bara att googla och söka runt på det man inte hittar på www.designadinblogg.se. Tycker dom jag gjort än sålänge är helt oki, jag är ju trots allt bara nybörjare än så länge.



Isabelle är ju bara för söt.
Blir redan 2 månader på söndag!!
Hon har så mkt miner för sig. 
Ler och "pratar" med hela kroppen.
ÄLSKAR dig min underbara lilla skapelse!

       

        

    

    




Nee usch nu ska jag sätta mig och betala in alla dessa räkningar för 14300:-

Hejdå pengar...

En till blogg gjord...


En till Therese.

Denna gången blev den såhär:



www.thessia.blogg.se

Hej!

Har suttit och fixat en blogg till min tjejkompis under kvällen.
Hon ville ha en svart liknade min så det blev såhär.



Du kan besöka hennes blogg på:

www.ihuvudetpalinda.blogg.se

Nu ska jag sova.. Tack för mig!

Hösten är kommen



*phuuuu* Det tar verkligen emot att gå upp nu på mornarna, vill bara ligga kvar i sängen när klockan ringer, men det är bara att kliva upp och se glad ut. Båda barnen är på dagis idag. Hampe har vart bättre inatt och ingen feber heller. Lite genomskinligt snor i näsan. Men annars pigg siom en lärka.  Tror barnen är lite "mamma grisar". Det har nämligen gått hur bra som helst förra vecka på inskolningen med Martin.. utan en endaste liten tår.  Men så fort jag ska lämna så är det gråt och 2 helt förtvivlade barn. Gillar det inte alls, men man vet att det tar 5 minuter efter jag har gått så är det bra igen.

Regnet bara öser ner så det blir ingen prommis för min dels idag. Eftersom jag känner mig lite små hängig och snorig. Och jag inte har införskaffat min några regnkläder och stövlar ännu.... ja du hörde rätt. Jag är 3 barns mamma nu är verkligen på tiden att skaffa det så man kan gå ut vilket väder det än är. NU känner man verkligen att det är höst. Tycker det är lite mysigt ändå, lite mörkare, man blir sugen på att tända ljus och dricka varma drycker. Jag har inte uppskattat alla olika årstider så mycket, som nu när man har barn. Alla har sin charm, tycker jag numera! Innan har ju inte vintern vart nån direkt favorit, men nu tycker jag den är rätt skön och mysig den med! Vi är ju faktiskt ett av de land som verkligen får uppleva alla 4 årstiderna. Så man får väl ta vara på det förr eller senare ;)

Sitter och kikar lite på blocket. Efter en Orbitrek. Dax att införskaffa sig en, förmodligen nästa löning som kommer. Hade ju en sån innan som jag sålde när jag blev gravid. Dom funkar faktiskt kanon bra. Vill kunna träna lite utöver att gå. För till gymmet kommer jag nog inte på bra länge. Så man får göra det man kan.

Som ni ser har jag fixat min blogg design. Har lärt mig mkt på den korta tiden jag har att sitta och fixa och trixa. Det är inte så svårt som man tror om man har huvet lite på skaft. Om nån vill ha sin fixad, så är det bara att hojta till.

Så jag ska fixa här hemma lite.
Bädda, vika bort lite tvätt osv. Sen tänkte jag ta ett bad.

Vi kör på här som vanligt


Idag har jag vart trött.. igen *hehe* nerå men natten har varit ungefär som natten innan. En hostandes Hampe och jag på soffan, för att dom andra skulle få sova = inte mkt sömn alls. Martin jobbade förmiddag idag så jag gick ner till dagis med Filippa idag klockan 9. Hampe fick följa med mig ner dit, och hem igen. Ingen ide att han går på dagis när han eh hängig. Vi har hållt på att dammsuga och hänga lite tvätt här hemma sen har han sovit ett tag, verkar som han behöver det för att ta igen sig. För nu på eftermiddagen verkar han mer än pigg. Det är fullt ös på dom två små busungarna.

Har klurat på detta med barnbloggen. Ville ha en låst blogg pga av alla dessa idioter som finns på nätet. Men sen har jag kommit på att mestan dels av allt som händer och som jag skriver om handlar ju om familjen och barnen och vad vi gör osv.
Så det blir nog att jag lägger ner det projektet och bloggar på här på denna sidan istället utan lösen.   

Har tagit lite underbara bilder på barnen som jag tänkte "bjuppa" på:









Martin kom hem här vid 15 tiden. Då tog jag tag i saxen och klippte Filippa. Behövdes verkligen. Hon hade kvar massa stripigt bebis hår. Blev jätte nöjd!







Ojoj här hann man inte blogga så mkt innan det blev cirkus. *stojjande barn* Äta och sen natti natti för dom små. Jag ska ta ett bad och sen krypa i nån stor skön T-shirt och mysa framför en film med min älskade Martin. Imorgon tänkte jag kila iväg på en prommis med Katja om Hampe är piggare och ska gå till dagis. Har inte rört på min på några dagar nu...

Tjingeling!


Har inte orkar sitta vid datan idag alls. Har sovit noll och ingenting inatt, Hampe hostar så han höll på att kräkas. Så jag fick lägga mig på soffan med honom så resten av familjen skulle få sova någorlunda. Han sov och hosatde om varannat och gud vad han rör sig mkt när han sover. Han rulla fram och tillbaka, och kröp upp och ner i soffan med jämna mellanrum. Klockan 5 bestämde sig lilleman för att gå upp och då väckte jag Martin så vi fick byta av och jag sova. Helt slut båda 2 så Martin har VAB:at idag. Känner mig med lite snorig och förkyld. Och inte alls riktigt på top.Välkommen hösten hand i hand med alla sjukdommar! ;) Får hoppas vi får sova bättre inatt hur som helst.

Igår var vi ett tag med syrran och Mattias och umgicks lite. Sen kom Mia och Per och deras ursöta dotter Mathilda förbi och hälsade på hos syrran. Var kul att se dom. Var ett tag sen nu!

Har städat av lite här idag och tvättat våra säng täcken och lite sånt. Är inte allt för ofta man gör det. Sånt ska man egentligen göra i tvättstugan så att det torkar direkt men men, man tager vad man haver. Får hänga i badrummet och torka över natten. Barnen har somnat för kvällen nu, så jag tänkte mysa med Isabelle lite som ligger och vill ha uppmärksamhet i Martins famn.

Åter kommer imorgon!

Inne dag..


Idag har det bara varit lugna gatan här hemma. Har vart en lite små stressig vecka. Med inskolning osv. så vi tar det bara allmänt lungt och tar igen oss lite. Ikväll tänkte vi faktiskt ännu oss nåt glas vin och mysa lite framför en film i soffan. Blir så lätt att man glömmer bort varann mitt i allt detta, när man är nyblivna 3 barnsföräldrar. Men jag älskar dig Martin. Hur det än är.

Det har vart skit dålig väder idag, hela dagen här. Så det har vart filmdag hos oss. Barnen har kikat på Pippi Långstrump och sen Kalla & Chokladfabriken. Den med Jonnyh Depp. Hade tänkt gå ut med barnen ett tag men det har vart helt mörkt och bara regnat. Nu har det börjat spricka upp lite. Men nu är Filippa hos Sara en stund hon ville dit ett tag innan hon skulle lägga sig. Och Hampus är med Martin och handlar lite "lördags mys" = chips och godis. Idag tänkte jag unna mig ett par bitar. Kommer ha en "ätar dag" i vecka. Annars hade jag nog inte klarat det. Hade börjat frossa för eller senare. Och det vill jag inte!

Tänkte hoppa i ett bad strax. Har badat nu varje dag i 3 dagar. Tror jag tar igen mig lite efter tiden jag inte fått bada nu. Är så skönt man känner sig så avslappnad och ren efter!

Ha en bra kväll för det tänker jag ha med min älskling!

Bjuppar på 3 bilder:

Jag ÄLSKAR er!







Det blir bättre


Oj vad många kommentarer. Nyfikna i en strut!? *fnissar* Sista inlägget igår handlade om pengar. Det löste sig inte som vi hade trott, men har nu ordnat det på annat sätt. Så nu eh vi mer eller mindre på banan igen.. tackolov. Allt löser sig, gällde bara att tänka om och lite framåt... Det blir inte bättre än vad man gör det.

Barnen är på dagis. Martin har åkt till mormor för att hjälpa henne lite och jag, ja jag har faktiskt ingenting att göra idag mer än att hänga en maskin tvätt när den är klar, så skönt! Har suttit och kollat upp lite utbildningar och ringt studievägledare, för i januari tänkte jag börja plugga om jag kommer in. Man ska ansöka senast i november. Så det ska jag göra!  Har ju bara grundskole utbildning, så jag behöver verkligen utbilda mig nu när man har en familj att försörja. Ser fram emot det! :) Tack Sandra för alla råd och tips!

Ne nu blir det nog ett bad. Sen om ett tag kommer syster och Mattias (hennes sambo) förbi. Han fick sluta tidigt från jobbet idag för en gångs skull. Så skönt för honom, som han jobbar och sliter! Åker typ strax efter sex på morgonen och kommer hem runt kanske 18 på kvällen och ibland senare. Tycker han eh så duktig som orkar! Men som det är nu, ska man ju vara glad att man ens har ett jobb.

Återkommer senare!



 

Neeej!

Kul samtal man fick..
Det gick inte... *ekar i huvet* 
Vad F*N ska man göra nu da!?


Dagen i ord


Lämnade barnen på dagis idag klockan 9 jag och Martin. Tog bilen dit och fortsatte sen ner till stan och BVC. Hon vägde nu 5360 gram, grabbade även tag i en bvc sköterska för att kolla hennes envisa prickar i ansiktet. Är som innan, alltså hormon prickar och dom kan ha det ett par veckor till. Vissa barn får mer och vissa mindre och vissa inte alls. Det är jätte olika sa hon. Men det var ingen fara, dom kommer gå bort nu inom en snar framtid hur som helst.

Sen åkte vi till Willys för att storhandla, trots att det inte är så mkt klirr i kassan så måste man ju ändå ha mat för att överleva. Sen åkte vi hem och åt lite innan det var dax för Martin att åka till jobbet. Och jag i min tur tog Isabelle i bärselen och gick ner till dagis för att hämta barnen. Det hade gått jätte bra för dom idag, och dom sken upp båda två när jag kom. - Maaaammmaaa!! *tjihii* Mina små äsklingar!

Sen gick vi hem och åt lite "mellis", och sen hjälpte Filippa mig att vika bort tvätthögen som låg i fåtöljen. Hon skulle promt oxå hjälpa till! Sen matade jag Isabelle, och sen klädde på oss och stack ut i det fina vädret till lekparken. Var så skönt att slippa tänka på att det är lite jobbigt just nu och göra något annat en stund. Vi var i lekparken lite mer än nån timme och busade för fullt, innan Katja och hennes barn kom dit och lekte med oss nån timme till. Finns bilder i barnens blogg www.triptraptrull.blogg.se. Fråga om lösen om du vill in där :)

När vi kom hem blev det bums i badet. Dom var helt grusiga ändå in till rumpan och i hårbotten *hehe* Sen kvällsmat, borsta tänder, och natti natti! Har nog kört slut på dom för dom somnade bums båda 2. Kikat igenom lite bloggar och  har pratat med mormor ett tag i teefonen, och nu tänkte jag lägga mig själv faktiskt, för att orka upp i morgon. Blev tidigt upp i morse med Filippa som vakna strax efter 6.

Natti Natt och hoppas ni haft en lika bra dag som jag trots allt!

Har folk inte bättre saker för sig?


Nu har jag senaste dagarna vart inne på folks bloggar och upptäckt att folk inte har bättre för sig än att klanka ner på andra både här och där. Alltså jag blir så trött på detta med människor som bara måste in i folks bloggar som dom egentligen irriterar sig på och skriva spydiga och elaka kommentarer. Sluta läs folks bloggar om man ändå bara tycker massa saker. Visst kan man ha andra åsikter än andra. Men att bara gå in och läsa och kommentera för att få spy galla på andra. Varför!? Bry er  inte om dessa idiotiska kommentarer. Som sagt sköt sig själv och skit i andra, så blir världen ett mkt bättre ställe!

Näää


Idag är det vackert väder, helt underbart... men ändå har jag lust att bara dra ner persiennerna och gråta under täcket resten av dagen. Imorse kom Martins lönelapp = mindre bra efter semester och 10 pappa dagar när Isabelle kom till världen. Det har vart tuffa stunder i livet innan, men det har tar nog priset! *suck* säger jag bara. Det är så sjukt, för denna månaden har vi i pricip ingenting kvar när räkningarna är betalda. Och nästa månad som kommer, då Martin har lön + pappadagar och jag mamma penning och barnbidrag. Då kommer vi ha det hur bra som helst. Kunde det inte få vara nåt mellanting? Ne ska det vara så ska det vara ordentligt, det är alltid så.. iaf för oss. Nej kroppen ska få panik... skaka och hjärtat ska slå i 180, och man vill bara kräkas eller falla ihop och dö eller något sånt... Och vad hjälper det, till vilken nytta lixom!? Inte ett skiit... Jag hatar verkligen detta med pengar. Antingen gör dom så man mår skiit eller så ibland kan man bli så oerhört lycklig av dom.

Jag har försökt hållt mig hela dagen, men när man som minst ska bryta ihop när barnen kom hem gjorde jag klart det då. Man kan tydligen  inte vara stark ALLTiD... Syrran har tagit Filippa och Hampus några timmar nu, tills hennes sambo kommer hem. Martin skjutsade dit dom innan han skulle till jobbet. Jag tänkte faktiskt ta mig ett bad. Mitt första bad efter 2 långa månader. Ska bli så himla skönt. Tänkte låta Isabelle bada med mig. Sen ska jag göra som jag skrev ovan.Rulla ner persiennerna i sovrummet och kika på en film... det hjälper med lite lugn och ro för stunden om inte annat. Tack för hjälpen med barnen syrran. Jag älskar dig så himla mycket!

Känns rätt hopplöst allting för stunden.
Tur att man vet att det kommer bättre tider!

Lösenords skyddad


Nu får ni hojta till som vill ha andvändarnamn och lösen till min blogg om barnen.

http://www.triptraptrull.blogg.se/



Skriv er mailadress så mailar jag uppgifterna till er.

Full Fart!


 

Morgonen var stressig som tusan. Nu börjar dom vanliga rutinerna. Får försöka komma in i det så snabbt som möjligt. Så att man verkligen hinner allt på morgonen i god tid.

Jag vaknade vid 7 med Filippa. Lät dom andra sova till tjugo i åtta. Matade Isabelle. Plockade fram kläder till barnen för dagen. Sen kommer Martin upp och säger att han glömde säga igår att idag skulle dom ha med sig extra kläder, regnkläder och stövlar. Så det var bara sätta fart att fixa varsin pappkasse med grejer. Martin fixa frukost, mitt i allt försöker jag hinna klä på Isabelle. Sen efter frukosten, dom andra 2 barnen. Sen var klockan redan kvart i 9, och dax att gå för dom till dagis. Och jag drar snabbt på mig kläder för att själv sticka iväg på dagens prommis. Var hemma här kvart i elva igen helt slut. Matade Isabelle. Sen stoppade jag henne i bärselen och gick ner till dagis för att hämta Filippa. Martin skulle vara kvar med Hampus för han skulle vara kvar där på vilan idag. Filippa har precis gått och vilat en stund här hemma.

Gud jag eh verkligen helt sluuut och klockan har bara hunnit bli 12. Kan vara att jag satt uppe igår och försökte få lite egen tid i lugn och ro, när barnen  efter mkt om och men hade somnat

Nu ska jag sätta mig ner och pusta ut och äta lite lunch.
Sen ska jag ta tag i storstädningen som aldrig hann bli av igår.



Livet som 3 barns mamma


Idag började dagen här i huset klockan 7. Vi vaknade, gick upp och plockade fram kläder som barnen skulle ha på sig till dagis. Sen åt vi frukost, och sen duschade jag Hampus och Filippa klädde på dom och fönade deras hår så det var torrt, eftersom dom precis blivit någorlunda friska. Sen tog Martin dom till dagis och jag tog vagnen med Isabelle i för att möta Katja och gå våran dagliga prommis runda. Tiden gick snabbt idag och rundan kändes nästa bara som den var färdig traskad på en halv timme istället för 1 ½ timme som den faktiskt tar. Tiden går fort när man går och pratar och allt möjligt mellan himmel och jord.
Vi har alltid nåt att prata om *hehe*

Ni har inte missat min viktblogg va!?

www.sextiofemkg.blogg.se



Sen kom jag hem här och matade Isabelle som hade hunnit bli hungrig. Sen fixade jag lunch och Martin och barnen kom hem från dagis. Barnen hade redan ätit lunch där, så dom stoppade vi i säng för att sova middag. Sen skjutsade Martin Sara för att köpa kattgrejer. Det blev en katt istället för hund. Lite lättare att sköta kan man tycka. Dom ska hämta sin katt när Mattias jobbat färdigt, så Sara slet med Filippa här när hon vaknade för att följa med och hämta den.

Martin har åkt till jobbet och Hampus han har inte vaknat ännu. Jag ska slita tag i dammsugaren sätta på en maskin tvätt, plocka ur diskmaskinen, bädda sängen. Sen tänkte jag ta med Isabelle och Hampus ut ett par timmar så Hampus får leka av sig. Ikväll när Hampus somnat tänkte jag sätta mig och kanske börja fixa med bloggen jag ska ha som ska vara till för enbart barnen. Om jag inte är för trött! Senaste två dagarna som varit så har jag somnat som en stock klockan 8 ;)







OBS: Efterlyser ett jobb till min kära sambo i Norrtälje trakten! *hehe*
Ne men skämto sido jag längtar "hem". Och som det är nu finns det väl inga jobb alls att få. Händer bara massa skit här bränder och ja u name it!


BJUPPAR PÅ EN UNDERBAR LÅT!!


 


Söndag



Igår gick vi min promenad runda hela familjen, var jätte skönt och mysigt att komma iväg allihopa. Sen var vi ute med barnen så dom fick leka av sig innan det var dax och hem för sängen.

Blev ingen trip till Sala för hundköp idag. Dom kom på att det var inte riktigt läge just nu ekonomiskt osv. Det kostar ju trots allt att ha en hund. Mat, försäkring och händer det något med hunden så man måste till vetrinären så får man betala en självriskpå minst 1400 som det verkar när man kollat upp. Ev hundkurser som man bör gå kostar med. Osv, osv.

Idag har det vart rätt lungt här hemma. Fixat med lite tvätt och sen tog jag en prommis med Katja. Och Martin tog ut barnen ett par timmar medans jag var iväg. Nu blir det strax lite mat sen ska jag se klart en fiilm som jag somnade ifrån härom dagen som verkade kanon bra!

Imorgon är det dax för inskolning för barnen.
Nu är alla äntligen lite piggare här hemma. Får hoppas det kommer gå bra!
Dom har ju trots allt gjort det förr.

Barndoms vänner!


Igår morse var vi uppe med tuppen igen. Kvällen innan pratade vi med akuten om odlingen dom gjort på hennes urinprov. Dom hade hittat bakterier där, så dom ville att vi skulle komma in igen för att sticka en nål igenom magen på henne och in i urinblåsan för att få rent urin. Lät mindre kul men vad ska man göra vill ju inte att hon ska vara dålig heller. Så vi gjorde det och proverna visade sig vara bra när jag ringde i morse, så himla skönt! Inga mer mediciner för henne, än vad hon redan har. Idag är lillan helt feber fri så skönt!!

Igår efter sjukhuset var vi och hämtade barnen hos Sara och diskuterade lite angående att dom planerar skaffa en liten voffsing. Ska åka med dom och kika på en i Sala i morgon. Sen åkte vi och införskaffade en bilstol med rygg till Filippa. Hon väger verkligen över 15 kg nu och är en rätt lång. Hon börjar bli stora tjejen nu.

Sen behövdes det handlas hem lite mat. Var helt slut när vi kom hem. Det påverkade min mjölk som inte ville komma alls när Isabelle ville äta. Så det fick bli ersättning för henne igår kväll, har köpt hem ett paket i nödfall och var glad att vi hade ett nu när det blev ett... Jag passade på med en god middag att ta 2 glas vin med Martin. Det var gott men ooorka  att sätta sig och puma ut mitt i natten för brösten då var sprängfyllda. Och även i morse. Ville inte ge henne ur brösten innan jag visste att alkoholen var helt ute ur "systemet" Nee blir inge mer drickande nu innan jag slutat amma.

Ska fixa lunch om någon timme. Sen ska jag ta med mig familjen och gå den rundan som jag brukar gå som prommis. Är så fint väder idag. Får gå bort rödvinet och gårdagens inte allt för nyttiga mat ;) Sen tänkte jag ta veckans storstädning här hemma för den kommer ju inte bli av imorgon när vi åker till Sala.




Suttit och tänkt en del. Jag är så glad och tacksam för mitt liv! Hade en jobbig period av katastrof och kaos ett tag innan jag träffade Martin. Sen nu bara för att jag vill ha ett lungt vanligt och stabilt liv, där det visst kanske inte händer allt för mkt, då har man fått höra att man är tråkig... Det bjuder jag på. Jag väljer själv mitt liv. Jag trivs såhär. Jag är 3 barns mamma, och har ett ansvar och vill försöka så gott jag kan att vara en bra förebild. Varför ska man ut och var och varannan helg och parta med polarna, när man valt att skaffa barn? Tycker den fasen har man väl redan gått igenom i livet innan man bildade familj. Jag tycker visst nån gång ibland det är kul att träffa vänner på nån öl och prata gamla minnen. Absolut! Men livet är inte bara en FEST. Det är så mkt mer. Och är jag då tråkig för det, må så vara  jag mår BRA, och det är det viktigaste. 

Jag har mer och mer börjat längta tillbaka till Norrtälje, man saknar nu efter så lång tid många där. Barndoms kompisarna börjar bli vuxna och bildar också små familjer. Skulle vart så kul att ha nära till varann och kunna träffas med barnen, fika och umgås. Äta middagar, kräftskivor och sånt som man gör. Här i Södertälje känner man ju ändå inte allt för många, och dom där borta har man ändå växt upp med.. så mkt minnen. Jag saknar er!






Trött mamma upphittad


Trött ... Fick åka in till akuten inatt då Isabelle fått 38.7 i feber och var varm som en kamin. Fick komma in rätt snabbt. Lite röd i halsen, lite vita blodkroppar i urinet som dom lagt på odling tills ikväll då vi ska ringa för provresultat. Hon hade oxå fått öron inflamation så nu har vi fått penicilin, en 5 dagars kur som hon ska äta. Annars är hon oki ingen påverkan på hjärta eller lungor, äter bra och kissar och bajsar. Stackars min lilla älskling. Har inte gjort mkt väsen ifrån sig trots detta. Inte lätt att komma till världen och mötas av dessa alla bacillusker som vill attakera en!





Tack till syrran och Mattias som vi fick kalla hit mitt i natten som barnvakt!!

Kom hem här igen nu på morgonen klockan kvart i sex. La mig och vilade en stund sen vaknade en sur Filippa som redan fått dagens första utrbrott för att hon tappat bort sin enkrona som hon fått från oss. Hon hittade bara sin plånbok och blev vansinnig. Pengen var borta och hon skulle promt ha en ny!! Tillslut hittade hon pengen i sin säng och då var utbrottet över och hon bad sen om förlåt. Jag försökte förklara att hon kunde försöka vara snäll för att mamma och pappa inte har sovit på hela natten och var trötta och att hon kunde försöka vara lite snäll... men icke. Finns ingen förståelse för andra människor, när hon blir sådär. Är bara vad hon vill ha och ska göra just då som existerar. Underbara 3 års trots! ;)

Får se hur resten av dagen ska gå.
Tror inte jag orkar på nån prommis idag iaf.
Vi får se...

Idag har det vart mkt


Phu är verkligen helt slut vart en dag med mkt innehåll. Imorse tog jag en 2 timmars prommis med Katja. Sen gick jag hem och åt med familjen innan Martin skulle iväg för att jobba. Plockade bort efter maten. Fyllde diskmaskinen och satte på den. Sen har jag plockat här hemma tvättat, vikt bort torr tvätt och hängt den nya maskinen, plockat ur diskmaskinen, bäddat, lekt med och sen duschat och nattat bråkiga och krassliga barn.

Nu på kvällen hade Isabelle 38.3 i feber, hon är superförkyld stackarn... så satt jag 15 min i telefon kö på vårdguiden eller vad det nu heter. Vi avaktar och ser nu. Hon är snorig och har feber annars är hon relativt pigg, äter kissar, bajsar som hon ska. Får hoppas den gått ner i morgon bitti annars får vi in till akuten med henne.
Vad dom nu kan göra mer där inne vet jag inte men... 
Lilla gumman! :( Har iaf gett henne bebis panodil suppar precis.

Martin är iväg med min syster och Mattias och köper 2 st tv till oss.
Hittade  dom på annons på blocket.
En som vi ska ha i sovrummet och en som barnen kan ha här framöver i deras rum.

Nu eh jag helt slut i huvet och ska göra en fruktsallad,
så jag får i mig något gott och lillan förhoppningsvis lite vitaminer.

Nyheter


Igår kväll var Martin på föräldramöte på dagis inför inskolningen. Dessvärre blir det ingen inskolning på dagis idag. Hampus har hostat halva natten. Nån kruppliknande hosta, och var super snorig igår kväll. Filippa låter med som en kråka nu på morgonen när hon pratar, och hostar hon med. Så vi får avvakta lite med dagis. Ingen av dom två har feber, men Isabelle är med jätteförkyld så det gurglar i näsan stackarn, har gett henne lite näsdroppar.. och hon har lite höjd temp 37.7. Annars brukar hon ligga på 36.9 - 37.0 något sånt. Martin jobbar eftermiddag så jag ska passa på att gå en sväng med lillan så hon får lite frisk luft.

Igår framåt kvällen såg jag ett stort rökmoln från skogen en bit bort. Hovsjö sa jag direkt och mkt riktigt så ringer syster och Mattias som var på väg till affären och säger att det brinner som bara den i Hovsjö skola.

www.dn.se/sthlm/brand-i-hovsjoskolan-i-sodertalje-1.929098






Hittade även detta på Södertälje Kommuns hemsida om svin influensan.
Vet att det är många föräldrar som är oroliga.
Men som det verkar ska denna influensan vara mildare än en vanlig influensa.

Information om den nya influensan

Under måndagen fick kommunens krisledningsnämnd information om det aktuella läget vid ett möte med representanter för sjukvården och länsstyrelsen. Den nya influensan, även kallad svininfluensan, klassas som en mild influensa. Det innebär bland annat att risken för svår sjukdom troligen inte är större än vid en vanlig influensa.

Kommunen har nu tillsatt en arbetsgrupp som kommer att följa utvecklingen och bevaka Socialstyrelsens rekommendationer samt ansvara för kommunens information.

www.smittskyddsinstitutet.se/upload/svininfluensa/undvik-smitta-A4-print.pdf



Nu ska jag göra frukost till familjen sen ska jag ta en dusch och sen ut och gå.

Bjuder på nån bild av mina härliga ungar!!







Just LOVE it!!



Im baaack!



Har inte skrivit på ett par dagar nu. Har haft fullt upp med barn och samtidigt försöka fixa till en blogg som ska handla om min kommande viktnedgång. Den är näst intill färdig. Bara några fin justeringar som skall göras. Där kommer jag skriva om min väg mot bättre hälsa, och mindre kropp, mat och motion.

Du kan finna den här: www.sextiofemkg.blogg.se/

Kommer även ha en blogg snart om enbart barnen med bilder, utveckling osv. ,som kommer vara låst med andvändarnamn och lösen.  Ni får hojta till när den är färdig om ni vill ha lösen.



Martin jobbar förmiddag denna veckan. Men imorgon och på onsdag ska han skola in barnen på dagis så då har han tagit eftermiddags passen istället. När han kommer hem idag ska jag ta med mig lillan ut på min dagliga prommis.

För övrigt är det en massa som ska/bör göras här hemma. Tänkte ta det i helgen. Ska rensas ut ur förråden och Martin måste åka till tippen med det vi inte ska ha. Är troligen jätte mkt! Känns som det är saker öööverallt här hemma... Barnens rum behöver målas om.. Har även tankar på att kanske sälja barnens växa sängar och köpa en sån här våningsäng till dom för att få ut mer utrymme i deras rum. ( se bild nedan) Men jag har inte bestämt  mig helt ännu. Köpte ju precis en ny vit "kritter" säng från ikea till Hampus som står i källaren och väntar på att han ska bli äldre, för som det var när vi köpte den sprang han upp hundra ggr innan han somnade, så han fick andvända sin spjälsäng ett tag till.




Nu ska jag laga lite mat medans barnen sover middag!

Syskon lika..?


Filippa & Isabelle i ungefär samma ålder.






Söndag



Igår var jag Martin och Isabelle iväg hos mormor för att hälsa på och Martin för att jobba klart med att måla deras altan. Åkte klockan halv nio på morgonen och var inte hemma här förens vid klockan 22 så det tog hela dagen. Men det gjorde inte mig nånting. Var länge sen nu jag träffade min mormor och dom. Vi satt ute hela dagen och mös under deras mega markis. Fikade och snackade massa goja. Min batteri på min digital kamera dog precis när jag tagit ett kort så det blev till att fota med mobben. Men det blev rätt bra bilder iaf!





      



Barnen kom hem nu imorse efter att dom sovit hos Sara och Mattias. Dom hjälpte oss att hämta Filippa i Årsta havsbad igår när hon skulle hem från morfar och deras vistelse ute på sjön. Supper gulligt av dom! Hampus var jätte gnällig igår kväll.. så Sara tog tempen på kvällen och han hade mkt riktigt feber ..38,6. Men idag är febern borta, men han eh fortfarande hängig och gnällig. Så vi får se vad vi ska göra idag blir nog trots allt ut en sväng i lekparken eller så, så alla barnen för frisk luft. Tror nämigen det gjorde gott för Isabelles sk. hormonprickar att vara ute så mkt igår för idag är hon jättefin i ansiktet och dom börjar avta.

IGÅR



IDAG





 
När vi ändå eh inne på samtals ämnet "prickar" så är Filippa suuuuper allergisk mot myggbett. Märkte det för att tag sen när hon var ute hos min mamma som fick åka in till akuten med henne för hon svällde upp som bara den blir som en golfboll där hon fått betten, stort svullen och röd. Ser hemskt ut.. som man gett henne smisk eller något ! Vi har iaf fått flytande Tavegyl och kortison salva som ska tas morgon och kväll, om och när hon får sina bett. Blev ju en del ute på sjön nu så hon blir ser helt svullen ut i ansiktet och på ena benet och hon blir såå trött av Tavegyl:et.Vet själv eftersom jag själv brukar få ta det pga av mina allergier.
Kan bara tänka mig för en liten tjej som henne.

Martin är iväg idag sista dagen för att bli klar med målarjobbet hos mormor. Lär ta hela dagen idag oxå innan det är färdigt. Men det blir kanonfint! Nu ska jag ta en dusch för barnen har lagt sig för att vila middag. Dom var uppe tidigt i morse.

Ha en bra söndag, och ta vara på det sista underbara sommavädret innan det är för sent!!

Carpe Diem = Fånga Dagen


Inatt har jag sovit jätte bra.
Jag matade Isabelle innan jag la mig vid klockan 23 sen åt hon klockan 05.
Superskönt!

Igår var jag på BVC med henne.
4930 gram och 54,6 cm lång, och är nu 5 veckor.
Så hon går upp jättefint!



Efter BVC så åkte vi bussen hem och stannade en stund i lekparken, så Hampe fick leka av sig lite. Sen var det dax för lunch och sova middag för honom. Jag satte mig då och fixade lite med en header till en av mina bloggar som jag kommer informera om senare. Sen fixade jag och plockade lite här hemma.

När Martin kom hem vid klockan 16 från jobbet så åt vi lite middag och sen gav jag förslaget att vi skulle ta med barnen till en badplats så Hampe och Martin kunde få bada. Var ju sååå varmt igår!! Själv får man ju inte bada på yttligare ca 3 veckor, precis lagom tills sommaren är slut. Så jag tog med en filt som jag och Isabelle kunde mysa på under tiden.











Sen åkte vi till Coop för att handla lite stövlar och så nu inför att barnen börjar dagis om en vecka. Blev 2 par till Hampus så han kan ha ett par på dagis och ett par hemma. Ett par gympa skor och ett par stövlar till Filippa, eftersom hon redan har fått nya för ett par månader sen.



Sen åkte vi hem, och Sara och Matte kom förbi en stund. Ska iväg till syrran om ett tag hon är ledig idag från jobbet så jag tänkte umgås lite. Sen tänkte jag slita med alla till badet när karlarna slutat sina jobb. Man får passa på nu den lilla sommartid som eh kvar att njuta av att vara ute även om jag inte kan bada!

Kärleken är ni!


Tog lite bilder på pricki korven igår som fått massa hormon prickar.










Mina andra 2 små älsklingar!





Pappa kom och hämtade Filippa för en timme sen. Hon skulle följa med ut på sjön med deras båt och pappas sambos barnbarn några dagar. Jag och Hampus och Isabelle ska ner på stan vid 10 för att åka till BVC. Så nu måste jag springa in i duschen. Åter kommer sen :)

Sammanfattning



Tänkte sätta mig och skriva lite nu medans jag har tid. Isabelle sover och barnen lekar på sitt rum. Martin är iväg och jobbar lite hos min mormor. I tisdags förra veckan åkte vi då ner till Skåne, för en liten mini semester hos hans familj. Ska sammanfatta lite kort. Kom ner på kvällningen och bilresan ner gick bra, barnen var superduktiga allihopa. Dagen efter åkte vi hem till Martins  mormor så dom fick kika på Isabelle och träffa dom andra två barnen. Var länge sen för dom nu.

Dagen efter det slet jag med svärmor och Martin och barnen för en trip till det underbara Åhus, där blev det bad för barnen. Och som vanligt glass! Sen kom Martins bror förbi vid 17 tiden och vi grillade lite. Dagen efter det = lördag firade vi Martin lite som egentligen fyllde år igår. Grillade även då hemma hos hans mormor och morfar. Det var jätte mysigt och helt underbart väder den dagen.

Söndag kände jag mig lite hängig, jag var hemma med Martins mamma och Isabelle medans Martin åkte med barnen för att hälsa på sin farmor och sen var han hos sin pappa över dagen. Blev glass vid havet där med, och sen badades det i vattenspridaren på deras tomt. Måndag började Martins mamma jobba igen efter sin semester, och det blev dax för oss att åka hem. Bilresan hem gick oxå bra. Men man var rät trött när vi väl var hemma.



Igår fyllde Martin 28. Och min mamma, plus systrar och syrrans barn kom förbi och åt och fikade lite. Gjorde frukt sallad och glass som fika, och som mat blev det eh kycklinggryta med massa grönsaker och ris till. Sen när dom åkte skulle vi till BVC för att väga Isabelle. Men dom hade stängt. Undrar hur lång hon är nu. Har ju inte blivit mätt sen hon föddes, och jag tycker hon har vuxit en massa! Har fått en tid till BVC imorgon iaf så får vi se.

Nu börjar verkligheten som 3 barns mamma. Idag är Martins som sagt iväg hela dagen och i morgon börjar han jobba. Om en vecka börjar barnen på sitt nya dagis. Skönt att vi har så nära på 200 m på sin höjd man ser det från vårt hus. 

Vet inte vad vi ska hitta på idag. Barnen ska väl sova middag om ett tag sen blir det lunch, och sen tänkte jag försöka komma ut med dom ett tag i lekparken. Funderar på att fixa en ny blogg design. Syrran har fixat sin sida så fin så man blir ju lite sugen. http://itssaraslife.blogg.se/ . Hon gör även designer till andra. Så om du eh sugen på en ny design till din blogg kontakta henne.

Ne nu ska jag fixa lite här hemma.


Hej hallå världen!


Nuuuu eh vi hemma igen, kom hem för ett par timmar sen.
Har haft det jätte bra, på våran lilla mini semester.
Orkar inte skriva nåt just nu.. är trött och det är strax dax för sängen.
Meeen jag tänkte lägga upp lite bilder.


























Återkommer i morgon!

.. Natti Natt ..
Rss