Nu drar vi


Vi drar iväg på semester till Martins familj i Skåneland några dagar.



Skriver när jag eh nere.

Hej sålänge!

Break Up



Usch inatt somnade jag och Martin sent pga av grannarna över oss. Var världens bråk gap och skrik och världens dunsar och gråt och skrik. Efter mkt om och men så slutade det med att vi tillkallade polisen. Tog nog 25 minuter innan dom var på plats. Och då verkade det redan rätt lungt där uppe. Sen har det vart lungt hela natten. Natten innan var det nämligen ett himla liv där uppe oxå.. Usch så hemst när folk bråkar och slåss med varanndra, varför håller man ens ihop då om man måste ta till våld mot varann!? Då har det väl ändå gått för långt?

På tal om det så är det nog 3 st par jag känner, som denna veckan beslutat sig för att gå skilda vägar. I vissas fall var det nog välbehövligt. Är det bara en evig bergodalbana och bråk och tjafs, så mår nog alla i slutändan bäst på varsitt håll. Man orkar till en viss gräns. Jag önskar er all lycka! <3

Jag är så glad, jag och Martin har det verkligen så himla bra. Allt vände när vi beslutade oss för att försöka på nytt efter vårt korta uppehåll för lite mer än nåt år sedan, och båda fattade vad vi hade att förlora. "It takes two to tango" Du har mitt hjärta i dina händer älskling, och jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Nu är det många som åkt på den ökända svin influensan... även här i Sverige. Jag tycker det eh lite läskigt ändå nu när barnen ska börja på dagis, då tror dom det kommer bli en epidemi. Man får väl göra det man kan själv för att skydda sig. Och hoppas verkligen att dagiset, och andra föräldrar oxå tar sitt ansvar. Här kommer lite fakta, tips och råd på hur man kan göra för att skydda sig så gott man kan:

www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5567217.ab )

Nu har jag precis duschat, ska föna barret, och dra på mig lite make up så man känner sig lite piggare. Sen ska vi prov åka nya bilen. Hey hopp!

Då provar vi igen



Känner mig bättre idag. Ingen feber längre... så skönt! Har dock inte börjat med mina promisar och BRA mat som jag sa att jag skulle göra ännu. Vill bli frisk nu, sen ska jag ge gäärnet! Idag har det faktiskt blivit en glassbåt, torsk i chilisås, blandat med matlagningsgrädde, och riven ost och färsk potatis till. ;)

Imorse kom Martins pappa och fru och fikade och hämtade upp Fanny innan det var dax att bege sig hem till Blekinge igen. Sen kom syster Sara och min lillebror John förbi och åt lite mat och kikade på Isabelle.

Jag passade på att ringa transportstyrelsen för att kolla om bilen hade blivit överskriven på Martin och kors i taket lappen hade kommit in. Så nu kan vi äntligen byta däck på den till några som vi har fått av min snälla pappsing och sälja iväg fälgarna som sitter på nu. Kan tydligen få upp till 3000:- för dom ( OZ racing fälg). Sen ska vi köra bilen till skroten i slutet av veckan bara papprena kommer. Var inte värt att byta allt som skulle fixas, hade kostat mer än det hade smakat.

Så vi har varit och köpt en ny bil, lika dan, fast annan färg. Men denna gången har jag ringt runt och kollat upp allt innan. Både hos transportstyrelsen, och bilprovningen. Och den eh skattad och besiktad  till nästa år i april och utan anmärkning sista 2 bestiktningarna. Förra ägaren jobbade även på SAAB så alla reperationer och service:ar som ska göras på en bil har gjorts. Så äntligen är vi nöjda. Även om det förra bilköpet gick rent åt HE***TE.





Isabelle har vart gnällig idag.
Hon kanske oxå känner sig lite krasslig,
men hon har ingen feber än så länge iaf.

Lilla älsklingen
!!


Nu ska vi kika på en film innan det eh dax att hoppa i säng för idag. Igår såg vi Mammut. Det var inget för mig. Jag förstod budskapet, att folk har det så mkt sämre än vi i andra länder, så den var hemsk på nåt sätt, men inge vidare... och rätt seg.

Natti Natt!

Haha


Tycker detta eh så kul!

Jag vet jag har tråkig humor, men that`s mee!




 





Feber



Legat i 39 graders feber sen inatt. Svettas och fryser om varannat!! Mattias skjutasade Martin i förmiddags till affären för att köpa massa sjuklings mat... Soppor, varma och kalla, glass, baugetter, pålägg och juice. Sovit massa idag så jag hoppas jag snart ska vara bättre. Mår verkligen skiit!



Har haft Martins pappa och dom på besök idag under dagen. Dom tog med Hampe och Filippa ut så jag kunde få vila ett par timmar så gulligt medans Martin lagde middag. Isabelle verkar än så länge ha klarat sig, lill snuttan. Hampe han hade strax över 38 nu på morgonen så han fick alvedon, hoppas det gjorde lite nytta med frisk luften. Ska snart natta barnen nu. Sen ska jag Martin och Fanny se Mammut tänkte vi. Igår var vi vakna ända fram till 12 jag och Martin. Såg först Wallander ( Kuriren ) Den var helt oki. Sen såg vi Marley and Me som vi båda hade trott skulle vara värsta komedin, men som var en helt otroligt underbart bra familje drama.
Var länge sen man såg en sån mysig film!!




Håller alla tummar och tår att Alexandra fått sin lilla son nu!
* hoppas hoppas *

På återseende!

Prosit


Är riktigt snörvligt, nysigt och prosit här hemma så just nu händer det inte allt för mkt här. Filippa ligger och sover. Och Martin och Hampus har tagit bussen ner till stan för att hyra Mammut, nyaste Wallander och sen vare nån annan film. Martins syrra har åkt in till stan för att umgås med sin mamma och pappa.


Här kommer lite  bilder.
Hon eh så stark i nacken vår lilla sessa.












Sjukstuga


Igår tog vi en prommis ner till stan hela familjen för att ta kort på Martin till körkortet, sen bunkra jag upp med näsdroppar till alla barnen och alvedon för jag märkte på Filippa igår att hon började bli förkyld. Och mkt riktigt, idag nyser både hon och Hampus och det rinner som en kran ur både näsa och ögon på Filippa, men ingen feber än så länge.. Fanny känner sig med lite krasslig, med halsont och sådär. Men idag har dom Gröna Lund inbokat så dom ska iväg på det. För oss blir det nog bara att vara inne idag. Hoppas Isabelle klarar sig, hon har med nysit och prosat lite här igår.




Morgon myyys med pappa!!





På måndag ska jag ta tag i min vikt resa har jag bestämt 20 kg har jag att kämpa bort. Ser verkligen ut som en klump just nu svullen, sladdrig och allmänt FET... Ser typ ut som att jag har en badring runt midjan... Blir nu till en början prommisar VARJE DAG och bra mat. Men sen ska jag utöka med att träna på gymmet några ggr i veckan borta på Scanias tränings center, så fort mitt snitt läkt ordenltligt vilket brukar ta upp till 8 veckor efter att man har opererats. Nu kan jag äntligen cykla dit, då jag fick en cykel av min kära far härom dagen *happy happy*

Nu blir det frukost här hemma. Magen kurrar!







 

Man får passa på


Igår stod grill på menyn.
Korv, kött, potatis sallad, baguette, sallad.
Var så underbart väder så vi var ute ett bra tag.
















Idag vet jag inte vad vi ska göra. Tar dagarna lite som dom kommer. Martin måste ner på stan så han kan fota sig till sitt nya körkort. Fanny ( martins lilla syster ) bli kvar här som sovgäst. Hon har aktiviteter att göra men ska ha oss som utgångs puntkt på dagarna. Imorn bär det av till Gröna Lund för dom. Martin ska ta med Filippa och se Ice Age 3, här någon dag. 

Nu ska vi få liute frukost i magen sen får vi se vad dagen har att erbjuda..!



Du har blivit lurad.. aha



Orkade inte skriva något inlägg igår... 
Känner lite varför... varför drabbar denna otur alltid oss...!?

 Bil köpet härom dagen var nog det värsta vi kunde göra. Vi skulle bara ha en billig bil besiktad och skattad till ett bra pris så vi kunde för det första göra något denna semestern. Vi blev totalt lurade. Allt verkade ju för bra för att vara sant, så när morgonen kom dagen därpå efter en natt där jag legat grubblandes och kännt att det var något som inte stod rätt till ringde jag bilregistret och kollade upp bilen. Då var det körförbud på den för att den ej gått egenom besiktning. DEn har vi kvällen inna vart ute och provkört hela familjen i. Den som bara skulle vara att tuta och köra med visade sig när jag sen ringer bilprovningen att det finns ett antal punkter som måste åtgärdas innan den ens kan gå igenom tex. ett oljeläckage nånstans i motorn...osv osv.

Martin ringer upp killen vi köpt bilen av och undrar vad det är frågan om. Att han betalt för något som inte alls är som det SKULLE vara. Killen låter jätte förvånad,  och ber Martin ringa upp igen om en timme... Efter det har han varit ej kontaktbar = mobilen avstängd. Martin googlar på hans namn för att få fram hans adress och finner detta... *suck*

www.tv3.se/content/bedragaren-bessik-hann-ga-under-jorden

Vi har alltså blivit lurade av denne man. Som man tom sett om på efterlyst. Inte på samma sätt som han i vanliga fall brukar gå till väga.. men ahh.. Får ringa direkt till polisen för en anmälan.

Senare under dagen sitter jag och kollar vad dessa bilar är värda eftersom vi bara kollat på just denna. Och hittar den förra ägarens annons som då låg kvar. Vi ringer upp honom för att kolla närmare om felen som finns på bilen, då vi nu vet att den förra ägaren har besiktad den den 26/6 då den ej gått igenom besiktingen. Han har då sålt den som reservdels eller alt. "fixa det själv bil" till killen vi köpt den av pga av att han själv köpt nu bil efter 5 år med denna vi nu köpt.
 
Vi förklarar läget och mannen och han hjälper oss och ska skicka yttligare alla papper han har kvar som finns på bilen. NU till det sista så vet vi inte ens om vi kommer stå som ägare på bilen, och om mannen en kommer skicka in ägarebytes pappret. Vi har ju både bil och larmdosa och alla nycklar och papper på den, och även ett handskrivet kvitto på affären parterna emellan. Men tills vi vet, om, och när han ska skicka in papprena, så kan vi inte göra ett skit med bilen. Den får bara stå här.

Inte nog med det vi redan betalt för bilen. Reperationerna som måste och ska göras kommer gå på flera tusen kronor till + ombesiktning och betalning av skatten på ett par tusen till. Det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss när vi köpte den och allt skulle vara oki enligt papper och denna manipulerande himla människan. Han visste precis vad han gjorde och kunde sin sak. Så det känns lite sådär just nu. Ville åka och hitta på lite nu resten av semsestern. Man blir sååå låst utan bil när det faktiskt finns körkort i familjen, och man har barn. Och ska behöva ta sig kommenalt överallt, det går ju absolut men... ja vad ska man säga. Får se hur vi gör om vi själva säljer den till nån som vill och kan fixa den eller hur vi ska göra när papprena väl kommer och den eh skriven på oss.

Hoppas innerligt som säkerligen alla andra människor sov blivit blåsta av denna man på ett eller annat sätt att dom snart tar honom och sätter bakom lås och bom, där han hör hemma!! Jag menar hur stor eh chansen att man råkar ut för nåt sånt här och  vi kliver rakt på  största hasslaren i hela Svergie..



Igår var dom på hembesök från BVC här för att väga Isabelle och mätte även huvud. Längden skulle vi ta när jag ska ner dit nästa gång om 2 veckor. 4370 gram vägde hon, så hon hade ökat 240 g på 5 dagar. Huvud omf. var nu 36,5.. och var 33 cm vid födseln.


På eftermiddagen kom Martins familj från Blekinge. Dom var här runt 16 tiden och vi fikade lite och så innan dom begav sig till hotellet vid 20 tiden. Martin lillasyster sov kvar här hos oss och det kommer hon göra nu inatt oxå innan dom imorgon drar vidare till el Stockholmo där dom har sovplats hos några vänner. Så idag nu på morgonen kom dom och tog med sig Martin och Filippa och Hampus och gick upp till Torekällberget. Jag är bara hemma och tar det lungt med Isabelle, känner att jag behövde det. När dom kommer senare så ska vi grilla och äta lite gott.

Nu hojtar lill sessan och vill matas sen ska jag duscha och klä på mig lite.

3 veckor


Söndag



Idag har vi fixat och donat här hemma. Sorterat ut för små kläder ur barnens garderober. Tvättat och vikt bort tvätt och sånt annat kul. Martin fick äntligen tillbaka sitt körkort nu härom dagen. Vi sålde ju våran bil för ett tag sen, men vi hittade en ny billig på blocket som herrn i huset är och kikar på, har provkört, och står just nu och skriver papper på den. Så äntligen kan vi ta oss igen! Blev en Saab 9000, 94 år modell. Funkar bra tills vi har råd men något bättre.

Dagarna går annars åt att amma, och amma och amma och åter igen amma! Man känner sig mer eller mindre som en mjölk ko. *hehe* Och lillan växer så det knakar. På tisdag kommer BVC hit på hembesök. Får se hur mkt hon ggått upp till då. På tisdag kommer även besök upp till oss från Blekinge. Martins pappa + fru + Martin lilla syster ska ut på Road trip. Och första anhalt blir hos oss. Ska bli kul! Dom är ju klart nyfikna på sitt nya barn barn dom oxå :)

Nu ska jag ta en snabb dusch och klä på mig,
 sen ska jag kräva Martin på ett provåk med bilen.

Föresten du som skrev kommentar till mig inatt 03.33. Ska man skriva så som du gjorde så kan man väl åtminstonde stå för vem man är, och vad man egentligen menar med det... eller? Annars är jag rätt oförstående.




 

Vikt

Blev en sväng till BVC bara för att väga Isabelle. Den 7/7 var vi där sist och då vägde hon 3775 g. Idag 9 dagar senare vägde hon 4130 g och har alltså gått upp 355 g sen sist. Så hon växer nog på fint. Minns inte hur mkt dom ska gå upp i veckan riktigt.









Efter BVC blev det ner till video affären. Ska kika och se om det är någon/några bra, som jag kan rekomendera dom närmsta dagarna. Sen efter tog vi bussen upp till Ica Maxi för att handla lite snabbt och sen åkte vi hem. Sara och Matte kom förbi en sväng. Martin åkte med dom för dom skulle handla och dom passade på att åka och köpa Filippa sin nya cykel som vi ska överaska henne med här i morgon bitti. Får hoppas hon blir glad våran sessa. Dom sista 2 dagarna har vart mkt bättre med hennes raseri utbrott. Så skönt, får hoppas det fortsätter såhär mer eller mindre iaf.





 Nu blir det duscha och hoppa i soffan framför en film.

Natti natti!

. Torsdag .

Idag sov både dom större barnen nästan ända fram till halv 9. Skööönt.. för inatt har det inte blivit så mkt sömn. Det har varit varmt, och Isabelle har velat äta några grr. Så idag eh jag allt lite seg. Det nyser och prosas här hemma, både Filippa, Martin och Hampus. Isabelle verkar det inte gå någon nöd på iaf. Inte mig heller än sålänge *peppar.. peppar* 

Nu har vikten stannat på - 9 kg för mig. Ska försöka äta lite bättre nu framöver. Har trots allt 20 kg att gå ner framöver. Ska börja med mina dagliga prommisar sakta men säkert nu framöver. Martin behöver oxå följa med mig, för vi behöver båda gå ner i vikt och ändra på matvanorna. Idag blir det väl iaf en prommis ner till stan för vi ska ner till BVC för att väga Isabelle, och tänkte samtidigt passa på att hämta lite hyrfilmer. Sen blire bara att ta det lungt.




Sist hyrde vi 4 kanon bra filmer. Alla är högpoängare på imdb.com

Rekomenderar dom allihopa!

* Charlie Bartlett... www.imdb.com/title/tt0423977/

* Boy A ... www.imdb.com/title/tt1078188/

* Amazing Grace... www.imdb.com/title/tt0454776/

* Lars and the real girl... www.imdb.com/title/tt0805564/



Nu ska barnen sova middag. Jag ska ta en dusch och laga lunch, sen ska vi väl bege oss iväg! Måste bara lägga upp en bild på Isabelle och en på Hampe i samma ålder. Tycker dom är lika!




Ha en bra dag!

Skansen

Igår klockan 06.30 ringde klockan. Var rätt lungt efter en rätt bra natt med rätt så många timmars sömn.  Bara Isabelle får vara nära när man sover så sover hon hur gott som helst. Hur som helst så fixade vi frukost. Klädde på Hampus och Isabelle ( Filippa sov hos Sara ) tog mig en dusch och fixade ordning mig för att sen åka iväg till Skansen hela familjen. Vi tog bussen ner till stan.

( Martin & Hampe vid busshållsplatsen )





Sara och Filippa mötte oss nere i stan vid pendeltåget. Sen tog vi tåget in. Och sen blev det att traska till fots från T- centralen till Skansen. Bussarna var tok fulla så vi tyckte det var lika bra att gå. Vädret var jätte skönt varmt men växlande molnighet tills vi såklart kom fram och det började spö regna. Martin fick springa och köpa såna plastsäckar som vi kunde ha på oss tills det var över.

( snygga vha!? *hehe* )



Vi gick upp till Soliden där det repades för fullt inför kvällens Allsång. Där vi även mötte min andra syster med hennes 2 småttingar och en av hennes kompisar + son. Vi åt lite innan vi begav oss ut på området. Allt gick bra men det tog sin lilla tid. Med 2 spädbarn skulle bytas på och matas om varannat och alla andra barn som  for runt. Sara var supergullig och hjälpte till en massa. 

Sista hållplats på Skansen blev Akvariet. Enligt oss vuxna och jag tror även barnen tyckte det var det, BÄSTA! Där hände det som inte får hända... en förälders värsta mardröm. Vi tappade bort Hampus innan vi hann gå in. Helt plötsligt kikar jag runt och frågar alla: - Vart är Hampus!? Då är han borta. Jag och Sara springer runt i hela förbutiken och kollar men inget barn. Så Sara springer in i Akvariet, och jag upp på området som ligger över med alla karuseller men inget barn, nu om något börjar jag få panik och springer tillbaka till dom andra. Det var långa 5-6 minuter, och när jag kommer tillbaka står Sara där med Hampus. Då har Sara frågat personalen om nån sett honom och dom pekar och har tydligen vart i butiken hela tiden förmodligen, tyckte vi kollade noga. Hur kunde vi missa honom!? Jag brast ut i gråt. Jag blev så himla rädd!!Hade vi tappat bort honom där så hade det tagit bra länge innan vi ens hade hittat honom. Man får ju alla möjliga konstiga tankar i huvudet under dom där minuterna han var borta. *phhhuuu* säger jag bara. Välkommen till livet som 3 barns mamma.

Hade trots allt eh kanon mysig dag med mina nära och kära!! Vi kom hem hit rätt sent, tror klockan var närmre 21.30. Då var det bara stoppa barnen i säng, ta en dusch, och kika lite på tv, innan man själv somnade som en stock. Känns i benen idag att man gått mkt vill jag lova!




Här kommer lite bilder från dagen

( fler bilder finns som vanligt på bildagboken.se )

 























Idag har vi bara tagit det lungt. Ska bara plocka undan lite tvätt och sen slappa. Martin eh iväg i stan och lämnar hyrfilmer och har både Flippan och Hampe med sig. Isabelle sover, så då passar jag på att sitta och uppdatera lite här som vanligt. Man får passa på när det väl finns tid. ;) NU ska jag fortsätta här hemma!

Ha en bra dag folket!

 

. Trots .



Igår kom våran 3 års trotsiga och missnöjda lilla tjej hem igen från Norrtälje, där hon vart med min syster Sara och Mattias på American Car Show. Hon har haft en period nu på runt 4 veckor som hon får helt galna utbrott så fort hon inte får som hon vill. Vissa grr blir hon så arg så hon skriker rätt ut och bara ligger och sparkar i sängen. Har nog vart ett sånt utbrott minst en gång om dagen nu sista månaden. Och hon han inte innanför dörren här hemma förens hon var i full gång igen.

Det eh klart omställning med ett nytt syskon för henne det förstår både jag och Martin, men hon är hur gullig som helst med Isabelle och säger att hon är glad för att vi fått henne. Försöker ge henne och Hampus så mkt tid vi kan utöver tiden med lilla syster. Men som sagt detta har hållt på några veckor innan hon kom oxå. Tror det kommer bli bättre nu när jag kan röra mig lite mer och kan hitta på saker med barnen, var ju svårt sista tiden av graviditeten + att snart börjar dagis, vet att Filippa älskar att vara på dagis och leka med alla barnen, så det eh nog mkt sånt som har saknats oxå. Vi får se om det kommer ge med sig här framöver och hoppas bara på att hon nåt kulmen av sin 3 års trots. För det eh hemskt jobbigt för alla runt omkring när hon får sina utbrott. Ska ta upp med BVC när hon kommer på hembsök om nån vecka hur det är och be om lite tips och råd.

Ska försöka hitta på lite nu så vi gör annat än att bara sitta hemma. På onsdag bär det av till Skansen hela familjen. Hade planer på Parken Zoo eller Kolmården egentligen, men det känns som värsta projektet utan bil med 3 barn, en syskonvagn, och en enkelvagn på tåget dit. Så det får nog bli Skansen.

Idag ska vi nog hitta på något med. Får se vad det bli. Vaknade för en timme sen ca. jag och Isabelle efter en natt med inte så jätte många timmars sömn. Martin hade vart uppe sen halv 8, ätit frukost och badat barnen och klätt på dom, så duktig min älskling! Nu ska jag Mata lillan som hojtar från soffan hos Martin... MATDAX! Sen ska jag själv äta frukost och ta en dusch.

11 Juli



Igår kom syster Sara och hämtade Filippa vid 13 tiden för att ta med sig henne när dom skulle till Norrtälje, och American Car Show som går av stapeln idag. Så vi åt lunch och dom begav sig iväg mot Norrtälje. Jag, Martin och Hampus och Isabelle klädde med på oss och tog en prommis till Ica Maxi. Var skönt att komma ut. Handlade ny dammsugarfot och lite så för våran har gått sönder och Martin klagar när det eh han som numera står för dammsugningen och skurningen av golvet en dag i veckan, och jag damm torkar och skurar badrum och toaletter.

Sen gick vi förbi system bolaget. Ville unna min älskade sambo en flaska Whiskey. Fick besked om tidigare på dagen att nu när han lämnat klat sina prover för sitt återkallade körkort helt fläckfria sen 2004 så vill deras läkare ha yttligare lika många prover. Så det kändes ju inte sådär jätte kul. Vi hoppades på att det skulle vara klart nu. Martin ringde upp deras högsta chef och hon tyckte det lät mkt konstigt att han ska behövt lämna prover sen 2004 utan att dom släppt det. Hon skulle återkomma i börja av nästa vecka till oss för att kolla upp det
. Det borde och får nog inte gå till såhär.

Vi tog bussen hem när vi var klara, gav Hampus kvälls mat för klockan hade redan blivit 18.30. Sen dukade vi fram kex och ostar, skivade äpplen, öl till Martin och alkohilfri päron cider till mig. Sen kikade vi på en film och mös i soffan, innan vi gick och la oss.



Imorse badade jag Isabelle. Sen har vi haft storstädning här hemma. Var nog 3 veckor sen jag dammade här hemma, så det behövdes verkligen. Dammsugat och så har både Martin och hans mamma gjort när hon var här. Nu eh Martin och Hampe iväg och lämnar hyrda filmer och hyr nya. Jag har precis matat lill skruttan och bytt en blöja.

Idag 11 Juli var jag egentligen beräknad att föda.
Undra hur och när det hade blivit om jag inte hade blivit igångsatt.





Tänkte bara uppdatera lite här och nu slänga mig på soffan.

Hey Hopp. . . !

KÄRLEK





. 9 dagar idag .


Igår blev det stan för att inhandla lite saker och passa på att hitta på något innan Martins mamma åkte hem idag. Isabelle fick 3 nya bodys. Och Martins mamma hittade 2 nya tröjor. Martin hittade med 2 par tröjor. Och barnen fick lite saker av sin farmor tex. ett halsband, solkepsar osv.

---------------------------------------------------------------------------------------------

( Här är lill damen påklädd och färdig innan vi ska till stan )



---------------------------------------------------------------------------------------------

Vi var inte hemma förens klockan 17. Martin ställde sig och bakade bröd och strax efter kom pappa + sambo och fikade lite och kikade på Isabelle. När dom åkte hem nattade vi barnen och slängde oss hur trötta som helst på soffan framför en film. Tog inte lång tid innan jag nickade till och bestämde mig för att gå in i sängen.

Det eh lite komiskt hur trött man kan bli av en bebis. Man kan somna hur som helst i sängen om nätterna när man ammat. Hon vaknar ca var 3:e timme och vill äta, då kan jag mata henne lägga henne och tvärslockna sittandes i samma position, utan att ens ha hunnit stoppa in bröstet i bh:n igen. Lagom kul när man vaknar och sängen är blöt av att ha läckt bröst mjölk *hehe* Är tacksam att man fått en så snäll bebis när man har två andra vildar att ta hand om samtidigt. Hon mest äter, bajsar och sover, och är vaken en timme då och då och kollar läget lite. Så än så länge känns livet som 3 barns mamma inte särskilt jobbigt. Jag bara njuter, älskar mina små sååå mkt!

Har snart gått ner alla 10 kg som jag gick upp under gravideteten. Skönt men magen hänger som en deg iaf *blää* Ska nu så fort jag kan och är bättre i magen sen snittet, komma ut på mina prommisar och ge 100 för att nå min målvikt på 65 kg till att börja med. AMNING, BRA mat, och PROMMiSAR, kommer göra susen. Jag vet för jag har gjort det innan.

Idag vaknade vi runt 7 tiden. Martins mamma har packat ihop det sista nu innan hon skulle med tåget klockan 11.39 till Skåneland. Har varit så skönt att ha henne här när jag blivit snittad, har fått så mkt hjälp med hemmet och barnen. Stackarn kommer nog vara helt slut när hon kommer hem! Fast hon eh väl rätt van iaf eftersom hon jobbar heltid som dagis fröken.

Nu är Martin iväg och lämnar henne vid tåget. Sen blir det nog bara en slappdag. Regnet bara öser ner. Tur att vi hyrde lite filmer härom dagen. Alla barnen sover just nu. Så jag sitter här i lugn och ro i tysthelten innan allvaret börjar på riktigt när dom vaknar. Så skönt att Martin har 4 veckors semester nu framöver. Deras semester börjar idag. Hade planer på att åka på American Car Show i Norrtälje på lördag. Men vet inte om det eh nån häjdare med en liten nyfödd bebbe. Och sen har jag ingen aning om vad det ska bli för väder heller. Nej blir nog att vi hoppar det.


Nu ska jag kika runt lite på folks bloggar.
Sen ska jag lägga mig i soffan och mysa med lillan en stund tänkte jag.

---------------------------------------------------------------------------------------------

( Idag blir jag 9 dagar gammal )

. igår .



Igår var jag och Martin och lill skruttan iväg i stan halva dagen. Hade massa ärenden. Klockan 11 hade jag tid på vårdcentralen för att ta bort mina klamrar sen snittet. Det kändes ingenting tackolov. Sen gick vi och åt lunch. Blev en jättesmarrig kyckling pasta sallad. Var mysigt att bara ha lite tid för oss själva nu. Lär ju inte bli ofta man får det nu framöver. Sen gick vi till BLEND. Det var 50 % på allt i hela butiken. Martin hittade ett par jeans och jag köpte en tröj/klänning som var superfin.

Sen blev det ett ärende till apoteket för att hämta ut både allergi tabletter och järn tabletter som jag behöver äta efter snittet. Tog även en sväng förbi banken för att fixa e-legitimation. Sen var klockan 14.30, och vi hade tid hos BVC med Isabelle klockan 15. Vägde henne och kollade hennes gulhet som börjar vända. När vi åkte hem från BB i fredags hade hon gått ner från 3780 g till 3480 g. Nu hade hon gått upp igen till 3775 g på 5 dagar så hon hade gått upp super bra. Igår blev hon en hel vecka lill sessan. Känner på mig att tiden bara kommer rusa iväg och snart eh hon ingen bebis längre. Ska försöka ta vara på tiden så gott det går, och njuta av bebis tiden. Eftersom detta är vår sista lilla.


 





Idag måste jag ner till stan en sväng igen. Martins mamma skulle väl kika efter en tröja som hon sneglat på härom dagen. Och jag måste köpa alsol sprit till ärret. Känner att det eh lite ömt idag. Sen blir det nog hem igen vill inte springa runt för mkt medlillan bland alla människor och baccilusker när hon eh så liten. 

Nu blir det frukost och duscha. Sen ska vi väl bege oss.

Ha en bra dag!!

. Besök .


Idag har min mamma och min syster och hennes små kottar här för att kika på bebisen, sen kom även min andra syster cyklandes. Vi åt och fikade lite, prata massa skit och snusade bebis. Sen hade det vips gått 4 timmar och dom begav sig hemåt igen mot Norrtälje. Nu är man helt slut. *hehe* Längtar bara tills det eh läggdax.

Ringde till BB idag för Isabelle har blivit lite mera gul. Men dom sa att så länge hon äter, kissar och bajsar, så kunde vi avakta tills imorgon när jag ska till BVC för att väga. Så får vi se om det börjat ge med sig eller om vi får upp till sjukhuset och kolla gulheten. Ska även till vårdcentralen imorgon och ta bort klamrana på snittet. Får hoppas det inte gör ont, men det har läkt fint tycker jag. Nu ska Martin nog fara ner till stan och hyra lite filmer till ikväll. Och jag ska lägga mig och slappa en stund.

Bjuder på bilder på mig och lillan:



. Livet är rätt lungt just nu .


Förlåt om mina inlägg är lite tråkiga just nu. Dagarna bara åt till att ta det rätt lungt. Mata, byta blöjor och försöka hinna med dom andra två småglinen. Idag har lillan vart lite mer vaken. Hon var lite gul när vi fick åka hem från BB, men det börjar bli bättre nu när hon äter mest hela tiden. Jag längtar tills man eh lite piggare så man kan komma ut och gå och hitta på något om dagarna. Än så länge känns livet som 3 barns mamma helt oki. Älskar barnen såå mkt!! Satt och kollade på bebis bilder från när dom andra 2 var små. Dom eh verkligen super syskon lika. Vissa saker skiljer sig klart men det eh ju 3 olika individer.



Idag har vi badat Isabell.
Hon låg och mööös och tyckte det nog var rätt skönt,
vad det verkade som på henne.



Här myser man nöjd efter badet.



. 4 Juli .



Idag har vi tagit det lungt. Men har även gått ut en sväng i lekparken precis här nedan. Kan ju inte påstå att man är särskilt kaxig eller har särskilt mkt krafter. Även fast jag bara mest satt så var projektet att ta sig ner dit och in i lägenheten galet jobbigt. Så det blir inga längre utflykter för min del förens jag fått tillbaka krafterna lite mer. Nu ska vi äta bröd som Martin bakat till oss. Sen blir det lite kex och så. Hinner inte skriva så mkt nu. Uppdaterar med lite bilder ifrån dagen.















. Förlossning berättelse Isabelle .



Ja då har jag suttit här under morgonen
och knopat ihop en förlossnings berättelse.

ENJOY!

------------------------------------------------------------------------------


Den 26 juni klockan 10.30 hade vi fått en tid bokat av min barnmorska Lise-Lott för bedömning om igångsättning på grund av mina, min extrema foglossning som gjorde att jag varken kunde sova eller fungera som människa över huvud taget. Vi kom dit, och jag blev undersökt. Tappen halvmogen och bibehållen lite mindre än 3 cm. Fick igånsättning beviljat 4 dagar senare, dagen efter min 26 årsdag, den 30/6, klockan 9. 11 dagar innan beräknat födelse datum.



Martins mamma kom upp för att passa barnen dagen innan, så att vi lungt kunde vara där inne, och det fick ta den tid det tog, utan att vi skulle känna någon stress.


Tisdagen var kommen och jag steg upp klockan halv 6. Då var jag klarvaken och hade knappt sovit på natten nervös inför det som komma skulle. Jag gick upp och tog ett bad och klockan halv 8, ringde jag till förlossningen som dom hade informerat att man skulle göra för att "kolla läget". Det var fullt ös där just då, det fanns inte ens ett intagningsrum ledigt. Så hon bad mig ringa klockan 9 igen. Det gjorde jag men det var ännu hur mkt som helst där uppe. Dom bad mig att ringa efter yttligare 2 timmar. Och det gjorde jag och äntligen fick vi åka in. Vi hade suttit och väntat på att få åka så det var bara ta vart pick och pack och gå ner till bussen. Kändes nästan lite overkligt nu var det faktiskt dags. Vi tog oss en kebab i bröd medans vi väntade på bussen nere på stan och köpte massa frukt som jag kunde ha under dagen. Sen tog vi bussen upp till sjukhuset och så var vi på plats.


Kom upp på förlossningen och dom visade in oss på ett rum. Klockan kan då vara 12.30 Fick ett jättefint rum med stort badkar som liknade en sån hemma bubbelpool. Var tydligen deras största rum. en läkare kommer in och undersöker mig. Tappen har mognat mer och är 50 % utplånad, 3 cm och centralriktad, medium konsistens och öppen 1,5 cm. Det beslutas iaf att vi ska sätta igång med en BARD kateter. Den sitter på plats klockan 13.30. Dom har även kopplat CTG. Jag börjar rätt snabbt få rätt stark molande mensvärk. Och det fortsätter tills jag går på toaletten vid 15.30. Kissar och känner något bara "ploff" åker ut. Det var katetern som var färdigt, redan efter 2 timmar och nu var jag då öppen 4 cm. Vi får vänta en stund pga av att nu var det mkt folk igen som var i full färd med att föda. Så dom kom in och beklaga då och då, förlåt att vi blivit lite bortglömda, men att det som sagt var hur mkt som helst att göra.


16.15 kommer en barnmorska och 2 undersköterskor in och sätter värk drop, men kan inte ta hål på hinnorna för dom ligger tätt intill bebisen huvud, så dom sätter en skalp elektrod, på barnet huvud vilket även gör att det tar hål på hinnorna och det rinner ut klart fostervatten. Värkarna börjar snabbt ta sig. Klockan 18:30 får jag lustgas 50/50. Är då öppen 5 cm. Klockan 19.10 kommer min barnmorska in och har nu äntligen tid för oss. Jag har då ONT. Hon undersöker mig och jag är öppen 6cm. Jag säger att jag vill ha ryggbedövning. Och hon ringer på narkosläkaren. Hon föreslår sterila kvaddlar tills vidare och vi provar med det. Jag får fullt ös på lustgasen och dom sätter det, vilket gjorde skit oont. Men efter en stund slutar det svida efter sticken och det känns rätt behagligt.



Värkarna tar sig mer och mer dom kommer varannan minut i princip. Klockan 20.30 försöks det sättas en ryggbedövning på mig. Nu har jag verkligen såå ont! Men det misslyckas efter att ha provat sätta det på 3 ställen, och han får in nålen men inte slangen så ger vi upp. Klockan 21:15 har jag fått en ny barnmorska. Jag har så ont, allt känns hopplöst och det känns som att man kommer ingen vart. Barnets hjärtljud har legat högt nån halvtimme.. Mellan 170-180. Det om något stressar även mig och jag vill bara öppna mig mer och få ut barnet. Mitt adrenalin gör att det övergår till barnet och hjärtslagen går upp som  mest på 203. Dom en barnmorska undersöker mig men jag är fortfarande bara öppen 6, och barnet vill inte tränga ner ordentligt i bäcken gången.



Jag är helt uppgiven och trött, och säger att beslutas det för ett snitt så går jag med på det. Det beslutas då att får allas skull så blir det operation, förberedelser görs och 22.39 rullar vi ÄNTLIGEN upp på operationen. Narkosläkaren provar sätta en spinal bedövning, så jag skulle kunna få vara vaken medans dom tar ut barnet men detta misslyckas också precis som ryggbedövningen. Så dom söver mig. Och 23.03 tar dom ut våran Isabelle. Fick lite hjälp med andningen först, men efter 10 min är hon helt stabil, hon vägs och mäts. 3780 g, 49 cm lång och 33 cm i huvudomfång och kan överlämnas till pappa Martin som får vara med våran dotter nere på BB innan jag får komma från uppvaket.




Jag vaknar till på uppvaket och sneglar framför mig på klockan på väggen. Då är klockan 00.40. Jag frågar om allt är bra med barnet och om allt har gått bra. Dom ringer ner och kollar och dom säger att barnet mår bra och att vi har fått en stor och fin flicka. Jag får ligga där ett tag och klarna till och 01.45 är jag nere hos Martin och våran lilla dotter. Jag ser Martin som ser på mig med tårar i ögonen och jag tänker för mig själv och undrar om något är fel. Men allt är bra han har bara varit orolig för mig. Får äntligen min dotter i famnen. Och hon börjar äta direkt.



Strax efter få Martin bege sig hemåt pga av plats bristerna på BB. Han tar en taxi hem. Och jag och ligger och njuter av min dotter. Känner hur det känns lite konstigt efter att ha ha fött 2 barn den vanliga vägen, och helt plötsligt har man fått ett barn men inte fött ett. Men allt känns ändå underbart. Äntligen är det över efter en lång och krävande graviditet. Och jag skrattar inom mig lite för mig själv, på morgonen kommer jag in för att bli igångsatt för att jag ska kunna bli människa igen. Så slutar det med ett snitt och måste ta det ännu lungare än innan 6-8 veckor framöver.


Det blir aldrig riktig som man tänkt sig! :)

Hur som helst så mår vi bra nu både jag och Isabelle, och hon är helt underbar!

Har äntligen blivit en av mig = inte rödhårig och lik... men inte gaalet Martin*hihi* som dom andra 2. Hon sover, äter kissar och bajsar. Och ger inte ifrån sig särskilt mkt väsen. Filippa är stolt stora syster och Hampus tror jag inte riktigt har fattat ännu.



Slutet gott, allting gott!

. hemma .

Hej allihopa!

Är hemma nu. Kom hem för ett par timmar sen. Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och sen vila medans Martin och barnens farmor eh ute med barnen. Ska skriva en förlossningsbersättelse inom kort. Vi mår bra och lillan är hur snäll som helst! Här kommer lite bilder:




















Sambon Martin avlägger rapport


Nu har äntligen Isabell kommit till världen!
Det blev akut kejsarsnitt, alla mår bra efter omständigheterna
Vikt  3780g
Längd 49cm
Damen min kommer att skriva mer och bättre jag ville bara informera om läget
Bilder och så kommer att läggas till och mer tydlig text
tack för mig
Rss