Fredagsmys

Igår kom min kära älskade syster och hämtade BÅDA småglinen så vi skulle få lite tid för oss själva tyckte hon och henne Matte. Super gulligt! Dom fick låna vårat vrål åk ;) eftersom den bara står och samlar damm i garaget innan Martin får tillbaka sitt körkort. Så kör dom hem kidsen på söndag. 

Jag jobbade idag 8.30 - 13 så det blev ingen sovmorgon ändå, upp klockan 6.30. Fem i åtta gick jag till bussen så jag var där fem minuter tidiagre än den skulle gå blöt som tusan för det ösregnade. Men vad fick jag för det. . . Bussen var tidig så när jag skulle gå över vägen till busshåls platsen såg jag bussen komma ut körandes jag viftade med händerna men hon tittade bara bort och körde. Jag blev så arg och svor några svordommar för mig själv sen kom iaf en annan buss som gick ner på stan istället så fick jag byrta mot en annan busssom gick dit jag skulle. det tog 45 min istället för en kvart så jag var tvungen att ringa och säga att jag blev en kvart sen. Dagen på jobbet har gått bra! Jag trivs verkligen som fisken i vattnet där jag är nu. Så roligt. Dom behövde nån som jobba lörda 8.30-13 och även söndag samma tid så jag anmälde mig. Jag har ändå inget bättre för mig sen ere röd dag båda dagarna. *extra klirr i kassan*

När jag slutade klockan 13 ringde jag Martin vi hade bestämt att vi skulle mötas på stan och käka lunch tillsammans och gå en sväng och kika lite i affärer och strosa runt lite nu medans vi är barnlediga. Så det gjorde vi. Jag köpte ett sista gravtest som min bm sa att jag skulle göra om några dagar från den 28 okt. nu. Sen blev det systemet för Martin som var törstig på några fredags öl. En liten flaska skumpa för att fira bebis i magen. Sen gick vi förbi charken på stan och såg att dom hade häst kött för 99:- kg. Så det köpte vi för att lyxa till det lite nu som redan sagt när barnen eh iväg. Hur eh det man säger nu fast jag formulerar om det lite *hehe* : När barnen eh borta, så dansar mamma och pappa på bordet hehe! *fnissar* Ne men skämt och sida det eh skönt att bara ta det lungt göra sånt man inte göra så ofta och rå om varann lite.

Phu jag fasar bara för denna graviditeten *hehe* Filippas var ju oki. Men sen kom ju Hampus rätt tätt och det var en rätt jobbig graviditet, och denna gången känner jag redan nu av det i kroppen. Bäcken och sådär. Ska försöka äta bra denna gången så jag inte går upp så mkt i vikt pga av det iaf. Men sen blir jag alltid så vätske fylld, båda ggrna har jag vart som en boll tillslut!

Som en boll kommer jag tillbaks till dig! *haha*

Köpte ju ett gravtest för att testa idag igen. Testade ju svagt den 27 oktober. Ingen mens den 29 när jag skulle fått (har alltid regelbunden) men BM sa att jag skulle testa igen så jag köpte idag och visst visar det att jag har en liten plutt i magen! *KÄRLEK*

(¯`°•.¸ ♥  Svagt possitivt  bild från 28 okt. ♥ ¸.•°´¯)



(¯`°•.¸ ♥ Idag 3 dagar senare ( 31 okt. ) ♥ ¸.•°´¯)



Ne gäääsp nu ska jag hitta på något annat än att sitta här.
Ha en trevlig kväll!!

KRAMiSAR!!

Kärleken

Det handlar om fingertoppar och om händer som vill bo i varandra.Om att springa skrattande genom ösregn, att göra fruktsallad och fläta ord.Och att dricka te tillsammans när nätterna förvandlas till morgon.

Det handlar om tankeläsning och om smulpaj och bubbelskum. Om att gå i mörker och titta på stjärnor, att inte behöva blunda för att våga få plats. Och att blåsa luft i varandras lungor tills bara skrattet finns.

Det handlar om ögonskimmer och om glitter och såpbubblor. Om att ligga stilla och lyssna till varandras hjärtslag.
Att tala samma språk och samma tystnad, och att vara tryggt inlindade i stora luddiga närhetsfiltar.

Det handlar om tvåsamhet som inte river sönder, och om att minnas hur man andas. Om varmfamnar och enkelhet, att gömma sig i tält av mjukhet tillsammans. Och att veta, att &-tecknet mellan du & jag egentligen är ett bindestreck.



Torsdag

Somnade som en stock efter oskyldigt dömd igår kl 22. Vaknade strax efter halv med ett ryck att Martin stod vis soffkanten och så hej ligger du här *hehe* Sen vkande Hampe runt 6 imorse och ville äta sen somnade han om till halv 8 igen så skönt! Jag behövde verkligen sova är så himla trött! Gick upp gav barnen frukost. Sen tog jag och stoppade dom i ett bad och satte på en maskin tvätt. Magen eh sisådär idag inte lika illa som igår men absolut inte BRA. Idag kommer min syster runt klockan 14, Filippa ska få vara där över helgen. Hampe ska jag ha hemma med mig.

Ska bli kul att se vad Martins mamma ska säga när hon väl får tag i Martin. Jag orkar inte bry mig riktigt. Hon får tycka känna och försöka bestäma som vanligt hur mkt hon vill. Det eh vårt liv och vi gör våra beslut själva.

Får se vad man ska hitta på för mys i helgen.
Imorgon ska jag iaf till bvc med Hampus.
Ett års vaccinatin. och vikt och längd.

Nej nu ska jag hänga tvätten hej hopp!

.*. SUCK .*.

Berättade nyss för martins mamma att vi skulle bli en till var ju inte så populärt alls. Börja direkt  med. . . Men nää Caroline har ni verkligen tänkt efter. Det eh ju synd om barnen att det blir så tätt. Och att jag och Martin kommer få det tufft igen. Och då måste ni ju hålla ihop. Ehmm ja jag flyttade hit igen för att vi ÄLSKAR varann och vill dela livet tillsammans med våra barn. Då tror hon väl inte att vi ska skaffa barn på dom grunderna att vi kanske kommer göra slut sen.

Sen var det att vi inte kommer ha råd, och att Martin får bara vara den som försörjer oss hela tiden. Jag sa att jag jobbar NU jag har ett jobb och jag kan inte göra mer än att jobba så länge det går in i graviditeten. Och sen ere Martins val han har inte velat vara hemma tidigare. Då kan jag inte direkt ta ett jobb när hampus inte ens har fått gå på dagis innan han eh ett år. Sen vare synd om mig som inte får komma igång bla bla bla.

Vissa delar förstår jag att hon kan tycka och tänka om. Men det är för tusan vårat val, och vi har beslutat oss för det själva. Det är VÅRT liv. Vi klarar oss gott o väl finns dom som har det så mkt sämre! Martin har som det eh nu ca 18-20 tusen ut varje månad.  Och vi har barn bidrag och min mamma penning som vart ca 4300:- som nu kommer höjas med att jag istället fått ett jobb.

Jaja skit samma orkar inte skriva mer om det behövde bara avreagera mig lite.

Det värsta som hon sa var  nog (hon tror att jag blivit gravid fast jag har spiral, hon vet inte att jag tagit ut den) att eftersom jag har spiral är det nog något fel och att det kunde vara att jag fått sånt utomhavandeskap och att det visade gravid ändå då, hon hoppades det för oss och allas skull. Hur kan man ens säga en sån sak. *suck*

Jaja nu ska jag se bonde söker fru sen oskyldigt dömd och somna på soffhalvan tänkte jag eller tror rättare sagt att det blir så ;)

Ha en trevlig kväll!

VARNING VARNING. . . MAGSJUKA!

Skulle jobbat idag men har legat hela natten vridit och vänt mig. Mått illa som bara den. Gick upp nu på morgonen och det bara spruta ur rum**n. Magsjuk! Så lägligt! Men dom sa igår att dom hade skickat hem 3 st barn från dagis med samma symtom. Och vanliga är att jag alltid får det om det går något på dagis. Barnen verkar må oki än så länge peppar peppar. Men har smittat mig eller så har jag fått det från någon annan stans.
Men vi får se. Martin är så gullig, han gick upp och gick med dom till dagis och ska hämta dom innan han går till jobbet vid 2. Hoppas barnen klarar sig, det tog hårt på Filippa förra året på hennes vikt hon gick ner massor, när hon var magsjuk.

Hon blev typ grinig på jobbet för att jag skulle vara hemma, men allvarligt vad tycker hon, att jag ska gå dit och smitta ner varenda kotte? Det eh ju inte av ovilja jag inte kan gå dit. Känns kul, det kommer skerligen bli fler sjukdommar eftersom jag har två små nyinskolade barn på dagis, och jag får alltid allt dom drar hem oftast. Vad ska dom säga då när det eredan känns olustigt att anmäla sig sjuk för första gången...

Nej nu ska jag vila ett tag snart blire väl toa dags igen.

Tack för alla grattulationer till graviditeten.
Det känns jätte roligt!

KRAM på er allihopa!

Familjen



Familjen!




Man känner sin egen kropp

Idag har jag vart och jobbat. 8.3o - 13.oo. Trivs kanon bra!!
Sen hämtade jag barnen klockan kvart över 2.
Sen har vi busat lite här hemma ätit middag och har lagt dom för ca en halv timma sen.

Har mått så illa sista dagarna och haft ont i bäckenet.
Har lixom strålat ut i ljumskarna.
Det har kännts konstigt helt enkelt.
Har kännt så den jag hade min ägglossning den 14 nu.
Att det har vart nånting som"inte stämmer" med det "vanliga"
Det var samma sak med Hampus.

Det här har jag tagit från min familjelivs blogg när jag vart gravid med Hampus:

· 14/11 Tar ut min spiral mitt i mensen och byter till p-piller.

( Tar första tabletten samma dag som spiralen tas ut )

· 11/12 Sista mensen.


· 27-29/12 ÄL några dagar efter (tror jag iaf)

Känns d som kraftig mensvärk som strålar ut i ljumsken .

· 19/1 Testade svagt possitivt hemma dock ej hos BM ( 8 dagar + BiM )


• 24/1 Testade starkt possitivt hos BM. Skrattande



Så jag har tänkt att kanske. . .
Mkt riktigt så stämde det jag trodde och nästan visste.
 
Gjorde ett test med Clear blue när jag kom hem. . .

PREGNANT!

Så japp 4 ska bli 5. Den sista, och tredje gången gillt!

Beräknat förlossningsdatum Mån 6 jul 2009 .

Om allt går som det ska.



Det roligaste är att min syster som 21 fick ett posstivt gravtest för lite mer än en månad sen. Vi var gravida tillsammans förra gången oxå jag och hon, men då låg jag en månad före. Sen plussade även min andra syster nu den 24/10. Och jag nu idag den 27:e. Så alla vi 3 systrar kommer att vara gravida SAMTIDiGT, är det inte hur sjukt som helst!?

.

Skulle jobbat igår men jag låg klart i feber och mådde skit. Barnen hade jag hemma hos mig. Vi var tvugna att åka en sväng ner på stan iaf. . . det blev en snabbis bara hade verkligen ingen ork alls egentligen. Men vi behövde alvedon till båda mig och barnen. SEn passade jag på att gå in på "in och finn" och fyndade 4 fotoalbum för 15:- st och lim. Så nu har jag pysslat med det här igår lite sorterat och satt in bilder. Och fixat barnens babyböcker :) Blir kanonfint.

Vi ska gå en sväng till ica maxi efter att sir Martin bakat klart sina scones där i köket. Då tänkte jag köpa lite roliga pennor och så litte pyssel som man oxå kan sätta in där. Filippa ska få ett par vinterskor. Sen har dom allt inför vintern så skööönt! Bara jag som borde köpa en vinter jacka. Får se om vi har råd denna månaden har vart räkningar för typ 17 000:- *suck* Skönt att jag har börjat jobba iaf! Det eh bara plus i kassan ;) Ska jobba mån, ons, tors,och fredag. Nästa vecka!

Nej nu ropas det från köket "frukost is ready"

DEt som inte dödar det .*. härdar

Vaknade klockan halv 8 idag. Mår illa och känner mig febrig.

Men det var bara att klä på sig äta frukost, jag åt en portion havregryns (fiber) gröt, med lin frön och lätt mjölk. Sen var det dax  att  lämna små glinen på dagiset. Packade tränings väskan och tänkte gå och gymma. Men kände rätt snabbt att det inte gick har kännt mig lite små febrig ett par dagar och idag värre än värst. När jag kom hem 38.1 inte mkt feber men det räcker för att jag ska må visset som bara den. Börjar bli van vid dessa sjukdommar nu *hehe*

Det som inte dödar det härdar!


Igår var jag och hälsade på en dam som jag ska jobba hos. Det gick bra och imorgon ska jag jobba halv 9 - 13. Hoppas verkligen jag eh piggare annars får jag tratta i mig 2 alvedon. Får jag vill verkligen inte missa chansen nu att börja jobba... äntligen lixom.

Gick hem från dagis sen kom posten med mina efter längtade foton. Ca 850 st. Måste iväg och köpa ett nytt foto album sen och lim så jag kan sätta in bilder i barnens baby böcker! Får se hur jag mår sen annars kanske Martin orkar cykla iväg bort till Ica Maxi eller något sånt.

Vi var så trötta igår. runt halv 8 låg både jag och Martin och nästan sov. Såå skönt och välbehövligt. Vi kikade på några avsnitt av prison Break som vi hade missat. Så bra! Love it!!

Nej nu ska jag kolla till lunchen. sen slänga mig på soffan ocvh vila och kurera mig så gott det går.

rubrik

Igår morse var det stressigt. Kom på mitt i allt att jag hade lånat ut min bussremsa till syrran när dom åkte hem i söndags så jag försökte ringa Regina, och be om hjälp hur man köper biljetter till bussen via sms. Men då dog mobilen. Jag knatade ner till Saltskog centrum klockan var då redan 5 i 9 och jag skulle vara på plats klockan halv tio volket jag hde hunnit om jag bara hade haft den där dumma bussremsan. Men eftesom jag köpte den missade jag PRECiS bussen och fick gå hgalva vägen så hoppade jag på nästa buss 09.26. *suckÄ KOm iaf fram dit jag skulle vid ca tjugo i.

Pratade lite och hon jag var hos presenterade sig själv och arbets tider och allt runt omkring. Jag insåg mkt snabbt att detta med natt passen hos just henne skulle aldrig gå. Man började klockan 21 på kvällen till o8 på morgonen. Vakande natt. Sen efter det hade jag fått lämna på dagis hem och sova inte i säng förens klockan 10 ca. Nej nej nej det hade bara inte funkat för mig och våran familj. PLuss att Martins pass slutar 23.05 då kan jag inte börja klockan 21. Damen i fråga ville  inte att man skulle spola i toaletten på natten, man fick inte låta micron gå klart så det plingade och man fick inte gå på golvet så det knarrade. För hon var lättväckt... hmm hm.

Jag ringde chefen där jag jobba och sa att det passade inte oss med dom natt tiderna. Och hon förstod det, Idag ska jag till en annan som jag ska jobba hos klockan 14 ca. Får se vad det är för en där var det iaf tal om dubbel bemanning så det eh skönt.

Igår när jag hade vart där på "jobb grejen" så gick jag hela vägen ner på stan, gjorde lite ärenden. Banken, apoteket, kikade lite efter en jacka osv. Nån jacka hittade jag inte. Antingen var dom skit dyra eller skit fula. Är ingen bra månad för oss alls rent ekonomiskt. Men en jacka måste jag ha eftersom jag sålde min förra vinterjacka till min syster för att jag hade gått ner i vikt. Men nu har jag  gått upp det igen och kan absolut ha den så, dumt att vara efterklok. Men inte var det min plan att svälla upp igen *haha*

Så det blev ingen träning igår men jag gick långt! Så nytta gjorde jag! När jag kom hem så gjorde jag en jätte smarrig sallad med grillad kyckling, avocado, ruccula, färska championer, gurka. Och fullkorn penne pasta kokad i 2 grönsaks buljongen så smarrigt!

Kände mig febrig och int i halsen igår efter min stressiga dag. Och känner mig lite hängig idag så idag blire lämna barnen och bara ta det lungt tills dom kommer hem. Storstäda gjorde jag igår  kväll, fick ett ryck! Hatar när det ser ut som f*n och det gjorde det verkligen kläder disk och skräp överallt, känns ibland som man inte riktigt hinner med det man borde göra!. En diskmaskin hade verkligen inte suttit fel! Ska önska mig/oss bidrag till en i Julklapp!!  Hur som helst SKÖNT att det eh städfat och klart här, så slipper jag tänka på det!

Nu ere frukost dax här sen bort till dagis med små glinen.

HeY HoPP!!


Morning Glory!

Sitter här en snabbis innan jag ska ta upp små glinen.
Martin gick till jobbet klockan halv 6 då var jag nästan klarvaken men lyckades somna om skulle gått upp innan för nu eh man seg som tusan ;)

Ska packa gymkläderna sen duka fram lite frukost.
Sen blire klä på barnen iväg till jobbet en timmme.
TRäna. Hem. Hämta barnen halv 2.

Fick ett mail från min kusin. Äntligen har dom fått sin son. Ezekiel Joachim Bergman, föddes 5:45 söndagen den 19e Oktober, 2008. 3890g, eller 3,9kg, 54 cm lång. Åh man minns den där känslan! Fösrta gången man får sitt barn den är obeskrivlig!!



Nej nu måste jag skynda långsamT! ;)
Skriver mer sen.

nu eller aldrig

Vaknade imorse mådde inge bra av fredagen, önskar att jag aldrig åkt, inte för fem öre... Men det är bara att inte försöka tänka på det och grubla så mkt och gå vidare. Tack min underbara Regina för att du finns när man behöver någon som mest! ÄLSKAR DiG av hela mitt hjärta! Såna som du växer inte på träd!

Lämnade barnen vid 9. Dom var på dagis åt och sov där! Det hade gått jätte bra! Jag kilade iväg till läkaren kl.11. Jag var där fem i, men det var massa folk före så jag fick inte komma in förens kvart över. Verkar som alla eh sjuka nu. Det hostades och snörvlades så jag hoppas vi klarar oss, men med vår vanliga tur gör vi säkert inte det! *hehe* Kom in till läkaren hon kände och klämde på mina stackars värkande ben. Och sen kollade hon mina fötter.

Resultatet av undersökningen är att jag har gått upp i vikt för fort efter att jag gick ner 10 och det belastar kroppen... som bara den! Och man kan få som "växtvärk", sen är ena min fot lite "plattare" under så att det går att jag belastar det andra benet för jag går knasigt med det ena benet vilket gör att det tynger på. Jag har fått remiss till sjukgymnast, utskrivet nya tabletter (voltaren) och ett måste att gå ner i vikt för mitt eget bästas skull.

Martin kom hem vid halv ett idag, så skönt att bara vara jag och han en stund hemma innan barnen skulle hämtas. Han hade köpt med sig kyckling sallad från jobbet. Sen åkte vi och hämtade barnen halv 2. Filippa sov ännu när vi kom.  Sen åkte vi och handlade... vi var tvunga att STOR HANDLA. Pay day idag ju, så skönt.

Vi åkte till Willys och handlade vagnen över full med nyttig mat. Mkt fisk fågel och grönsaker, frukt. Martin har lovat att stötta mig nu och han behöver själv gå ner några kilon. Så efter Willys åkte vi bort till Gröndal (scanias tränings center) och skrev in oss. Så nu kan jag träna när jag har tid över när som helst ett år fram över jag ska verkligen kämpa nu!!

Jag ska göra det för min skull och får att jag måste! Inte kul när kroppen protesterar och att man ska ha en sån värk!! Och för att jag nånsin ska kunna få min "förminska brösten" operation, så måste jag ner till minst 26 i BMi, idag låg det på 31 och jag ligger på gränsen precis vid fetma kul kul!  

Så det eh bara att börja, det eh lixom nu eller aldrig!!

Imorgon klockan halv tio ska jag vara hos en av dom jag ska jobba hos. Ska därför lämna barnen tidigare imorgon. Halv 9 blir det. Sen ska jag väl vara där en timme ca. så efter det tänkt jag kila iväg och träna. Ska bli så skönt att köra igång men det blir en mjukstart.

Nu ska jag mysa på soffan med gubben med en kopp te,  innan man lär decka som en sten.

Ha en trevlig kväll!

Ny vecka nya tag

Helgen har gått. Festen i fredags blev inte alls som jag hade tänkt mig. Helt sjukt! Men jag väljer att inte skriva om det här! Tänker iaf inte festa med folk jag inte känner någon fler gång. . .
Åkte hem med tåget direkt på morgonen 09:24.



Ska strax ge barnen frukost sen ska vi gå till dagis. Klockan 11 ska jag gå till läkaren ang. värken i mina ben. Ska även till läkaren 13.45 med min tinitus jag har i örat pga av att ett kärl där inne växt ihop med halspuls ådern.

Får se om dom ringfer från jobbet idag angående vilken dag jag kan börja komma och träffa dom jag ska arbeta hos. För er som undrar så ska jag börja arbeta som personlig assistent har gjort det innan och det känns kanon kul!!

Ska försöka slita med Martin idag till Gröndals tränings center! Jag ska börja träna nu det har jag gett mig sjutton på jag känner mig som en tjockis igen! *verkligen* Och måste ta med han för att jag ska kunna köpa det där GYM KORTET! Det är via Scania. Eftersom han jobbar där betalar jag bara 300 för ett helt år! *KANON*

Så jag har lite att göra idag! Lika bra slipper man tänka så mkt. . .

Ha en bra dag!

Jobb och partay

Yes Yes jag fick jobbet och börjar jobba nästa vecka *ler*
Nu ska jag duscha sen bär det av på galej i Flen hos min kära moster.

Måååna!



Klockan 20 ca kommer 4 av hennes kill kompisar och hämtar upp mig, ska bli så kul att komma iväg att göra något och det var så gulligt av Sara och Mattias att jag kunde få komma iväg lite. Martin i sin tur skulle tydligen på nångon fest där nere i Skåne.... så oväntat! ;)

Jag tar med mig kamera så kommer det bilder från partyt!

Jaja over and out! Ha en bra kväll!
För det tänker jag ha!

Underbart på hösten

Idag har vi umgåtts med Martin innan han gick till jobbet vid klockan 14. Sen tog jag med barnen och gick ut. Vart ute och busat åkt rutschkana, gungat, busat i löven *hehe* Jätte mysigt! Och det eh ju så fint på hösten även om det var lite blött ute, det regnade ju inte iaf. Tycker man har börjat uppskatta saker och årstider såå mkt mer sen man fick barn. Och vara ute och även hitta på mkt roliga saker. Jag bara älskar att vara mamma och hitta på bus med mina små älsklingar!

ÄLSKAR dom så fruktansvärt mkt.!!

Lite fina höst bilder fick jag på dom oxå :)











Ikväll slutar Martin 23.05 sen imorn bitti går taxin
 05.10 till Södertälje Syd där tåget går ifrån.

Min syster kommer hit imorgon bitti runt halv 9 tiden.
Sen lutar det åt att jag åker till Flen fredag-lördag till min moster på lite galej, Vi får se hur det blir, ., Hon skulle ringa mig lite senare.

inget dagis idag

Idag blir det inget dagis för barnen dom skulle ändå bara vart en timma idag för deras kontakt person som skolar in dom Lotta, är iväg på utbildning idag. Nina ringde i morse och frågade om jag kunde ha dom hemma för dom var bara 2 personal på 2o barn. Klart jag kan ha dom hemma. Har inget annat för mig och det verkligen öser ner regn idag! Skönt att slippa gå ut *hehe*




Imorgon kunde barnen iaf äte och sova där så jag kan gå på min intervju! *skönt* Vet inte vad man ska hitta på idag det får väl bli "inne aktiviteter". Tänkte om man skulle hitta receptet på trolldeg så kan vi baka lite. Har ju bak barn set från tupperware, så det är väl lika bra att det kommer till andvändning.



Martin sover ännu. Han slutade klockan 23.05.
Det gör han varje dag nu när han jobbar kväll.
Imorgon åker han till Skåne över helgen. *suck*
HATAR att vara själv.

Men jag har ju barnen och nåt mys får vi väl hitta på.
Får se om det blir någon fin dag så, kan vi ut en sväng i skogen och se om vi hittar några fina löv och kottar och sådär. som man kan pyssla med hemma klippa papper och klistra dit.Tycker det eh så mysigt att sitta och pyssla och Filippa börjar komma i den åldern som hon tycker det eh kul.

Tänkte passa på att köpa hem lite scrapping grejer framöver nu när hösten kommer. Kan jag pyssla med. VUXEN PYSSEL ;) Blir så fint. Man kan göra foto album och allting.



Jag tycker det eh så trist vissa som lägger ner sina bloggar. Folk kanske inte har tid eller lust och det kan jag klart förstå, men vissa saknar man att läsa om, speciellt Ida. Som vart så duktig med vikt och så, man blev lixom peppad av hennes blogg!

Nee nu ska jag bränna ut det sista på datan som är nödvändigt att ha kvar. MUSiK! ;) Sen ska jag ominstallera windows vista. Så jag får igång min jäkla msn någon gång.

Hej Hopp!

barn

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!

Sanningen om att vara mamma


Dina kläder:
Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttaloch olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur?Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga.

Förberedelser inför förlossningen:
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förragången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder:
Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematisktefter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för:
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter:
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut:
Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma:
Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

Nu går Hampe riktigt bra

Han började tulta omkring härom dagen
men nu går han faktiskt jätte duktigt!

1 år och 2 veckor gammal.

Filippa var mkt senare hon gick inte förens vid 14 månader.

Här har vi lill gubben på språng:

www.youtube.com/watch?v=LfaW7vumvx0




              



Och sen YeS .*.!!
På fredag klockan 12 ska jag på arbets intervju som personlig assistent. Har skickat in en ansökan med referenser och vad jag gjort till dom och dom ringde och dom var jätte intresserade av mig. Denna gången känns det faktiskt som att det kommer att gå vägen och jag tycker inte det är ett skit jobb heller beroende på vart man hamnar. Jag brinner för att jobba med och hjälpa människor om jag kan så det kommer nog bli kanon bra.

Som du skrev Jossan det kommer när man minst anar det. ;)

Barnen ska egentligen bara vara till 11.45 på dagis då på fredag men jag får säga till att jag ska dit och tror säkerligen att det går bra att ha dom där längre särskilt eftersom det handlar om jobb.



GRATTiS GRATTiS GRATTiS
till Daniel som klarade uppkörningen för MC idag!
Så glad för din skull!!



KRAMiS!!

Onsdag onsdag

*gäääsp* Vaknade precis! *skööönt* ;)
Ska strax ge barnen frukost sen är det dagis dags.
Idag ska jag få gå hem från dagis får se hur det går.

Carina åkte med taxi tio över fem till tåget. Filippa gick in och kollade i Hampes rum där hon bott och sa: - Åh nej ingen farmor... *hihi* så gulligt. Martin åker ner på fredag klockan 05.38 till Skåne för att lämna in prover som dom behöver till körkortet. Sen kommer han hem vid 17 tiden på söndag. Lika bra att han kan förena lite nytta med nöje när han eh där.

Jag ska börja mina prommisar igen, kanon viktigt!!
Jag har ju tiden och lusten och orken finns faktiskt oxå där.!!
Ser ut som en boll igen, är verkligen tillbaka där jag började!
BiG mama in da house!
*suck*



Här fixade jag härom dagen tycker det blev riktigt fint!






Inget jobb ännu jag börjar tappa hoppet!

Tur jag har mina små älsklingar!

Dom får mig att orka och kämpa på!!



Måndag


Igår var det en helt underbar dag ute i solen!
Vi åt frukost när vi vaknade sen begav vi oss iväg till Torekällberget.  

Bilder säger mer än ord!!











Filippa fick rida ponny ridning oxå.













Idag har vi vart på ny inskolning på dagis men nu gjorde vi för båda barnen blev en nystart för Filippa för hon han knappt vara där något innan hon blev sjuk. Det gick jätte bra. Sen har jag bara fixat och dobat här hemma "som vanligt" känns det som. Känns nästan som man bara diskar och städar och lagar mat osv. Men men så ska väl livet vara men man blir rätt less ibland. NU har dagen gått idag är sista dagen med svärmor under taket sen åker hon till Skåne igen vid 6 på morgonen på onsdag.

Jag är smäll fet nu jag har inte vågat väga mig på flera veckor men jag känner på kläderna att jag gått upp i vikt.
Började undra om det är därför jag har värk i ben och armar men det eh klart det inte eh det eh något konstigt med min kropp ska till läkaren och ta prover och sådär nästa måndag då ska dom göra en grundlig utredning för det är något som inte är som det ska i min kropp, Kan vakna om nätterna att detvärker och värker så att man nästan börjar gråta och sen ere så skumt att ena dagen kan jag ha ont i ett ben på ett ställe andra dagen kan det vara i andra benet osv. Jaja vi får se vad/om dom kommer fram till något. Man går ju faktiskt och undrar vad som står på. Har ju haft problem med ena benet nu i 3 månader som nu börjat sprida sig ut i hela benet lixom.

Tagit bort alla bilder nu på datan för jag måste ominstallera mitt windows mitt mns har gått bort och datan vill inte tillåta mig att installera om det. Vi har försökt allt!

Nee nu ska jag ta ett bad sen se en film sen natti natt och dagis time imorgon igen klockan 9.

Kram och jag saknar er vissa människor!!
Ni vet vilka ni är!

Fredag.

Igår gjorde vi  inte så mkt. Det regnade som tusan så vi målade och pysslade istället. Klockan 3 kom Martin hem då åkte vi och handlade ;) Martins mamma eh ju här så hon fick köra. Vi tog och handlade lite inför veckan och så. Sen klockan tjugo i fyra körde vi Martin till läkaren, han hade tid då jag har sagt åt han att gå dit för han har haft en hemsk hosta länge nu. Han fick lite host medicin.  Sen åkte vi hem och gjorde kött och potatis gratäng *mums* Barnen gillarde det oxå :) Sen blev det nåt glas vin och ostar. Sen klockan 21 låg alla och sov. Det blev ju så sent när Carina kom i förrgår. då blev det bara 5 timmars sömn ca. Idag ska vi väl ut och leka en sväng annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på vi får se vad dagen har att ge.


Morgon mys med lilleman, är ju ändå det bästaste!


Min onsdag

Så nu har dagen gått. Som sagt foto på dagis klockan 9 i morse. Det gick oki till en början grät bara Filippa och trodde att jag skulle lämna henne där tills hon insåg att jag faktiskt skulle vara kvar medans dom fotade och fick följa med hem igen sen. Dom fotades ute jag hoppas hoppas det bli några bra kort sen :) ... Tog lite egna kort på barnen när jag kom hem.

Här eh Filippa med en godis i munnen som jag lovade henne om hon var duktig och tog kort ;) och lillpluppen!

Jag ÄLSKAR mina små glin mer än allt på jorden!!







Sen när jag kom hem lekte jag lite med barnen vi har dansat och sjungit. Eh man mamma så eh man det eh bara att ställa upp ;) Sen åt vi lunch sen somnade båda 2 och sov 2 timmar ca. Jag hann med både att sita vid datorn och scrappa lite. Gjorde bara några enkla så det blev inte så avancerade grejer. Sen har jag städat här och fixat så det eh fint när Carina kommer nu om en timme.

Martin hjälpte oxå till när han kom från jobbet. Han tog disken och skurade golv. Det kan man ju inte göra fel iaf *hahaha* Sen har vi kikat på oskyldigt dömd. Och nu precis åkte Martin iväg till Södertälje syd med taxi för att hämta sin mamsing. Jobbigt läge att vara van att ha körkort och nu får han inte köra längre.

Fast som tur eh har vi fått besked om att han kommer få sitt körkort tillbaka så fort dom får in proverna. Men efter att jag ringt runt till olika sjukhus och kliniker och fått pris på runt 5700:- så  lutar det åt att han får åka ner till Skåne till dom han gått hos innan för vi har verkligen inte råd. Med resa och besöket nere i Skåne lär inte gå på mer än 2000:- så jag vad ska man säga. Stockholm det eh väl bara för himla underbart att bo här!? ;) Jag vill inget annat än att bara ge mig av härifrån, är så less på all skit! Visst det händer väl saker och så men MER eller mindre som jag sagt innan.

Föresten 457 besökare på lite mindre än en vecka sen jag la till besöksräknare! Herregud vilka är alla ni som läser? :) Och så kul kan väl inte mitt trista liv vara att läsa om *hehe* Ne nu ska jag ge Hampe lite natti natti välling så får vi hoppas man får sova gott sen.

Detta är några av dom har jag suttit och fifflat med lite idag:

            

      

Foto på dagis idag.

Igår fixade och donade jag här hemma hela dagen sorterade och fixade ballkong osv. SEn provade jag ut vilka kläder små glinen ska ha idag! Dom ska nämligen ha dagis foto. Klippte Hampe igår oxå så han eh snygg i håret idag. Filippa får ha toffsar det eh hon så söt i :) Så nu måste jag rusa kan skriva lite senare igen. Måste bara lägga in en bild på sötisen fixad i håret med blöja  hehe.

Minnen

Fixade och donade lite på familjeliv igår och rensa bort och la in nya bilder på barnen och tog bort allt gammalt. Hittade lite scrap jag gjorde. Fick sånt sug att börja göra det igen!!
.


Denna gjorde jag till Pelle och Anette när deras lilla iSAK föddes!








Och kolla in min boata MEGA jätte STORA mage!!

* MYS MYS MYS*

Här är Filippa i magen vecka 37.



Och här är Hampus i magen vecka 38+3 dagar.

.:: SUCK ::.

Jahapp då har vi fått mul och klövsjukan här hemma som oxå kallas för höst blåsor. Såg idag när jag skulle klä på Hampus att han hade hela fötterna fulla med blåsor. Sen kolla jag han händer och läste på internet.


www.hem.passagen.se/babysida/prickguiden.htm

Man får blåsor i mun, på händer, och på fötter. Och det börjar med feber. Hampe hade ju 39.4 häromdagen så visst eh det det. Kollade hans mun precis oxå det eh blåsor där med. Jag ringde till dagis. Och förklarade läget. Då sa dom att dom hade något ännu värre där. SViNKOPPOR! Usch det har jag haft, och det var nog det hemskaste! Så nu får barnen iaf vara hemma veckan ut.

Hampus Fot --------->



Och hand. . .




Ska ringa om jobbet idag och höra hur det har gått. Sen ska jag ringa runt lite om andra jobb oxå. Behöver ha ett jobb nu helst snarast!! Idag blir det bara fixa och dona här hemma. Tänkte först bada småglinen, och sätta på en maskin tvätt. Sen bädda, diska ,damsuga och skura golen. Lär vara klar med allt runt 12 tiden då ska jag ta med barnen ut och leka lite i lek parken. DEt eh så himla fint väder idag! Känner att jag vill komma ut!

.:: Storm ::.

Usch jag har varit så trött sista dagarna. Igår kände jag knappt igen mig själv. Bara låg. Tappat lust och orken för allting. Kan vara pga av alla allergi tabletter jag fått äta pga av katten.  Jag blir verkligen helt döö av dom. I förrgår somnade jag klockan halv 9 ca. och vaknade 9 i går morse. Samma sak igår somna jätte tidigt.Men idag var det min tur att gå upp med barnen. Ringde min syster igår och sa att nu går det inte längre. Dom skulle skaffa en till katt till deras så jag frågade om dom kunde ta våran och alla saker vi köpt till. Det var ju en del.

Så dom kom igår. Mattias mamma skjutsade dom. Det känns faktiskt bättre redan idag. Har kännts som någon han stått och filat med sand papper i mina luftvägar sista dagarna här fast jag ätit tabletter.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Jag har tandvärk som bara den. Sen blåser det som TUSAN och regnar! Det eh typ storm här utanför rutan. . . Barnen eh bättre iaf. Hampus hade 39.4 i feber i förrgår stackarn. Igår grät han hela dagen för minsta lilla men idag verkar han vara som frisk igen. Så vi får se om det blir dagis imorgon.

På onsdag kommer deras farmor upp från skåne och är här tills nästa tisdag oxå. Nee hoppas man hör nåt om jobb nu i veckan. Känner verkligen att det eh dax att börja. Ska sätta mig och söka lite nu.

Usch jag tycker det borde vara åldersgräns på att köpa godis eller vissa skulle vara förbjudna att köpa. tex jag som aldrig kan sluta. Jag måste verkligen försöka skita i det där totalt! Men det eh lättare sagt än gjort. Jag får låtsas om att det inte finns. . . man ser ju bara hur man går upp när det är det sista jag vill. Jag vill ju NER i vikt!" Jag var ju på good väg. . . Både jag och Martin behöver skärpa oss med skit mat och mina socker vanor, han gillar mer chips och såna saker! Så han har med tagit sig som bara den nu. Jag vet att jag/vi kan bättre än såhär. Har iaf försökt äta BRA mat nu sista dagarna. Idag blir det lax gryta med grönsaker och ris till. Och jag ska lägga ner godis totalt. Man märker så fort man bara tar bort sockret så rasar man. Nej det får bli ändring det eh så lite man behöver ändra som gör så otroligt mycket!.

Fredag och pappa!

Vi vaknade här hemma klockan o6.3o idag. Barnen är fortfarande sjuka så det blir inget dagis för dom den här veckan alls. Det får bli att Hampe börjar skolas in på måndag istället om han är friskare då men det tror jag dom hostar inte så mkt längre. Han skulle ju börjat egentligen nu måndagen som var.

Det första som Filippa sa imorse var: Ha tårta. Herregud unge man kan väl inte äta nån tårta sju på morgonen *hehe* Så det var bara att fixa fram frukost. Filippa ville ha Yoggi, Havrekuddar och en BiiBii som hon säger vilket betyder kiwi.
Jag tog en tallrik fil med såna kuddar.

Äntligen är det relativt fint väder idag så vi får se om man kanske ska ta med sig familjen på en lång prommis. Känner att jag behöver komma ut, klättrar på väggarna när man bara sitter inne får se om jag lyckas slita med Martin att gå ända bort till Rusta. Måste köpa en sån klös bräda till Kajsa hon river och så på sofforna bara för att hon inte har en.

Jag hoppas jag hör nåt på jobb fronten snart, pratade med min kontakt person i förrgåre på proffice då skulle hon presentera mig för kunden och hon lät väldigt possitiv till att jag skulle få jobb hos dom men det skulle ta nån vecka så jag väntar förhoppningsfullt på att få höra något. Tänkte ringa runt på lite äldre boenden och så idag oxå för att se om det finns någonstans dom behöver personal. Bara jag får ett jobb. Hel eller deltid det kvittar men man behöver ju iaf pengar!

Måste ju kunna ta hand om mina pussgurkor!!


 





Usch känns så trist! Jag pratade med min pappa på msn på Hampes födelse dag. Hela dagen hade gått utan att han hade ringt och grattat Hampus. Då brast det för mig. Jag såg att han var inne på msn. Jag skrev till han att jag var besviken att han inte hade ringt och att det inte känns som hans ens bryr sig om att han blivit morfar. Han har nämligen vart här EN gång själv hos oss sen vi flyttade upp hit för 2 år sen. Dom känner honom lixom inte ens. Filippa eller Hampus. Dom vet knappt vem morfar är. Dom vet tom mer vem deras farmor är som bor mer än 5o mil ifrån, för att hon hör iaf av sig. Det eh samma sak med min systers barn han bryr sig lika lite på den fronten.

Till en början var vi hos pappa och hans sambo jätte ofta, när vi flyttade hit. Men efter tiden gått och  eftersom pappas sambo är som hon är = VÄLDiGT speciell, (hon är nog världens mest egoistiska person jag någonsin mött och allt ska vara på hennes villkor HELA tiden) och eftersom dom aldrig kan behaga sig komma hit eller att han ens kan ringa och bara prata med Filippa som faktiskt kan prata i telefonen nu. Så har man tappat lusten för att umgås med dom oxå tyvärr och det känns så tråkigt! Jag älskar min  pappa verkligen! Men jag känner inte igen  honom längre sen han träffat hans sambo.

Jag har 4 små syskon och han har alltid vart världens, gladaste, snällaste, hjälpsamaste och duktiga person/pappa jag kännt. Han har verkligen vart min iDOL. Jag tappade hakan när han skrev tillbaka till mig:


Jag vet inte om jag har ork o vara på ett sätt som ni vill att jag ska vara på,jag är inte som din mor som har mer tid att bry sig i er alla men så e i alla fall jag.Om jag sen är väldigt ego de får ni själva tycka i så fall......

Som sagt är inte den som vill flaxa o fara på den lilla fritid man har,man åker inte o hälsar på några andra heller så ofta men ,man kan om man vill menar du ,jo men visst ere så alltid.Men de gånger så har det varit not imellan .sjukdomar eller så...


Dom bor 3o min ifrån oss med bil i Skogås. Vadå flaxa och fara. . . Nån gång i månaden kunde man väl iaf offra sig för att träffa sina barn barn en stund! Hans sambo i fråga har 2 barn barn som oxå iofs bor i Skogås. Men dom är hos pappa och dom väldigt väldigt ofta ibland fler ggr i vecka. Jag fattar bara inte, och jag känner inte igen min pappa för fem öre och alla känner lika dant. Min mamma som han ändå levt med i 20 år, mina syskon, hans egna syskon och min farmor osv, det känns som han lever i någon slags låtsas värld och skärmar av allt runt omkring som inte involverar deras liv.

Jag skrev till  min pappa:

Jag är inte arg jag är mest besviken, vill låta dum på något sätt. Men eftersom du känner som du göra så är det nog bästa att vi inte ses och så mer då. Man blir bara frustrerad och ledsen och så. Ja jag vet inte vad, så det känns nästan bäst att slippa bry sig och behöver ha som en sten i magen hela tiden för att det inte känns nåt kul det tynger så himla hårt allt detta så mkt tråkig och negativ energi som gör att man mår dåligt. Bättre att bara låta det vara då så får ni leva erat liv på ert sätt utan att man behöver tycka och känna saker så lever vi då som vi gör.

Du
 har alltid vart världens bästa, jag förstår inte vad som har hänt med dig och attt du ens skriver som du gör och om det är den du är då har inte vi så mkt mer att säga varann tyvärr och jag menar allvar. jag eh ledsen men jag förstår inte bara vad som hänt med dig du ser nog inte själv. . .


Du ser inte hur du är. T
om folk, alla som känner dig ingen får kontakt med dig längre. Du får tycka jag eh dum men, är det värt att tappa kontakten med sina barn och barn barn . . . du lär ångra dig sen. Ta en RiKTiG funderare om livet tycker jag pappa. DU är bättre än det här! Det vet jag! Jag älskar dig! Min/den pappa som finns långt där inne någonstans för det hoppas jag att han gör!

Han skrev till mig:


Jag försöker att skapa ett liv med trygghet. Javist har **** sinna sidor men det har andra med. Hon tycker kanske inte som du eller jag, men då får man ta den diskussionen när detta uppstår och inte samla på sig en stämpel att man har fel i allt man säger,så man ser ner på någon.

Människor har ofta en bild att så här ska det se ut i ett förhållande ellerså.Men den bilden kanske inte speglar sig i mitt o Arjas. utan olika förhållanden ter sig olika ja vist har jag bett henne fara o flygga ibland men vi har i alla fall ofta rett ut det på några timmar. Ja jag e förändrad jag har blivit äldre med mer livserfarenhet,och håller på att lära mej detta med starka känslor med.


Jag skrev till honom:

Hoppas bara att det är värt att inte bry sig om något annat särskilt mkt jag och några av dina andra barn tycker du kunde visat lite att du brytt dig vi finns oxå även fast du blir äldre...

Han skrev:

Ja jag ska försöka bättra mig ,hälsa på o så men det käns som livet rusar fram nu för tiden o man hinner inte med ........



Jag skrev att han ska inte göra det för att jag sagt det, han ska göra det för att han själv ViLL! Annars spelar det ju ändå ingen roll. Ja jag vet inte mer vad jag ska skriva han vill uppenbarligen inte, och då är det inte så mkt att göra. Man kan inte tvinga nån till att vilja göra saker sånt måste komma av sig självt. Men jag känner mig så himla besviken inombords. 

Nu är våran lilla älskling 1 år!

Igår fyllde Hampus 1 år det blev inget direkt kalas med massa folk, men Mervi och hennes gùbe kom förbi och tog en kaffe och hade med sig jättefina paket som dom köpt till hampus och Filippa fick oxå bara så att inte hon skulle bli avis *hihi* ¨Så har alla gjort nu som vi fått paket av. Så att Filippa och skulle få pga av det.

Av Mervi fick Hampus badleksaker från fischer price som blev väl omtyckta av syrran ;) när vi tog ett bad efter tårtan på kvällen. Sen fick dom en varsin kalle anka och kajsa, disney figurer sååå söta!Och Filippa fick ett pyssel med sitt ÄLSKADE Hello KItty pussel, hon bara älskar hernnes kusin Alice och min syster klära alltid alice i hello kitty så så fört Filippa ser det någon stans så skrtiker hon: MAMMA... TiTTA ALiCE!! Så gulligt! Annars fick han från oss och dom andra i våran familj, kläder vi behövde det. Sa till alla iNGA leksaker. Får då hade alla kommit med det. Men det vi fick av Mervi var toppen och högt uppskattde av Filippa ;) Härom dagen var min syster och mamma och dom förbi och hämtade brorsans dator. Då fick dom paket av dom oxå kläder plus ett städ kit till filippa så nu städas det för fullt här hemma!
Här är Kalle & Kajsa och badleksakerna! Tusen tack söta, goa  Mervi!




Sen när dom hade vart hos oss var vi iväg till ica Maxi och handlade lite.
Sen gick vi hem och gjorde iordning tårta. Sen fikade vi.





HAMPUS GLUFFSAR TÅRTA!






Martin är hemma denna veckan han skulle jobbat idag men han är inte riktigt hundra ännu. Sen imorgon är han ändå ledig. Får se vad man ska göra idag här med alla sjuklingar. här hemma. Jag tänkte hur som helst fixa lite här tvätta och så. Sen laga lite hemma gjord kyckling pytt, med kyckling file bitar, potatis, majs, purjolök, och morötter. Får hoppas det blir smaskigt som bara den.
Rss