Gravid idag i vecka 29+4.

Jag orkar verkligen inte mer. Det blir bara värre och värre för varje dag som går... Tog oss ner på stan en sväng idag hela familjen.. med buss! Åt lunch och gick i bara ett par affärer och kikade. Sen så min kropp ifrån helt och hållet. Känns som magen ska sprängas och jag börjar bli för tung för min egen kropp nu! Fötterna typ pressas ner av tyngden och gör jätte ont i. Ryggen orkar inte och värker så jag håller på att... lika så med bäckenet. Med gråten i halsen satte jag mig och familjen på en buss hem och kämpade mig upp för våran sk. helvetes backe.

Den/dom som säger att det är underbart är gravid och
verkligen menar  det.. ja dom skulle jag vilja vara just nu!

10 veckor kvar nu & hur f*n ska jag klara detta!?





Självförvållat.. det kan man svara både ja och nej på, visst 3 barn på kort tid. Men man ska väl ändå inte hålla på att gråta och ha sån jäkla smärta så att man håller på att avlida på plats. Jag funderar starkt och helt allvarligt på att sterilisera mig sen efter detta barnet. Jag har gjort mitt på barnfronten även om jag är ung. Vad som än händer i framtiden vill jag inte ha några fler barn. Och jag vill inte ha nån "sladdis" om många år. Jag vill ha 3 barn som jag hade bestämt redan innan att högst högst 3. Jag vill kunna ge dom all tid, kärlek, pengar, & saker som dom behöver och det räcker gott och väl med 3! Man ska kunna funka rent praktiskt som familj. Med saker, boende, bil, semester osv. Nej 3 barn räcker gott och väl för mig! Ska prata med min barnmorska nästa gång vi ses vad det finns för alternativ inom sterilisering.

Jag går alltid upp, eller det ser iaf ut som jag går upp typ 100 kg när jag är gravid oxå. Just nu ser jag ut som en ballong med armar och ben. Känner sig som en flodhäst. Så fort jag har slutat amma, får hoppas att det går denna gången. Så ska jag ta tag i min vikt på allvar. Jag vill inte vara en "knubbis, tjockis, eller mullig tjej någe mer. Gick ju ner til 69 kg förra sommaren och mådde bättre än nånsin. Ska kämpa efter detta!! Jag vet hur jag kan och vill se ut!! Och det eh inte såhär...

Onsdag

Nu har jag inte bloggat på några dagar! Var ju på barnbasar i söndags med Katja. Hittade lite fina hläder till barnen, men jag höll mig rätt bra denna gången och handlade bara för 200:- Men man får mkt där för det iaf. 

I måndags var jag hos läkaren via barmorskan klockan 9. Blev  fortsatt sjukskriven till den 1 juni... SEn åkte jag hem och bakade och fixade lite mat och tårta osv. var dax för kalas här för Filippa eftersom Hampus var sjuk på hennes 3 års dag. Hela "gänget" kom hit och kalasade. Min mamma och systrar och bröder, och pappa och hans sambo.. Hon fick massa fina presenter. Så det var en lyckad dag!

Natten till igår vaknade jag och frös som bara den. Då hade jag klart fått feber, så hela dagen igår låg jag och sov och vilade på soffan. Martin var hemma och vabbade så jag kunde vila. Idag känner jag mig lite bättre. Men fortfarande inte helt 100 ännu.

Idag fick jag tid för tillväxt ultraljud och könskoll den 25 maj. Då kommer jag vara i vecka 33+0. Spännade att se om det blir en stor bebis denna gången eller om det bara eh SF måttet som eh stort. Och om det verkligen är en tjej där inne som dom trodde på rutin UL i vecka 18.

Fick barnen i säng för en stund sen och nu ska jag & Martin lägga oss och se en film.

Söndag

Gårddagen var supermysig med massa god mat och trevligt sällskap. Dom begav sig härifrån strax efter 19. Då hade det vart fullt ös på barnen, så både barn och föräldrar var lagom trötta. Vi plockade upp leksaker, gjorde kvälls bestyren med barnen sen skruvade jag upp spjälisen dom hade med sig och satte den på plats. Sen hoppade vi oxå i säng och såg en film. Jätte bra verkade den men jag somnade som vanligt efter ca en halvtimme. *hehe* Så som sagt så bra var den.!

Nu mot slutet av graviditeten har jag sovit i nån slags dvala. Drömmer mkt knasiga drömmar och sen dragen i benen när man sover är ju bara för härliga.. eller inte! Jag har fått det med varje barn mot slutet, undra vad det beror på.

Idag är det barnbasar klockan halv 12. Så jag tänkte försöka ta mig dit och kika om jag kunde hitta något fint till lilltjejen i magen, och nåt litet till dom andra 2. Blir ALLTiD att man köper på sig för mkt, när man eh där.



Om jag bara kan och orkar ta mig dit. Sista dagarna nu har jag haft så ont i mitt bäcken och inte minst ryggen som känns som att den ska gå av när som helst! Ska till läkaren hos BM imorgon och hoppas klart på en fortsatt sjukskrivning. Men eftersom det bara blir värre och värre hela tiden så borde det inte bli några problem.

Sen idag måste jag handla lite inför morgondagen. Vi ska ha lite kalas/kvällsfika för Filippa som blev 3 år den 16 april. Men eftersom Hampus var sjuk så kunde vi inte ha kalas just den dagen. Så min mamma, syskon, mormor & pappa med sambo kommer förbi en sväng på eftermiddagen.. Blir lite dropin fika sådär. Folk för komma när dom kan efter jobb osv..

Nu vaknar småttingarna här. Så nu blir ingen mer data. Vi har bestämt det att på dagen när barnen är vakna så ska datan vara avstängd. På morgonen eller kvällen när dom sover kan man sitta om man vill. Allt för att vi ska hinna med hemmet och barnens behov och allt runt omkring till 100 %. Annars blir det gärna att man som en magnet ibland sitter vid datorn, fast man inte ska/borde.. både jag & Martin.

Besök och underbart väder!

Idag har jag fixat här hemma. Efterrätt, sallad, och potatis gratängen står i ugnen. Och snart kommer Katja med familj och bär det av ner mot grill platsen. Underbart väder, men varmt!  Och såg att det ska bli varmare och varmare grader nu dag för dag! Det hinner knappt bli vår innan sommaren ska knacka på dörren :)
Men jag klagar inte..

Nu ska jag fixa det sista innan dom kommer.

Bjuder på en bild från igår!

Fascination


Kan man bli annat än: GLAD & LYCKLiG!

Och finns det nån somrigare låt än denna!?

ENJOY! :P



Graviditets förvirring AB


Sådär då har man varit iväg hos barnmorskan. Allt såg bra ut!

Blodtryck: 118/79.

P-glukos:6,5 (strax efter frukosten)

Fosterljud: 144

HB värde: 122

Vikt: + 5 kg sen inskriveningen

SF mått: 29 (precis vid den högre strecket av kurvan)
Fortsätter magen att växa såhär mkt uppåt på kurvan
 så var det prat om ett ev. tillväxt UL.


Är så sjukt förvirrad när jag eh gravid, har varit det varje gång! Och just nu ere nog som värst med denna graviditeten. Kom till BM som jag hade skrivit upp klockan 9. Då hade jag inte tid fören klockan 10.30 egentligen. Men hon tog emot mig iaf. Fick en tid till glukos belastning nu på måndag 07.30 trodde jag och stoppade lappen ner i väskan, kommer sen på, på bussen hem att jag har läkartid på måndag klockan 9. Och glukos belastingen tar ca 2 ½ timme så det hinner jag inte tänker jag och ringer min barnmorska när jag kommer hem och säger att vi måste boka om tiden pga av läkarbesöket på måndag. - Men Caroline säger BM. Du fick ju en tid onsdag 29/4 klockan 07.30. Jag kikar på lappen i väskan och visst har hon rätt! *hehe* Suck.. vad säger man.

Martin är iväg på Ica Maxi och handlar med sin jobbar kompis och jag ringde och bad han köpa en filofax! NU är det dax att börja anteckna vad när och hur jag ska göra. Lagom snurrigt annars att komma ihåg allt. DEn lilla boken lär säkerligen bli min bästa vän resten av graviditeten och ett tag efter.

igår .. och .. idag


Nu är bloggen klar och fixad precis som jag vill ha den. Är sååå nöjd! Tusen tack Jesica för all hjälp.. Du är helt fantastisk! Vad tycker ni!? Vill du oxå köpa/beställa en design av henne så gå in på. www.designbyjessica.blogg.se/



Jag kom aldrig iväg igår som planerat förens Martin kom hem från jobbet vid 16 tiden. Barnen hade nog en "terrorisera mamma och trotsa allt hon säger dag" , så jag fixade lite här hemma istället, vek bort tvätt, bäddade rent i våra sängar osv. Sen pratade jag med Katja igår! Dom har en spjälsäng vi ska få köpa, så nu är det löst! Plus att vi ska köpa deras baby bilstol. Man får ju bara ha bilstolar en viss tid av år och den vi har eh nog förbrukad på¨årgången. Vi fick köpa den av Martins mammas jobbar kompis när Filippa skulle komma. Och då hade redan hon andvänt till sina barn. Sen den åker i grovsoporna nu. Gud man skulle aldrig förlåta sig själv om det hade hänt nåt pga av att man inte riktigt vet hur gammal bilstolen egentligen är.

Åter till gårdagen. Vi tog bussen bort till Moraberg hela familjen när Martin kom, lovade Filippa att gå på "Donken" som syrran & Matte lärt henne att säga, så det fick bli äta där. En gång i månaden för man slarva.. Jag åt Hamburgare med side sallad. No pommes. Sen gick vill till Rusta och handlade tvätt medel, sköljmedel och lite sånt där. Kikade även lite i dom andra affärerna när vi ändå var där.

Blev rätt sent innan vi kom hem. Så vi får se när barnen vaknar idag. Tror inte dom kom i säng fören halv 9 igår. Och inte ett ljud på hela natten. Jag har sovit gott som bara den. Var uppe och kissade vid 5 tiden. Och då kunde jag inte somna om låg och försökte ett tag men jag var klarvaken. Så jag gick upp och satte mig lite här i tystheten och kikar ut på det underbara vädret, innan dagen börjar igen. Ska vara hos barnmorskan idag klockan 9. Ska bli spännande och se hur mkt magen växt. Men jag kommer skämmas att säga att jag gått upp nästan 4 kg på en månad. Ska få en tid idag till att göra sån glukos belastning. Hoppas man inte åkt på någon grav. diabetes. Mina andra 2 graviditeter har ju gått "fläckfritt" igenom.

Ska kanske träffa Katja idag vi får se hur det går efter att jag varit hos barnmorskan, igår var det nätt och jämt att jag ens kom upp för backen från bussen och hem. Hade så ont i ryggen och bäckenet så jag höll på att smälla av. Och saker som att resa sig upp när man väl satt sig är ju ett projekt i sig. Man vill nästan skrika ut ibland...

Återkommer när jag varit hos Barnmorskan!



GRAViDiTETEN

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.



 

.* . Här kommer magbilden . * .


... Vecka 28 + 4 ...





Torsdag

Idag vaknade vi här i stugan kvart i 7. Hampe har sovit bra inne hos Filippa. Så jag har sovit relativt bra förutom kiss och drick pauserna. Martin som tom skulle iväg till jobbet, fick sova en hel kvart längre än oss andra.. Men nu har han kilat iväg till jobbet för att jobba sista dagen på veckan, han är ju ledig fredagar och måndagar. Vi resterande i familjen ska väl strax få lite frukost serverad, sen klä på oss och sticka iväg till ÖB och lite såna ärenden. 

Om en vecka är det äntligen dax för lilla syster plus sambo att hit till Södertälje, ska bli jätte kul att ha nån i släkten lite närmre, och särskilt dom som står oss närmast! :P Resten av familjen bor ju några mil ifrån oss. Martins släkt i Skåne och Blekinge. Min mamma ca 10 mil, pappa runt 4 mil men han träffar man inte allt för ofta. Alla har ju sitt lixom. Vi har vårt ...jobb, barn, och allt runt omkring och även dom har jobb och annat. Brukar dock bli att man träffas lite mer på sommar halvåret.

Nu har vi en underbar helg att se fram emot, med toppen väder, varmt och sol! För vår del blir det grilla. Har massa smaskigt i frysen som man kan stoppa på grillen! Fläskfilè, kycklingfilè, kotletter osv. *yaaammi*

Åh vad jag längtar tills bebisen kommer nu. 79 dagar kvar men jag hoppas den vill dyka upp lite innan iaf. Fattar inte hur bebisen ska få plats där inne snart, för större ska den ju bli. Det eh ju nu den ska börja "växa på sig"... gör skit ont när den vrider och vänder sig där inne vid revbenen och så.! Ska ta ny magbild här under dagen och slänga upp.

Nu är det dax att sätta fart här hemma!

Ha en bra dag :)

Blogg design & fix!

Som ni ser har jag beställt en ny blogg design av Jessica, blev supernöjd!! Men såklart när allt var färdigt skulle jag in och byta färg på klockan jag hade till grått, då blev det en punktlista vid inlägg osv, och även tecken snittet där ändrades. Att man alltid ska pilla. Fast å andra sidan så har det alltid funkat förut... Försöker få tag på Jessica och kolla om hon kanske kan lösa det åt mig. Jag eh verkligen inte så haj på sånt dära...

För övrigt idag så har det fixats och donats här hemma. Har fått ta ner Hampes nya växa säng vi köpte ner i källeren för tillfället och satt in hans spjälsäng i Filippas rum. Han är inte mogen ännu tydligen för en växa. Han springer upp hundra ggr på en timme typ så det blir mest som en lek, och det hjälper inte att liga hos honom heller. Det eh bara bus. Så han får sova kvar i spjälisen ett tag till och vi måste skaffa en ny spjälsäng till lilltjejen i magen. Vi hade ju 2 men gav bort ena till syrran, så det skullle slippa stå och ta plats i källaren.. * tjii fick vi * Filippa var ju hur lätt som helst nnär vi bytte säng, men inte lilleman. Han eh alleles för buuusig!

Har inte hänt så mkt mer som sagt, fixat, donat, städat och putsat. Nu ska jag göra en smoothie till mig och Martin, sen blir det film & natti natti!

Sömn & Mat

Mår MKT bättre idag.. Har fått sova inatt! Kan ju varit att jag hade sovit typ 8 timmar på 4 dygn som kroppen sa ifrån igår, annars vet jag inte. Är klart fortfarande seg, men det eh ju sånt som kommer efter. Vet inte vad man ska göra idag, Martin jobbar till 16. Barnen hostar och nyser ännu så det kanske får bli en till vilo dag..? Himla vårförkylningar som inte vill ge med sig...

Martin var iväg igår och storhandlade på Ica Maxi. Blev bussen dit. Handlade för ca 2000:- och när han kom till kassorna så hade han glömt sitt kort hemma. Så han fick ta taxin som stod och väntade på honom utanför, hem och tillbaka till Maxi och sen hem igen *hehe* Hur som helst nu är det iaf fyllt i skåpen igen och denna gången bara massa BRA mat... inga äckliga halvfabrikat. Martin har bestämt sig nu han ska ner i vikt! Så idag blev det en jätte smarrig parmaskinka sallad till lunch, med keso till. Ska nog ta något liknande till lunch jag med men för min del blir det nog en kyckling sallad, får ju inte hålla på och banta nu när jag eh gravid. Men man kan ju iaf tänka på vad och hur man äter. För bara denna månaden som vart har jag gått upp 3,5 kg och allt som allt nu från inskrivningen 5 kg.

Ne på tal om mat nu är det dax för frukost här hemma.
Hampe säger "ataa", så det eh bara göra dom till lags ;)

Hej så länge.

.*. bwäää .*.

Vart en sjukt jobbig natt Hampe har gnytt,och gnällt minst varje halvtimme. Filippa har hostat som tusan. Så mkt sömn... ne det kan man inte påstå. Nu ligger jag helt utslagen! Feber ont i halsen och trött som en gnuu..
 Eller kanske rättare sagt, en blivande 3 barns mamma. ;)
 
Återkommer när jag eh lite bättre.

Dagen kort & gott.

Idag har vi varit iväg hela dagen, och hela familjen. Vi började med i morse strax innan 10 att gå till Ica Maxi, där blev det frukost/lunch,  jag slängde i mig en smarrig kyckling sallad. Sen gick vi vidare för att köpa skor till barnen blev ett par jätte söta gympa skor till Hampus. Och Filippa fick 2 par skor. Ett par gympa skor som hon valde ut själv, och ett par ballerina  skor, som jag valde  till henne. 

Sen åkte vi ner på stan och handlade lite på apoteket för att sen åka tillbaka till Ica Maxi för att storhandla lite innan vi slutligen kom hem. Nu har vi ätit, badat barnen, stoppat i hårfärg i håret, och har precis stoppat den minsta i familjen i säng som var helt slut efter dagen. NU måste jag springa och skölja ur den bruna färgen så jag kan göra mina slingor sen :)

Hey Hopp!

DU är allt!



Var bara tvungen att kolla om det funka. Kan ju iaf skriva at denna låten ska jag ha på min och martins bröllop. Jag bara älskar den, den är så vacker!

.*. Lördag .*.

Igår när jag väl hade piggnat till vart den en långsam prommis till Ica Maxi. Gick dit för att köpa saker till en smoothie, så jag slipper slänga i mig massa godis när sötsuget faller in. Blev Natrurell lätt yougurt, linfrön, kiwi, frusna jordgubbar som jag mixade ihop när vi kom hem! Supergott verkligen, både mättade och stillade socker suget!! Tack för tipset Anette! Blandade en hel kanna igår så det blev ett glas sånt, här på morgonen när jag vaknade. Behövdes verkligen en vitamin kick för att starta dagen idag.



Natten har varit förjävlig rent ut sagt! Jag skulle ju försöka komma i säng relativt tidigt, men jag fastnade framför ett superbra avsnitt av: Without a trace. Sen gick jag och la mig i vårt sovrum och kikade klart på det lilla som var kvar av filmen Australia. Då börjades det... Filippa hade någon konstig skällande hosta, hon hostade, & grät helt hysteriskt och höll på så att hon nästan spydde. Gav henne först vatten så hon fick dricka, och sen hostmedicin. Sen la jag henne brevid mig på Martins sida i våran säng, sen började Hampe och helt plötsligt och skulle ha välling. Sen har dom hållt på om varannat hela natten... så den där "ta igen sig sömnen" jag pratade om kunde man ju bara glömma! Till på köpet skulle lilleman i familjen upp klockan halv sex i morse. Ibland är det ju bara för härligt att vara småbarns förälder! ;)

Idag kommer älsklingen hem, vet inte när men det lär bli runt eftermiddagen/kvällen nånting. Det hade gått jätte bra därborta igår, mormor tyckte han var så snabb, duktig och effektiv. Så det var ju skönt dom var nöjda, kanske han får lite fler saker att göra där borta framöver.Vet inte vad man ska hitta på idag. Barnen är ju inte riktigt 100 uppenbarligen. Men sen har ju aldrig lite frisk luft skadat, bara man klär på dom ordentligt. Är klarblå himmel här redan.

Måndag = Lön & Barnbidrag här i familjen. Jag ska faktiskt färga och slinga mitt hår då har jag tänkt. Gjorde det förra sommaren och det blev sån här färg.. Kul med lite förändring! Även om det bara en slingor så gör det mkt liv i håret.



Nej nu river barnen hela lägenheten låter det som *hehe*

Hej Hopp!

 

.*. igår .*.

Hehe, var rätt trött imorse när jag lyckades knåpa ihop förra inlägget.
Men nu har jag ätit, druckit lite te osv. Så nu börjar jag piggna till. 
Ena barnet sover så jag tänkte sätta mig och skriva lite.

Dagen igår var rätt händelse rik. På morgonen kom äntligen vår efterlängtade nya kyl/frys. ÄNTLIGEN! Vi ska tydligen få vår ugn bytt med fick vi meddelat, så det kommer bli tip top där inne efter maj månad nu.. Nya luckor, golv tapeter och vitvaror. Nu fattas bara nytt kös möblemang. Men det får vänta lite.

Sen när vi stod med barnen i hallen och klädde på dom för att gå till Ica Maxi plingar polisen på våran dörr. Både jag och Martin ser lite förundrade ut när vi öppnar dörren och dom står där och säger att dom fått ett samtal om ett lägenhets bråk. Vi säger båda nej här har det inte varit något bråk vi är på väg för att handla, och våran dotter fyller 3 år. Men hänvisar till grannen precis över oss där det varit en himla liv med buller och dunk under förmiddagen där uppe.

Vi är iofs så vana vid deras grejer ovanför oss nu. Där eh det dunk, buller och liv i stort sett dygnet runt. Vissa nätter vaknar jag av hur dom håller på där uppe, jag är inte den som vill klaga men en natt ringde jag störnings jouren när min syster och hennes kille oxå var här och vaknade av det. Tex bara här förra vecka stod dom och grillade förmodligen med en engångs grill på ballkongen. När dom var färdiga hällde dom i vatten och kastade ut både vatten och kol resterna från ballkongräcket.  Och jag hade min nytvättade tvätt där ute, som hängde på tork. Mindre kul. Grannen under oss blev skit förbannad och gick upp och sa till dom. Dom hör tydligen oxå hur dom väsnas på kvällar & nätter, och då bor dom ändå en våning under oss... Det tillhör väl vanligt folkvett att man kan ta det lite lungt iaf efter 22 om kvällarna. Och grilla på ballkongen och kasta det sådär. Ja vad säger man. Vet inte hur det gick med polisen igår. För vårt klagomål kom vi ingen vart med i brist på bevis. När man hela tiden får klagomål och tom besök av polisen kanske man borde börja tänka då..?



Tänkte på det härom dagen att det här året har gått så himla snabbt! Det eh lixom snart maj redan.. Och det eh så mkt man vill göra, mål, drömmar och planer. Först och främst ska jag ju klart föda vårt sista barn. Sen ska jag verkligen ta tag i mig själv och min vikt. Som i sin tur kommer leda till att jag äntligen kan få min bröst förminsknings operation+lite lyft. Ville vänta tills jag fått våra 3 planerade barn innan jag tog tag i det med operationen. Sen önskar  jag att jag och Martin äntligen kanske kan bli man och hustru, till  nästa sommar. Och till dess måste vi försöka spara... Vill även försöka börja med körkortet, men man kan inte ta allt på en gång. Nu när vi inte ska ha någon bil ett tag så kanske det faktiskt finns utrymme till ett sparande till även körkortet, vi får väl se.

Både jag och Martin går och släpar runt på alldeles för många kilon. Minns förra sommaren när jag hade gått ner till 69 kg i vikt. Hur bra man mådde i kroppen. Nu är jag iofs gravid men man känner som som en val eller en stor klump bara. Trött och inte mkt ork alls. Lika så med Martin, jag tycker han är trött för jämnan. Visst är det krävande att vara små barns förälder och försöka sköta allt runt omkring, men man hade orkat, mått och varit så mkt gladare om man hade vägt lite mindre. Vi har ju anlag iaf min familj att gå upp lätt i vikt. Så jag ska gå till läkaren när jag ammat klart och försöka få lite hjälp på traven med Reducil som dom så fint heter. Dessa ska klart kombineras med bra mat och motion.

Just nu känns dagarna, veckorna & de återstående månaderna som en evig väntan innan bebisen ska komma. Man känner sig mer eller mindre handikappad just nu, kan inte komma iväg och hitta på saker som man önskar att man orkade och att kroppen klarade. Försöker iaf ta en liten prommis nästan varje dag, om kroppen tilllåter. Bättre en liten bit än inget alls.

Låt tiden gå fort nu! :) Jag vill börja leva igen!!

Så var det d här med rubrik..

Vi hade en toppen dag igår på Flippans stora dag. Tog en sväng till Ica som planerat för att köpa det sista inför fikat och Filippa fick välja ut en present som lovat. Blev en film med Teletubbies. Jag tycker mest det är för bebisar *hehe* Men hon gillar det! Sen var det bara hem och börja baka och fixa. Ställde mig och bakade ihop tårtbotten och vispade, skärde, och blanade ihop alla saker till tårtan.

Såhär blev slut resultatet tillslut:



Sen kom syster och hennes sambo + hans mamma förbi och fikade. Eftersom Hampe inte är helt frisk så har vi satt den 25 april som kalas datum. Filippa fick jättefina kläder och en super mysig Nalle phu filt av dom! Här är lite bilder från gårdagen, resten finns på bilddagboken.












Idag är Martin iväg & jobbar lite, han kommer hem igen i morgon. Var lagom segt att gå upp i morse vid halv 7 tiden. Har sovit skit dåligt i natt. Ikväll har jag planer på att lägga mig redan när barnen ska sova, så jag kan försöka sova igen lite. Hampe är inte riktigt pigg ännu, förkyld som tusan. Så det blir inne aktiviteter idag... film, rita, bygga lera osv.

Ne nu ska jag umgås lite med barnen.

Ha en bra dag! :P

Hipp Hipp Hurraaa!

Idag blir våran älskade FILIPPA 3 år. Tycker nu när man tänker på det att tiden bara rusat iväg och vips så har åren bara gått. Känns inte som det var allt för länge sen hon låg där i den där lilla plast baljan på BB.



Och nu har hon hunnit bli stora tjejen..

Stort grattis på födelsedagen min älskade lilla prinsessa!!



Lite senare idag kommer min syster, Mattias och hans mamma och fikar. Blir bullar och tårta och massa mumsigt! Idag får man faktiskt unna sig ;) Nu blir det lunch här hemma sen ska vi kila bort till maxi och handla lite, Filippa ska få välja nån present där nu innan det blir cykelköp nu på måndag!

Sjukstuga, bak, och nyttiga saker!

Dagen har tillbringats mesta delen i köket, med bak och matlagning. Har bakat bullar inför imorgon till Flippans födelsedag + matbröd (frallor) med havregryn och linfrön i till Hampe så han får i sig något nu när han eh sjukling.

Martin kom hem från jobbet här för ett tag sen och nu har både han och Filippa deckat på soffan, och Hampe ligger och vilar och kikar på film.



Tog tempen nu på honom efter att alvedonen slutat verka, men den går uppåt 39.4. Men han dricker bra och äter det han har lust med, har tillomed ätit lite mat när vi andra åt så det går nog ingen nöd på honom.

Får se när Martin vaknar om han ska cykla iväg och hyra ett par filmer. Jag har förbjudit honom att ladda ner film. Hade vart lagom kul att åka dit på nåt så dumt som att ladda ner film när vi väl blivit skuldfria sen. Då vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Även om chansen inte är så stor så är det ju dryga böter om man mot förmodan skulle bli haffad. Har llovat han film kanaler istället eller att vi kan gå med i en filmklubb och betala 199:- i månaden så kan man hyra hur mkt film man vill som är relativt nya..

Tack för alla tips vad det gäller nåt nyttigt att stoppa i sig när hunger och sötsug faller in. Jag röstar starkt på dessa förslag:

Anettes
*naturell yoghurt av nått slag, me linfrön och bär, de mättar bra och stillar sötsug*
Jonnas:
*blanda typ lättyoghurt med banan och frusna jordgubbar och mixa sen det.. mättar jättebra..* 

....................................................................................................

Alexandra: Jag brukar käka makrillsburkar när det där suget kommer! Du vet, i tomatsås!
Jag tycker oxå jätte mkt om makrill men tycker inte det mättar så mkt om man bara ska äta det, eller så blir man iaf hungrig väldigt snabbt igen.



Ska köpa hem lite av det först nämda.
Både nyttigt, gott och mättande som sagt!!

Gäääsp

Inatt känns det som man knappt lyckats sova något alls. Som om man legat i någon slags dvala. Vaknat av minsta lilla ljudet. Är så jobbigt när man har såna peroider och nätter. När Martins klocka ringde i morse klockan sex var jag mer eller mindre klarvaken. Så det var bara att gå upp. Även fast inte barnen var vakna ännu. Men det tog inte lång tid fören dom vaknade. Hampe har blivit sämre, han var glödhet när han vaknade, och hostar mycket, så jag tog tempen på han nyss. 39 grader hade han... Så det blir bara kall dryck och glass och sånt för honom idag.

Så typiskt. Imorgon fyller Filippa 3 år. *STORA TJEJEN*
Hoppas inte vi oxå ska bli sjuka nu. Allra minst Flippan imorgon iaf. Hon eh med lite hostig nu på morgonen. Det får bli vi i familjen här hemma imorgon. Har tackolov trollat fram lite pengar tills dess. Så det blir tårta och lite fika. Har vart en dålig månad den som var penga messigt. Martin fick bara ut en strunt summa i lön för att han var borta från jobbet där vid inspelningarna. På måndag är det löning, då ska vi köpa henne en ny cykel, en jättefin rosa som vi har hittat med stödhjul, han har valt ut den helt själv när vi varit och kikat.

Martin jobbar idag till 16, sen imorgon har han tagit komp. ledigt för att Filippa fyller år. På fredag och lördag ska han vara borta, hemma hos min mormor och hjälpa dom att klyva och stapla ved så dom får iordning där. Så han kommer väl hem lördag kväll skulle jag tro. Vad vi ska göra vet jag inte, nu när Hampe är sjukling. Får bli inne och se film och kurera sig och hoppas på att det snart blir bättre.
 
 

.* . Liten sjukling .*.

Idag är det snorigt, nysigt och hostigt här hemma. Verkar som att Hampe håller på att bli sjukling. Skulle vart hos sjukgymnasten klockan 8.45 men Martin kunde inte vara hemma från jobbet = lika med ingen som kan passa barnen. Så jag får boka om det till ev. torsdag, när jag ska till BVC  för 1 ½ år kontroll med Hampus om han nu är pigg då.

Vaknade vid halv 5 i morse av att Filippa hade växt värk i bennen. Gav henne Alvedon och tog hudkräm och masserade henne på bennen en stund. Sen gjorde jag min vanliga runda. Toaletten för att kissa och sen ett stort glas vatten. Tog säkert en timme för mig att somna om. Låg och vred och vända på mig fram och tillbaka innan jag äntligen måste ha somnat. Strax innan 7 kom båda barnen in som vanligt. - Mamma nu eh vi vaakna. *hehe* Så det var bara kliva upp.

Puttade på lillebror som sover här ute i vardagsrumet när han är här, och sa åt honom att gå in och lägga sig i våran säng. Tänkte så han fick sova i lugn och ro.  Han har vart här lite över en vecka nu. Tror han ska hem idag. Idag kommer iaf mamsen och dom hem igen från Dalarna.

Jag måste iväg och handla idag. Nu är det verkligen utplockat här hemma! Tänkte be lillebror att passa Hampus en stund eftersom han som sagt verkar lite krasslig, så kan jag ta med mig Filippa till affären. Ska bli så skönt. På Filippas födelsedag nu på torsdag kommer dom och byter ut kylen här så nu får vi både kyl och frys. Äntligen! Har verkligen vart jobbigt att bara ha ett frysfack. Så nu kan man handla hem lite mer åt gången framöver.

Magen växer så det knakar just nu, och det känns verkligen. Har sån växtvärk vissa dagar! Ska tillbaka till barnmorskan nästa onsdag då var det 5 veckor sen jag var där sist. Får se vad SF måttet ligger på då. Jag har gått upp 4 kg sen inskrivingen nu. Och dom sista 3, är nu på 4 veckor, vägde mig nu på morgonen. Mindre bra! Vart alldeles för mkt god mat och snask nu under påsken och så. Blir inge mer godis nu för min del. Och ska försöka sköta maten bättre! Jag vet precis hur man ska och borde äta sen att man kanske inte gjort det nu är ju en annan femma! Vissa dagar eh jag sådär sjukligt hungrig fast jag kanske bara ätit 2 timmar innan. Då slänger man i sig nån macka eller nåt snabbt bara som egentligen bara eh skit! Vad äter ni när suget faller in som man inte behöver gå upp hundra kg av, och som man ändå blir mätt på!?

Måndag

Kvällen var supermysig igår med trevligt sällskap. Herrskapet begav sig härifran strax innan 22 tiden. Då var det dax att cykla hemåt och lägga deras barn som är 6 och 8 år. Vi la oss och kikade på film i sängen, och jag somnade självklart som vanligt rätt omgående. Vaknade i morse. Och kände bara aaaaaaaaaaaj! Dagen igår gjorde sig påmind vill jag lova minst sagt! Mitt stackars bäcken och ryggen. *bwääää* Men vad gör man inte när det eh fint väder!?











Får se hur Martin känner sig när han vaknar. Blev ju som sagt lite vin och öl. Vädret är inte det bästa idag, än sålänge iaf.  Så det får kanske bli en inne dag. Har satt barnen framför Ice Age. Och själv tänkte jag baka lite nybakt bröd, till dom andra tills dom vaknar. Själv blir det som vanligt havregrynsgröt för min del. Har blitt lite för mkt god mat och snask här under påsken. Man faller så lätt in i det igen.. så skärpning Caroline! Jag sak ju trotts allt ner alla kilon sen igen så. Lika bra att försöka tänka på det så mkt som möjligt redan nu.

Ha en bra dag!

Underbart väder och grill på g igen!

Idag hare vart en ute dag! Åt bara frukost i morse sen gick vi ut allihopa upp till Torekällberget och kikade på djuren några timmar. Vilket kanonväder det har varit idag. Helt fantastiskt! Nu vid 17 tiden kom våra middags gäster på besök. Martins jobbar kompis med familj. Så nu ere dax igen, dom står ute och grillar hela gänget. Bara jag och barnen här inne. Har fixat med potatis gratäng sallad och slutligen äppelpaj + vaniljsås till efterrätt. Har varit en toppen dag helt enkelt än sålänge. Dom andra dricker vin/öl och jag får klart nöja mig med juice eftersom man eh gravid och dan*hihi* Lite midre kul när det börjar bli sommar att ha en bulle i ugnen faktiskt. Saknar en kall öl eller ett glas rött till maten, speciellt en dag som denna. Men jag har hur många somrar till framöver som helst på mig ;)

Nej nu e allt färdigt här så nu tänkte jag ta med barnen och springa ut till dom andra. Tagit massa fina bilder idag som jag lägger upp på bilddagboken sen.

Ha en underbar kväll!

Tjoba Looba

Nyvaken och har haft riktigt verkliga mardrömmar inatt. Så illa så att när man vaknar vet man inte om det verkligen har hänt eller ej.. För övrigt har jag & även barnen sovit bra inatt! Fint väder idag igen. Man kan inte annat än njuta! Tänkte baka något gott nu på morgonen. Och sen ta med familjen på picknik i det någorlunda gröna! ;) Får se vart det bär av!

Idag är det exakt 3 månader tills lillskruttan i magen är beräknad! 11 JULi. <3 Och min kära lillasyster hon har bara 48 dagar kvar nu, tills deras lilleman kommer! Lagom avis man kommer vara. Fast det var ju samma sak sist, då var det ju min tur att få 6 veckor före henne. Men jag känner det kommer det vara såhär fint väder, så kommer tiden gå snabbt! Kul för barnen sen att ha kusiner så tätt, när dom blir lite större. :)

Undra vad man ska göra denna sommaren. Hon kommer jhu komma precis i början av semestern. Har sagt till Martin att jag åker inte iväg ner till Skåneland innan vi fått nu. Alltid när man är där ska man flänga och fara runt till alla där nere som klart vill träffa en. Och jag orkar inte det just nu.
Martin får snart ta en tripp själv med barnen, har vi sagt istället.
Dåå ska jag passa på att vila kan jag lova!

Ne nu blir det frukost bakning, dusch och sen utgång!
Idag ska vi grilla igen, idag blir det kyckling fileer, + potatisgratäng & sallad!

Ha en bra dag & glad påsk!

Dagen kort & gott.

Idag har dagen gått rätt fort tycker jag. Känner mig lite gladare idag.. vi vaknade vid halv 8 tiden i morse. Fixade och donade lite här hemma. Barnen sov lunch, sen var det dags för mat. Blev grillat igen. Och idag hemmagjorda hamburgare med bröd grönsaker, och strips för den som ville ha det. Sen plockade vi av bordet, klädde på oss och gick ut och lekte med barnen några timmar i det fina vädret. Fullt ös är det som vanligt på mina små knattar, så halva tiden tillbringade vi inhängnat på dagis område och lekte.










Kom in för en stund sen. Hampe har redan somnat. Jag tänkte göra mannagrynsgröt till oss andra till kvällmat. Är en riktigt gröt människa jag. Nyttigt och gott. Sen ska jag natta Filippa, och slänga mig på soffan framför en film. Har haft såna sammandrtagningar nu nån vecka, och både igår och idag så har jag haft rätt mkt förvärkar. Fick ligga hela kvällen med värmekudde på magen igår. Jag måste försöka ta det lite lugnare. Men det eh verkligen lättare sagt än gjort.
Det får/ska inte komma nån bebis än på minst 8 veckor iaf!!
Men man vill ju räcka till åt alla, även sig själv.



Tagit lite bilder för övrigt idag blev några på
 mig & Hampe medans Filippa sussa midag.







Hoppas ni med haft en bra dag!

GLAD PÅSK!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Malin,  5 saker jag ska göra under 2009.

1: Föda barn.
2: Börja med ett sparande.
3: Gå ner i vikt!
4: Minska stressen i mitt liv.
5: Börja med körkortet.

Härmed utmanar jag Jossan, Sara, ThereseAnette och Alexandra ! :-) Antar ni utmaningen ska ni i er tur utmana fem andra. Skriv gärna en kommentar om ni tar utmaningen:-)

Grå dag, lika dan som jag!

Usch vilken trist och grå dag! Man känner sig inte riktigt på topp. Igår beslutade vi oss för att vi ska sälja våran bil. I och med att Martin fick 13000:- att betala i rest skatt och att vi har ett lån på 4000:- i månaden så känner vi att det är det enda rätta, vi har inte råd med  en bil just nu. Var tvungen att avboka ultraljudet som jag hade sett fram emot på tittut. Känns skit trist, allt kul bara bort... Går bara här hemma och är högst här i krokarna när man väl eh ute. Är van att kunna hälsa på familj, och nära och kära. Men nu kan/kommer vi inte ens kunna det. Jag önskar man vann på Lotto. Ska bli så skönt när både jag och Martin jobbar båda två, och lånet när klart! Sen kan vi börja leva på riktigt.

Gråtit mkt senaste dagarna... är så sjukligt trött just nu... Mått skit illa i 4 dagar. Tröst äter till ingen nytta alls. Har inte vart så trött nånsin som denna graviditeten. Fast å andra sidan så är det mkt som händer runt omkring. Full rulle hela tiden. Och jag kommer inte ens till dagis med barnen. Så det blir ingen direkt vila. Magen eh tung nu och värre ska det bli. Längtar som bara den tills bebban kommer. Det är faktiskt det  som man ser fram emot nu, längtar och väntar. Tiden tills dess känns som den kommer bli rätt så mkt som det eh nu.  Jag måste försöka vara stark för jag vet att det blir bättre. Men det kommer dagar och stunder i livet som bara känns förjävliga och rätt tunga. Är så glad att jag har min älskling och mina underbara barn... Ni får mig att se ljuset i mörkret!

I helgen ska det bli fint väder! Brukar må och vara lite gladare då. Jag ska försöka rycka upp mig och hitta på lite i helgen med min familj. Det hjälper inte att gråta, eller tröst äta och allt det där. Blir lixom inte bättre än vad man gör det, att gräva ner sig det hjälper inte alls. Allt blir så extra känsligt när man är gravid oxå, har vart rätt oki faktiskt fram tills nu.



Har inte ni oxå såna här dagar & stunder när allt bara känns hopplöst och förjävligt!?

Magen

Idag vaknade vi kvart över 8. Tyst och skönt här. Lillebror är i skolan och kommer tillbaka mot kvällen. Och Martin jobbar till 15 tiden. Så det eh bara jag och Hampe bus här hemma. Vet inte alls vad man ska hitta på idag. Solen kikar fram mellan molnen. Så vi ska väl ut en sväng och bygga i sandlådan iaf. Skönt att Flippan är hos Sara nu några dagar så hon får hitta på lite kul, för jag är verkligen inte världens bästa och aktiva mamma som det är nu. Jag försöker komma ut en sväng varje dag klart så dom får leka & gå en sväng. Men mer än så eh det inte. Är så trött hela tiden. Började dricka min blutsaft igen igår. Får se om det gör någon verkan. Tycker tiden kunde gått lite snabbare! Min mage blir stor så snabbt så det känns redan som man vart gravid i evigheter...

Vi ska inte iväg på ultraljudet på tittut den 20/4.. Känns skit trist, men vi har verkligen inte råd nu efter det att Martin fick sin rest skatt.




Tog en magbil i morse. Vecka 26+3.
94 dagar kvar till beräknad förlossning.



 

Barnet


Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Och vikten är ca.1000 g. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.


Mamma


Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.


Klåda


Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.


Pappa/partner


Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Idag

Jag och lillebror tog en sväng till Ica maxi på förmiddagen för att köpa lite lunch. Gick sakta men säkert & det var varmt och skönt! Gick hem och gjorde lite lunch. Sen satte jag fart med att dammsuga & även tog bort allt tyget på syskonvagnen och tvättede den och en maskin vanlig tvätt som jag hängt ut på ballkongen, luktar så gott sen! Åh jag bara älskar att våren och sommar väntar här näst!

La lite kött i marinad, så nu står Martin & lillebror ute vid grillen igen. Ska bli smarrigt! Till blir det potatis, gul lök,  och wokgrönsaker i ugnen. Tänkte göra nån sås till för den som vill ha det. Nu tänkte jag mysa med Hampe lite innan det eh dax för mat & natti natti för honom.

God morgon. God morgon!

Igår var verkligen en segdag, blir så sjukligt trött när jag ätit såna allergi tabletter. Flera dagar efter! Så igår låg jag mest på soffan och slappade, gjorde mest det allra nödvändigaste, hängde lite tvätt, lagade mat, och sådär. Sen tog jag & lillebror och Hampus en prommis till Ica för att handla lite. Mitt i allt igår dog bildrören på våran TV. Så vi fick köpa ny! Hittade en 32 tums widescreen som vi får ha nu tills vidare. Men den funkar kanonbra. Martins chef hjälpte oss att hämta den. Så snällt! Filippa hade blivit galen om hon inte hade fått se på Bamse på mornarna, när hon väl kommer hem.

Imorse fick jag sova till tjugo i nio för lilleman. Såå skönt! Hur ofta får man sovmorgon med barn i huset lixom. Tacksam för varje stund eh man! Det är superfint väder här än så länge, men jag kikade på Tv4:s väder att det kommer mulna på sen resten av veckan verkar det som det ska bli riktigt skitväder, med regn och moln. Så tänker passa på idag att gå ut i det fina vädret som är här än sålänge!

Förresten skit skoj! Fick ju skattebeskedet. Jag ska betala 200:- men Martin han ska betala 13000 i skatt i November. Så nu måste vi lägga undan 1600:- till det i månaden. Så har vi lånet att betala på. Var kanske inte den roligaste grejen att få i nacken just nu. Det kommer klart gå men man tycker det kunde räckt med bara lånet som extrautgift per månad.

Så nu blir det frukost ,dusch, och sen ut!

Ha en bra dag! :P

Man klär av sig för tidigt...

Det var så skönt i förrgårr, vi var ute hela dagen, lekte i skogen, plockade pinnar & blåsippor, åt glass, grillade och åt på ballkongen. En underbar dag, man njuter av varje sekund när solen kikar fram!








Fint väder idag igen.. Men jag eh supersnorig och lite hängig, lillebror har oxå lyckats bli krasslig, som eh här på besök. Så jag har ringt hans skola för att sjukanmäla honom. Min rygg idag vill jag inte prata om! Skulle gått till sjukgymnasten nu på förmiddagen men jag får ringa och boka en ny tid nu senare i veckan, när jag mår lite bättre..

Så idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, blir iaf ut en liten sväng i lekparken här vid huset så Hampe får gunga och leka av sig lite. Jag får trycka i mig ett par alvedon och se glad ut.. så eh det att vara mamma ;)

Hampe morgon myser! ;)



Ha en underbar dag!! Kraaam :P

Snart kan man inte äta något.

Igår kom min syster, Mattias och hans mamsing förbi och kidnappade våran dotter några dagar. Så nu har vi bara en av busarna här hemma.

Idag har jag mest bara legat på soffan. (kors i taket för att vara jag!) Har varit som en zombie efter min allergiska reaktion igår kväll och jag fick slänga i mig ett par tavegyl. Åt vanliga Kellogs flingor tilll kvällsmat och Yoggi. Efter en halvtimme kände jag mig som en skållad kräfta. Jag är ju nö allergisk... Och vet att man ska passa sig för flingor när man är det men för det första står det inte spår av nötter och för det andra så ska dom bara vara gjorda av majs. Fick ta två tabletter som sagt sen var det bara att vänta uppe inpå natten runt 2 för att se så det inte gick åt fel håll. Satt med mina Betapred (kortison) tabletter och övervägde om jag skulle ta dom men tavegyl är ingen fara för bebisen, men Betapred ska dock påverka fostret. Det började lugna sig så jag struntade i dom.

Upp i morse åt frukost och efter ett tag tog jag en Tavegyl till. Man ska göra det när man fått sån reaktion. Tyvärr så blir man som en zombie, orkar nada. Fick en reaktion nu för ett par veckor sen oxå av lös godis. Det räcker med att nån tagit nåt choklad aktigt med spår av nötter med samma sked så känner jag av det direkt. Tur för mig egentligen faktiskt, som har gillat det så mkt. För det finns faktiskt inte så mkt jätte gott på påse. Kanske jag lätt kan få bort alla mina hemska kg jag släpar på sen när bebis har kommit :)

Har iaf fixat lunch och disken efter idag.
Blev lasange och grönsallad med vinigrett. *yammi*

Nu blir det soffan igen.. Jag återkommer! ;)

Rullgardin, sol, vår glass & grill!


Rullgardin!! Dom är ju bara för toppen. Igår lyckades jag få Martin att sätta upp dom i båda sovrummen äntligen. Och då har vi både persienn och rullgardin. Så imorse sov barnen faktiskt till tio i åtta nånting. Istället för att vakna vid 5 -6 av att det eh ljust! Sköönt! Jag går gladerligen upp 8. Nemas problemas!



Igår var vi ute hela dagen i det underbara vädret! Åkte ner till Barnmorskan strax efter 1 för att kolla mitt urin och blodtryck. Har haft en sån huvudvärk nu några dagar. Allt var fint ingen äggvita i urin och blodtrycket var med jätte bra. Hon trodde det kunde bero på mkt måste försöka hålla i mig vatten och så. Och inte så mkt sömn om nätterna bidrar nog en del oxå.

Sen efter tog vi en glass på stan. Året första glass och det var såååå härligt.!









Har lagt upp fler bilder på bilddagboken.
Några fler som har bilddagboken som jag inte vet om?


Jossan (joffiz) Jag vill ha din msn om du har någon!? ;)
Skriv en kommentar, lägger inte upp det här sen, promise! :)



Sen handlade vi lite mat inför kvällen, när min lillebror skulle komma. Det blev Tacos, så gott! Det var ett tag sen nu. SEn kikade jag på ett avsnitt av Prison Break som jag inte sett ännu, tills jag somnade som en stock! Martin och lillebror tog en kväll framför datan. Blev World of Warcraft, killar i allmänhets favospel. ;) *hehe*

Idag som alla andra kommande dagar när solen är framme ska vi UT. Jag bara ÄLSKAR att våren äntligen har kommit! Igår gick jag i bara kofta över tröjan ute. Och barnen hade sina vår jackor. Nu vid lön ska det in handlas vårskor till båda två. Sen ska jag förmodligen träffa en barndoms kompis Jenny den 25 april. Tänkte gå med våra familjer på Skansen! Ska bli så kul, så länge sen vi sågs!! Och båda har skaffat familjer osv. Så det ska bli toppen skoj!

Idag funderar jag på en grillpremiär. Sommar och grilla är ju ett måste!
TRor vi ska grilla baconlindade kyckling filèer och göra nåt smarrig sallad till och hemmagjorda potatis klyftor :) *yammi*


Två siffrigt äntligen!

99 dagar kvar till beräknad förlossning idag !! :P

då var det klart...

Såå då var programmet över då. Jag är rätt nöjd iaf, men det vart rätt mkt onödig fukus på att vi inte diskade ibland. Det var ju inte riktigt där vårt problem satt, varför vi satt oss i den situationen vi gjort.. Men men... Sen satte dom jhu på mig en säkerligen 3 storlekar för stor bröllops klänning. När jag kom dit visste dom inte ens att jag var gravid eller överhuvud taget inte vilken storlek jag hade, så dom rafsade bara fram första bästa. Det var väl lite mer att man skulle få känsla,gnista och mottivering. Jag skulle kunna springa iväg och gifta oss i smyg. Men Martin vi ha med alla på sin stora dag och jag förstår honom till 100 % Helst av allt vill jag det med men jaja... Nu är det över och vi har verkligen fått iordning på allt och fått den hjälp vi behöver!




Idag är det fint väder som bara den, min bror kommer hit och ska vara över helgen. Martin gick upp med barnen, så jag fick iaf sova till 8 efter en lite små sömnlös natt. Kunde inte sova längre för det var så ljust. Idag SKA rullgardinerna upp så man kan ha både persiennaer och rullgardiner nere när man ska sova.

Nu ska jag fixa lite frukost! Hey sålänge!

Rubrik

Idag har min syster Elin vart på besök med hennes dotter och barnens kusin Alice. Har ätit och fikat och lite sådär och hon skjutsade mig så jag kunde handla lite. Min andra syster åkte med henne hem eftersom båda bor i Norrtälje. Annars har dagen vart relativt lugn. Jag har precis fått barnen i säng. Martin jobbar kväll men skulle väl sluta lite tidigare och gå ut och ta ett par öl med en jobbar kompis.

Så jag får sitta här och pinas själv och kika på vårat avsnitt på lyxfällan kl. 21. *pirrigt* Eftersom vi inte själva sett det så vet man inte alls hur dom klippt ihop det. I tv bilagan står det tex. att vårat förhållande håller på att gå i kras pga av sistuationen, men så är absolut inte fallet älskar min Martin mer än allt på jorden, så jag får kika sen vad dom kokat ihop. Hoppas det inte är allt för illa. Mkt uppståndelse kring detta. Vi hade tydligen varit med i både Kristianstad bladet och en bild på mig i Norrtälje tidningen *phuu* Såhär står det på hemsidan iaf.




De har inga lån och inga kreditkortsskulder, men ändå svindlande 115.000 kronor som ska betalas till inkasso och kronofogden. När Lyxfällan börjar gräva i Caroline och Martins lådor hittar de svaret på de mystiska skulderna: sju år gamla räkningar som paret struntat i att betala. - Det här är en skrämmande syn, säger Lyxfällans experter. De ekonomiska problemen håller på att trasa sönder Carolines och Martins relation. De har två barn tillsammans, väntar ett tredje och skulle egentligen helst vilja gifta sig, men problemen har redan fått dem att separera tillfälligt en gång och oron för framtiden är stor. Men var sitter egentligen problemet? Caroline och Martin har inga lån och inga kreditkortsskulder. Däremot är de skyldiga inkasso och kronofogden svindlande 115.000 kronor. När Lyxfällan börjar gräva i problematiken - och i parets byrålådor - kommer sanningen fram: I åratal har de blundat för vissa räkningar och breven från inkasso och kronofogden har de sedan stoppat undan och förträngt. - Det här är en skrämmande syn, jag blir helt bestört, säger Lasse Hellström. - Jag tänker främst på barnen. Hur ska ni ha råd med ett tredje? Och vilka förebilder är ni egentligen? säger Elisabeth Fogelström. Lyxfällans ekonomiexperter: Lasse Hellström har ett förflutet som ekonomichef på flera stora företag och driver nu sitt eget företag Fidelis Holding. Hans starka sida är att se helheter och möjligheter hur stora problemen än verkar. Elisabeth Fogelström är rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling. Hennes styrka är ett öppet sinne och att vägleda och entusiasmera. Bilder finns på Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv Avsnitt 10 av 10.





Känner mig lite känslig och kinkig just nu. MKt beror nog på att jag inte får så mkt sömn, på nätterna kan jag knappt sova, och på morgon får jag inte sova får d är det baar upp med barnen. Martin får gå upp nu när han eh ledig och ta barnen. Jag måste få sova och ta det lite lungt, känner att jag behöver det.

Ska väl hänga lite tvätt nu och lägga mig i ett bad om barnen mot förmodan snart tänker somna. Lägger upp lite härliga vår bilder från igår på barnen.

Enjoy!





1 april.

Idag  är det som sagt 1 april.

  Barnen vaknade halv 7 , och min lilla Filippa ar vart så duktig inatt och inte kissat i sängen. I förrgår började vi med att sova utan blöja på natten eftersom hon vart torr så länge nu på dagarna. Igår natt blev det kiss i sängen men inatt, inget. Tog upp henne en gång på toa innan jag la mig och sen en gång vid halv 3 tiden när jag själv var uppe och kissade. Jätte duktig eh hon. Om 16 dagar blir hon 3 år. Tiden har gått så snabbt tycker jag!

Inga planer för idag. Skulle viljat komma ut och gå en svänfg så jag kunde röra på döfläsket lite, men det tillåter nog inte min kropp. Vägde mig igår och har gått upp 1 ½ kg på 2 ½ vecka. NU börjas det. Har vart så varje gång för mig att runt när det eh 3 månader kvar har jag börjat öka i vikt och ser ut som en vätskefylld boll tilslut. Får se hur mkt jag går upp denna gången...

Nu ska jag ge barnen frukost. Syster ligger här och sover som en stock. *hehe*

Hej hopp sålänge!
Rss