igår .. och .. idag


Nu är bloggen klar och fixad precis som jag vill ha den. Är sååå nöjd! Tusen tack Jesica för all hjälp.. Du är helt fantastisk! Vad tycker ni!? Vill du oxå köpa/beställa en design av henne så gå in på. www.designbyjessica.blogg.se/



Jag kom aldrig iväg igår som planerat förens Martin kom hem från jobbet vid 16 tiden. Barnen hade nog en "terrorisera mamma och trotsa allt hon säger dag" , så jag fixade lite här hemma istället, vek bort tvätt, bäddade rent i våra sängar osv. Sen pratade jag med Katja igår! Dom har en spjälsäng vi ska få köpa, så nu är det löst! Plus att vi ska köpa deras baby bilstol. Man får ju bara ha bilstolar en viss tid av år och den vi har eh nog förbrukad på¨årgången. Vi fick köpa den av Martins mammas jobbar kompis när Filippa skulle komma. Och då hade redan hon andvänt till sina barn. Sen den åker i grovsoporna nu. Gud man skulle aldrig förlåta sig själv om det hade hänt nåt pga av att man inte riktigt vet hur gammal bilstolen egentligen är.

Åter till gårdagen. Vi tog bussen bort till Moraberg hela familjen när Martin kom, lovade Filippa att gå på "Donken" som syrran & Matte lärt henne att säga, så det fick bli äta där. En gång i månaden för man slarva.. Jag åt Hamburgare med side sallad. No pommes. Sen gick vill till Rusta och handlade tvätt medel, sköljmedel och lite sånt där. Kikade även lite i dom andra affärerna när vi ändå var där.

Blev rätt sent innan vi kom hem. Så vi får se när barnen vaknar idag. Tror inte dom kom i säng fören halv 9 igår. Och inte ett ljud på hela natten. Jag har sovit gott som bara den. Var uppe och kissade vid 5 tiden. Och då kunde jag inte somna om låg och försökte ett tag men jag var klarvaken. Så jag gick upp och satte mig lite här i tystheten och kikar ut på det underbara vädret, innan dagen börjar igen. Ska vara hos barnmorskan idag klockan 9. Ska bli spännande och se hur mkt magen växt. Men jag kommer skämmas att säga att jag gått upp nästan 4 kg på en månad. Ska få en tid idag till att göra sån glukos belastning. Hoppas man inte åkt på någon grav. diabetes. Mina andra 2 graviditeter har ju gått "fläckfritt" igenom.

Ska kanske träffa Katja idag vi får se hur det går efter att jag varit hos barnmorskan, igår var det nätt och jämt att jag ens kom upp för backen från bussen och hem. Hade så ont i ryggen och bäckenet så jag höll på att smälla av. Och saker som att resa sig upp när man väl satt sig är ju ett projekt i sig. Man vill nästan skrika ut ibland...

Återkommer när jag varit hos Barnmorskan!



GRAViDiTETEN

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.



 
Postat av: Em

Hej!!

Fin blogg du fått =)

 2009-04-24     09:04:11
Postat av: Emelie

Jätte fin blogg!

Jag tänkte först nu plugga upp tre ämnen från gymnasiet sen antagligen till Barnskötare =)

 2009-04-24     14:05:14     http://emyc.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss