Vi 2

Idag har jag fixat och donat här hemma dammsugat och dammat fast jag BORDE vila. Är iaf klar nu och tänkte slänga mig på soffan och se en film. Har lillebror Danne här nu medans Martin och pappsen är iväg och fixat vårt vrål åk *hihi* När dom kommer tillbaka blir det nån god middag. Kött, hasselbacks (hur det nu stavas) potatis, nån god sås och sallad och bröd. Dom skulle vara kvar här under kvällen och kika lite på hästarna och umgås.! Mys pys :)




Jag och Martin har haft det såå mysigt, lungt, och skönt nu dom här 2 dagarna. Känns verkligen som man kommer ihåg igen hur det var när vi bara var VI, mysat i soffan, med tända ljus och kikat på film, pratat, skrattat och bara varit. Har vart så otroligt skönt och underbart!! Det är så lätt att man glömmer bort varann och allt det där fina ibland mitt i allt. Jobb, barn, hushåll, och allt runt omkring.

Om 6 dagar ska jag och Martin ta oss in till Stockholm. Skämma bort oss med god mat. Och gå på bio. Vi firar då 4 år tillsammas. Om 2 dagar var det första gången vi såg varann. Och det var väl mer eller mindre kärlek på en gång, sen dess har vi i stort sett varit med varann dag som natt med små undantag. Sen har livet bara rullat på. Vi har fått våra två älsklingar, vilket var en stor omställning för oss. Jag är så otroligt glad och stolt att vi kämpat oss igenom allt svårt och alla motgångar.. För det har verkligen inte alltid varit lätt. Vi har gått igenom mkt under åren. Vi har förlovat oss, älskat, kramats, pussats, hatat, grälat, förlåtit och gråtit och stärkt våra band!

Jag ÄLSKAR dig hjärtat!!





Vi behövde verkligen lite egen tid nu. Längtar klart efter barnensååå himla mkt! Pratar med dom minst ett par ggr om dagen. Dom har det jätte bra.
Skönt att veta att dom är i trygga händer. <3

Förhöjd sänka

Gick och la mig runt 22 igår. Vaknade inte igen förens vid 6 tiden på morgonen. Kände att min hals gjorde ont som bara den så jag tog alvedon och gick och la mig igen. Ställde klockan på 07.50 för att ringa och boka en tid på vårdcentralen. Fick en tid klockan 10.45. Angelica var så gullig och följde med mig bland alla hostande och snörvlande människor där.

Resultatet blev: Inga Streptococer, men däremot en ganska förhöjd sänka som låg på 40. En vanlig sänka ska ligga på mellan 10-12 någonting. Så doktorn beordrade mig att gå hem och krypa ner i soffan i mumsa alvedon några dagar. Han trodde jag skulle känna mig lite bättre framåt måndag-tisdag någonting. Så fort jag inte ätit alvedon så känner jag mig jätte vissen. Har bunkrat up med soppa, strepcil till halsen, och vicks här hemma. Fixat några bra filmer så jag ska lägga mig och kika.

Martin eh iväg med sin jobbar kompis och köper nytt avgas system till våran bil för 2000:- *suck* Men det eh ju så ibland går bilen sönder, och då måste det fixas. Kosta vad det kosta vill. Har besiktining nämligen den 14 februari.

Barnen har det bra blev ringd och informerad att dom var nere i Norrtälje hamn alihopa och matade ankorna. Så gulligt att dom tar hand om barnen när jag mår såhär. Behöver som sagt all vila jag kan få nu så jag kan bli frisk nån gång. Ringde jobbet och berätta att jag vart hos läkaren och hur läget var och dom sa att jag skulle ligga vila och ta hand om mig. Att det eh bättre att jag får bli frisk nu. Som dom eh med gulliga som förstår. Känns bara inte så kul när man först låg i influensan 2 v. Hann jobba 5 dagar sen blev jag sjuk igen. Blää. Blir ju inte skit kul lön nu när jag vart borta så mkt. Men men får koncentrera mig på att vila, sova och bli frisk nu så får vi ta resten som det kommer.

6 dagar kvar till ultraljudet nu! Längtar längtar! <3
Det eh en ViLD bebba jag har där inne vart full rulle i magen nu sista dagarna så mysigt! Så det verkar inte gå någon nöd på H*N trots allt ;)

Nu blir det film. Ha en bra dag!

KRAM

.Barn ledigt i helgen.

Äntligen lite på bättrings vägen... tror jag. Känns som det går upp och ner hela tiden. Känner jag mig fortfarande såhär i morgon så ska jag gå till läkaren och ta ett stick i fingret och ett halsprov. Har haft ont i halsen nu 5 dagar.

Syster och dom har vart här ett par dagar och hjälpt mig med barnen när jag har vart krasslig. Så gulligt! <3 Dom åkte hem idag. Filippa åkte med för hon skulle äntligen få hälsa på hos sin eftertjatade mormor över helgen. Och Sara (syster) och Matte lånade med sig Hampus hem. Barnen kommer hem igen på måndag. Då kommer mamma och min andra syster Elin och lämnar dom. Så jag och Martin eh barnlediga heeela helgen lång. Jag ska verkligen passa på att bara vila och ta det lungt, hur ofta får man det lixom!? Ne skönt ska det bli, om man får säga så*hihi*

Har haft frisör salong här sista dagarna. Har klippt Martin, och Hampe, sen idag innan dom åkte, klippte jag Sara, Matte, och Flippan. Alla blev jätte fina. Hade lovat så länge och även om jag inte mådde 100, så ville jag ställa upp när dom eh så gulliga och ställer ipp på oss.

Ne nu ska jag krypa ner i soffan hos Martin. :)

Hej Hopp!

Måndag

Igår blidde det en sväng förbi Mervi med familj för att kika hur dom hade fått det. Blev kanon fint! Kommer bli toppen snyggt när dom får det helt klart och finito!

Idag vaknade jag kvart över åtta.  Skönt... men mindre skönt när jag svalde och hade fått tok ont i halsen ...iGEN! Jag orkar verkligen inte bli sjuk igen. Känner mig vissen i kroppen, men jag tvingade mig iväg på mitt ärende till jobbet iaf och ner på stan och köpte näsdukar, strepcil (för halsen), nässpray, och v6 tuggummi. Sen mötte jag Angelica och följde med henne rill vårdcentralen, hon skulle dit och kolla upp sin dotters hosta som inte vill ge med sig.

Sen tog vi bussen hem och gick och handlade. Jag handlade lite inför eftermiddagens middag. Blir hemma gjord grönsaks soppa idag. Var jätte sugen på det nu. Blir "soppig" när jag eh sjuk. Sen kom vi hem. Jag och Hampe åt gårdagens köttfärsås. Och strax efter kom Martin hem från jobbet. Han tog det lungt en stund sen tog han med sig Hampe till Ica Maxi för att handla blöjor, välling och lite så. Sånt går inte att handla här på lilla iCa då bli man ju ruinerad! Och så jag kunde passa på att vila lite. Jätte gulligt av honom! <3 Mår verkligen inge bra. Jag hoppas inte det eh influensan på G igen bara. Dom säger ju att den kan man få om och om igen och i år skulle den vara särskilt stark och smittsam... hmm.

Filippa blir kvar hos syster till i morgon eller över morgon vi får se vilken dag dom dyker upp. Skönt nu när jag eh sjuk. Det går ju bra med ett barn, men 2 barn med full rulle på, blir det inte mkt vila med.

Nej som sagt passa på att vila nu medans dom eh iväg.
Hey hopp!

Halvt barnledig en dag.

Var iväg på Ikea och så härom dagen med Mervi. Hittade massa fina saker till dom, sååå läckert köks möblemang, och lite annat!! Så nu har dom i stort sett fått ett helt nytt hem . Det målas och fixas där hemma. Så nyfiken att se hur det blir. Ska förmodligen dit lite senare jag, Hampe, och Martin.

Syrran kom igår på besök, hon lånade med Filippa hem idag för att återkomma i morgon... Filippa blev jätte glad att få åka med sin älsklings moster!

Idag har jag jobbat, även igår. Imorgon är jag ledig. Då ska jag ta med Hampe på lite ärenden på morgonen tänkte jag. Tänkte ha han hemma från dagis i morgon så vi kan umgås lite bara mamma son nu när Filippa är borta och Martin jobbar. Jag måste förbi mitt jobb och fylla i lite papper. Inkomst uppgifter till barnomsorgen och sådär. Som det är nu betalr vi högsta taxan. 2100:- Kommer gå ner många hundra bara dom där papprena kommer in, så jag tänkte fixa det på en gång i morgon så det eh klart. Har suttit och fyllt i allt nu, så det eh bara för min arbetgivare att i stort sett skriva under hur mkt lön jag får och en underskrift så är det klart.

Martin har somnat på soffan och Hampe sover middag. Och jag sitter här och tar det allmänt lungt. Har jobbat nu 5 dagar i streck så det ska bli så skönt med en dags ledig iaf. Tänkte jag skulle slå min andra syster en pling strax. Det var ett tag sen vi pratade nu. Hörde rykten om att hennes dotter äntligen börjar gå. Lika seg som Filippa 14 månader var dom båda när dom började gå. Sätter det bara fart så tar det snabbt så går dom hur fint som helst! 

Kanske ska passa på att göra dom där slingorna idag när det eh lite lugnare här..hmm. Ja vi får se.

Springer förbi och uppdaterar lite.

Är på jobbet nu,  blir att jobba till 15. Sen hem. Äta. Sen drar jag och fröken Mervi iväg till kungens kurva. Utan barn och utan karlarna. *weii* Mio och Ikea here we come! Äntligen ska jag få komma ivägfrån Södertälje en stund om så bara för några TIMMAR. Girl`s Just Wanna have FUN! :P



Skriver mer ikväll!

Torsdag i stora drag.

Jag har jobbat idag 8.30-12. Efter jobbet tog jag bussen ner på stan och passade på att köpa ett par byxor som jag hittade på HM. Blir bara "mjukis stuket" nu när magen växer så det knakar. Jag får panik när det sitter åt. Sen var det dax att ta bussen upp till dagis för att hämta barnen. Hade gått jätte bra idag och Filippa hade vart glad hela dagen. Hampe vaknade precis från vilan när jag kom. Sen gick vi hem lekte lite här hemma en stund. Sen lagade jag mat. Idag blev det Sprödbakad torsk, potatis och dill/citronsås och rivna morötter. Sen tog jag disken så det var klart. Är så skönt att få bort det på en gång så slipper man samla på sig. Ska ta och duscha barnen sen inna det eh läggdax för dom. Jag tänkte ta och göra slingor sen... om jag orkar *hehe* Är mega seeeg idag!! Färgade ju brunt igen igår. Så skönt med lite färg i skallen. Håret var så trist ,utväxt, och urtvättat. Men nuså eh man på rätt köl igen.

Martin jobbar 13-21 så vi gick om varann hemma. Det eh så dom veckorna han jobbar eftermiddag. På gott och ont så eh det skönt, han får tid för sig själv innan han går, och jag får lite ensam tid på kvällen när barnen lagt sig.

*weii* 14 dagar kvar till ultraljud med bebis i magen.
Jag hoppas hoppas att allt eh bra, och att man kan
se vad det eh för något kön på "pyret".






Ne nu ska jag vara social med barnen nån timme
 innan det eh gads för natti natti time!

Barnen på dagis igen.

Inatt vaknade Hampus klockan kvart över 4, och var ledsen igen men så fort man atr upp honom blir han tyst. Så jag släpade ut en madrass i vardagsrummet och bäddade ner oss där för att inte väcka Martin. Han höll på att böka och stöka 2 timmar vred och vände sig brevid mig tills han tillslut somnade. Men det gjorde inte jag... Klockan halv 8 väckte jag Martin så fick jag gå in och sova 1 ½ timme iaf. Sen var det upp. TRött ont i huvudet!!

Käkade lite frukost. Sen gick vi allihopa tillsammans och lämnade små glinen på dagis. Sen gick vi hemåt. Innan Martin gick till jobbet vid halv ett åt vi resterna som var kvar från går dagens taco ätande. Lika gott idag.

Usch har nog min ischias nerv i kläm eller något för varje steg jag tar känns det som jag har en kniv som skär in i ryggslutet. (svanken) Ringde till försökrings kassan idag för att fråga hur det skulle gå till ifall jag skulle bli sjukskriven eftersom jag bara är timanställd. Ifall att har även ring min barnmorska så hon ringer väl upp mig här under dagen.

Ska jobba hela helgen hoppas det kommer gå bra. Torsdag, fredag, lördag, söndag...

Funderar på att ta bussen ner på stan innan jag hämtar barnen på dagis. Tänkte köpa hårfärg: Brun och göra lite slingor i kanske. Har så mkt utväxt nu! Rött är skitsnyggt men det tvättas ur så hiiimla snabbt och bli matt, så trist för det eh så läckert när det eh ny färgat!



Jag skulle behöva göra något skoj snart! Komma iväg, bort härifrån, om så bara för en stund. Jag håller på att bli gaalen. Idag är en sån deppdag. Man går till jobbet och är innanför dom här 4 väggarna. Jag längtar till sommaren! Jag är verkligen ingen vinter människa! Nä det tar knäcken på mig att bara sitta i det här skit Södertälje. Och ännu värre nu när vi inte kan köra med bilen någonstans som vi normalt brukar göra. Får ta buss eller promenad för att storhandla. Kalla mig bekväm och negativ, men vafan med 2 barn och ett i magen vore det kul att göra nånting nångång iaf!


Kom änglar!

Det vackraste stunden i livet var den när du kom,

och allt var förbjudet.

Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om,

för det ekar i huvudet.


Och det blod som trodde var stilla

det fick du att rinna,

och den uppgivna röst som jag nyttja så illa

fick du att försvinna.


Och jag somna' den natten i tron på att allt var en del

i en kärlekshistoria.

Men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel

när jag gav dig en gloria.


Och den stund som jag kände som nära

var blott alvedon

och de himmelska ben som jag ville förtära,

de gick därifrån.


Så kom änglar! Kom älvor!

Det börjar bli kallt.

Graderna sjunker så fort överrallt,

och det hjärta, som skulle bli ditt på nåt vis,

fryser nu sakta till is.


Natten som kom sov du vaken och drömde om

allt som vi kunnat göra.

Om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,

och om nån att beröra.


Och jag kunde ha gett vad som helst

för att höra den tanken

men själv låg jag tyst i min säng och så frälst

av den farliga branten.

(Jag liksom föll över kanten)


Så kom änglar...


Den jävligaste stunden i livet var den när du gick

och allt var förlorat.

Där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick

allt jag hade förstorat


Så kom änglar och ta mig till henne

och ge mig en chans

för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne

nån annanstans.

Vips

Dagen har gått vips idag faktiskt!
Fick sova i morse. Hampe krånglade och gnydde halva natten av någon andledning. Tog tillslut in honom till oss, till våran 160 cm säng. Som eh alldeles på tok föör trång, eftersom Martin har alltid hela sin halva och jag får dela min halva med lilleman. Så vi låg så några timmar. Sen gav jag honom välling så la jag in honom till sig igen. Då var klockan 5. Klockan 7 ville Filippa upp och Martin gick upp med barnen. Så gulligt. Jag sov till halv 9. Sen gick jag upp och vi bytte av så Martin fick gå in och lägga sig till iaf till 09.40. Sen väckte jag honom och vi drog iväg ut för att handla. Sen var det redan dags för Martin att kila iväg och jobba.

Det blev snöö storm här ute, och jag var glad att vi hade hunnit handla innan det satte fart! Riktigt så himlen öppnade sig med jätte stora flingor som vräkte ner!



Angelica kom förbi här vid halv 3 tiden mitt i snö kaoset. och lämnade nässpray, som hon var så gullig och köpte till mig, eftersom hon var nere på stan så slapp jag åka ner. Vi bestämde att vi skulle käka tillsammans. Så hon gick och hämtade sina barn på dagis. Sen gick vi och handlade tillsammans på Ica som ligger här borta. Det blidde tacos, så gott var länge sen jag åt det nu! Sen klippte jag hennes son så gott det gick. Är inte kul när man eh runt 3 och man ska sitta still och bli klippt. Filippa får man aldrig klippa längre, hon hatar det. *hehe* Men slut resultatet blev helt oki! Hoppas dom med blev nöjda.

Sen vart klockan 7 och det var dags att lägga 2 trötta barn efter dagen och plocka lite leksaker och byta om till lite mys pys kläder. Sen kika runt på mina dagliga bloggar jag brukar läsa. Ska snart ta en dusch och hämta täcket och krypa ner i soffan!

Vecka 16

Då var man inne i vecka 16 på graviditeten föresten.
 Är på dag 106 av 280. (37,9%). Det går snabbt! Om drygt 2 veckor ere ultraljud. *wihoo* Känner ofta av "pyret" i magen. Speciellt om kvällarna när man kommit till ro framför tv:n. Buffas det och puffas det därinne!
 
Kroppen

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak - navelsträngen - som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret
Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

Bättre... Äntligen!

Fick detta av Minett, så gulligt av dig gumman!
Det är kämpigt ibland men som du skrev jag försöker och kämpar på.



Denna fick jag av min kusin Maria , det tackar man för. Tackar även för den fina förklaringen.

Jag skickar den vidare till Caroline i Södertälje som kämpar på med sin familj
trots att det är jobbigt och tungt ibland. Ge aldrig upp!



Reglerna för Awarden är enkla.
Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.
I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!  Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Jag ger denna mammablogg awarden till

Therese (mamma till Elias och Emma)
Mervi (mamma till Robin och Ida)
Anette (mamma till Isak)
Jenny (mamma till Liam och Vincent)
Angelica (mamma till Maximilian och Ewelin)
Regina (mamma til Casper)
Minett ( mamma till Tintin)



Idag efter lunchen tog jag med barnen ut 2 timmar för att leka och åka pulka och lite sådär. Var jätte mysigt och så skönt att komma ut i friska luften igen.





Har knappt orkat mig upp ur säng/soffa när jag mått som värst. Önskar ingen denna influensan!! Nu är jag äntligen bättre! Så skönt.

Så snart jag kände mig lite bättre var det dags att röja av här hemma. Det har en förmåga att se ut som ja jag vet inte vad så fort jag eh sjuk eller är och jobbar mycket. Martin har tyvärr bara gjort det allra nödvändigaste som man faktiskt måste. Laga mat osv. Men disk och tvättberg och leksaker överallt ja vad ska man säga. Ja det lämnades kvar i.

När jag fick krafterna tillbaka här i förrgår gjorde jag allt som behövdes. Dammsugade, diskade, plockade undan, tvättade och hängde upp det, bäddade rent i allas sängar för att få bort alla baccilusker. Höll på ca 5-6 timmar här med allt. Sen tog jag en rätt arg och bestämd diskution med min kära sambo att nu får det vara nog här hemma. Det ska vara på lika villkor. Det ska inte väntas med att jag ska komma hem från jobbet för att göra saker eller i detta fallet vänta tills jag eh frisk. Ibland känner jag mig bara som en robot eller ett köttstycke, och inte särskilt mkt mer. Känner mig rätt ouppskattat och förgivet tagen emellanåt. Det med att dela på att gå upp med barnen har funkat jätte bra sen jag flyttade tillbaka, helt utan några problem. Jätte skönt det!


Så jag hoppas att även detta kommer funka:
Nu har jag nämligen fått sätta lite regler här hemma... tyvärr så behövs det!

1. Innan vi köper diskmaskinen nu vid flytten som vi ska, så ska det diskas efter varje måltid.

2. Barnen får hålla sig med sina leksaker i sina rum ( som annars ligger öööverallt i hela lägenheten), dom ska städas upp varje kväll innan barnen lägger sig. Då får Filippa klart hjälpa till så gott hon kan.

3. Varje söndag ska vi ha städ dag här hemma.
Då ska det, dammsugas, dammas, och skuras golv.

4. Inte slänga kläder där helst det behagar. Tvättkorgen nästa, när man klär av sig för dagen. Funderar på att skaffa en tvättkorg i vårt sovrum om det nu ska behövas för att kläderna ska hamna dära.

Det eh inte mkt begärt. Jag eh minst lika trött som Martin. Men jag försöker iaf för allas skull för att vi ska få ha det fint/bra men ibland orkar jag inte med allt bara. Inte ensam. Vi är inte barn längre man måste väl kunna ta rätt på saker efter sig, plocka bort och lägga tillbaka saker där man tog det.?

Han har lovat att han ska skörpa sig så att det kan funka här hemma.
Och grejen att jag vet att han kan så himla väl, för i perioder är han hur duktig som helst!



Ni som oxå har barn och så, eller i allmänhet. Hur har ni det hemma?
 Vem är det som gör saker hemma? Hjälper era karlar till?
Vad har ni för rutiner?


On and on

Orkar inte skriva just nu ligger toook sjuk i influensan.
Återkommer om ett par dagar då lär jag vara bättre!

Kramis!

Sjuk sjukare sjukast!

Idag mås det inge vidare här alls, jag har ont i halsen, feber, hosar och orkar knappt vara uppe. Filippa är äntligen feberfri. Men lilleman har feber och hosta han med. Snart kommer Martin hem. 2 timmar. Så skönt jag har verkligen inte mått såhär dåligt på länge. Så jag behöver all vila jag kan få men det blir inte så lätt med dom här 2 små busarna hemma.

Håller på att tina en kyckling som får göras i ugnen sen. Känner bara att jag vill ha någon sån "lätt" mat idag när jag eh sjuk. Nee nu säger kroppen ifrån jag orkar verkligen inte sitta upp länge. Hoppas jag snart eh bättre MÅSTE komma iväg och jobba har massa pass som jag missar nu som jag skulle få... *suck*

Tagit några bilder på små glinen här när vi har lyssnat på barnlåtar på youtube.
Blev mest på Filippa för henne lyckas man aldrig få en glad min på. *hehe*
Men nu sååå!!!









ENJOY!



Små har blivit större!

Vart en jobbig natt i natt. Båda barnen fick feber igår. Framåt kvällen hade Filippa nästan 40 grader, tog tempen även under natten som låg på 39.8. Så jag har vart uppe var 3 ½ timme och gett henne feber nedsättande (panodil). Jag undrar vad det är vi åkt på. Jag känner mig inte heller pigg har haft ont i kroppen, huvud, hals, snorig och kännt mig febrig nästan en vecka nu känns som det går upp och ner hela tiden. Hoppas vi snart eh bättre! Skulle jobba tisdag och torsdag nu, det går ju inte.

Filippa ligger och ser på playhouse disney nu. Martin jobbar 06-13. Hampe sover och jag tog och pausa här lite. Ska snart oxå lägga mig och vila lite. Satt och kikade lite i min bilddagbok. Har vart dålig på att lägga upp bilder där sista tiden men det ska bli bättre! Tänk vad mina sötnosar har blivit STORA! Filippa blir snart 3 och Hampe är snart redan 1 ½ år. Tiden går sååå otroligt fort!!




FiLiPPA

* Nyfödd *



* 6 månader *



* 8 månader*



* 1 års dagen *



* 1 ½ år *



* 2 år*





HAMPUS

* Nyfödd *





* 2 månader *




* 3 månader*



* 10 månader *




* 1 år *

Hej hej hallå

Var hos dietisten i förrgår. Pratade med BM om det när jag var där första gången för jag vill inte gå upp för mkt i vikt denna gången. Hon tyckte jag hade jätte bra koll på hur ofta, vad och hur mkt man skulle äta. Fick massa bra att ha papper. Behöver inte komma dit något mer vi gjorde upp en rätt bra plan för mig och ska försöka att inte överstiga att gå upp 8 kg. Ska verkligen försöka att vara duktig denna gången. Ska kontata henne igfen om jag känner att jag håller på att klanta till mig.

Har inte mått så bra dom sista dagarna. Haft så ont i halsen, febrig, förkyld som tusan och kännt mig allmänt trött och hängig. Tog iaf en sväng till Ica Maxi med Martin och barnen. Det var så otroligt vackert väder! Men jobbigt iaf när man inte mådde riktigt hundra. Handlade det vi kunde på vagnarna. Sen tog vi bussen hem.

Idag måste det städas här blev inte så igår. Vi ska ha visning på våran lägenhet klockan 16. Skönt då får man en andledning till att få iordning det här. Blir sakta och lungt. Jag eh hemma från jopbbet idag. Vill inte smitta ner hon jag jobbar hos. Martins mamma och dom ligger med sjuka i samma sak där nere så det eh väl något vi dragit på oss medans dom var här på besök.

Nere nu ere frukost dax!

Full rulle.

Igår var det full rulle hela dagen. Hade tid hos min barnmorska. kl 13. Tog rutin blod proverna man gör runt v. 12 -13. SEn blodtryck: 120/70 Hb värdet hade sjunkt och låg nu på: 138. Så det var toppen. Sen tog jag bussen. Martin och barnen klev på här vid vår busshållsplats, och vi åkte ner på stan. Käkade lite. Sen på apoteket och köpte lite vitaminer och så kikade runt på stan men hittade inget kul. Var hemma kl. 17. Mer död än levande. Jag är så sjukt trött just nu men jag lyckades hålla mig vaken till de 2 program som jag hade planerat att se på tv 4 fakta. Förslossningskliniken klockan 20 och riksförlossningar klockan 21. Såg på det sen la jag mig och somnade som en stock.

Jag mår inte så bra just nu det eh mkt här hemma... Kan vara därför jag är så sjukligt trött. Barnen har gnällt om varannat i natt. Sen var det min morgon att gå upp. *gäsp*  Ska slita med mig familjen bort till Ica Maxi sen för att handla lite. Sen klockan 15.45 ska jag till sjukgymnasten. Imorgon är min sista lediga dag, sen jobbar jag i helgen. Då blir det nog till att storstäda här hemma. Det ser ut som bara den här.

Nej nu blir det frukost. Hey Hopp! 

Nu är det tomt här igen!

Gårdagen... Upp senare än jag borde för att börja jobba klockan 8.30. Hann iaf lagom till bussen. Jobbade till klockan 12. Sen tog jag bussen hemåt. Martin kom och satte Hampe på den bussen jag kom med, för att jag skulle upp till Hovsjö, och BVC för att han äntligen är helt frisk och kunde ta sin ett års spruta. Det gick bra. Men visst blev det pip när han fick en spruta i varje ben. Men det gick över på 5 sekunder. Han var jätte duktig. Lille man växer fint på sin kurva. Han väger nu 11 kg och är 79 cm lång. Han har blivit så stor mitt lilla hjärta.






Sen gick jag hem för att äta lunch. Slappade sen på soffan en stund innan det var dags att ta bussen för att åka och lämna av Martins mamsing vid tåget. Fyyyy vad kallt det eh nu det eh nästan så man inte ens vill gå ut. Iaf inte framåt kvällningen *brr brr brr* Hon kom iaf på tåget som hon skulle, och vi rullade hemåt med buss igen. Hem mot vår nu "folktomma" lägenhet. Har vart kanon mysigt att han alla här under dessa 3 veckor. Sara (syrran) och hennes sambo, MIna 2 bröder i olika omgångar. Martins bror, och slutligen hans mamma. Men nu njuter jag bara av att Vi bara Vi är här.

Gav barnen kvällsmat igår. Sen nattades dom vid halv 7 tiden. Vi tog en dusch jag och Martin. Sen slängde vi oss tillsammans på soffan och kikade på någon bra serie som jag inte kommer ihåg vad den hette. Men efter en halvtimme ca så satt vi och somnade båda två. Så runt halv 9 låg båda i sängen och sov som två barn.

Barnen har vaknat ett par ggr. inatt. Och Hampe vaknade och ville upp vid kvart över 6 så det var bara att gå upp. Men jag är faktiskt inte allt för trött. Jag tänkte låta Martin sova ut idag. Han får vakna när han vaknar. Han har fått vara uppe nu varenda morgon för att jag har vart iväg och jobbat så. Men i morgon får det vara min tur att försöka sova lite längre. Är ledig nu tills lördag. Då jobbar jag plus söndagen. Sen vet jag inte hur jag ska jobba. Är ingen som fått de nya schemat. Har vart mkt jobba nu hela julen och nyår och lite till så jag ska njuta av dessa 4 lediga dagarna och hoppas på att det eh lungt på jobbet så dom slipper ringa in mig.

Idag ska det tydligen bli runt  någon minusgrad bara runt lunchtid här i Södertälje. Så vi ska väl passa på att gå en sväng till Ica maxi och handla lite blöjor och sådär. REsten av dagarna sen blir det som det vart nu -10, och det klarar jag mig gärna ifrån. Det är FÖR kallt!

Usch! Ekonomin denna månaden... Någon mer som köpt för mkt än vad dom borde!?

. * .

En dag kommer du att se och kanske förstå på riktigt.
En dag kommer du vara ensam och förstå vad du hade då.
Men då har jag valt att gå, gå och inte komma tillbaka igen.
Stannat min resa bakom dig, stannat allt som va.

Känns inte som du förstod innebörden av de ord du sa.
Du skulle inte bli sån igen. Det var vad du sa, vad du lovade mig!
Det du var så ledsen över. Allt som hänt under årens gång.
Är det verkligen inte värt något, det som kunde/kan bra igen.

Är det inte det, så är jag uppriktigt ledsen för din skull.
Att du kunde ta så fel...
Välja en annan väg, och inte vår.

Jag vet... orden har stigit mig på hjärnan.
Att jag lever i en värld, som jag skapat ensam.
Som bara är min.
Känns som du inte ser mig längre...(igen)

Vet faktiskt inte ifall jag någonsin kan visa alla känslor igen.
Om jag vågar eller om jag ens törs igen.

Tiden känns förvriden. Jag vill att du ska finnas där med mig.
Som jag legat där, förtvivlad, kvidit i min ensamhet.

Du gör mig livrädd... livrädd för tvåsamheten.
När allt bara faller tillbaka till samma plats gång på gång.
Ett steg fram två steg tillbaka...

Varför kunde/kan vi inte bara vara som innan?
Som då... Den där gången vid havet, på stranden.
Den där början på allt vackert som var då.

Då när du var nära mig, när du föll, trillade för mig.
När jag fick blommor med små kärleks förklaringar...
Ja du vet.

Jag ska inte behöva förklara, för jag vet att du vet.
Vet att du oxå kommer ihåg om du bara tänker tillbaka.
Jag vet att du kan bättre.
Eller det kanske bara är jag som vill, att du ska kunna det?

Och om du är rädd behöver du bara se på mig,
prata med mig så jag kan förstå.

För inget, inget går upp mot dig och mig...
När vi är VI!


Söndag

Sitter på jobbet åter igen. Fick ta ett pass för en annan tjej som gick hem magsjuk igår. Hoppas man klarar sig. Har iaf städat av toa, golv och handfat inne i badrummet med allrengöring, och alcogel osv. Vill verkligen inte bli mer sjuk nu än vad vi redan varit. Tycker man känner sig lite "bubblig" men det eh nog bara för att man vet att någon vart magsjuk här *hehe* Brukar bli så psykist.

Blev tidigt i säng igår. Var trött som tusan. Känns som man lever lite i en ända stress. Jobba, sköta hemmet, laga mat, handla, vara med barnen osv. Jag älskar livet som mamma men vissa dagar känns det inte som man riktigt räcker till. Martin har ju vart hemma nu snart en månad. Värre kommer det bli sen när man måste upp tidigt som tusan för att lämna på dagis innan man ska till jobbet. Åhh jag vill vill vill ta körkort! Och jag tänker göra det oxå när vi flyttat. Jag ser det nästan som ett måste. Hade sparat mig sååå mkt tid att bara sätta barnen i bilen. Hade ett mål att ha körkortet till sommaren 2009, men jag tror inte jag kommer att hinna ta det tills dess. Vi får se.

Imorgon ska jag upp till BVC med Hampus. Det eh dags för honom att få sin 1 års spruta som vi inte kommit iväg och gjort ännu efter att vi sist hade tid och han var sjuk. Sen blir det någon rolig dag med feber, brukar alltid bli så med mina barn.

Imorgon går jag in i vecka 14. Tänkte lägga in en bild för er som eh nyfikna. Fast denna bilden är från vecka 12. Känner redan av bebis rörelser där inne lite gran så mysigt. Men just nu ere väl lite mer som ett "fladder" för er som vet hur det känns. Mår mkt bättre nu faktiskt. Jag hoppas jag kan jobba så länge som möjligt! Känner att jag/vi behöver varenda krona vi kan få. Tänkte ta ut mamma penning from med i mitten av Maj iaf har jag tänkt. Eller kanske rent ut av att det blir havande skaps penning, beroende på hur jag mår. Jag vill njuta av dom sista månaderna. Eftersom det här kommer vara min sista graviditet.





Usch känns som man kommit in i nån period som det inte händer så mkt alls. Det eh bara barn, jobb, plocka, fixa och dona hela tiden. Önskar man kunde hitta på något kul. Vill iväg på något mysigt, något som man kan göra även fast man är gravid! Något utöver det vanliga lixom. En spa weekend hade verkligen inte suttit fel. Eller tagit med sig familjen och åkt till något varmt land. Men det sist nämda för nog vänta tills jag fått bebisen och den blivit större! Längtar så mkt efte sommaren nu. Jag är ingen vintermänniska alls. Känns inte som man kan göra så mkt. Jag älskar promenader och att vara ute men nu när det eh kallt håller jag mig tyvärr inne. Får köpa hem en tränings cykel så jag kan röra på mig något iaf.

Ne nu ska jag ta och  få i mig lite frukost innan hon vaknar hära.

Jätte grattis Jenny till förlovningen.!! :)

Kram!

Hoppas på ett gott nytt 2009.

Har inte hänt så mkt dom senaste dagarna. Efter att jag jobbade nyårs natten och kom hem, så sov jag bara 1 ½ timme där på morgonen. Så jag har varit tröttare än tröttast. Inte riktigt tagit igen mig ännu. Nu sitter jag på jobbet igen. Började klockan 8 och ska jobba nu fram till klockan 15. Ska jobba imorgon och i över morgon oxå. Sen är jag ledig 4 dagar. Ska bli så skönt! På måndag blir vi ensamma igen hela familjen. Efter nästan 3 veckors "non stop" haft besök hemma hos oss.

Har vart mkt med folk och besök nu och det känns som jag och Martin har kommit ifrån varann lite. Inte haft många minuter som ägnats åt varann. Har bara vart data och allmänt flams och trams. Och jag känner mig rätt less, har inte pratat med varann allt för mkt. Vet inte vad som hänt. Jag hoppas det blir bättre nu när alla åkt hem till sitt, och vi kan ägna oss åt varann lite mera. Jag gick tillbaka in i det här igen i hopp om att det skulle bli bra. Så jag hoppas inte vi eh på väg mot samma håll som förut. Jag vill ha det bra att vi ska ha det bra och vara lyckliga tillsamman.

Nee nu måste jag jobba. Hej hopp

Gott nytt år!

Sitter på jobbet. *trött* har jobbat sen 21 igår kväll. Slumrade till lite smått här på soffan runt halv 6. Vakna till med ett ryck. En tjej skriker högt 2 ggr! Sen här jag släääp mig. Jag reser mig upp och kikar ut. Ser en man som på något sätt försöker ge sig på tjejen. Allt gick så snabbt... Hon gråter och skriker igen.... -Släpp mig!  En utomståående kvinna som nog oxå hört sett vad som hände kommer springandes och säger/ropar/f¨frågar något. Mannen avek rätt snabbt. Och bara gick. Den utsatta tjejen i fråga är väl i chock tillstånd och vänder på klacken och går fort fort från den hjälpande kvinnan. Kvinnan springer ikapp hennne, efter en stund fick hon tjejen att stanna.dom stannar här borta uppe vid vägen. Verkar som dom ringt någon. Polis eller föräldrar? Dom börjar gå sakta mot ett håll så sen såg jag dom inte mer. Fy fan säger jag bara. Om ni var här skulle ni förstått, det var skit läskigt! Stackars tjej, vilket gott nytt år... Slutar om 2 timmar vid 8. Skulle ta bussen hem men ringde Martin så dom hämtar mig. Jag vill och vågar gå inte själv från bussen sen som tar en kvart plus genom ett skogsparti. Inte efter detta. Inte just idag iaf. Hatar Södertälje. Som folk säger. Det händer saker överallt, men här händer det fan mer än "överallt"

Klar vaken efter detta nu. Nu längtar jag bara hem... Hem till min säng och min familj!

Skriver mer sen!

GOTT NYTT 2009!!

Kram
Rss