Dax för fredags myyyys

Imorse ringde klockan vid 7. Martin åt frukost och begav sen sen till min mormor för att vara där och jobba över dagen och jag tog tag i morgon bestyren med barnen för att vid klockan 9.00 innfinna oss på BVC. Gick super bra där. Barnen var jätteduktiga alla 3 och Isabelle vägde nu 7010 gram och var 63 cm lång. Sen gick jag in på Kappahl en sväng och kikade och hittade en super fin jacka som jag la undan, ville visa Martin vad han tyckte när han kom hem från mormor.

Sen blev det HM för att införskaffa både Isabelle och Filippa 2 par byxor var. Och strumpor och 2 bodys till Bella. Sen tiog vi bussen upp till syrran som bjöd barnen på pannkakor. Dom smällde i sig 4 st var sen var dom mer än nöjda. Linda hade äntligen fått flytta in i sin nya lägenhet som ligger mitt emot där syrran bor så jag var förbi och kikade hur hon hade det. Hon kommer få det jätte bra där med sin lilla bebis som ligger i hennes baota mage.

Vid 17 tiden åkte jag och barnen ner på stan och mötte Martin och gick och köpte jackan som fick godkänt av honom, sen blev det systemet för en flaska rött till maten och sen hem. Sitter just nu och väntar på att omröstningen av IDOL ska vara avslutat. Idag hoppas jag Rabi och Erika... att nån av dom ska få packa väskan och åka hem. Min favorit är Reza hon har sån sjukt grym röst. Sen gillar jag Erik oxå. Lillkillen med den STORA rösten. 

Hoppas ni har en mys pysig kväll  hos er!

Phu vilken dag.

Upp imorse med barnen halv 7. Klä på dom, frukost, sen ner till dagis. När jag kom hem var det dax för Martin att bege sig till IKEA. Då satte jag fart här hemma att omorganisera i garderoberna eftersom både byrå och garderob flyttade ut härifrån igår. Sen ringde min kära vän Pelle så pratade vi en stund. Sen kom Martin hem och jag hjälpte honom att bära upp alla saker, sen satte jag genast fart att skruva ihop Billy bokhyllan. Martin stack till jobbet. Och jag fick klä på mig och Isabelle för att hämta barnen klockan 14 och fortsätte sen montera ihop resten av möblerna.

När det var färdigt var det dax att sätta allt på plats. Och samla ihop allt papp och plast. Sen laga middag, och plocka bort efter den. Direkt efter det stoppade jag alla 3 barnen i badet. Medans jag passade på att hänga en maskin tvätt på tvättstrecket över badkaret. Sen drog jag ur "proppen" och upp med Hampus och Isabelle som skulle torkas, smörjas, få blöjor, och pyjamas. Sen fick Filippa upp och genomgå samma procedur minus blöja då. Sen borsta tänderna och i säng. Fixa välling till Hampe och ersättning till Isabelle. Och sen satte jag mig och pustade ut i soffan en stund.

Tur att man är kvinna och kan göra MÅNGA saker SAMTiDiGT! ;)

Nu tänkte jag ta en dusch sen kommer Martin hem och vi ska väl kika på en film. Igår såg vi på The Proposal, med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Den var faktiskt jätte mysig. http://www.imdb.com/title/tt1041829/ en mysig höst mys film.

Ny inköp

Från att igår vara så trött så allt verkligen gick i slomotion i mitt huvud och jag hade noll tålamod för någonting, till faktiskt relativt pigg och väldans glad idag. Martin har inatt hjälpt mig med barnen och det tackar jag gudarna för, för han har vart uppe säkert 5 ggr, och jag har väl vart uppe 2 ggr. Glad att jag slapp ta allt det där själv!

Igår kväll kom Martin hem lite tidigare från jobbet och tog lite komp. för att hjälpa mig med barnen som var skövilda, samtidigt som det skulle komma några och köpa våra Mammut möbler som vi ville bli av med nu innan flytten. Garderoben är ju som en kloss som vi hade och även byrån som väger hur mkt som helst. Bordet och alla 5 stolar är inte heller att rekomendera när man har en vild 2 åring. Då plasten har en benägehet att gå sönder efter några kast i golv eller likande. Även om det är en jättesöt serie från IKEA så är det mer otympligt än bra. Tar sån himla plats. Och Hampus nya rum där borta är rätt långt och smalt. Så Martin är iväg på IKEA idag och ska köpa nya grejer, som passar bättre för oss:

En vit expedit:



4 st såna här korgar till:


En Billy Jäder bokhylla ... Limited edition
( ska även köpa 2 tillhörande dörrar till framöver )


Ett vitt LACK bord:


Och sist 2 st vita KRITTER barnstolar:


Jag ska plocka iordning här lite nu så rummet kan vara färdigt när barnen kommer hem från dagis.

Hey sålänge!

Godmorgon

Sådära ja nu har man sovit lite, så skönt. Blev en lång dag igår. Var i Skärholmen nästan vid lunchtid. Isabelle var med mig, och hon var som en ängel hela dagen bara låg och titta och skrattade. Sprang runt åter igen i alla dess affärer men hittade = NADA i klänningsväg. Dom har ju en butik där som heter TAXi Fashion, med huur mkt snygga klänningar som helst. Men såklart i storlek för kvinnor/tjejer som har max strl. 38. Tillslut sprang jag in på Axelssons och kikade för min mormor rådde mig att gå dit. Och där hittade jag en klänning. Inte nån direkt bröllops aktig men... jag tycker den är söt. Den satt bra så man inte såg så mkt alls av min bulliga mage. Köpte 2 st en beige aktig och en svart. En av dom ska jag lämna tillbaka. Ville att Martin skulle vara med och välja färg. Eftersom det inte är nåt bröllop i den bemärkelsen känns det lite som det kvittar vilken färg av dom man tar.

Här kommer en bild på den ljusa klänningen eftersom det är lättast att se på bild hur den ser ut då. Men som det känns när dem sitter på, så har både jag och Martin föredragit den svarta.



Det här är skorna jag kommer ha på mig:



Blev även lita annat inhandlat.












Nu vid 11 ska jag och Filippa till läkaren. Hon verkar jätte hängig och säger att hon har värk i ett öra. Ska även ta ett urin prov på henne för jag tycker hon springer och kissar typ 100 ggr varje kväll innan hon somnar. Usch jag är så trött just nu. Blir inte mkt sömn. Barnen härjar fram till tio om kvällarna nu sista veckan ingen aning om varför. Då går jag och lägger mig för att orka med natten. Sen ska man upp någon/några ggr för Filippa har varit orolig några nätter nu, plus sen mata Isabelle. Martin vaknar ALDRIG om nätterna, så det eh bara att gå upp. Sen får man upp vid 7, och det tar ut sin rätt vill jag lova.

Nu ska jag klä på Hampus för det är dax för dagis.

Jajjemensan

Jag har varit iväg heeela långa dagen i Skärholmen. Och tro det eller ej jag har äntligen hittat en klänning. Skriver mer i morgon för nu är jag helt slut och ögonen går i kors. Jag ska slänga mig med Isabelle i sängen och kika på Plastik kirurgerna nu klockan 20 på tv4+.

Tack för hjälpen med hämtningen syrran.
Var kul att se dig på glatt humör idag :P Det klär du i.
Love Yo!
 

phuu..

Vilken dag. Idag har det vart fullt ös på min två små guldklimpar. Och jag har haft huvudvärk så det har kännts som att huvudet ska sprängas i bitar vilken stund som helst. Martin han jobbar kväll. Men nu har barnen precis kommit i säng iaf. Dom var jätte trötta nu vid 6. Dom brukar egentligen lägga sig vid 7 tiden. Och det skulle klockan varit om man inte ställt om till vintertid igår. Så det tar nog några dagar innan dom vant sig den där timmen på kvällen mer eller mindre märks direkt på dom.

Nu börjar det dra ihop sig till dagen D och jag sitter och kikar runt på dessa klänningar till förbannelse. Vet inte om jag ska beställa via nätet eller om jag ska fortsätta att spana runt i affärer.. hmm. Det svåraste är ju att man inte kan prova. Dom kan ju se helt annorlunda ut på bild än mot i verkligheten hur det sitter på en själv.

Så mkt att planera och fixa och dona med inför en vigsel. Man blir helt snurrig i huvudet. Martins kläder och så är i princip klart. Men till mig:

* hindersprövning (färdigt)
*val av efternamn(färdigt)
* Ring (färdigt)
* Klänning
* Skor (färdigt) 
* Träff med vigsel förättaren
* Bestämma vart vi ska äta efter vigseln
* Underkläder
* Badkläder till när vi ska på SPA:t

... och säker något mer som jag inte kommer på just nu.

Sen ska vi ju prata om när vi träffar vigselförättaren här inom kort hur vi vill ha våran cermoni. Och jag känner bara ... ingen aning hur det går till när man gifter sig borgligt. Ska man bara hej hopp nu är ni man och hustru eller hur går det till egentligen. Ska bli skönt att inte ha värsta predikan om gud och osv osv iaf för det känns så inte jag/vi, även om det är jättefint/vackert vid en kyrklig  vigsel. Nån som har erfarenhet hur det går till vid en borglig vigsel? Letade runt lite nu och hittade detta:

http://www.borgerligvigsel.se/personlig+ceremoni/



Måndag

Igår blev det barn basar och jag fyndade en massa fint till alla 3 barnen. Jag & Filippa åkte dit med syster och Thias och mötte även upp min andra syster en en kompis till henne där. Guud vad mkt folk det var. Folk var som galna var skönare efter en stund när det började lägga sig lite och folk hade köpt sitt och åkt hemmåt. Mitt i folk vimlet träffade jag Linda med sin fina bebismage. Sen tog jag/vi bara det lilla lugna resten av dagen när jag kom hem. Orkade inte masa mig iväg till Skärholmen. 

Idag är det verkligen piss väder men jag har tänkt att ta mig en promenad innan Martins ska börja jobba vid klockan 14 om det inte verkligen öser ner. Jag snorar och hostar lite så tror inte det är allt för bra idè att ställa mig på träningsmaskinen.

Nu blir det frukost. Hej sålänge!

Godmorgon

Ny dag nya tag. Vinter tid trädde in inatt. Och klockan skall ställas en timme bakåt. Så istället för att klockan är tex 8 så är den 7. Jag har sovit rätt bra inatt faktiskt. Trots upp med något av barnen ett par ggr. Idag står jag i valet mellan att gå på barnbasaren eller så gott det går ta med hela familjen för att åka till Skärholmen åter igen för att kika på något att ha på sig till bröllopet. Eller så tar jag barnbasaren först och sen åker vi bort dit efteråt. Barnen behöver nya kläder alla 3 så. Tänkte ta med mig Filippa ner dit då isåfall.

Vi pratade igår jag och Martin, och vi gifter oss hur som helst som palnerat. Varese nån kommer ställa upp som barnvakt eller ej. Det får lösa sig. Martin blev jätte ledsen för att det kanske inte skulle bli av. Och biljetter är bokade upp för både hans mamma och pappa nere i Skåne.

Blev en konflikt med min kära syster häromdagen som gjorde att jag tappade lusten med allt. Dom har ställt upp mkt med barnvakt och skjuts och så åt oss och jag/vi har ställt upp på min syster med vad det än har varit under många många år. Verkligen allt allt allt. Nu har jag inte bett henne om mkt hjälp då hon är gravid och trött och det respekterar jag absolut. Men i fredags frågade jag om barnvakt till Filippa och Hampus några timmar mot ersättning för att vi i lugn och ro skulle kunna gå och försöka hitta kläder inför bröllopet då jag inte vill vara ute i sista sekunden.

Men då orkade hon inte. Skulle se en film och tyckte hon att vi kunde väl ta med oss alla 3 barnen så som vi hade gjort dagen innan. Och hon var själv med dagen innan och tyckte det var skit drygt då det bara var bråk i vagnen konstant hela tiden på dom. Det går verkligen knappt att fokusera sig på att göra det man var där för att göra. Då tyckte jag faktiskt att det var lite dåligt. Visst det är inte hennes ansvar eller hennes barn. Men jag kan tycka att man kan ställa upp på varann när hon själv såg hur kul det var att ha med sig alla barnen på ett sånt uppdrag. När hon faktiskt inte skulle göra annat än att se film som görs nästan varje dag ändå.

Så jag ringde upp henne kanske visst lite irriterad och säger att jag tycker att man ställer alltid upp på henne med med pengar, mat, skjuts, bjuder på saker jämt och ständigt... allt förutom att just kunna vara barnvakt för dom inte har några barn ännu. Och hade hon haft barn och dom skulle iväg på något sådant som att planera inför deras bröllop eller annat hade jag självklart ställt upp, och det vet jag att hon vet. Hon blir hur som helst skit sur, gravid som hon är (ursäkta uttrycket syrran, men du är himla gravid och brusar upp för saker du normalt inte hade gjort lika mkt i vanliga fall)



Hon säger och tycker att jag bara tar förgivet att hon ska passa barnen, att hon inte flyttat hit för att vara nån jävla barnvakt och slänger luren i mitt öra, för att Martin säger något puckat i bakgrunden. Och sen var det igång. Hon svarar inte i telefonen på 2 dagar utan skriver massa argt på sin blogg och sms. Och det tyckte jag inte är ett särskilt moget sätt att lösa nånting på. Kan man inte prata om det så behöver man inte skriva nåt om det alls, för det förstoras bara upp till 1000. Nåt som hur enkelt och snabbt som helst kunde lösts med att byta några ord. Så himla onödigt. Jaja nog om det. Ingen har vart bättre än den andra. Jag tror/hoppas det är mer eller mindre löst nu iaf hoppas jag.  

Mitt liv och min släkts liv har vi några stycken många ggr i efterhand skrattat åt och tyckt att det skulle kunne bli en riktig succè om man gjorde en sån såp opera eller vad det heter av det. Skulle tjänar storkovan på alla tittar siffror. För det händer så mkt titt som tätt. Mkt med folks respektive som kommit in i bilden. Är det inte min så är det någon annans som rör om i grytan.

Så var det med det. Nu ska jag ge mina barn frukost,
 och se ta en dusch och göra iordning mig inför dagen.

Godkväll


Nu blir det lördags mys för mig och Martin framför en film.
Med massa gottis. Ostar, kex, ölkorvar, vitlök baguette mm*yammi*
Såhär ser det ut på vårt bord ikväll.
Får ta hand om varann när det varit lite höst deppigt.

Nej...

Jag lägger ner detta med bröllopet nu. Inte för att vi inte vill, utan för att folk man alltid ställer upp på i vått och torrt inte vill hjälpa till och ställa upp tillbaka. Så det får bli såhär. Ska ringa runt och avboka idag. Nog om det. Har inte lust att skriva så mkt mer just nu...

Ha en trevlig helg.

God kväll!

2 dagar utan uppdatering här på bloggen. Igår var barnen på dagis och jag och Isabelle gjorde hela Södertälje centrum, på jakt efter en klänning. Köpte en vinröd aftonklänning, men ska jag kunna ha den måste jag verkligen köpa nått som drar in fettet på magen. Kanske rent utav behöver en fettsugning innan det är dax ;). Hittade iaf 2 par helt underbara skor. Något av paren ska jag ha på mig vid vigseln. Lägger upp en bild imorgon på klänning och skor.

Idag fortsatte jakten. Men idag blev det med resten av barnen och syter. Vi åkte till Skärholmen Centrum. Men hittade inte nåt direkt heller. Var nog runt i varenda butik där och kollade runt. Kan ju inte påstå att det är nån klännings sässong nu. Antingen ska man vara i xs storlek eller så fanns det bara massa skit. Eller så kosta det hur mkt som helst. Så det får letas vidare det är ju ett tag kvar men det börjar dra ihop sig... *ihh*

Phu aldrig mer ha alla barnen med sig när man ska iväg på något sånt, jag är helt slut och syrran oxå! NU ligger dom iaf i sina sängar. Vi har nyss ätit, och nu blir det borsta tänderna och bums i säng för att kika på nya Wallander Prästen som kommit ut som vi hyrde nu ikväll.

Återkommer imorgon. Natti Natt!

God middag

Inatt har jag faktiskt fått sova lite mer än natten innan. Jag kom på en sak igår. Jag tror det är så att Hampus har blivit mörkrädd. La dom igår, och nu är det ju verkligen kolsvart om kvällarna. Han började gråta rätt omgående och jag fick in några ggr under en och en halv timme och undrade om han hade ont någonstans. Tänkte tanken att: det kanske är mörkret. För när han legat hos mig dom nätterna han vart orolig har han sovit hur bra som helst. Så jag tog en lampa med 15 watt i och satte i deras fönster, bakom rullgardinen. Sen vart det tyst där inne, och han somnade rätt omgående, och har sovit hela natten utan ett ljud. Så vi får se natten som kommer om det kanske kan vara det ändå.

Filippa har hostat rätt mkt så hon fick hostmedicin igår innan hon la sig och sen en gång inatt när jag var uppe vid 4 för att ge Isabelle mat så blev jag skiträdd när jag märkte att något som i detta fall var Filippa hade lagt sig under täcket. Man är ju lite yrvaken när man eh uppe om nätterna så jag blev skiträdd när jag kröp ner och kände hur något varmt låg nere vid mina ben haha. Hon hostade hur som helst en del så hon fick ett gals vatten innan host medicinen. Sen erskorterade jag henne till sin säng igen.

Sen vid tio över 6 ringde Martins mobil. Då hade han försovit, sig så det var bara att slänga sig i en taxi och bums ner till jobbet och då vaknade vi resten av familjen oxå. Filippa verkade jätte vissen imorse men hon var väl mest trött för nu på dagen är hon hur pigg och obstinat som helst. Så det går nog ingen nöd på henne. Det får bli dagis imorn om det inte blir värre med hostan, vi får se.

Pratat med L nu på morgonen länge i telen. Super trevligt! Verkar som vi ska bo i närheten av varann nu när vi och förmodligen hon flyttar så vi kan umgås och så framöver. Håller tummarna med lägenheten gums! Nu ligger iaf båda dom lite större barnen och sover middag och jag har myst lite med Isabelle som idag är utnämd till veckans bubblare utav mig.




Nu jag ska ställa mig med lunchen. 

Måndag morgon


Inatt har det vart livat här. Hampus har gråtit och gnällt så tillslut fick jag gå och lägga mig på soffan med honom så resten av familjen kunde få sova i lugn och ro. Speciellt min älskade Martin som skulle upp till jobbet klockan 04.40. Han börjar klockan 6 på morgonen och har en promenad till jobbet på 35 minuter. Vaknade när han skulle upp Hampus ville ha en macka sen gick vi och la oss i våran säng och sov fram till halv 8 ungefär. Tror Hampe känner sig lite små krasslig, för nu har dom fått en ny förkylning som det verkar. Det hostas och snorar som bara den på alla 3 barnen här hemma. Suck...

Fick hur som helst 1 av 2 förråd gjort igår. Tog 2 timmar ungefär. Massa skit som man spart på bara! Var ungefär 8-9 flytt lådor som bara ska slängas. Detta har vi släpat med oss i varenda flytt ändå sen Skåne. Ska försöka ta förråd nummer 2 nästa helg.

Sen kom Sara och Mattias hit med Hampus. Vi åt lite mat och så innan det var dax för Bingolotto. Igår gick det inge vidare alls för oss förutom Martin som fick Bingo och vann en ny lott så det blir till att spela nästa vecka oxå. *hehe*

Imorgon OM barnen är kry nog att vistas på dagis så tänkte jag ta en promenad med Isabelle hur dant vädret än är. Hostar lite ännu och snorar så jag vill inte ställa mig på träningsmaskinen riktigt ännu. Men jag känner att jag behöver röra på mig. Har ju inte blivit någon träning alls nu när jag varit sjuk. Så det händer inte mkt på vågen. Bara gått ner 4 kg på en månad. Och jag vet att det hade hänt så mkt mer och jag bara hade kunnat träna. Ska sätta fart igen nu så gott det går iaf. Har 6 veckor lite drygt kvar till vigseln. Ska försöka få bort ett kg i veckan iaf tills dess.

Som jag längtar tills det är dax inte bara för att vi ska bli man och fru. Utan oxå till att komma bort och bara skämma bort sig tillsammans bara jag och Martin i 2 dagar. Helt fantastiskt. Vi kan ligga fler timmar på morgonen och dra oss utan några som helst krav på att gå upp. Mmmmm!

Ska ringa till barnomsorgen om en stund för att kolla upp hur det går med omvals placeringen. Hoppas dom snart får byta dagis. I förra vecka kom vi till dagis för att lämna Hampus. Då satt dom och hade en balja med vatten på Hampus avdelning då dom har en sk. "vatten grupp" och alla barnen satt runt med varsin liten kopp som dom tog vatten med i samma balja och drack ur. En av barnen hostade som bara den. Tycker det är helt idiotiskt nu när det går så mkt virus. Inte konstigt dom blir sjuka. Sen tycker man nu när det går svininfluensan, kan dom inte vara lite mer försiktiga då? Tycker jag det är jätte bra att dom har vatten lekar. Barn ÄLSKAR vatten, iaf mina. Men dom behöver väl inte sitta och dela vatten 8-10 barn?

Usch så himla trist väder idag dimmigt, mörkt och regnigt. Filippa frågade nyss om det börjar bli kväll. Hehe. Fick förklara att det är höst nu då blir vädret såhär vissa dagar, mörkt nästan som att det är kväll.

Ne ska ta lite frukost nu.

Söndag morgon... och


Nio! Ja då fick jag kliva upp ur sängen idag, och Martin låg fortfarande snarkandes vid min sida. Så sköönt tack lill sessan Filippa som satt vid bordet och hade tagit fram målar pennor och papper och målade för fullt. Jag hade hört henne ett tag men hon hade bestämt sig för att låt oss ligga en liten stund till verkade det som. Sen när jag vaknade skulle hon klä på sig inför dagen.




Ska snart äta lite frukost sen ska vi klä på Filippa overall, stövlar och regn kläder. Så hon kan leka ute i lekparken medans  vi... alltså jag och Martin ska sortera ut ur förrådet det som ska slängas i alla dessa lådor vi har där nere inför flytten. Allt onödigt skit ska bort nu. Bella ska får ligga på sitt favorit ställe under tiden. I vagnen. Så fort man lägger henne där somnar hon som en stock. Sätter henne utanför dörren till förrådet som ligger precis intill lekparken så får hon lite frisk luft.

Ikväll är det dax för Bingolotto kväll igen med syrran och dom. Jag vann ju en ny bingolott sist när jag fick Bingo så. Blir väl att äta någon god mat och så med. Faktiskt rätt mysigt att umgås så *hehe* Man börjar väl bli gammal ;)

Fyy igår kom min "lingon vecka" tillbaka. Och det med besked, för första gången efter förlossningen. Och det medför bara massa skit. Man blir svullen som aldrig förr,och det känns som man väger typ 100 kg. Ont i magen, sötsugen osv osv. Ska stoppa in spiral har jag tänkt nu snart. Har dock inte bestämt mig för vilken jag ska ha. Koppar har jag haft innan, men den får jag såna blödningar av och om jag ska få ännu mer än nu, så tror jag inte det blir en sån igen. Hormonspiral kan man ju nästan bli utan blödning. Så jag funderar starkt på en sån. Den kostar ju en del men den går ju på högkostnadsskyddet och jag är ändå uppe så att allt kostar 50% nu. Ja ja, det tåls att tänka på till jag ringer BM imorgon. Någon som har erfarenheter utav hormonspiral?

Ne nu blir det, reductil, , en kopp te, turkisk yougurt och hallon till frukost. Sen börjar dagen.



Lördag

Hahaha verkar vara några som blitt rädda när dom kikat på klippet från gårdagen.
Själv fick jag näst intill en hjärt attack *haha*

Idag är jag seg och Flippan är jättehostig och ligger och vilar framför tv:n.
Hade egentligen planer på att åka till Pelle och grilla lite.
Men vi tar det näst nästa helg istället när han eh ledig igen.
Så alla är friska. Inge kul för Filippa kanske när hon känner sig risig.

Hampus har åkt och ska sova över hos Sara & Thiiiias.
Han var jätte glad att han skulle få åka dit. 

Isabelle har börjat bli lite blyg för andra människor, tom syrran hehe kika här:



Och såhär glad blir hon när hon är med mamma: ;)




Nu har vi precis stoppat in hemmagjorda klyftpotatis i ugnen,
 och snart ska vi slänga Rostbiffen på stekgärnet så gott.
Ska ställa mig och fixa sallad till nu tänkte jag.

Sen till kvällen blir det hyrfilm.
Martin har hyrt några nya som kommit som verka jätte bra!

Äntligen fredag!


Idag hade Filippa lite feber när hon vaknade. Strax över 38 grader. Men nu på kvällen låg tempen på närmre 37 grader igen. Skulle egentligen iväg till Ica Maxi hela familjen, men jag tog istället med mig Hampus i vagnen och gick fram och tillbaka. Skönt att komma iväg lite bara jag och han ett tag. Blev till att köpa hårfärg då mitt försök att försöka ljusa upp håret lite igår kväll visst blev ljusare, men en släng av henna färg så ne.. mörkbrun färg fick snabbt ner i korgen när vi väl kom dit. Får väl raka av håret om jag nånsin ska kunna bli ljusare igen och det lär man väl inte göra. *hehe* Sen köpte jag nya bebismat skedar, smakportioner, banan gröt, haklapp, och en vatten flaska till Isabelle. Och middag till idag. Blev gryta. Så mumsigt!

Hampus är inne i nån period nu så fort han inte får som han vill så skriker han och sparkar och slåss omkring sig. Han har ett jätte skiftande humör. Ena stunden hur glad som helst för att nästa sekund få något utbrott. Jätte jobbigt, och man undra VARFÖR!? Kanske 2 års trot men jag har inte vart med om detta innan. Filippa har visst haft humör och har kunnat vara jätte tjurig när hon var mindre, men inte så hon tagit till våld. Ingen av oss har nånsin höjt en hand mot barnen, och Filippa har han inte lärt sig av heller för hon är som sagt ingen som slåss. Detta började redan innan dom började på dagis men nu tycker jag att det har blivit mer och mer. Man blir tokig på honom ibland. Tex. idag vid middagen blev han sur och smällde till mig rätt i ansiktet!

Vi kör med time outer när han håller på sådär men inget verkar funka för att det ska bli bättre. Vi pratade på BVC för ett tag sen om hans över aktivitet, och humör. Ska nog ta kontakt med dom här igen för ett nytt samtal, och även om råd hur man ska göra. Går mycket tid på just honom eftersom det är såhär.

Så nu är man rätt slut. Det har vart en krävande dag.
Ska ta ett glas vin med Martin till idol.
Sen känner jag på mig att det kommer inte bli så sent för mig idag.

Förresten så har jag tjuvstartat lite med Isabelle idag.
Hon är ju snart 4 månader så hon fick smaka lite på Banangröten.
Här kommer ett par bilder:








Tänkte bjuda på lite fredagsmys!

Ni måste verkligen ta en RIKTIG KOLL på detta klipp... och säg sen vad ni tror!!
Höj även ljudet rätt mkt så ni hör vad dom säger!





Ha en myspysig kväll! ;)

The winner

Nu är min ring beställd.
Kul att det ver fler som gillade min absoluta favorit... nr 6!






Inatt har det sovits dåligt här hemma för min del. Hampus har sovit inne hos oss för han har varit jätte orolig och jag har aldrig vart med om maken på nån som rör sig så mkt när han sover. Sen har Filippa gnällt lite och Isabelle har väl fått lite hosta lill sessan. Klockan sex vaknade Hampus så då var det bara att gå upp. Martin vaknade vid halv nio med halsont. Phu det här går bara runt runt.

Har haft kli som tusan i hårbotten 2 dagar nu och så kom jag ner till dagis igår och såg att det stod: Det går löss här på dagis. Hem och kolla igenom ungarna men dom verka inte ha fått iaf. Martin fick kolla mig imorse men jag var tydligen bara väldigt torr i hårbotten! Tur bara man hör ordet löss så kryper det tametusen överallt.

Nu tänkte jag avslöja något roligt.
Min syster är gravid i vecka 10. Är sååå glad för deras skull! 

Efter att hon gjorde en så kallad skrapning (abort), som dom misslyckades och det fanns rester kvar och fick göra om det igen när hon var 16 så har det hänt något jätteskumt. 2 st missfall i vecka 6, och fostervattnen som har fortsatt produceras utan att någon har nån förklaraing till det. Tycker verkligen man ska tänka sig för innan man gör abort 3 ggr till innan man verkligen bestämmer sig. För har man otur kan det resultera i att man kanske inte kan få några barn sen.

Men ÄNTLiGEN verkar det gå bra för dom iaf denna gången. Dom var inne för 1½ vecka sen och fick se det lilla hjärtat slå. Så underbart! Idag ska hon på inskrivning, jag funderar på att följa med henne, för Mattias jobbar. Jag får se.

Ska vila lite nu medans barnen eh på dagis.

omröstning!

Kikat på lite ringar av olika slag, vilken av dom tycker ni?

Kom igen  & rösta nu!

Nr 1.



Nr 2.



Nr.3


Nr.4



Nr.5



Nr.6






Nr.7



Nr.8


hejsan sväjsan

Fick upp i morse klockan 8 i panik eftersoom martin hade gått upp med barnen i morse och alla hade somnat på soffan. 8 skulle Martin vara på utvecklingssamtal för Hampus. Så det var bara slänga på barnen kläder snabbt så fick dom kila iväg. Jag satte fart direkt med att bädda plocka ut ren disk i diskmaskinen för att fylla den på nytt med disk som jag lagt i blöt efter gårdagens middag. Sen har jag fixat i barnens rum och så. För klockan 3 kommer det några och kikar på lägenheten.  

Idag känner jag mig faktiskt på bättringsvägen. Jag har dock sovit skitdåligt i natt. Legat vaken och kollat på tv mer än halva natten. Somnade som en stock när vi la oss, men tog en timme så vaknade jag och var klar vaken. Så man är rätt seg idag. Så det händer inte så mkt.

Måste börja hämta kartonger nu inför flytten, och även rensa ur våra förråd som man säkert kan slänga hälften utav. Denna gången tänker jag inte släpa med mig massa skit som man ändå inte kommer att andvända.

Nu måste jag ta hand om barnen!

Hey Hopp.

Godmorgon

Ska iväg till läkaren vid 11:30, har fort farande ont i halsen och får knapra alvedon vaje dag för att känna mig bättre. Så jag får dit igen och kika om jag kanske behöver penicilin eller något. Ska ta med mig Isabelle oxå som är jätte snorig. Hon har även fått hosta. Så jag vill att läkaren ska lyssna och kolla på henne oxå. När ska detta ta slut, detta eviga sjukdommande?

Igår var syster och Mattias här. Vi hade Bingo lotto kväll. *hehe* Både jag syrran och Mattias fick bingo ;) Jag vann en ny bingolott, syrran  sverigelotter, och Mattias 100:- Nu ska jag ta en dusch äta lite frukost och sen är det väl dax att bege sig ner till bussen.

Dokumentärer

Igår kväll när barnen lagt sig, så kikade jag på tv4 anytime. Blev en massa olika dokumentärer. Tycker det är jätte intressant med dokumentärer. Kikakade på allt från återträff efter 9:an efter 15 år. Ett program handlade om 2 halvsyskon som blivit kära i varann som kämpat för deras kärlek och skaffat 3 friska barn ihop. I samma program handlade det om en kille som opererat om sig till tjej och blivit ihop med en tjej som strax skulle operera om sig till kille... hmm... mkt lustigt tycker jag.

Sen kollade jag på en dokumentär om Steve Haworth som är grundare till extrema kroppsförändringar. Bortom de valiga tatueringarna och plastikoperationer uppfyller han sina klienters udda önskningar. Han har bland annat förändrat en mans ansikte så det blivit likt en katt. Satt in bultar i en skalp för att skapa en metal mohawk. Efterersom Haworth inte är läkare har alla ingrepp skett utna bedövning. I den här dokumentären tittar man närmare på Steves verk och hans klienter. Får även se hur han, hans flickvän och nära vänner gillar när man stter feta krokar i rygg eller knän eller ja u name it i kroppen och hissas upp med nån slags lift. Groose! Men av nån andledning kan man inte sluta titta för det är så extremt!

Sist men inte minst kikade jag på två olika avsnitt om Tsunamin. En handla om förödelsens våg, och man får se hemska hemska bilder när det hände. Fy finner inga ord. Sen det andra avsnittet handlar om en svensk familj och många svenskar som befann sig på jullov i Thailand som drabbades. Två av dem var Anette och Torbjörn som miste sin son Viggo i katastrofen. I detta program återvänder dom till Khao Lak tillsammans med sina barn Love och Lilly som båda föddes efter tsunamin. Programmet följer dem under resan och de berättar hur det är att lära sig leva med sorgen men också att känna glädje i det nya livet. Som man gråter! Tror inte man kan förstå deras smärta till 100 om man inte själv har barn.  Fy finner inga ord. . . Kikade nog nästan fram till tolv. Sen somnade jag som en stock.

Idag var det upp klockan 7 med barnen. Har fortfarande så himla ont i halsen så imorgon blir det läkaren. Känns som jag dragit på detta allt för länge nu och det blir lixom inte bättre. Ska sätta på en kopp te nu så jag får i mig nåt varmt och sen ta mig en halstablett. Idag blir det bara vila för mig för imorgon måste Martin verkligen börja jobba. Han har vart hemma 2 veckor nu från jobbet eftersom vi har varit sjuka nonstop.


Måste ta tag i vikten igen nu med känns det som! Igår blev det ju både pizza, tårta och sockerkaka. Inte bra inte bra. Och nu när jag vart sjuk så länge har jag kännt att jag skiter i min LCHF diet. Kroppen behöver både potatis och pasta när man eh sjuk. Nån som jag beundrar om någon är min kära mamma. Hon är så himla grým! Hon har själv gått ner från ca. 160 kg på några år. Utan några tabletter, operationer, eller särskild diet. Mer på ren vilja. Homn har valt bort allt socker i princip och mindre portioner, det kan göra underverk. Hon är mkt smalare än mig. Såhär fin är hon idag: *puss på dig mamma*


 

Ne nu ska jag snart väcka Martin vid 9 tiden så jag kan vila en stund!

Igår & idag

Igår blev det in till Sthlm. Kikade runt efter ringar men nappa inte på något till 100 riktigt. Får kika vidare har ett tag till på oss innan vi verkligen måste införskaffa en ring.

Lite bilder från gårdagen:












Vi såg 2 kändisar hehe Peter Jöback och en av killarna som var med i den rätta för Rosing... Jofre, (även gammal dressman modell) som då utgav sig för att vara ekonomiskt oberoende i programmet. Men när vi såg honom igår stod han och försökte sälja på folk någonting med en mapp och bunt med papper vid Östermalmstorg. Hmm. Tror ärligt inte att han är så tät som han ville framstå i programmet. Även om han säkert har en del pengar.





Idag har vi haft syster Elin + hennes barn, 
Mattias och Sara och våran mamsing här.
Fixade lite kalas för Hampus eftersom vi var sjuka när han fyllde år. 





























Dom åkte hem nu för ett tag sen. Har precis nattat barnen så nu ska jag lägga mig på soffan och kika lite web tv. Har så himla himla ont i skulderblad & ryggen.

Idag

Nu ska jag in i duschen.
Sen kommer det en och ska kika på våran lägenhet eftersom vi ska flytta,
sen bär det av in till stan med hela familjen.

ring

Blev jättebesviken igår när jag upptäckte att ringen jag hade bestämt mig för till bröllopet inte såg ut i verkligheten som på bild, så nu är det bara kika runt igen. Nu funderar jag på om jag ska ha vitt guld eller rött guld. I vanliga fall är jag en silver människa. Så egentligen kanske vitt guld hade passat mig personligen bättre. Har hittat en som jag tycker är rätt fin som är i rött guld. Vad tycker ni?

gratis bio biljetter

Gör som jag. Gå in och samla poäng och få gratis bio biljetter!

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=213055

om sorg

Idag var en av min sambos nära vänner med på efter 10 på tv4 med Malou. Så det kikade vi på. Det handlade om sorg. Han förlorade sin fru och sin 13 dagar gamla dotter för ca 1 ½ år sedan i en bil olycka. Han räddade sin 4 åriga dotter ur lågorna. Du kan se på det här. Det är så himla hemskt... Men han är så himla stark Björn! Ta er en stund och kika. Fy tänk om det hade hänt en själv! Jag har gråtit, verkligen störtbölat så många ggr när jag läst hans blogg och vad som hände. Livet är så himla orättvist.



Man kan  läsa om det mer i detalj här på alltombarn.se.

http://www.alltombarn.se/foraldraliv/for-ellens-skull-maste-jag-orka-1.28881

Haha

Nu kan du glömma den lilla söta Chihuahuan. Den nya trenden är minigris! Takai berättar idag (8/10): "Köp dig en minigris och bär med dig i handväskan. Dessa små grisar kostar runt 8500:- och har blivit den senaste modeflugan i Storbritannien. Girsarna har vuxut klart när de är endast 2 år gamla och är då bara 35 cm hög. Dessutom är de helt allergifria!" Alla som ska skaffa minigris räcker upp en hand!

mina små älsklingar

Peppar peppar... jag känner mig lite bättre idag! Har mest bara slappat fram tills nu. Filippa är på dagis och Hampe sover middag. Tänkte ta av kuddfodral till soffa och fåtölj och slänga i maskinen om en stund och bädda rent i våran säng. Sen blir det lunch. Kyckling file och god sallad med feta ost. Satte fart med Reductilen igår igen efter en veckas uppehåll. Har inte ätit dom nu när jag varit sjukling. Längtar till jag e riktigt 100 och kan ställa mig på Orbitreken igen. Fotade mina små älsklingar här på morgonen.. Sååå fina!







Min vigselring



Har efter mycket letande i butiker och på nätet,
äntligen hittat min kommande vigsel ring.
 En ring i 18 K guld och 10 diamanter, 0,005ct.
Enkel och stilren så som jag vill ha den.


Omval, sjukdommar & skola.

Förlåt förlåt förlåt att jag är så dålig på att skriva just nu men är som sagt sjuk och blir inte bättre riktigt. Var ju hos läkaren häromdagen. Lyssnade på lungorna och allt lät bra där. Fick ny hostmedicin utskriven. Känns som jag mkt väl skulle fått någon slags influensa för nu har jag varit sjuk 2 veckor snart. Ont i kroppen, hosta, känner mig allmänt risig. Feber har iaf gått bort sen några dagar tillbaka. Dom tar ju inte prover på tex den nya influensan om man inte verkligen är skitsjuk med långdragen feber.

Natten till igår fick jag vara vaken hela hela natten med Hampus som bara grät och grät, och sa aj men inte vart han hade ont. Anade på en gång öron inflamation. Så igår morse ringde jag läkaren direkt vid 8. Martin fick komma dit med honom och mkt riktigt, han har fått öroninflamation. Så nu fick han en stark kur med Kåvepenin. 5 ml 3 ggr om dagen.

Nu på morgonen har jag fast jag mår piss, hållt på att ringa run till Södertälje kommun, och barnomsorgen för att göra omval angående barnens dagis. Fick tag på en kvinna på barnomsorgen, och hon sa att det finns platser lediga på en förskola som ligger precis några hus ifrån där vi ska bo sen. Och det tackar vi mer än gärna JA till!


Barnen började nämligen på ny förskola för några månader sedan då vi flyttade till hit. Vi tänkte först ha kvar barnen där på det dagiset även efter flytten tillbaka till Västergård. Men vi är verkligen inte nöjda med att ha barnen där alls. Tycker det är väldigt rörigt där, dom har ingen  koll på barnen, och vad dom gör för fem öre. Har  även märkt nu under tidens gång hur Filippa alltid är för sig själv på förskolan när man kommer, förutom när Hampus är ute med hans avdelning då leker dom två tillsammans.


Filippa är en jätte framåt tjej i vanliga fall, men man märker tydligt att hon blivit reserverad när hon är där och hon säger själv när man frågar vilka hon brukar leka med på dagis, att hon vill leka för sig själv. På Filippa och Hampus förra dagis har  funkat hur bra som helst med fröknar och dom andra barnen. Det har aldrig varit några konstigheter. Så det känns lite sådär att se sitt barn antingen utanför, eller att hon drar sig tillbaka av någon andledning. Så nu har Martin gått iväg för att posta omvalsblanketten till barnomsorgen. Sen ska han på utvecklingsamtal för Filippa, då ska han ta upp det här. Man tycker personalen tex borde göra så att barnen har gemensamma aktiviteter och leker med varann? Och lägga märke till att Filippa faktiskt ofta är själv. Usch blir så ledsen.

Sen har jag också pratat med studievägledare på komvux angående vilken utbildning jag ska välja till terminstarten i januari. Tror det kommer bli: Försäljning butik och handel. Även om det kanske inte är dröm yrket så finns det alltid jobb där! 16 oktober kommer nya katalogen. Då ska jag söka in.


Nu ska jag lägga mig och kika lite på web tv. Isabelle sover, och Martin är som sagt iväg på utvecklingsamtal. Och Hampus ligger inne i vårt sovrum och kikar på Ice Age. Fattar inte hur många ggr barn kan titta på en film utan att tröttna. Den här Ice Age vågen har hållt på bra länge nu.. *hehe*

Prövar...

0-581b469703e60538953496b5ef6e8937.png

Prövar att mobil blogga. Och slänger upp en bild på min söta lilla prinsessa.

Hallå hallå

Är dåligt aktivitet här på bloggen just nu, men bara för att jag ligger sjuk. Febern är borta idag iaf men jag mår skitdåligt. Har ingen röst alls och snorar och hostar som bara den. Så jag har fått en tid på akuten klockan 13. Först ville dom inte ha dit mig och tänkte skriva ut hostmedicin som jag behöver iaf. Men Sen tyckte dom att det är lika bra att jag kommer men då på en avtalad tid så dom kan lyssna på mina lungor.

Ska skriva lite mer sen när jag börjar bli frisk för det händer inte allt för mkt här just nu.

Grattis Hampus på 2 års dagen

Så idag blir vår lill kille stora killen... hela 2 år! Känns helt sjukt. Det var lixom inte länge sen han föddes känns det som. Trist var dock att jag vaknade med 39.2 i feber klockan 05:30 i morse. Gick upp klockan 8 och öppnade paket och sjöng för honom. Framåt lunchtid märkte vi även att Hampus var varm och tog tempen på honom. 39,1 och nu på kvällen när alvedonen slutat verka så 39.7.  Så det har inte blivit särskilt mkt tårt ätande, även fast jag tog mina ynka krafter för att ordna ihop en. Han fyller ju trots allt år. Resten av dagen har jag faktiskt bara legat på soffan och vilat. Mår verkligen piss. Och nu på kvällen börja rösten strejka oxå...

Nu ska jag hoppa i säng, men lägger upp några bilder från dagen:









Rss