Magen

Idag vaknade vi kvart över 8. Tyst och skönt här. Lillebror är i skolan och kommer tillbaka mot kvällen. Och Martin jobbar till 15 tiden. Så det eh bara jag och Hampe bus här hemma. Vet inte alls vad man ska hitta på idag. Solen kikar fram mellan molnen. Så vi ska väl ut en sväng och bygga i sandlådan iaf. Skönt att Flippan är hos Sara nu några dagar så hon får hitta på lite kul, för jag är verkligen inte världens bästa och aktiva mamma som det är nu. Jag försöker komma ut en sväng varje dag klart så dom får leka & gå en sväng. Men mer än så eh det inte. Är så trött hela tiden. Började dricka min blutsaft igen igår. Får se om det gör någon verkan. Tycker tiden kunde gått lite snabbare! Min mage blir stor så snabbt så det känns redan som man vart gravid i evigheter...

Vi ska inte iväg på ultraljudet på tittut den 20/4.. Känns skit trist, men vi har verkligen inte råd nu efter det att Martin fick sin rest skatt.




Tog en magbil i morse. Vecka 26+3.
94 dagar kvar till beräknad förlossning.



 

Barnet


Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Och vikten är ca.1000 g. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.


Mamma


Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.


Klåda


Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.


Pappa/partner


Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Postat av: Elin

Fin mage! Vart har du köpt tröjan?

Kram

 2009-04-08     11:57:15     http://theworldofelin.blogg.se/
Postat av: Jossan

Hihi kul att de tog med pappan oxå =)

Ja han kan kanske behöva lite tips om hur han ska hantera situationen ibland. Stackars Honsa, jag grät typ för allting de första 6 månaderna. Sen va det lugnt ett tag, men fortfarande helkänslig. Kan börja stortjuta av att tappa eller spilla något. Kan inte vara så lätt att hantera.

Kramis

 2009-04-08     12:48:24     http://josefinloof.blogg.se/
Postat av: Malin Gustafson

Du har blivit utmanad i min blogg!:-)

 2009-04-08     20:36:36     http://stunderilivet.blogspot.com
Postat av: Carro

Har köpt röjan på Kappahl för nåt år sen. :)

 2009-04-09     10:54:52     http://saganomcaroline.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss